Το γενετικό ανακάτεμα των λαών.

Απάντηση: Re: Το γενετικό ανακάτεμα των λαών.

Κατι παραπάνω απο μια επαφη με την βιοστατιστικη την εχω (τμημα βιοστατιστικης του παν Αθηνων, συγγραφεας και medical advisor για ερευνες κτλ) αλλα δεν χρειάζεται να εισαι ειδικός για να δεις οτι δεν βγάζει Πολωνούς, Αυστριακους και Γάλλους στο Γερμανικο δειγμα, αλλα Αραβες και Σαρδους... Και αυτο με 4 ατομα....

Σαν μοντελο, εφόσον εφαρμοσθεί σε ικανοποιητικό δειγμα θα εχει πραγματικα ενδιαφέρον.

Σίγουρα έχει κενα...

Σε μάς δεν βγάζει τίποτα απο Αλβανία μεριά,όπως ήδη έγραψα,που είναι κι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά επιμειξία,αλλά ούτε απο Φράγκους.
Βλέπεις ψάχνοντας,βρήκα ότι κάποιος-οι πρόγονοί μου ήταν Φράγκοι,που εγκαταστάθηκαν κι αφομοιώθηκαν στην Λακωνία.

Last edited:
Aκριβως Διονυση. Αν το δειγμα ειναι τοσο μικρο και παρεις 10 ατομα απο την Αττικη-Μεσογεια θα βγουν μεγαλες επιρροές απο Ιλλυριους, αν πας προς Μάνη μερια Φραγκους, στα Επτάνησα Ιταλοι, στον Ταυγετο Σλαβοι κτλ..

Ολα αυτα ειναι μεγαλομανιες.
Οκ, υπαρχει παντα μια ελαχιστη περιεργεια απο ποιον χιμπατζη καταγομαστε (αν ηταν ο δυνατοτερος της αγελης)
αλλα τον συνταρακτικα σπουδαιοτερο ρολο τον εχει το ΤΩΡΑ και το ΕΔΩ > ΕΜΕΙΣ τι κανουμε, τι πιστευουμε και
τι εκπεμπουμε στο περιβαλλον.

Ολα τα αλλα ... βαυκαλιζουν και αποκοιμιζουν. Κανουν τον καναπε να φανταζει ... ανακλιντρο.
ΠΟΤΕ δεν θα επαναλαβουμε ζωες, δρασεις και οραματα ατομων που περασαν (ανεπιστρεπτι).
Ουτε κατ'ελαχιστον !!! Ο καθενας ειναι μοναδικος και ανεπαναληπτος (μαλακας, ισως) και ΔΕΝ
γινεται να κοπιαρεις συνειδησεις, στασεις ζωης και βιωματικες πορειες.

Ο κοσμος ηταν ΠΑΝΤΑ αρκουντως χαοτικος. ΔΕΝ προτιμα τις κλωνοποιησεις αλλα τις μεταλλαξεις.
Οι πριγκηπες γινονται βατραχοι αλλα οι βατραχοι ΔΕΝ ξαναγινονται πριγκηπες. Εκτος αν βολευομαστε
με παραμυθια (που ειναι μια καθολα αποδεκτη σταση ... αφου ο Λιακοπουλος πουλα τοσα βιβλια σε
"βατραχους" που νομιζουν οτι θα ξαναγινουν "πριγκηπες").

ΧΑΟΣ και ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ .... ειναι η μοναδικη εξελικτικη πορεια !

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Το γενετικό ανακάτεμα των λαών.

Σίγουρα έχει κενα...

Σε μάς δεν βγάζει τίποτα απο Αλβανία μεριά,όπως ήδη έγραψα,που είναι κι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά επιμειξία,αλλά ούτε απο Φράγκους.
Βλέπεις ψάχνοντας,βρήκα ότι κάποιος-οι πρόγονοί μου ήταν Φράγκοι,που εγκαταστάθηκαν κι αφομοιώθηκαν στην Λακωνία.

Μα οι Αλβανοί είναι συγγενικό φύλο με τους Έλληνες.

Και εσύ με φραγκικό αίμα?
:)

Aλήθεια το ΙQ των Ελλήνων βρίσκεται στο επίπεδο που λέει ο πίνακας, η υπάρχουν πιο αξιόπιστες μετρήσεις;
http://www.photius.com/rankings/national_iq_scores_country_ranks.html

Εγώ αυτά,τα βλέπω και γελάω....

Θα μου πεί εμένα 1 στατιστικό,πόσο έξυπνος είμαι;!! Τώρα βέβαια κάποιοι,ίσως και να μην ενοχλούνται με αυτό....No Problem!!

H αλήθεια είναι ότι είμαστε πανέξυπνοι σαν λαός!
Τα ξέρουμε όλα! Αν η μελέτη ήταν σωστή εμείς έπρεπε να έχουμε IQ τουλάχιστον 1.512 ενώ τώρα μας βάλανε χαμηλότερα από τους κουτόφραγκους! :D

(μη με παρεξηγήσεις δεν το λέω για εσένα, πλάκα κάνω)

Εγώ αυτά,τα βλέπω και γελάω....

Θα μου πεί εμένα 1 στατιστικό,πόσο έξυπνος είμαι;!! Τώρα βέβαια κάποιοι,ίσως και να μην ενοχλούνται με αυτό....No Problem!!

Xωρίς παρεξήγηση, δεν αφορά ένα άτομο. Αφορά στατιστική. Σύμφωνα με αυτό μπορείς να κάνεις διάφορα πράγματα. Παράδειγμα να διαλέξεις επάγγελμα.

Ο πρωτογενής σύνδεσμος είναι ο ακόλουθος

http://admixturemap.paintmychromosomes.com

Η έρευνα είναι δημοσιευμένη στο Science, επιστημονικό περιοδικό με impact factor 30+. Το ότι έγινε δεκτό για δημοσίευση σε αυτό το περιοδικό αρκεί, σε εμένα τουλάχιστον, για την τεκμηρίωση της επιστημονικής ορθότητας της μεθόδου που χρησιμοποιήθηκε.

Φαντάζομαι ότι όποιος έχει μελετήσει το άρθρο και έχει αντίρρηση για τη μέθοδο, τα δεδομένα ή τα συμπεράσματα θα στείλει έστω ένα memo στην ομάδα σύνταξης του περιοδικού και θα μας ενημερώσει και εμάς σχετικά.

Εδώ το link για τα FAQs του project.

Xωρίς παρεξήγηση, δεν αφορά ένα άτομο. Αφορά στατιστική. Σύμφωνα με αυτό μπορείς να κάνεις διάφορα πράγματα. Παράδειγμα να διαλέξεις επάγγελμα.

Δεν παρεξηγούμε. Αλλά δεν θα καθορίσει 1 στατιστικό,το τι μπορούν να κάνουν οι Νεο-έλληνες...έστω και έτσι!!
Τώρα αν κάποιοι άλλοι (μην το παίρνεις προσωπικα),είναι κομπλεξικοί,και τα βλέπουν όλα μαύρα,είναι 1 άλλο θέμα!

Δεν παρεξηγούμε. Αλλά δεν θα καθορίσει 1 στατιστικό,το τι μπορούν να κάνουν οι Νεο-έλληνες...έστω και έτσι!!
Τώρα αν κάποιοι άλλοι (μην το παίρνεις προσωπικα),είναι κομπλεξικοί,και τα βλέπουν όλα μαύρα,είναι 1 άλλο θέμα!

Πάλι δεν κατάλαβες. Παράδειγμα οι διαφημιστές επιλέγουν τρόπους προώθησης ανάλογα με το IQ. Υπάρχουν χίλιοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις κάτι προς συμφέρον σου. Εσύ κατευθείαν ασχολήθηκες με το αν τα βλέπουν όλα μαύρα....; Δηλαδή γνωρίζοντας το επίπεδο του ΙQ καταλήγουμε σε κόμπλεξ; Και εν πάσει περιπτώσει υπάρχουν τόσες διαφορετικές δεξιότητες, για κάθε άνθρωπο.

Φίλε μου,θα βγούμε τελείως εκτός θέματος. Εγώ έχω πάντως,έχω καταλάβει πολλά!!

Έτσι κι αλλιώς είμαστε off topic. Ας συνεχίσουν το θέμα, όπως άρχισε, τα άλλα μέλη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το γενετικό ανακάτεμα των λαών.

Μα οι Αλβανοί είναι συγγενικό φύλο με τους Έλληνες.

Και εσύ με φραγκικό αίμα?
:)
Ξέρεις πόσοι γαλανο/πρασινομάτηδες είναι στα μεγάλα νησιά των Κυκλαδων; Και δεν χρειάζεται το DNA τα επώνυμα φτάνουν... Έίναι πολλοί οι φραγκόσποροι.

Γιατρέ μου δεν είμαι στατιστικολόγος,αλλά συμμετείχαν στην επιστημονική έρευνα και τέτοιοι επιστήμονες απο την Οξφόρδη,που θα καθώρισαν το δείγμα...

Εξαρτάται φαντάζομαι απο τους στόχους της έρευνας κι απο τις οδηγίες που είχαν απο ανθρωπολόγους.

Στην Ελλάδα το δέιγμα ήταν 20 άτομα.

Η τελευταία δημοσκόπηση για τον Δήμο Αθηναίων είχε δείγμα, λέει, 801 ψηφοφόρους.
Στην τελευταία δημοσκόπηση για το έργο της δημοτικής αρχής στη Θεσσαλονίκη (σιγά το θέμα δλδ), είχαν δείγμα 1200 άτομα.
Δεν ξέρω εάν είχαν βέβαια επιστήμονες από την Οξφόρδη να τους καθοδηγούν στην επιλογή του δείγματος.

Ίδη απο το 2002 είχα συμμετάσχει στο Genographic Project του National Geographic αποστέλλοντας γεννετικό μου υλικό στις ΗΠΑ,κάτι που μου είχε κοστίσει και αρκετά χρήματα..Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά για την πορεία μετανάστευσης των προγόνων μου,απο τη Νότια Αίγυπτο,μέχρι το Λίβανο,την Πόλη και τελικά στην Κρήτη,και όχι απ'ευθείας Αίγυπτο-Κρήτη όπως θα περίμενε κανείς.Έχω χρόνια να ενημερωθώ για απο project,όμως τώρα που μου το θυμίσατε θα ξαναμπώ κάποια στιγμή,θα έχει εμπλουτιστεί με πολύ παραπάνω πληροφορία.Το δείγμα πάντως ήταν παγκοσμίως πολύ μεγάλο,καμμία σχέση με 1200 ανθρώπους,

Αναφέρεσαι στο τεστ σε απλο-ομάδα του Υ χρωμοσώματος, να φανταστώ;

Ο πρωτογενής σύνδεσμος είναι ο ακόλουθος

http://admixturemap.paintmychromosomes.com

Η έρευνα είναι δημοσιευμένη στο Science, επιστημονικό περιοδικό με impact factor 30+. Το ότι έγινε δεκτό για δημοσίευση σε αυτό το περιοδικό αρκεί, σε εμένα τουλάχιστον, για την τεκμηρίωση της επιστημονικής ορθότητας της μεθόδου που χρησιμοποιήθηκε.

Φαντάζομαι ότι όποιος έχει μελετήσει το άρθρο και έχει αντίρρηση για τη μέθοδο, τα δεδομένα ή τα συμπεράσματα θα στείλει έστω ένα memo στην ομάδα σύνταξης του περιοδικού και θα μας ενημερώσει και εμάς σχετικά.

Εδώ το link για τα FAQs του project.

Αυτό ακριβώς με προβληματίζει σε σχέση με κενά στην έρευνα,που εμείς αντιλαμβανόμαστε...

Μάλλον ισχύει,ότι οι στόχοι της έρευνας πρέπει να είναι πέρα απο την δική μας εθνικοκεντρική οπτική κι αντίληψη περί του εγχειρήματος...

Last edited: