Το Φωτογραφικό chat

Re: Landscape Photography

Παιδιά μη γράφετε άσχετα με το θέμα. Όλοι έχουμε άποψη αλλά δεν την εκφράζουμε εδώ. please...

Για τον κρατικοδιαιτο επιστήμονα τού Παρελθόντος, sic,δες Ζησίμος Λορεντζατος (Μελέτες 2ος τόμος),για τό τι επικρατεί στην Ελλάδα στα Πανεπιστημια μόνο ένα μέρος τής πραγματικότητας την εποχή πού γράφτηκε. https://www.ianos.gr/ta-kath-eaiton-0044425.html. Σήμερα είναι χειρότερα,ποτε δεν είπα για τούς επιστήμονες και το δύσκολο έργο πού επιτέλουν κάτω από συνθήκες παγκοσμιοποίησης πού για διάφορους λόγους,ανάγκεςφοβος ανεργίας κτλ,πιστεύω νοιώθουν το πεδίο δράσης και πρωτοβουλιών περιορισμένο,υπάρχουν ευτυχώς εξαιρέσεις ακόμα καί σήμερα μεγάλων δασκάλων με Ήθος και Αρετή σαν του Σ.Κουγεα...Και ένα τελευταίο Σκυλοκοιτες και νεκροσιτοι κι ερεβομανεις κοπροκρατουν το μέλλον(.ΟΕλύτης)αναφορικά με την εποχή των Αρπακτικών εννοείται σε όλον τον κόσμο,πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε..Ελπίζω στην ανθρώπινη νόηση.

Μιας και αναρωτήθηκες πόσοι προσφέρουν εθελοντική προσφορά, να ενημερώσω ότι βρισκόμαστε στην περίοδο που μπορεί να χρειαστεί να βάλεις και χρήματα από την τσέπη σου. Υπάρχουν πάρα πολλοί, και μάλιστα χωρίς να είναι διορισμένοι κάπου, με τις βιοποριστικές ανάγκες καλυμμένες και την πολυτέλεια να κάνουν το χόμπι τους.
Αναζητώντας "φωτεινές εξαιρέσεις" γενικεύεις και υποβιβάζεις τους πάντες. Και διεθνοποιώντας το πεδίο εφαρμογής της λέξης αρπακτικό, δεν ελαφρύνεις την κατηγορία.

Καλό θα ήταν να συνεχιστεί η συγκεκριμένη συζήτηση στο φωτογραφικό chat από την διαχείριση,οι φωτεινές εξαιρέσεις πάντοτε υπάρχουν σε όλους τούς πολιτισμούς και όλες τις εποχές,όχι μόνο βοήθησαν αλλά στάθηκαν η αφετηρία για την πρόοδο και την ανάπτυξη όλης τής ανθρώπινης σκέψης προς όφελος των πολλών,το έργο των μεγάλων δασκάλων δεν είναι μόνο η επιστημονική κατάρτιση και η ιδιοφυΐα τους είναι και πολλά άλλα τα οποία είναι δύσκολο να καταλάβουμε εάν δεν έχουμε δοκιμαστεί και αναμετρηθεί με το θέμα τής διάκρισης και την ικανότητα πού απαιτείτε να δούμε τις διαφορές στον τρόπο σκέψης τους και στον βίο τους,πάντων χρημάτων μέτρον Άνθρωπος.Όσο για τα Αρπακτικά τα ζούμε καθημερινά και σε καμία περίπτωση δεν είναι κατηγορία αλλά η πραγματική εικόνα το πού βαδίζει η ζωή.

αστο Τιμ, πεσαμε σε κλαδικη, θα μας βαλουν να πληρωσουμε και απο πανω....

Τεο ,ο καθε τοπος εχει και καποια χερια που τον ξεχερσωσαν και πνευματικα
αλλα τι να κανουμε ,ανθρωποι ειμαστε και ξεφευγει η συζητηση καμια φορα
παντος καλυτερα να λεμε 2ο κουβεντουλες ...δεν ειναι και τοσο ασχετες

Έχει δοκιμάσει κανείς τον Oskar Trioplan 100mm f/2.8 ?
Το πιο τρελλό bokeh απο έναν φακό σχεδίασης του 1916...
Η εταιρεία τον κυκλοφόρησε πάλι για όλες τις γνωστές μοντούρες.
1300-1400 έουρα..γκρρρρ!:smash:

Δείτε και .....κλάψτε.....

16017658228_f55052d50c_b.jpg

4856603188_be6d79575a_b.jpg

19975184595_875ed1bb68_c.jpg

o7FS7G.jpg

τον ειχα παλια 98-99, αληθεια ειναι αξιολογος φακος, αλλα ειναι πολυ καλος- μαλλον ο καλυτερος- για bokeh αντε και πορτραιτο (εδω τα σπαει ο helios 40-2 1,5)

στο ebay τον βρισκεις και με 400 ευρα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ενταξει, αυτα που ζητανε για τους καινουργιους ειναι απατη:violent-smiley-030:

γνωριζει κανεις αν αξιζει η αντικατασταση του nikon 35mm f1.8 με τον sigma 17-50 f2.8?

John κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει η αντικατάσταση. Καταρχάς μιλάμε για δύο φακούς διαφορετικών περιστάσεων, ο ένας είναι ένας φωτεινός και αξιόπιστος(οικονομικός) prime με κάδρο για φωτογραφία δρόμου, που από ότι φαίνεται από τα κλικς σου, σού ταιριάζει αρκετά. Ο άλλος είναι ένας σταθερός zoom αλλά πιο αργός σε σχέση με τον nikon, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον 35αρη. Παρόλα αυτά είναι εξαιρετικός για αντικατασταση του κιτ 18-55. Αν σε παίρνει το budget σου αγόρασε τον αλλά κράτα τον 35αρη.

σε ευχαριστω για την απαντηση.το σκεπτικο μου ηταν να παω σε εναν πιο ευελικτο φακο.δηλαδη να εχω τα 17mm για πιο ευρυγωνιες ληψεις,τα 30mm για δρομο και 50mm για προσωπα-πορτραιτο.απο την στιγμη που θα εχω ολα αυτα θεωρησα οτι καλυπτομαι και στα 35mm..για την ταχυτητα που λες δεν το ηξερα..για την φωτεινωτητα ειπα να κανω μια υποχωρηση αλλα σε σκοτεινο περιβαλλον θα εχω θεμα.παντως εχεις δικαιο οτι μου ταιριαζει ο 35mm.ο ιδανικος θα ηταν για εμενα ο 18-35 f1.8 sigma αλλα ειναι λιγο ακριβουτσικος...

Όταν λέω πιο γρήγορος εννοώ ότι είναι πιο φωτεινός. Ουσιαστικά είναι 2 στοπ(?) πιο σκοτεινός από τον 35 που σημαίνει ότι αν χρειαζόσουν 1/60 για μια φωτογραφία, στα 2.8 θα χρειαστείς 1/15. Θα μου πεις όμως θα έχεις και το stabilizer. Ναι, στα στατικά θέματα θα κάνει δουλειά αλλά όταν το θέμα σου θα κινείται θα έχεις πρόβλημα με χαμηλή τιμή κλείστρου.
Αν θες να δεις τα αποτελέσματα σε 2.8, άσε για μερικές μέρες τον 35αρη στο f/2.8 και αν δεις ότι σε καλύπτει, τότε σκέψου την αναβάθμιση. Από οξύτητα δεν μπορώ να σου πω αλλά λογικά ο 35, ως prime, θα είναι πιο οξύς.

Για τον 18-35 ίσως να έχεις δίκιο μιας και είναι αρκετά καλός, αλλά η τιμή του ανεβαίνει αρκετά.
Κατά τη γνώμη μου κράτα προς το παρόν τον 35 και μάζεψε λεφτά(όσο καιρό και να σου πάρει από 1 μήνα μέχρι 1 χρόνο) για έναν μεταχειρισμένο 17-50. Γύρω στα 230-250 νομίζω θα τον βρεις.

καπως ετσι θα γινει η δουλεια,μιας και δεν θελω να επενδυσω πολλα χρηματα γιατι εχω σκοπο καποια στιγμη να αλλαξω και συστημα..

λιγο αντιφατικο αυτο που γραφεις... δεν θελω να επενδυσω πολλα χρηματα - να αλλαξω και συστημα:grinning-smiley-043

αυτη την στιγμη κωστα εχω την nikon d5200.μια μηχανη αξιοπρεπεστατη αλλα καποια στιγμη θα την αλλαξω.δεν εχω αποφασισει ακομη αλλα ο στοχος μου ειναι μαλλον καποια mirrorless.οποτε δεν θελω να κανω επενδυση πανω στην 5200 για φακους ακριβους ή να παρω 3-4 φακους..απο την αλλη βεβαια προσπαθω με τον 35αρι να τα κανω ολα:smash:

Αν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω αλλά δεν μπορείς να ξοδευτείς πάρε έναν...κιτ! Το 18-55 VRII τον βρίσκεις μεταχειρισμένο με 50-60ε και μπορώ να πω ότι είναι αξιοπρεπέστατος. Και εγώ σκεφτόμουν να τον δώσω στην αρχή αλλά τελικά έμαθα τις ιδιοτροπίες του και -ευτυχώς- τον κράτησα.

Ο πρώτος λόγος είναι τα 18mm που χρησιμοποιώ για τοπία και εσωτερικούς χώρους και ο δεύτερος είναι ότι τον χρησιμοποιώ αντίστροφα (με αντάπτορα) για λήψεις macro. Επίσης έχει και το stabilizer που σε αρκετές περιπτώσεις βοηθάει σημαντικά.
Δες εδώ ένα review αν σε ενδιαφέρει.

εχει δικιο ο Γιωργης, ο 18-55 ειναι ενας πολυ καλος φακος ,και φθηνος
τωρα το να αλλαξεις συστημα και να πας για mirrorless με 300/400 ευρω ,δεν ξερω τι καλυτερο θα βρεις.....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

α... ο ken τον εχει στα top10!:drummer:

τον εχω τον 18-55vrII αλλα δεν τον χρησιμοποιω.απο οταν πηρα τον 35αρι δεν τον εχω ξαναδουλεψει.θα τον ξεθαψω μαλλον παλι..κωστα για το μελλοντικο συστημα θα ειναι πολυ πιο ακριβο απο 300-400 ευρω.αν επαιρνα τωρα θα επαιρνα την sony a7ii με ενα καλο φακο!θα μεινω ακομα βεβαια στην 5200 γιατι εχει να μου δωσει ακομα πραγματα...