Το Φωτογραφικό chat

Προσωπικά δεν έχω βρει κάποιο σοβαρό τέστ, ότι συγκρίσεις με το Jpgminipro της έχω κάνει μόνος μου σε 27''4Κ οθόνη και κυριολεκτικά δεν μπόρεσα να βρω την παραμικρή διαφορά όσο και αν πείραξα ή ''τέντωσα'' τα αρχεία στο Photoshop. Ολες οι φώτος μου πλέον περνάνε άμεσα από το Jpegminipro και μετά αποθηκεύονται. Από την άλλη δεν θέλω να πάρω κανέναν στο λαιμό μου, κατεβάστε την trial έκδοση και δοκιμάστε την και εσείς, είναι πανεύκολο στην χρήση, του πετάς έναν φάκελο μέσα και άμεσα σου σώζει όλα τα αρχεία του φακέλου όπου θες σε μικρότερο πλέον όγκο...προσωπικά με έχει σώσει!!

Όπως και πολλοί άλλοι ίσως δεν τον γνώριζα, αλλά γνώριζα και θαύμαζα τα... θέματά του! Έκατσα και χάζεψα κάμποση ώρα τις φωτογραφίες του... Ιδιαίτερη ματιά σε έναν κόσμο που η τυποποίηση και το PS πάνε σύννεφο. R.I.P.

Κι άλλα κακά νέα για την φωτογραφία, το imaging resource πάει για κλείσιμο. Στο "κουρμπέτι" από τα τέλη του '90, είναι γνωστό για τις αναλυτικές δοκιμές/τεχνικές αναλύσεις - με κορυφαίο το "comparometer" στο οποίο μπορείς να δεις και να κρίνεις σύμφωνα με τα προσωπικά σου γούστα το IQ δυο μηχανών δίπλα - δίπλα, αλλά και τα field test σε πραγματικές συνθήκες.

Σε μια μακροσκελή "ανοιχτή επιστολή" του ο Dave Etchells, εξηγεί το πως και γιατί έφθασε εδώ μετά από 22 χρόνια παρουσίας https://www.imaging-resource.com/ne...er-22-years-imaging-resource-wind-down-early-.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην διαρκώς συρρικνούμενη αγορά των φωτογραφικών, όπου εκτός από τους γνωστούς λόγους όπως η επέλαση των κινητών και η οικονομική κρίση, λέει και κάτι που ίσως μας διαφεύγει: οι μηχανές έχουν φθάσει πλέον σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης και σε συνδυασμό με την εξίσου καλή αξιοπιστία/αντοχή έχει εκλείψει η καταναλωτική τάση αλλαγής σωμάτων κάθε 1-2 χρόνια που χαρακτήριζε την αγορά μέχρι το σχετικά πρόσφατο παρελθόν.

Το site θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά έως το τέλος της χρονιάς, ενώ μετά θα προσπαθήσουν να κρατήσουν on line το υπάρχον υλικό και ενδεχομένως να το εμπλουτίζουν με κάποια real word review που απαιτούν λιγότερο δυναμικό. Παράλληλα βέβαια είναι σε αναζήτηση ενδιαφερόμενων νέων ιδιοκτητών...

Last edited:
Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Κι άλλα κακά νέα για την φωτογραφία, το imaging resource πάει για κλείσιμο. Στο "κουρμπέτι" από τα τέλη του '90, είναι γνωστό για τις αναλυτικές δοκιμές/τεχνικές αναλύσεις - με κορυφαίο το "comparometer" στο οποίο μπορείς να δεις και να κρίνεις σύμφωνα με τα προσωπικά σου γούστα το IQ δυο μηχανών δίπλα - δίπλα, αλλά και τα field test σε πραγματικές συνθήκες.

Σε μια μακροσκελή "ανοιχτή επιστολή" του ο Dave Etchells, εξηγεί το πως και γιατί έφθασε εδώ μετά από 22 χρόνια παρουσίας https://www.imaging-resource.com/ne...er-22-years-imaging-resource-wind-down-early-.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην διαρκώς συρρικνούμενη αγορά των φωτογραφικών, όπου εκτός από τους γνωστούς λόγους όπως η επέλαση των κινητών και η οικονομική κρίση, λέει και κάτι που ίσως μας διαφεύγει: οι μηχανές έχουν φθάσει πλέον σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης και σε συνδυασμό με την εξίσου καλή αξιοπιστία/αντοχή έχει εκλείψει η καταναλωτική τάση αλλαγής σωμάτων κάθε 1-2 χρόνια που χαρακτήριζε την αγορά μέχρι το σχετικά πρόσφατο παρελθόν.

Το site θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά έως το τέλος της χρονιάς, ενώ μετά θα προσπαθήσουν να κρατήσουν on line το υπάρχον υλικό και ενδεχομένως να το εμπλουτίζουν με κάποια real word review που απαιτούν λιγότερο δυναμικό. Παράλληλα βέβαια είναι σε αναζήτηση ενδιαφερόμενων νέων ιδιοκτητών...

Πέρα από τα κινητά, είναι σωστό αυτό που λες ότι οι μηχανές έχουν φτάσει πλέον σε ένα υψηλό επίπεδο και ο κόσμος δεν αλλάζει/αγοράζει τόσο συχνά...το βλέπουμε και εδώ στις Mirrorless που μηχανές 4-5-6 χρόνων στέκονται μια χαρά και δουλεύουν απροβλημάτιστα. Κρίμα για το site πάντως.

ΟΛΟΙ μας επισκεπτομαστε τα site, τα εκθειαζουμε, τα εμπιστευομαστε ,τα "ξεκοκκαλιζουμε" και μετα παμε αλλου...
Ως γνωστον ομως, καμμια μπιζνα δεν συντηρειται με "μπραβο" και "ουαου".
Το ιδιο συμβαινει και στην Ελλαδα, με τα φυσικα καταστηματα, και τις τελικες αγορες απο ...αλλου.
Δε χρειαζονται δακρυα λοιπον.

ΟΛΟΙ μας επισκεπτομαστε τα site, τα εκθειαζουμε, τα εμπιστευομαστε ,τα "ξεκοκκαλιζουμε" και μετα παμε αλλου...
Ως γνωστον ομως, καμμια μπιζνα δεν συντηρειται με "μπραβο" και "ουαου".
Το ιδιο συμβαινει και στην Ελλαδα, με τα φυσικα καταστηματα, και τις τελικες αγορες απο ...αλλου.
Δε χρειαζονται δακρυα λοιπον.

+1

ότι μας αρέσει, ας το υποστηρίξουμε όσο μπορούμε,
είτε πρόκειται για μαγαζί της γειτονιάς, είτε για σάιτ, είτε για πρόγραμμα, είτε .. είτε....

Καλσπέρα παιδιά. Με έχουν καλέσει να φωτογραφίσω μια φιλαρμονική ορχήστρα στο μέγαρο μουσικής. Θα είμαστε 3 άτομα. Εγώ έχω μια sony A7 III με έναν 28-75 2.8 και εναν sony 70-200 2.8. Έχει κάποιος να προτείνει τιπς? Υπάρχει κάποιος που να έχει φωτογραφίσει στο μέγαρο ή και φιλαρμονική ορχήστρα?
Σαας ευχαριστώ.

Αν είναι off topic θα παρακαλούσα να μετακινηθεί στην σωστή ενότητα.

Δεν εχει καποια διαφορα το μεγαρο απο αλλες σκηνες. Ισα ισα που ειναι καλυτερα φωτισμενο αν και με την καμερα που εχεις δεν εχεις το παραμικρο προβλημα.

Κανα μονοποδο/τριποδο θα εχεις ?

Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι θα έχω τρίποδο μαζί. Κανενα τιπ για φιλαρμονιη ορχήστρα ?