Το Φωτογραφικό chat

στο net γίνεται πολύς λόγος για τις νέες κάμερες του iphone 7 plus

νομίζω ότι αυτό είναι το σπουδαιότερο νέο που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό

σε συνέχεια των όσων χώσαμε στη sony παραπάνω και στα όσα (κακώς) έγραψα στο αντίστοιχο νήμα της a7rii σχετικά με την αντιμετώπιση που δείχνουν στους πελάτες τους οι κλασικοί παίκτες της αγοράς, νομίζω ότι με το ρυθμό που καινοτομούν οι εταιρείες κινητών σύντομα φωτογραφικές θα αγοράζει μια ελάχιστη μειοψηφία

Λοιπον,

για οποιον ενδιαφερεται για το athensflyingweek το οποιο θα διεξαχθει 17/9-18/9 κ δεν εχει τηλεφακο, υπαρχει και για φετος η ευγενικη προσφορα του Παναγιωτη aka tiniakos να αποστειλει την fz1000, με εξοδα παραληπτη (γυρω στα 10 ευρω το πηγαινελα). Ο ενδιαφερομενος ας γραψει ενα μηνυμα εδω στο chat.

Last edited by a moderator:
Ξαναθυμίζω λοιπόν ότι και φέτος προσφέρω την fz1000 για όποιον θέλει και δεν έχει τον εξοπλισμό για λήψη φωτογραφιών στο athensflyingweek.:HTEHETH63:
Η αποστολή θα γίνει με courier.:cool:

Last edited by a moderator:
Διαβάζω τις "μάχες" που γίνονται στα threads με τις μάρκες τα μοντέλα τους τα χαρακτηριςτικα τους την τιμολόγηση τους και αναρωτιέμαι
Οι Κινέζοι πως δεν έχουν μπει σε αυτήν την αγορά να "ισοπεδώσουν" τα πάντα όσο αφορά το κόστος ;
Ή μήπως τελικά η αντιγραφή/ανάπτυξη/υλοποιηςη είναι τόσο υψηλη που δεν μπορούν

Ξέρετε καμία κινεζική αντιγραφή ;

Σκεφτομαι αυριο να παω στο FlyingWeek με την J5 + τον 30-110 (300mm eq). Θα εινα αρκετός για καμια φωτογραφία της προκοπής η θα χρειάζομαι τρελό κροπάρισμα?

Θα χρειαστείς πολύ crop για να γεμίσεις το κάδρο.

Αν έχει ωραίο ουρανό ( για κάποιο λόγο πάντα *****έται στο flying week ) με σκόρπια συννεφάκια δεν χάνεις κάτι γιατί βγάζεις ωραίες photo και δίχως να είναι τεράστιο το αεροπλάνο/ελικόπτερο.

Διαβάζω τις "μάχες" που γίνονται στα threads με τις μάρκες τα μοντέλα τους τα χαρακτηριςτικα τους την τιμολόγηση τους και αναρωτιέμαι
Οι Κινέζοι πως δεν έχουν μπει σε αυτήν την αγορά να "ισοπεδώσουν" τα πάντα όσο αφορά το κόστος ;
Ή μήπως τελικά η αντιγραφή/ανάπτυξη/υλοποιηςη είναι τόσο υψηλη που δεν μπορούν

Ξέρετε καμία κινεζική αντιγραφή ;

Από όσο γνωρίζω δεν έχουν ασχοληθεί με αισθητήρες (ακόμα). Υπάρχει ένα αντίγραφο (λίγο έως πολύ) των olympus e-pXX με τα σήματα της... Kodak (αγόρασε τα δικαιώματα η εταιρεία), που εμφανίσθηκε και στην Ελλάδα κάποιο φεγγάρι, αλλά η σχέση τιμής-ποιότητας δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό (χάλια ήταν).

Δες εδώ: https://www.dpreview.com/forums/post/57083605

Επίσης κατά καιρούς βλέπουμε φακούς όπως αυτούς http://www.thephoblographer.com/201...branded-glass-micro-four-thirds/#.V91gCph96hd και μετά χάνονται (λίγο έως πολύ) τα ίχνη τους. Η metabones με τους σπουδαίους adapters αποτελεί εξαίρεση προς το παρόν.

Το θέμα με τους Κινέζους είναι ότι έχουν τόσο μεγάλη εσωτερική αγορά, που πολλές φορές συμβαίνουν διάφορα χωρίς να βγαίνουν εκτός χώρας. Υπάρχουν εταιρείες που δεν ενδιαφέρονται ή δεν μπορούν - προς το παρόν - να προωθήσουν τα προϊόντα τους διεθνώς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στα κινητά η xiaomi, που δεν έχει διανομή - αντιπροσωπίες κ.λ.π. εκτός Κίνας, αλλά πουλάει με παραεισαγωγές ή απευθείας από κινεζομάγαζα (με εγγύηση τρέχα γύρευε).

