Το Φωτογραφικό chat

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

ενα απλο προγραμματακι χρησιμοποιω δλδ αυτο εδω http://www.fotosizer.com/ αλλα νομιζω και με αλλα την ιδια δουλεια κανεις
ευχαριστω... το κατεβασα.. ποια ειναι η ρυθμιση που βαζω ? σε px ? - ekatosta ? xiliosta? τι βαζω ωστε να εχω τα 24mp αλλα σε μικροτερο μεγεθος? τα dpi τα αλλαζω?

βαλε προεπιλεγμενο μεγεθος 100% ή ιδια αναλυση χειροκινητα (μπορεις να κλικαρεις και διατηρηση αναλογιας διαστασεων και αντιστροφη πλατους-υψους αναλογα με τον προσανατολισμο)

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

ευχαριστω... το κατεβασα.. ποια ειναι η ρυθμιση που βαζω ? σε px ? - ekatosta ? xiliosta? τι βαζω ωστε να εχω τα 24mp αλλα σε μικροτερο μεγεθος? τα dpi τα αλλαζω?

τι εννοεις με τα 24mp??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Αλλάζεις συμπίεση, μεγαλύτερη συμπίεση jpg (ανάλογα με το πρόγραμμα συνήθως πάει με ποσοστό ποιότητας στην επιλογή save) μικρότερο μέγεθος φωτογραφίας σε MB, αλλά οι διαστάσεις σε πίξελ παραμένουν ίδιες. Θέλει προσοχή όμως πόση συμπίεση θα επιλέξεις, γιατί είναι απωλεστική μέθοδος, χάνεις λεπτομέρειες και ποιότητα όσο μεγαλύτερη συμπίεση επιλέγεις...

Συγγενής έχει αγοράσει, για την κόρη του, πριν από 1-2 χρόνια, την Nikon 3100 με κάποιους φακούς και σκέπτεται να την αντικαταστήσει με μια εκ των Nikon Coolpix 1) AW130 ή 2) S9900.

Θεωρείται σωστή αναβάθμιση (και για ποια από τις δύο) ή υπάρχουν άλλες προτάσεις;

Μάκη είναι χοντρή υποβάθμιση σαν ποιότητα εικόνας, αλλά προφανώς αυτοί που (δεν) χρησιμοποιούν την 3100, έχουν βαρεθεί να την σέρνουν και ψάχνουν κάτι πιο μαζεμένο και εύκολο. Αν είναι όντως έτσι και το αδιάβροχο δεν είναι απαραίτητο, υπάρχουν κάποιες compact που δεν θα τους απογοητεύσουν πολύ...

Σήμερα ξενερώσα όσο δεν πάει.
Γιορτή παιδικού σταθμού.
Έχω fuji και τραβάω, δάνεισα και σε έναν πατέρα την fz1000.
Και έχω τρίποδο και έχω στήσει την rx100iii σε ένα έπιπλο να μην ενοχλεί και να μην ενοχλείται.
Όλα τέλεια, βίντεο μόνη της η μηχανή που την ελέγχω που και που και φωτογραφίες εγώ.
Και όμως στο τέλος η απόλυτη καταστροφή.
Στην αρχή ένας μετακινεί λίγο την κάμερα και χάνω από το πλάνοι την κόρη μου που είναι στη γωνία και έπειτα
στο καλύτερο που τραγουδούν όλοι μαζί πάει ένας μπαμπάς 1.95 και κάθεται μπροστά στην κάμερα η οποία ήταν πίσω πίσω.
2 ώρες και μου π@δ@ξανε το βίντεο στα τελευταία 5 λεπτά.
Τραβούσε και επαγγελματίας αλλά θα το δίνει σε DVD λάσπη.

οχι ενας ,πολλοι:slapface:
την αλλη φορα θα πας πιο νωρις , και θα πιασεις το καλυτερο μερος, ωστε να μην σε ενοχλει κανεις

Χαιρετώ την παρέα!!
Θα ήθελα τη γνώμη σας για κάποιους φακούς για τη Nikon D750 που σκέφτομαι να αγοράσω στο κοντινό μέλλον.
Για αρχή σκέφτομαι τον Tamron 24-70mm F/2.8, βλέπω ότι είναι ανώτερος από τον κιτ της νικον 24-120 και επίσης επειδή θα χρειαστώ έναν ευρυγώνιο φακό πρόσφατα έπεσε στο μάτι μου ο Tamron 15-30 F/2.8 αντί του νικον 14-24 (σχέση απόδοσης-τιμής πάντα) και τοκινα 16-28

http://www.dxomark.com/Lenses/Compa...0mm-f-4G-ED-VR-on-Nikon-D750__885_975_321_975
http://www.dxomark.com/Lenses/Compa...Nikon-on-Nikon-D750__1420_975_813_975_370_975

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σήμερα ξενερώσα όσο δεν πάει.
Γιορτή παιδικού σταθμού.
Έχω fuji και τραβάω, δάνεισα και σε έναν πατέρα την fz1000.
Και έχω τρίποδο και έχω στήσει την rx100iii σε ένα έπιπλο να μην ενοχλεί και να μην ενοχλείται.
Όλα τέλεια, βίντεο μόνη της η μηχανή που την ελέγχω που και που και φωτογραφίες εγώ.
Και όμως στο τέλος η απόλυτη καταστροφή.
Στην αρχή ένας μετακινεί λίγο την κάμερα και χάνω από το πλάνοι την κόρη μου που είναι στη γωνία και έπειτα
στο καλύτερο που τραγουδούν όλοι μαζί πάει ένας μπαμπάς 1.95 και κάθεται μπροστά στην κάμερα η οποία ήταν πίσω πίσω.
2 ώρες και μου π@δ@ξανε το βίντεο στα τελευταία 5 λεπτά.
Τραβούσε και επαγγελματίας αλλά θα το δίνει σε DVD λάσπη.

Λεπτομέριες !!!!
Εγω τράβηξα ολόκληρη γιορτή 25ης Μαρτίου στο νηπιαγωγείο της κόρης μου . Τι Μπουμπουλίνες , τι Νταβέληδες , τι θέατρικα , τι ποίηματα .Χαμός . Και πάω μετά σπίτι και τι βλέπω . Εκ παραδρομής είχα κάνει ένα κλικ παραπάνω και το είχα γράψει όλο σε 640χ480 !!!! Και περιμένανε μετα οι γονείς dvd παναθεμά με !!!! Αναγκάστηκα να πω ότι μου κάηκε η κάρτα . Τράτζικ .

Κακώς , λίγοι θα καταλάβαιναν .
Προσπαθούσαν να με πείσουν ο φωτογράφος που μου τις τύπωσε και κάποιοι φίλοι που πήγα αμέσως μετά (σε κάποια γιορτή) , πως οι 5 μόνο φωτογραφίες (έτσι για να δω τι έμαθα για τον χειρισμό dslr) που εκτύπωσα από την νεοαποκτηθείσα τότε Pentax K100D Super είναι τέλειες . Έφυγα και κοιμήθηκα με πονοκέφαλο καθώς δεν πίστευα πως το διάβασμα που είχα ρίξει εδώ , στο dpgr και στο βιβλίο του Σχίζα (τουλάχιστον τρεις φορές πρέπει να το διάβασα) πήγε στράφι , τούβλο , μπούφος !!!

Την επομένη πήγα σε άλλο φωτογραφείο , μου τις τύπωσε και το χαμόγελο απλώθηκε στο πρόσωπό μου , η φωτογράφος δε , μου είπε πως εάν είχα λίγο ανεβασμένη την έκθεση θα ήταν άριστες (κάτι που θέλησε να το κάνει πριν την εκτύπωση αλλά δεν την άφησα για να έχω σύγκριση) .
Γυρνώντας στον προηγούμενο "φωτογράφο" και δείχνοντάς τες μου είπε : Ε καλά εκεί που πήγες στις εκτύπωσε σε μεγάλο μηχάνημα , ενώ αυτός στο μικρό σαν stand όπου βάζουν τις κάρτες από τα κινητά/φωτογραφικές και πατώντας το κουμπί εκτυπώνεται η φωτογραφία , εάν όμως του ζητούσα να τις εκτυπώσει στο εργαστήριό του τότε θα έτριβα τα μάτια μου :bang:

Βλέπω επίσης τα πρώτα dvd που τράβηξα και επεξεργάστηκα το 2006 πόσο χάλια είναι (τότε μου φαινόταν άριστα) και απορώ πως οι φίλοι/γνωστοί ακόμη μιλάνε για το πόσο καλή δουλειά έγινε και δεν χορταίνουν να τα βλέπουν .

Τελικά μάλλον βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος οι πιο ψαγμένοι .

Δώσε το dvd στους ανθρώπους και μην ανησυχείς φίλε μου , προσωπικά και τι δεν θα έδινα να μου έδειχναν ένα βίντεο με το πως ήμουν στα 3 η 5 η 10 μου χρόνια , μόνο κάποιες φωτογραφίες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού έχω από την παιδική μου ηλικία , ελέω μετακόμισης κάτω από άσχημες συνθήκες όταν ήμουν 12 .

Συμφωνώ κι επαυξάνω! Πέρισυ έφτιαξα ένα άλμπουμ 100 σελίδων με φωτογραφίες από τις διακοπές των τελευταίων 10 ετών. Οι πρώτες είναι τραβηγμένες με μια... compact Hewlet Packard 3,2mp ενώ οι τελευταίες με τις... τελευταίες μου μηχανές. Βγήκαν 5 αντίγραφα και μοιράστηκαν στους "κολλητούς" +1 σε κάθε κόρη. Κανείς δεν ασχολήθηκε με την ποιότητα των φωτογραφιών, είχαμε πολύ σημαντικότερα να θυμηθούμε και να συζητήσουμε...