Το Φωτογραφικό chat

Σήμερα έχουμε τα γενέθλια της επίσημης παρουσίασης της πρώτης εφαρμοσμένης μορφής της φωτογραφίας το 1839.
Daguerreotype_Girl_With_Almanac_1847.jpg

Αχαχαχαχα :) δεν το πιστεύω. Το 1847 από το οποίο πρέπει να είναι η φωτογραφία και saloon σχεδόν δεν υπήρχαν, και η νεαρά πρέπει να ήταν από αστική οικογένεια και άνω ίσως, οπότε αν έπαιζε πιάνο θα το έκανε στο σπίτι.

Επίσημη παρουσίαση της πρώτης εμπορικής μορφής για τον κόσμο εννοώ.

Στις 19 Αυγούστου 1839 παρουσιάστηκε λεπτομερώς (συνοπτικά είχε παρουσιαστεί νωρίτερα) η τεχνική της δαγεροτυπίας για ελεύθερη εφαρμογή σε όλο τον κόσμο ως δώρο του γαλλικού κράτους. (Σε Αγγλία και αποικίες έπρεπε να πληρώνουν δικαιώματα :flipout:)

Οι άγγλοι φυσικά ακόμη διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πως ο δικός τους Talbot ήταν ο πρώτος. Όμως αυτός ακόμη το κρατούσε μυστικό.

Ενδιαφέρον, να δούμε πού θα βρουν αισθητήρα και τεχνολογία AF + σταθεροποίηση...

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

και με μοντουρα m42 η m39, χωρις af , evf ,4k κτλ θα ειναι χτυπημα στο κατεστημενο:flipout:

Αυτό θέλω να το ζήσω!

Zenit FF! Εύχομαι να έχει ταχύτητες και όχι μόνο 500-250-125-60-30 και Bulb. :smile:

Και να βγάλει, λέει, καμιά FF με τίποτε ρώσικους φακούς που γράφουν τρελά και να πέφτει κλάμα... :flipout:

Πλάκα πλάκα, θα ήθελα πολύ να δω μια Zenit Digital. Και γιατί όχι και μερικούς νέους φακούς όπως οι Zenitar του άρθρου, που είναι καινούριοι, βγαίνουν με μοντούρα Nikon και είναι και πολύ φωτεινοί.

Και τα κεφάλαια για το R&D θέλω να δω ...
Η μήπως θα παίξει "φασον" ;
Καλή η vintage λατρεία, αλλά η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη.

Και τα κεφάλαια για το R&D θέλω να δω ...
Η μήπως θα παίξει "φασον" ;
Καλή η vintage λατρεία, αλλά η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη.

Έχεις δίκιο Ηλία. Αν και στην δήλωση το στέλεχος της Zenit είπε ότι δεν υπάρχει πρόθεση ή πλάνο για ανταγωνισμό με τις μεγάλες εταιρίες του χώρου, με τιμές προϊόντος που δεν θα είναι κατά πολύ υψηλότερες ενός καλού Smartphone.

Μάλλον για φασόν θα πάνε.

Να ρωτήσω και κάτι...

Στις φετεινές φωτογραφικές εκθέσεις είδαμε εκτυπώσεις που είχαν γίνει πάνω σε φίλο αλουμινίου και ήταν φανταστικές. Γνωρίζει κάποιος πως ονομάζονται ή πως τις ζητάει κάποιος;

Last edited:
καλησπερα.Υπαρχει καποιο καλυτερο προγραμματακι απο το fastzone για να διαβαζει το pc τα raw αρχεια σε olympus?

Οσοι εχετε flickr, εχετε παρατηρησει οτι απο τοτε που πουληθηκε, κανουν follow λογαριασμοι που εχουν φωτογραφιες απο μοντελα κ λινκ σε τσοντο-site;;; :huh2:

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

καλησπερα.Υπαρχει καποιο καλυτερο προγραμματακι απο το fastzone για να διαβαζει το pc τα raw αρχεια σε olympus?

αν το βρεις το θέλω και εγώ -bye-