Το Φωτογραφικό chat

Οταν δεν εισαι σπιτι...

8icxo3T.jpg
😳😳

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Αρτια τεχνική στο κράτημα παντως έχει ο μπόμπιρας ! :music-smiley-005:

δεν ειναι τεχνικη ψαχνει στο EVF γιατι δεν βλεπει την εικονα που εβλεπε ο μπαμπας του ...

σου λεει καποια στιγμη θα το δω το πθαρακι.

Χαζεύω αυτές τις μέρες τις διάφορες προσφορές, εκπτώσεις κ.λ.π. σκεπτόμενος την αγορά κάποιου FF σώματος με τον "κιτ" φακό και ίσως έναν μαζεμένο μονοεστιακό, για βόλτα και ειδική χρήση (βλέπε νυχτερινές), και διαπιστώνω το μονοσήμαντο που - προς το παρόν - λέγεται... sony. Ωραία η nikon z6 στα περίπου 1650 με τον (πολύ καλό) κιτ και το adapter αλλά μετά? Φακοί εγγενείς γιοκ, roadmap για... έχοντες (του χρόνου), η canon μια από τα ίδια (και ξέχασε το ibis), panasonic πανάκριβα τέρατα με φακούς "μπαζούκας" (ο 50άρης είναι για γέλια) και τιμές στον θεό. Οι δε CanoNikon με "κλειστό" σύστημα, οπότε οι sigma,tamron και άλλοι 3οι κατασκευαστές πρέπει να βγάλουν τα μάτια τους + τον φόβο με ένα fw update να μείνεις στα κρυα του λουτρού για κάμποσο. Ναι ξέρω, η ποιότητα κατασκευής, τα jpeg, η... ιστορία κ.λ.π. άλλα όλα αυτά με αφήνουν αδιάφορο ως νέο πελάτη - οι παλιοί θα πάρουν ένα σώμα σε προσφορά και μετά καθίστε να περιμένετε πότε θα ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη. Ωραία (δεν) τα σκέφθηκαν γι αυτό (μάλλον ΚΑΙ γι αυτό) οι πωλήσεις κατρακυλάνε...

Ψάχνεις την κατάλληλη εποχή...

την εβδομάδα της black friday θα βγει το -20% στα warehouse deals του amazon, και θα έχει κλασικά μεγάλες ευκαιρίες, ειδικά αν μπορείς να γλυτώσεις τον ΦΠΑ:
- sony a7 πρώτης γενιάς με κιτ φακό λίγο πάνω από 500 ευρώ και σκέτο σώμα κάτω από 400
- sony a7 δεύτερης γενιάς με κιτ φακό κάτω από 700 ευρώ κλπ κλπ
(τιμές χωρίς ΦΠΑ)

το πλεονέκτημα του συστήματος είναι οι φακοί του - σε μαζεμένους pancake primes έχεις πλέον αρκετές επιλογές από 18mm μέχρι και 45mm και εξαιρετικό value for money

Άστα Ναθ, κι εγώ στην θεωρία είμαι, αμα βρω αντικείμενο του πόθου μετά θα θέλω και λ7...

πες οτι τα βρισκεις.

Πως γλυτωνεις την παντοφλα τουλαχιστον για φετος (που εγω εχω ξεσκιστει στις αγορες)

Παντως ζουμε τρομακτικη εποχη.

Αν μου ελεγες πριν δυο χρονια οτι φετος θα επαιρνα με ενα κοστος 2150 (προ φπα) δυο καμερες μια ΒΜPCC4k και μια Canon Εοs R θα εψαχνα να σου συστησω κανα ψυχιατρο εξοπλιστικων θεματων :flipout:

Κοίτα για αυτό υπάρχει λύση: αγοράζεις και κάποιον φθηνό μεταχειρισμένο εξοπλισμό όσο πιο μουλωχτά μπορείς και μετά από λίγο καιρό τον πουλάς με εν οίκω "τυμπανοκρουσίες". Το εφαρμόζω και λειτουργεί αρκετά καλά...

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Κοίτα για αυτό υπάρχει λύση: αγοράζεις και κάποιον φθηνό μεταχειρισμένο εξοπλισμό όσο πιο μουλωχτά μπορείς και μετά από λίγο καιρό τον πουλάς με εν οίκω "τυμπανοκρουσίες". Το εφαρμόζω και λειτουργεί αρκετά καλά...

Σατανας!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Συνεχίζοντας το ψάξιμο, έβαλα στο συγκριτικό εργαλείο του DPReview κάποιες mirrorless μηχανές για να δω πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στο θέμα θόρυβος. Απέκλεισα όλες τις μηχανές που δεν έχουν ibis, μια και η έλλειψη του αποκλείει την χρήση φωτεινών μονοεστιακών φακών χωρίς σταθεροποίηση. Η συζήτηση για το ότι στα κινούμενα θέματα δεν προσφέρει ΔΕΝ με αφορά, αφού τραβάω 95% στατικά. Ως αναφορά έβαλα την βασική μηχανή μου (panasonic GX9) για να δω αν και τι κερδίζω.

Διαπίστωση 1η: Οι "20άρες" m4/3 είναι πλέον στα ίδια πάνω - κάτω επίπεδα με τις APS-C. Διαφορές "στο μάτι" μισό στοπ (σκάρτο και με ερωτηματικό) ΔΕΝ με βάζουν στο τριπάκι να δώσω ένα σωρό λ7. Μοναδική εξαίρεση η Fuji X-H1, αλλά α)έχει μέγεθος/βάρος FF, β)ουσιαστικά παίρνει φακούς μόνο fujinon και γ) έχει αισθητήρα X-Trans με την γνωστή ιδιότροπη συμπεριφορά στο μικροκοντραστ.

Διαπίστωση 2η: Στις FF προς το παρόν οι επιλογές είναι οι εξής... τρείς (3): Sony A7 II και ΙΙΙ, Nikon Z6. Όλες - τρόπος του λέγειν - οι υπόλοιπες μένουν εκτός λόγω βάρους/όγκου (και τιμής ορισμένες).

Οπότε βάζοντας δίπλα - δίπλα αυτές την Oly EM1 και την Panasonic G9, είδα πολύ καλή συμπεριφορά από τις 2 FF τελευταίας εσοδείας, συμπαθητική από την A7 II, και ελάχιστα καλύτερη (από GX9) από την Oly - ο θόρυβος είναι λίγο πιο "λεπτόκοκος" και χρωματικά ουδέτερος.

Όλα αυτά τα ωραία τα είδα με iso 3200 σε raw, και είναι λίγο ως πολύ γνωστά, αλλά η κατάσταση περιπλέκεται από τις χοντρές διαφορές στην σταθεροποίηση: οι 2 "μεγάλες" m4/3 προσφέρουν μεσοσταθμικά 1-1,5 στοπ πλεονέκτημα σε σχέση με τις FF - τουλάχιστον έτσι λέει το dpreview και κάποιοι άλλοι (γνωστοί και μη).

Τώρα έβαλα δίπλα-δίπλα τις m4/3 στα 800/1600 με τις FF στα 3200...

Βάλε το δάχτυλο στο γλυκό και άσε τα συγκριτικά επι χάρτου ! όχι μόνο για το θόρυβο αλλά και για την ησυχία της ψυχής :flipout:

Είπαμε: αν προκύψει καμιά καλή προσφορά σε sony μπορεί να πάρω μια για δοκιμή, δυστυχώς η nikon προς το παρόν πάσχει από επιλογές φακών αν δεν έχεις "κληρονομιά"...

Πρόσφατα έδωσα κάποιο εξοπλισμό γιατί είχα μαζέψει παραπάνω απ' ότι μπορούσα να χρησιμοποιήσω. Περιδιαβαίνοντας διάφορα site αγγελιών, αντιμετώπισα για άλλη μια φορά το φαινόμενο του "ξύπνιου" και "μάγκα" ελληναρά, που προσπαθεί να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Εντάξει, ελευθερία έχουμε (ή έτσι νομίζω...) κι ο καθένας μπορεί να ζητάει ότι θέλει, αλλά υπάρχουν και όρια... Δηλαδή βρε άνθρωπε δεν κοιτάς στο σκρούτζ να πάρεις μια γεύση πόσο κάνει το καινούριο (ή το αντίστοιχο)? Παραδείγματα: Canon 1300D με τον κιτ φακό 350 (καινούριες 4000D = 250 και η 2000D=350 ), Nikon D5500 με κιτ 550 (καινούρια D5600=540 ) κ.λ.π.

Τι να πω... για άλλη μια φορά αποκόμισα τις χείριστες εντυπώσεις...

Έρχεται Black Friday οπότε περίμενε 10 μέρες και θα βρεις προσφορές μεγάλες με λίγη προετοιμασία. Και τα ελληνικά καταστήματα θα ακολουθησουν. Ακούω οτι θα γίνουν και προσφορές τυπου powerbuy οπότε να έχετε το νου σας.

Δεν ξέρω αν πρέπει να μπει εδώ η ερώτηση..Εχοντας αποκτήσει πρόσφατα μια Fuji X-E3, θα ηθελα την γνώμη σας για φακούς Pentax K (M42) δεδομένου ότι θα ήθελα να πειραματιστώ στην χρήση τους (εχω πάρει ήδη τον αντίστοιχο αντάπτορα). Εχετε να προτείνετε κάποιον άξιο λόγου, πχ σε τηλεφακό, ζουμ tele κλπ?

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Τα post που αφορούσαν τη συμμετοχή στον διαγωνισμό της Nikon και τη διάκριση- επιλογή της φωτό του Πάνου στο ετήσιο ημερολόγιο τηςε εταιρίας μεταφέρθηκαν εδώ

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Πρόσφατα έδωσα κάποιο εξοπλισμό γιατί είχα μαζέψει παραπάνω απ' ότι μπορούσα να χρησιμοποιήσω. Περιδιαβαίνοντας διάφορα site αγγελιών, αντιμετώπισα για άλλη μια φορά το φαινόμενο του "ξύπνιου" και "μάγκα" ελληναρά, που προσπαθεί να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Εντάξει, ελευθερία έχουμε (ή έτσι νομίζω...) κι ο καθένας μπορεί να ζητάει ότι θέλει, αλλά υπάρχουν και όρια... Δηλαδή βρε άνθρωπε δεν κοιτάς στο σκρούτζ να πάρεις μια γεύση πόσο κάνει το καινούριο (ή το αντίστοιχο)? Παραδείγματα: Canon 1300D με τον κιτ φακό 350 (καινούριες 4000D = 250 και η 2000D=350 ), Nikon D5500 με κιτ 550 (καινούρια D5600=540 ) κ.λ.π.

Τι να πω... για άλλη μια φορά αποκόμισα τις χείριστες εντυπώσεις...

Και λίγα λες, γεμάτο το διαδίκτυο τέτοιες ''προσφορές'' απούλητα μένουν μην ανησυχείς!!! Θέλει πολύ ψάξιμο δυστυχώς, που να δεις στα κινητά τι γίνεται που κυριολεκτικά οι μισοί τα πουλάνε μεταχειρισμένα πιο πολύ από όσο κάνουν καινούρια!!!