το φτηνό αλλα τίμιο media player...

πρακτικά ναι, αυτή είναι η διαφορά τους...και το κουτί που στο pico είναι μεταλλικό.

και τα δύο βασίζονται στον ίδιο επεξεργαστή και στο ίδιο firmware.

Εκτός του ότι είναι μικρότερο και αλουμίνιο,το pico έχει νεότερη έκδοση του chipset από διαφορετικό κατασκευαστή (δε θα αναφέρω ποιο είναι για ευνόητους λόγους),με καλύτερο firmware (24p,ελληνικά μενού,ελληνικοί ANSI υπότιτλοι,υποστήριξη header stripping στα mkv κλπ.),καλύτερο remote και 2 χρόνια εγγύηση.

ε καλύτερο remote δεν νομίζω να έχει απο αυτά που διαβάζω, νεότερη έκδοση του chipset τι να σου πω θα σε γελάσω αλλά νομίζω φοράνε ακριβώς το ίδιο, το άλλο έχει και vga που σε κάποιους είνια πολύ χρήσιμο. Το μόνο που πιστεύω ότι πραγματικά αξίζει είναι το firmware. Αλλά και πάλι για την χρήση που είναι και τα 2 (κρεβατοκάμερα, παιδικό δωμάτιο και κανένα ταξιδάκι) πραγματικα δεν ξέρω αν αξίζει τα 60e το pico. Αν κάποιος τα θέλει για homecinema καλύτερα να δώσει παραπάνω λεφτά να πάρει κάτι δυκτιακό με passthrough κλπ. Όσο για την εγγύηση η μία η άλλη στην διπλή τιμή.

Επειδη τα εχω και τα 2, το τηλεκοντρολ στο φτηνο ειναι οντως χειροτερο απο του PicoHD, ξεφτιλα ποιοτητα πλαστικου, ενα ασημι χρωμα που το κανει να φαινεται τελειως ψευτικο, και ολα τα κουμπακια ειναι μικρουλια (του PicoHD τουλαχιστον τα βασικα ειναι μεγαλα). Ειναι ο κυριως λογος που το παρατησα μαζι με τα ελληνικα που δεν εχει.
Το κακο ειναι οτι και τα περισσοτερα φτηνα κινεζικα που κυκλοφορουν εχουν το ιδιο τηλεκοντρολ με το φτηνο.

Το τηλεκοντρολ στο pico ειναι μια χαρα. Μη πιστευετε τις ανοησιες του καθενος π.χ. θελω να βαραω στους τοιχους πισω και να πιανει (!). Συγκρινουν τα τηλεκοντρολ της τηλεορασης τους με το τηλεκοντρολ μιας συσκευης των 60 γραμμαριων. Δε βλεπεις να παραπονιεται κανεις π.χ. για τα τηλεκοντρολ στα Egreat, τα Popcornhour και τα Dune που εχουν την ιδια συμπεριφορα- θελουν στοχευση (και τα πληρωνουν διπλασια και τριπλασια και τετραπλασια τιμη). Οταν ο αλλος βαριεται να σηκωσει το χερι του να σημαδεψει, τι να του πεις...

Και ολα αυτα τα τηλεκοντρολ θα μπορουσαν να πιανουν αψογα, και με τις αντανακλασεις, οπως αυτα των TV, αν τα ledακια τους ηταν εκτεθειμενα και προεξειχαν. Αλλα ο κινεζος κατασκευαστης δεν ειναι χαζος, θυσιαζει το "να πιανει καλυτερα το τηλεκοντρολ" προκειμενου να προφυλαξει το λεντακι. Αν σου πεσει κατω και το ledακι προεξεχει, θα σπασει...

Το εχω δοκιμασει με τον mpeg4 δεκτη OP του eshop που εχω, εγδυσα και τη συσκευη και το τηλεκοντρολ, αφησα μονο τις πλακετες, και το τηλεκοντρολ επιανε και με τις αντανακλασεις. Αλλα το κουτι τους χρειαζεται για προστασια...

Τα 2 τηλεκοντρολ διπλα διπλα. Παρατηρηστε τα μεγαλυτερα κουμπια πλοηγησης που εχει το τηλεκοντρολ του PicoHD:

http://img233.imageshack.us/i/dscn0278n.jpg/

Και η διαφορα στα ledακια. Αυτο του PicoHD εχει μεγαλυτερο ledακι και πιο πολυ χωρο γυρω του ωστε να μην "κρυβεται":

http://img836.imageshack.us/i/dscn0279s.jpg/

εγώ το έδωσα όπως είπα το κινεζάκι, κυρίως για το 5.1 . Οκ δεκτόν στα 30+ ευρώ δεν πρέπει να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις...
τώρα για το pico που πάει στα 60, καλοδεχούμενα και απαραίτητα τα 24p, αλλά κάτι παραπάνω για το DTS passthrough δεν θα με πείραζε... πχ στα 80 ευρώ να τα έκανε όλα και να είναι και φτηνότερο από το WD..

Καλημερα
Σε ταινιες avi με ενσωματωμενους ελληνικους υποτιτλους θα μου τους βγαζει κινεζικους ?
Τα .srt τα μετετρεπα σε UTF-8 και δεν ειχα προβλημα, οπου ηταν ξεχωριστα. Με τους ενσωματωμενους ομως τι γινεται ?

αν εννοείς καμένους μαζί με το avi, εννοείται πως όχι. θα βλέπεις κανονικά.

ξέρει κανείς αν το μηχανάκι (ή κάποιο άλλο μηχανάκι) μπορεί να συνδεθεί (να δει ουσιαστικά) το δίσκο ενός mac book?
http://www.apple.com/macbook/

και αυτό διότι το mac δεν έχει άλλες θύρες εκτός usb και firewire.

ο λόγος είναι οτι δεν μπορεί να συνδεθεί στην TV απευθείας το mac.

Καλημερα.
Κατεβασα καποια παιδικα βιντεακια , αλλα το μηχανημα αρνειται να τα παιξει.
Βαζω τα στοιχεια τους , μηπως μου πει καποιος που γνωριζει αν ειναι δικαιολογημενο να μην τα παιζει και να μην το παλευω αδικα.
Ευχαριστω

General
Complete name : F:\House.of.Mouse.S01.720p.HDTV.x264- ThVPremo\House.of.Mouse.S01.720p.HDTV.x264 - Unplugged Club.mkv
Format : Matroska
File size : 520 MiB
Duration : 21mn 36s
Overall bit rate : 3 366 Kbps
Encoded date : UTC 2011-01-11 20:50:08
Writing application : mkvmerge v4.4.0 ('Die Wiederkehr') built on Oct 31 2010 21:52:48
Writing library : libebml v1.0.0 + libmatroska v1.0.0

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 9 frames
Format settings, GOP : M=2, N=3
Muxing mode : Header stripping
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 2 853 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 25.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.124
Stream size : 431 MiB (83%)
Writing library : x264 core 67 r1173M f6d3166
Encoding settings : cabac=1 / ref=9 / deblock=1:1:1 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=7 / psy_rd=0.6:0.0 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=-2 / threads=3 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=5 / b_pyramid=0 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=0 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / rc=2pass / bitrate=2853 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=0
Language : English

Audio #1
ID : 2
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Codec ID : A_AC3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 128 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Stream size : 19.8 MiB (4%)
Language : Greek

Audio #2
ID : 3
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Codec ID : A_AC3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 384 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Stream size : 59.4 MiB (11%)
Language : English

Το τηλεκοντρολ στο pico ειναι μια χαρα. Μη πιστευετε τις ανοησιες του καθενος π.χ. θελω να βαραω στους τοιχους πισω και να πιανει (!). Συγκρινουν τα τηλεκοντρολ της τηλεορασης τους με το τηλεκοντρολ μιας συσκευης των 60 γραμμαριων.

ωπα επειδη αυτο τωρα το ειδα και αναφερεται σε δικο μου σχολιο στο θρεντ του πικο εχω να πω τα εξης:
πρωτον το παραδειγμα του τηλεκοντρολ της τηλεορασης μου, το εφερα σε αντιπαραβολη με του πικο λεγοντας και χιλια δυο αλλα πραγματα. Δε ζητησα να κανει το πικο το ιδιο (να πιανει δηλαδη υπο οποιαδηποτε γωνια) απλα ζητησα να κανει το αυτονοητο να πιανει καλα χωρις να στοχευουμε σαν snipers για να πιασει. Δε γινεται ολοι να εχουμε προβλημα με το τηλεκοντρολ του πικο, η ιδια η εταιρεια να το εχει αναγνωρισει και να προσπαθει να βρει λυση συμφωνα με τα λεγομενα του Tek_killa και εσυ να προσπαθεις να κανεις το ασπρο μαυρο, εκτος κι αν εχεις προβλημα κατανοησης αυτων που διαβαζεις.
Δευτερον ο καθενας εχει τη γνωμη του, αλλα δε δεχομαι να με απαξιωνει κανεις, ειδικα πισω απο την ανωνυμια του pc του, λεγοντας ψεμματα ή κρυβοντας τα μισα απο αυτα που ειπωθηκαν (ευτυχως τα γραπτα μενουν) και πολυ περισσοτερο λεγοντας πως λεω ανοησιες, λες και αυτος εχει το αλαθητο του πάπα. Γι αυτο χαρακτηρισμους περι ανοησιων και λοιπων γραφικων να κανεις σε αυτους που γνωριζεις. Αντε γιατι μερικοι στον ονειρικο κοσμο των φορουμ την εχουν δει ειδικοι επι παντος επιστητου και παθιαζονται με το οτιδηποτε υλικο, λες και το βγαζουν οι ιδιοι και απαξιώνουν ολους τους αλλους για τη γνωμη τους και αυτο πρεπει να σταματησει.
Για το μηχανημα εχω πει τα καλυτερα κατα τ´αλλα και οσοι εχουν δει τα γραφομενα μου το ξερουν.

Ζητω συγγνωμη απο τους administrators του φορουμ αλλα προσεβληθην και θεωρησα πως επρεπε να απαντησω ανοιχτα για την αποκατασταση της αληθειας.

ωπα επειδη αυτο τωρα το ειδα και αναφερεται σε δικο μου σχολιο στο θρεντ του πικο εχω να πω τα εξης:
πρωτον το παραδειγμα του τηλεκοντρολ της τηλεορασης μου, το εφερα σε αντιπαραβολη με του πικο λεγοντας και χιλια δυο αλλα πραγματα. Δε ζητησα να κανει το πικο το ιδιο (να πιανει δηλαδη υπο οποιαδηποτε γωνια) απλα ζητησα να κανει το αυτονοητο να πιανει καλα χωρις να στοχευουμε σαν snipers για να πιασει. Δε γινεται ολοι να εχουμε προβλημα με το τηλεκοντρολ του πικο, η ιδια η εταιρεια να το εχει αναγνωρισει και να προσπαθει να βρει λυση συμφωνα με τα λεγομενα του Tek_killa και εσυ να προσπαθεις να κανεις το ασπρο μαυρο, εκτος κι αν εχεις προβλημα κατανοησης αυτων που διαβαζεις.
Δευτερον ο καθενας εχει τη γνωμη του, αλλα δε δεχομαι να με απαξιωνει κανεις, ειδικα πισω απο την ανωνυμια του pc του, λεγοντας ψεμματα ή κρυβοντας τα μισα απο αυτα που ειπωθηκαν (ευτυχως τα γραπτα μενουν) και πολυ περισσοτερο λεγοντας πως λεω ανοησιες, λες και αυτος εχει το αλαθητο του πάπα. Γι αυτο χαρακτηρισμους περι ανοησιων και λοιπων γραφικων να κανεις σε αυτους που γνωριζεις. Αντε γιατι μερικοι στον ονειρικο κοσμο των φορουμ την εχουν δει ειδικοι επι παντος επιστητου και παθιαζονται με το οτιδηποτε υλικο, λες και το βγαζουν οι ιδιοι και απαξιώνουν ολους τους αλλους για τη γνωμη τους και αυτο πρεπει να σταματησει.
Για το μηχανημα εχω πει τα καλυτερα κατα τ´αλλα και οσοι εχουν δει τα γραφομενα μου το ξερουν.

Ζητω συγγνωμη απο τους administrators του φορουμ αλλα προσεβληθην και θεωρησα πως επρεπε να απαντησω ανοιχτα για την αποκατασταση της αληθειας.

Αν ηθελα να χαρακτηρισω εσενα ή τα λεγομενα σου θα το εκανα ακριβως κατω απο αυτα που εγραψες. Αν εσυ σε αυτο που εγραψα βλεπεις τον εαυτο σου ή τα λεγομενα σου, ειναι δικο σου προβλημα, οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται κατα τα γνωστα.
Απο εκει και περα και επι του προκειμενου, εγω εχω/ειχα αρκετα media player και μπορω να συγκρινω, και ειναι περα για περα αδικο να απαξιωνετε μια συγκεκριμενη συσκευη για ενα δηθεν προβλημα που εχουν ενα σωρο αλλες συσκευες, τις οποιες και αναφερω παραπανω (οι οποιες μαλιστα δεν ειναι και φορητες). Το Pico αυτη τη στιγμη ειναι value for money για το συνηθισμενο χρηστη (εξωτερικος δισκος, απευθειας ηχος απο την TV) αν βγει κατι αλλο σε τετοια τιμη και δυνατοτητες ή και καλυτερο, θα το τιμησουμε και αυτο.
Και συγγνωμη για το offtopic.

Αν ηθελα να χαρακτηρισω εσενα ή τα λεγομενα σου θα το εκανα ακριβως κατω απο αυτα που εγραψες. Αν εσυ σε αυτο που εγραψα βλεπεις τον εαυτο σου ή τα λεγομενα σου, ειναι δικο σου προβλημα, οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται κατα τα γνωστα.
Απο εκει και περα και επι του προκειμενου, εγω εχω/ειχα αρκετα media player και μπορω να συγκρινω, και ειναι περα για περα αδικο να απαξιωνετε μια συγκεκριμενη συσκευη για ενα δηθεν προβλημα που εχουν ενα σωρο αλλες συσκευες, τις οποιες και αναφερω παραπανω (οι οποιες μαλιστα δεν ειναι και φορητες). Το Pico αυτη τη στιγμη ειναι value for money για το συνηθισμενο χρηστη (εξωτερικος δισκος, απευθειας ηχος απο την TV) αν βγει κατι αλλο σε τετοια τιμη και δυνατοτητες ή και καλυτερο, θα το τιμησουμε και αυτο.
Και συγγνωμη για το offtopic.

οκ το οτι δεν καταλαβαινεις αυτα που σου γραφουμε ή τελος παντων κανεις πως δεν καταλαβαινεις, ειναι πλεον προφανες. Ποιος απαξιωσε τι συσκευη;Θα μας τρελανεις;
μολις 2 μηνυματα παραπανω αναφερω πως το μηχανημα ειναι αψογο και πως το προβλημα με το τηλεκοντρολ το εχουν αναφερει πολλοι ακομα και οχι μονο εγω, ενω το εχει παραδεχθει και εργαζομενος της εταιριας που μας διαβεβαιωσε πως κανουν οτι μπορουν για να το διορθωσουν. Εσυ λες παλι τα ιδια.
δεν καταλαβαινεις καν ουτε αυτο που εγραψε ο vadergr και το συνεχιζεις απο πανω; φανταζομαι πως ως mod εδω θα επιληφθει της περιπτωσης σου γιατι εγω δεν εχω ιδιαιτερο χρονο να ασχοληθω περαιτερω μαζι σου και με την "εφηβικη" συμπεριφορα σου.
Μια συμβουλη μονο: μην εισαι τοσο ερωτευμενος με τις αποψεις σου. Υπαρχουν και αλλες εκτος απο αυτες, που συχνα, τι ειρωνεια, ειναι αντιθετες απο τις δικες σου.

υγ: οχι και τρελιτσα για τους χαρακτηρισμους και να προσπαθεις να βγεις και απο πανω ετσι; Χρησιμοποιησες αποσποσματικα κατι που εχω αναφερει εγω (περι τηλεκοντρολ και τοιχου), μιλωντας για ανοησιες. Καθε νοημων ανθρωπος θα προσβαλλοταν. Γι' αυτο εξυπναδες που λεγαμε καποτε στο γυμνασιο περι μυγων και μυγιασματων, αλλου. Στην τελικη για να μη μυγιαζομαι ουτε εγω ουτε κανενας, να μη χρησιμοποιεις κατι που εχω πει εγω ή οποιοσδηποτε αλλος, αποσπασματικα και οπως γουσταρεις, και μαλιστα εκτος του θρεντ που εχει αναφερθει, απλα και μονο για να χλευασεις την αντιθετη αποψη. Στην τελικη το επιβαλλουν οι κανονες καλης συμπεριφορας τους οποιους επιμενεις να αγνοεις.

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ κι οτι αλλο θες pm.

Οτι αλλο "σχετικο" γραψετε απο εδω και μπρος θα φαει γομα χωρις προειδοποιηση.
Οτι θελετε πειτε τα με πμ.

θελω ενα τεμ μηπως πουλαει κανεις ;;;

Αυτος
http://cgi.ebay.com/Full-HD-1080P-U...&otn=3&po=LVI&ps=63&clkid=6384398569467067924

Και σχετικα με αυτο που ειχα γραψει λιγο πριν , για καποια βιντεακια που δεν μου επαιζαν , τελικα ανακαλυψα οτι εχει να κανει με το mkv header compression .
Τα επεξεργαστηκα με το mkvmerge οπως μου συνεστησαν , κι ελπιζω οτι θα παιξουνε ( σε λιγακι θα τα τσεκαρω )

Last edited:
εγώ απ' αυτόν αγόρασα και περιμένω να μου έρθει...του είπα να βάλει κι ένα hdmi καλώδιο.