Το φθηνότερο αυτοκίνητο του κόσμου αύριο σε παραγωγή !

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,686
Πειραιάς
Είναι γεγονός ότι με μόλις 2000 δολλάρια κάποιος μπορεί να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο, μη πολυτελές φυσικά, αλλά είναι αυτοκίνητο κ δίνει την ευκαιρία σε μη προνομιούχους συνανθρώπους μας να το αποκτήσουν !

:SFGSFGSF:

Το αυτοκίνητο είναι της ινδικής Tata, που πρόσφατα αγόρασε κ τις εταιρείες Land Rover & Jaguar από την Ford.

Είναι τετράθυρο, πενταθέσιο, υπάρχουν επιλογές σε χρώματα, ενώ με επιπλέον χρήματα, μπαίνουν κ κάποια ακόμα πρόσθετα, ζάντες, προβολείς ομίχλης, δίχρωμα καθίσματα κ.α., υπάρχει δλδ η βασική έκδοση κ η luxury, όπου έχει κ ηχοσύστημα, αερόσακους, κλιματισμό κ.α.

Με καθυστέρηση 6 μηνών, αύριο 24-3-2009 ξεκινά τις πωλήσεις ! :a0210:

Επίσημος χώρος για προεπισκόπηση είναι : http://tatanano.inservices.tatamotors.com/tatamotors/

Βασική έκδοση

attachment.php

Luxury έκδοση

attachment.php

Εσωτερικό

attachment.php

Αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας αυτοκίνητο, απλά πηγαίντε εδώ : http://tatanano.inservices.tatamoto...ption=com_content&task=view&id=182&Itemid=203

:a0210:

Attachments

• tata_base.JPG
    tata_base.JPG
    32 KB · Views: 160
  • tata_luxury.JPG
    tata_luxury.JPG
    33.8 KB · Views: 160
  • tata_in.JPG
    tata_in.JPG
    39.2 KB · Views: 162
ευτυχώς δεν κάνανε οικονομία στα πεντάλ.... 3 τα βλέπω...

οι τελευταίες φωτογραφίες ανήκουν στην έξτρα καλοκαιρινή έκδοση χωρίς πόρτες ?

Προσωπικά χαίρομαι που βγαίνει κάτι τέτοιο στην παραγωγή.
Κ ας είναι με εκπτώσεις.
Πριν χρόνια τι είχαν τα αμάξια μας ;
Εγώ είχα nissan micra του 1988 μέχρι το 2003 κ δεν είχε τίποτα πάνω του, ούτε υδραυλικό τιμόνι. Το αγάπησα πολύ κ ακόμα το θυμάμαι !

Είναι τετράθυρο, πενταθέσιο, υπάρχουν επιλογές σε χρώματα ΒΙΒΕΧΡΩΜ (με επιλογή για πλαστικό ή υδρόχρωμα), ενώ με επιπλέον χρήματα, μπαίνουν και κάποια ακόμα πρόσθετα, ζάντες, προβολείς, καθίσματα, τιμόνι κ.α., υπάρχει δλδ η βασική έκδοση κ η luxury, όπου έχει κ υαλοκαθαριστήρες, καλοριφέρ, ζώνες ασφαλείας εμπρός, χειρόφρενο κ.α.

Ο δαίμων του τυπογραφείου ξαναχτύπησε.....

:flipout::flipout::flipout::flipout:

Προφανώς το αμάξι αυτό δεν είναι για την Ευρωπαϊκή αγορά, αν κ να πω την αλήθεια, πολλοί θα ήταν αυτοί που θα το αγόραζαν ή θα το αγοράσουν, γιατί χρήμα γενικότερα δεν "παίζει"...
Μην κοιτάμε όμως γύρω μας μόνο, ας δούμε κ λίγο παραπέρα, όπου αμάξια σε πολλές χώρες απλά δεν υπάρχουν...ένα φθηνό αμάξι λοιπόν θα φέρει πολλά χαμόγελα. :a0210:

μπαα η luxury έχει και κινητήρα...
στις απλές (που δεν έχουν και πόρτες όπως στις τελευταίες φωτό) ο οδηγός βγάζει το πόδι έξω και πατινάρει...

πέραν την πλάκας Μιχάλη, που τη σηκώνει κάργα το αμαξάκι, θα πιάσει σα διάολος.
Κι ας κοστίζει 3000 στην ευρώπη.

εγώ βλέπω ότι γιά να φύγει ένα ποστ θέλει 1 λεπτό και έτσι διπλοποστάρουμε...:argue:

Απάντηση: Re: Το φθηνότερο αυτοκίνητο του κόσμου αύριο σε παραγωγή !

πέραν την πλάκας Μιχάλη, που τη σηκώνει κάργα το αμαξάκι, θα πιάσει σα διάολος.
Κι ας κοστίζει 3000 στην ευρώπη.
Νομίζω ότι το "ξεσκίσατε" πάντως...:slapface: :BDGBGDB55:

Κ νομίζω ότι όχι μόνο θα πιάσει στην Ευρώπη, αλλά θα βοηθήσει κ σε χώρες του λεγόμενου δυστυχώς, "3ου κόσμου".

λενε οτι η Τατα πηρε βοηθεια απο την Φιατ για να φιαξει αυτο το αυτοκινητο.
Συνεργαζονται σε πολυ μεγαλο βαυμο, το τμημα ΙΤ της Τατα ειναι αυτο που συνεργαζεται και με το F1 τμημα της φερραρι

Re: Απάντηση: Re: Το φθηνότερο αυτοκίνητο του κόσμου αύριο σε παραγωγή !

Νομίζω ότι το "ξεσκίσατε" πάντως...:slapface: :BDGBGDB55:

Κ νομίζω ότι όχι μόνο θα πιάσει στην Ευρώπη, αλλά θα βοηθήσει κ σε χώρες του λεγόμενου δυστυχώς, "3ου κόσμου".

σε πρώτη φάση θα το βλέπουμε καθημερινά στις ειδήσεις του star και στα παρκινγκ των προπονήσεων των γηπέδων...

http://www.italiaspeed.com/2008/motorsport/f1/other/12/tata_sponsorship/2612.html
Στην Ευρωπη πρεπει να αλλαξουν μερικα πραγματα για να περασει τα διαφορα τεστ ασφαλειας. Ολες αυτες οι αλλαγες ειναι προμελετημενες ομως ηδη στο σταδιο σχεδιασεως και ειναι σχετικα ευκολο να προσαρμοστει στις απαιτησεις καθε αγορας!

Ειδα μερικα ειρωνικα ποστ η εγω δεν καταλαβα καλα?

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/23/1644418.htm

Σήμερα θα γίνει από τον ινδικό όμιλο Tata η επίσημη παρουσίαση του Nano, του φθηνότερου αυτοκινήτου στον κόσμο, αξίας 1.500 ευρώ.
Το μικρό, αλλά «επαναστατικό αυτοκίνητο», όπως το χαρακτηρίζει η εταιρεία, θα παρουσιαστεί νωρίς το απόγευμα στην πόλη Μουμπάι από τον Ρατάν Τάτα, πρόεδρο του ομίλου.

Στις αντιπροσωπείες το αυτοκίνητο θα φτάσει τον Απρίλιο και θα κοστίζει 100.000 ρουπίες (2.000 δολάρια - 1.500 ευρώ). Στην Ευρώπη θα πωλείται από το 2010-2011, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αλλά στην τιμή των 5.000 ευρώ.

Ο όμιλος Tata στοχεύει κατ'αρχήν στους χιλιάδες Ινδούς που δεν μπορούν να αποκτήσουν ακριβότερο αυτοκίνητο.Τη χρονιά αυτή θα κυκλοφορήσουν ως και 50.000 Nano και όχι 250.000 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπισε ο όμιλος στην παραγωγή του.
Με κινητήρα 624 κυβικών, η βασική έκδοση του Nano δεν περιλαμβάνει κλιματισμό, υδραυλικό τιμόνι και ηλεκτρικά παράθυρα.

σιγά μην έχει 3 χιλιάρικα... σιγά μην αφήσουν έτσι χαμηλές τις τιμές τα λαμόγια μας.. έτσι λέγαμε και για τα κινέζικα "τζιπ" ότι με 14-15 χιλιάρικα θα παίρνεις μεγάλης κατηγορίας 4κίνητο αλλά με τις τιμές που τα έφεραν στην ελλάδα πρεπει να πουληθηκαν ελαχιστα κομματια... στον δρομο δεν βλεπεις κανενα. αν καταφέρει και ερθει λοιπόν στην ελλάδα με πχ 5.500 (ενα matiz ξεκιναει απο τα 8400) γιατί να μην πάρω με τα ιδια χρήματα ενα μεταχειρισμένο πχ picanto που έχει περάσει και τα crash test του & ξέρω ότι δεν θα πάρει στα καλά καθούμενα φωτιά ή ότι δεν θα με αφήσει στα κρυα του λουτρού όταν θα εχω παει εκδρομη στο βουνό? εντάξει ίσως ειμαι υπερβολικός αλλά καταλαβαίνετε που το πάω.. θα πρέπει όντως να ειναι εντυπωσιακά φτηνότερο για να πιάσει στην αγορά imho, και ειδικά σε μια αγορά που δεν επικρατει η πάντα λογική αλλά βασικό ρόλο παιζει και το συναίσθημα. Την πρώτη φορά που άκουσα γι αυτό το αυτοκινητάκι η τιμή που ακουγότανε ήταν τα 1.500 ευρω. τωρα λέμε 3000 στην ευρώπη, αρα στην ελλαδα θα ειναι σιγουρα ακριβότερο (κι ας ειναι οι τιμες των υπολοιπων αυτοκινήτων αντιστοιχες με τις ευρωπαϊκές). Αποκλείεται να αφησουν εδω οι εισαγωγείς & οι εμποροι τις τιμές τόσο χαμηλά. Εδω και τώρα με την κρίση, ολοι λενε στις τηλεοράσεις οτι οι τιμες εχουν πέσει, στην πράξη όμως φίλος που εψαχνε τώρα για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο οι τιμές στις μάντρες ήταν παντού ακατέβατες.

Μιχάλη μαζι γραφαμε. 5000 ε? αρα δεν επεσα και πολυ έξω στην υπόθεσή μου..

με 5000 παίρνω ο,τιδήποτε άλλο...
εννοώ φτάνω στα 8000 και παίρνω κάτι που να έχει και τιμόνι...