Στα φωτογραφικά όμως δεν υπάρχει περίπτωση να σταθούν έτσι, μια και ο πελάτης αγοράζει σύστημα, και θέλει να γνωρίζει ότι θα βρεί φακούς, φλας κ.λ.π. αξεσουάρ, και ότι η επένδυσή του δεν θα χάσει την αξία της εντός μηνών, οπότε έχουν πολύ δύσκολο έργο - αν σκοπεύουν να ασχοληθούν φυσικά...

Σκεφτόμουν κάτι παρόμοιο με τα κινητά τους ...
Παίρνουμε τον αισθητήρα χ , βάζουμε ένα σώμα (αντεγραμενο ψ) βάζουμε ένα mount z ,
Για αρχή με ανταπτορες που φτιάχνουμε για το δικό μας mount και (εδώ μάλλον είναι το tricky part) φτιάχνουμε το s/w
Πουλάμε ... Σε τιμές κινεζικές ... 1και δις είναι οι Κινέζοι , με τι τραβάνε δλδ φωτός ; (Εκτός κινητών...)

και αυτά τα λέω όχι γιατί είμαι φαν της κινεζικής τεχνολογίας αλλα γιατί ίσως είναι ενας τρόπος οι μεγάλοι να ζοριστούν λίγο και να μη πουλούν ότι θέλουν όσο θέλουν ...

..
Πουλάμε ... Σε τιμές κινεζικές ... 1και δις είναι οι Κινέζοι , με τι τραβάνε δλδ φωτός ; (Εκτός κινητών...)

Αυτό που περιγράφεις Δημήτρη λέγεται "σύνδρομο της Κίνας" όπου η βασική ιδέα είναι, το 1% των κινέζων να αγοράσει .. κάναμε τερλή μπίζνα ! Φοριέται πολύ στο εξωτερικό τελευταία

Φοριέται γιατί όταν βγήκε το xiaomi mi5 πριν κάποιους μήνες πούλησε 16.500.000 κομμάτια σε 24 ώρες, μέχρι που φρακάρησε το σύστημα της εταιρείας... Παρεπιπτόντως, μετά από κάποιους ενδιασμούς πήρα κι εγώ ένα Note 2 και μεταξύ άλλων είμαι ευχαριστημένος με το IQ, παρά τα χλιαρά σχετικά σχόλια...

Η Xiaomi δε θα ήταν απίθανο να βγάλει μια φωτογραφική στο μέλλον.
Ήδη καταπιανεται με πολλά όπως με action cams, drones αλλά και ποδήλατα, ζυγαριες, δοκιμαστές νερού κ.α.
Το άξιο αναφοράς είναι ότι φτιάχνει είναι σε πολύ υψηλά στάνταρ ποιότητας και απόδοσης σε σωστή τιμή.
Άρα αν ασχοληθεί και με την φωτογραφία πιο σοβαρά θα δούμε φοβερά πράγματα.
Πριν μια εβδομάδα αγόρασα στη γυναίκα μου ένα Xiaomi note pro 3 αφού πια το λογισμικό της συσκευή έχει ωριμάσει πολύ και είναι πλήρως εξελληνισμένο.
Δεν κρύβω ότι σύντομα θα μπει στο αεροπλάνο και το δικό μου.
Χρόνια στηρίζω τα κινέζικα κινητά αλλά πρώτη φορά βλέπω τέτοιο vfm.
Βάζοντας το δίπλα σε iPhone 6 και Samsung galaxy 6 και καλύπτοντας τα λογότυπα θα δυσκολευτεις να ξεχωρίσεις σε ποια μάρκα ανήκει το κάθε κινητό.

Αλλη εταιρια πρεπει να ειναι αυτη κωστα...xiaoyi λεει,οχι xiaomi

Συμφωνα με το αρθρο στο pttl.gr η εταιρεία έχει συνεργαστεί με τη Xiaomi για τη κυκλοφορία της Action Cameras της δεύτερης

Συμφωνα με το αρθρο στο pttl.gr η εταιρεία έχει συνεργαστεί με τη Xiaomi για τη κυκλοφορία της Action Cameras της δεύτερης

α!ωραια!

παντως αν παρουμε παραδειγμα και απο τα κινητα τηλεφωνα οπως λεει και ο παναγιωτης,πιστευω θα τα πανε πολυ καλα!!

Οι μηχανες nikon στο πλαισιο λενε 1 χρονο εγγυηση αντιπροσωπειας. Αυτο τι σημαινει; Πως αν γινει κατι πρεπει να την στειλω εγω στην αντιπροσωπεια; Δεν ειναι υπεύθυνος ο πωλητης;

Last edited: