Το ηχειο...το...σωστο

αν δεν μπορεις να βαλεις ενα μικρουλη 15ιντζο στο σαλονι λογω γυναικας, τοτε δεν εισαι αντρας Γιαννη μου. Συγνωμη αλλα δεν κρατηθηκα. Τοσο πολυ εξελιχτηκαν οι Ελληνιδες?

αν δεν μπορεις να βαλεις ενα μικρουλη 15ιντζο στο σαλονι λογω γυναικας, τοτε δεν εισαι αντρας Γιαννη μου. Συγνωμη αλλα δεν κρατηθηκα. Τοσο πολυ εξελιχτηκαν οι Ελληνιδες?

χα! :flipout:

ναι ρε, πες μας κι αδερφές τώρα.. ποιος μίλησε για γυναίκα? καλά λένε στο χωριό μου "άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τ'αυτιά μου".. όπως θές τα ερμηνεύεις όλα. Προφανώς κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια αγαπητέ. For the record προς το παρόν ζω μόνος, παρόλα αυτά το έταιρο ήμισυ γουστάρει και τα ηχεία του καθιστικού (120cm υψος για χωρο 15τμ είναι λίγο τεράστια, οπως εχουν πει ολοι) όπως και το 5.1 που εχω φτιαξει στην κρεβατοκάμαρα. Μαλιστα βοηθησε και στην κατασκευή. Συνεπώς μονο το πρόβλημα που περιγράφεις δεν έχω... Αν και δεν πρόκειται να καταλάβεις (γιατί δεν θέλεις), θα προσπαθήσω να το εξηγησω ξανά με άλλα λόγια.. οι διαστάσεις του χώρου επιβάλλουν περιορισμους ως προς το μέγεθος του ηχείου, λόγω του ότι το τελευταίο καθορίζει και τα όρια του far field αυτου. Δεύτερον ένα σαλόνι περιορισμένων διαστάσεων πρέπει να είναι και λειτουργικό. Δεν μπορεις να χώσεις δυο γομάρια κλεινοντας εντελώς τον χώρο, εκτός του ότι δεν μπορεις πλεον να παιξεις με τις θεσεις των ηχειων για να βρεις ενα καλο spot, σου περιορίζει και την λειτουργικότητα του χώρου, για να μην αναφερθώ και στο κομμάτι της καλαισθησίας. Το ηχείο δεν παύει να είναι και έπιπλο και πρεπει να ειναι εναρμονισμένο με το στυλ της υπολοιπης επιπλωσης. Τώρα αν πολύς κόσμος έχει και την γκρινια της γυναίκας τι σημαίνει αυτό, ότι δεν είναι αντρες? Πολύ ευαίσθητο σε βλέπω με το θέμα!! Ο υπερβολικός τσαμπουκάς-αντριλίκι και η εμμονή για το σκίσιμο της γάτας κρύβει άλλες αδυναμίες Σπυρο... για ψαξ'το λίγο..

αυτά στην γλώσσα που καταλαβαίνω εγώ.

τώρα στην γλώσσα που καταλαβαίνεις εσυ: ως γνήσιος Ελλην λοιπόν, δεν μπορω να αφήσω αναπάντητη την προκλητική αμφισβήτιση του ανδρισμού μου από πλευράς σου και συνεπώς σε καλώ σε αναμέτρηση:

σύμφωνα με το δόγμα "ο αντρας πρέπει να γ...ει και να δέρνει", εχουμε δυο τρόπους να λύσουμε την διαφορά. Επειδή σε καμιά περίπτωση δεν με εκφράζει η εφαρμογή του πρώτου μαζί σου, δε μου μένει παρά ο δεύτερος τρόπος. Σε προσκαλώ λοιπόν για μια "προπονησούλα" οι δυό μας στο γυμναστηριο που συχνάζω απο παιδί ασχολουμενος με μια άλλη αγάπη, το tae kwon do, για να σου φύγουν όλες οι απορίες περι "ανδρισμου", όπως τον αντιλαμβάνεσαι εσυ.. Κοινώς έχεις φάει κλωτσιά στα μούτρα απο Ηλιουπολίτη? μη βιαστείς να πεις όχι, μπορεί να σ´ αρέσει !!! α ρε Σπύρο αντρακλα.. τσσσ :grinning-smiley-043

Σοβαρά τώρα, καλό θα ήταν να μάθεις έστω και τώρα στα γεράματα όπως λέμε, να δέχεσαι ότι υπάρχουν κι άλλες απόψεις πέρα από την δική σου και να αφήνεις ένα μικρό ενδεχόμενο στην άκρη του μυαλού σου ότι μπορεί τελικά να μην ειναι ολοι οι άλλοι μ@λάκες εκτός από σένα, και ότι τόσο καιρό ζουσες σε μια πλάνη νομίζοντας ότι έχεις μόνο εσύ δίκιο, υπερασπιζόμενος τις επιλογές σου. Επίσης καλό θα ήταν να μάθεις να συγκρατείς τα λόγια σου, προσβάλλοντας τους συνομιλητές σου (και αναφερομαι σε πολλά δικά σου posts, όχι στο τελευταίο) το μόνο που κερδίζεις είναι να εκθέτεις τον εαυτό σου και τίποτα άλλο. Να κάνεις τον άλλον να νιώσει άσχημα είναι δύσκολο, γιατι στο forum δεν γνωριζόμαστε προσωπικά και το πιο σημαντικό, έχοντας μειώσει πρώτος τον εαυτό σου, έχεις μειώσει και την βαρύτητα των λόγων σου. Για καλό στα λέω. :grandpa:

πολλα λογια, με το ζορι το διαβασα, ειπα να τα παρατησω στην μεση σε μια δοση
Δεν αναφερομουνα προσωπικα για εσενα οταν ανεφερα το ποσο μεγαλα ηχεια μπορει να βαλει ο στυλοβατης του σπιτιου στο σπιτι του! γενικα εγραφα.
Τωρα αν ξερω η δεν ξερω, το αφηνω στους αλλους να το κρινουν, αν και μετριοπαθης οπως ειμαι, εχω αναφερει πολλες φορες οτι ειμαι και του Δημοτικου και ασχετουλης, ξερω να ακουω ομως!

θα ηθελα να ακουσω τα 6½αρακια σου πριν λιγη ωρα, οταν το Δανικο Ραδιο μετεδωσε την 8η του Μαλερ απο το καινουργιο τους κονσερτχαλ, εκει να ακουσω τα πιτσιρικια σου να στριγγλιζουν με απογνωση για να αποδωσουν 350 ατομα χορωδια και οσα οργανα θελεις απο τα υπολοιπα!

Ξερεις βεβαια οτι αυτη ειναι που αποκαλειται η συμφωνια των 1000ων, επειδη θελεις κανονικα 1000 ατομα για να την εκτελεσεις οπως ηθελε ο Μαλερ!

και ολα αυτα με 10 Βαττ

και επεζα μονο το βολουμ στο παρατεταρτο μονο και ειχα ολη την δυναμικη στα ποδια μου, αν καταλαβες τι εννοω.

θελεις 5.1 στην κρεβατοκαμαρη? Ξερεις εχει βγει και 9.1, ακομα καλυτερο.

ααα η κατάσταση είναι πολύ προχώ. αντε πάλι με το Δανικό ραδιόφωνο.. :D

"τα πιτσιρικια σου να στριγγλιζουν με απογνωση" χαχα
hehe.gif
ρε σπύρο δεν πάμε κόντρα για το ποιος έχει καλύτερα ηχεία.. τι ειμαστε 16άχρονα?? από όλα αυτα που γράφω τόσο καιρό, αυτό σου έχει μείνει?

Λοιπόν εντάξει, τα δικά σου ειναι καλύτερα, μεγαλύτερα, δυνατότερα, φυσικότερα κι ομορφότερα κι απο τα δικά μου και από οποιουδήποτε άλλου κοινου θνητού φυσικα! (..οτι σπέρνεις θερίζεις..) -bye-

Γιαννη μου, το ραδιο Κολοπετινιτσα δεν φτανει μεχρι εδω δυστυχως.
Το DR φτανει αυτο ακουω.
Αν το ακουγες αυτο το κονσερτο με αυτην την δυναμικη και μεγαλοπρεπεια απο τα ηχεια μου θα αλλαζες γνωμη για τα πιτσιρικια σου. Ποτε δεν εγραψα οτι εχω τα καλυτερα ηχεια του κοσμου, αλλα υποφερτα καλα!(ειμαι μετρηοπαθεις και προσγειωμενος, πως να το κανουμε)

Αληθεια, τι εχεις γραψει τοσο καιρο? μαλλον τιποτις το σοβαρο, αλλοιως θα το ειχα λαβει υποψιν μου και θα το θυμομουνα.

Εγώ λέω οτι τζάμπα τσακώνεστε γιατί τα μόνα ηχεία στον πλανήτη που αξίζει να ακούσει κανείς (NOS, εννοείται) μόνο μέσα σε Alfasud μπορεί να βρίσκονται.

:aetsch:

Last edited:
Re: Απάντηση: Το ηχειο...το...σωστο

Εγώ λέω οτι τζάμπα τσακώνεστε γιατί τα μόνα ηχεία στον πλανήτη που αξίζει να ακούσει κανείς (NOS, εννοείται) μόνο μέσα σε Alfasud μπορεί να βρίσκονται.

:aetsch:

φιλαρακι τον ηχο των weber της ti στην αναρρόφηση,
ο Σαλεας δε τον βγαζει....με ή χωρις δοντια:flipout:

... (120cm υψος για χωρο 15τμ είναι λίγο τεράστια, οπως εχουν πει ολοι) ...

... πρέπει να είναι και λειτουργικό. Δεν μπορεις να χώσεις δυο γομάρια κλεινοντας εντελώς τον χώρο,...

.. σου περιορίζει και την λειτουργικότητα του χώρου, για να μην αναφερθώ και στο κομμάτι της καλαισθησίας. Το ηχείο δεν παύει να είναι και έπιπλο και πρεπει να ειναι εναρμονισμένο με το στυλ της υπολοιπης επιπλωσης. Τώρα αν πολύς κόσμος έχει και την γκρινια της γυναίκας ...

... Σοβαρά τώρα, καλό θα ήταν να μάθεις έστω και τώρα στα γεράματα όπως λέμε, να δέχεσαι ότι υπάρχουν κι άλλες απόψεις πέρα από την δική σου ...

Να υποθέσω ότι τα πρώτα σχόλια είναι εναρμονισμένα με το τελευταίο;
Η, ότι εκείνοι που δεν τηρούν τα "πρέπει" είναι τελικά μ@λ@κες;
Τα δικά μου ηχεία είναι 80Χ80Χ240 σε χώρο ~15m2 και άβαφτα.

Παρακαλώ επίσης να μην κλιμακώνονται οι χαρακτηρισμοί. Κρυμένοι ή φανεροί.
Γιατί τέλος δεν υπάρχει και ούτε αποτέλεσμα.
Υπάρχει δηλαδή και είναι τα μπιστόλια αλλά θα ήταν καλό να μην φτάσουμε εκεί.

toulou, δεν εχω ηχεια στις Αλφασουντ μου γιατι δεν εχω ραδιο.
Αλλα σε λιγο 2 διπλα dellorto 40 με 288 μοιρες και 11 χιλ σηκωμα εκκ.
Και ολα αυτα σε εναν 1,3 που σηκωνει ανετα 8.000 στροφες
Αυτο ειναι χαιεντ κυριοι, τι λες Νικο?
οσο για τα αλλα κυριε Μορφεα θα κοιταξουμε να συμορφωθουμε, εχουμε ξεφυγει λιγαααακι.

Παιδια χαλαρωστε.

Αναλυστε λιγο την περιπτωση που εχουμε, να μαθουμε και κατι.
Μανωλη, πλακα κανεις για τα 15 τετραγωνικα?
Να το επιχειρησω και γω στα δικα μου, 3.20χ4.90=15.6 τετραγωνικα????

Να υπενθυμισω, οτι με ενδιαφερει απο 220ΗΖ και ΚΑΤΩ.

Να υποθέσω ότι τα πρώτα σχόλια είναι εναρμονισμένα με το τελευταίο;
Η, ότι εκείνοι που δεν τηρούν τα "πρέπει" είναι τελικά μ@λ@κες;
Τα δικά μου ηχεία είναι 80Χ80Χ240 σε χώρο ~15m2 και άβαφτα.

Τα πρώτα σχόλια αναφέρονται στις ανάγκες της πλειοψηφίας και μόνο.

Τα "πρέπει" ο καθένας τα καθορίζει ο ίδιος στο σπίτι του. Δεν πέφτει κανενός ο λόγος για το τι κανεις εσυ στο δικό σου, ή εγω στο δικό μου, αλλοίμονο. Μαγκιά σου στο κάτω κάτω. Δεν σε άκουσα όμως εσένα να κρίνεις άλλους για τις επιλογές τους, συνεπώς εσένα σε βρίσκω σωστό.

Αυτό που προσπάθησα να εξηγήσω στον σπύρο, είναι ότι η πλειοψηφία του κόσμου έχει πρόβλημα με το να βάλει μεγάλα ηχεία σε μικρό σαλόνι για πολλούς λόγους, τεχνικούς, αισθητικούς, λειτουργικούς, waf κτλ. Γι αυτό ακριβώς τον λόγο, δεν πρέπει ο (κάθε) Σπύρος να κατακρίνει όσους έχουν επιλέξει να έχουν μικρά ηχεία στον χώρο τους, όπως δεν πρέπει να κατακρίνει κανένας πχ εσένα που έχεις επιλέξει να έχεις τεράστια άβαφτα ηχεία. Ο καθένας όπως την βρίσκει και όπως γουστάρει. Μ@λακας δεν είσαι εσυ, γιατί κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί, και μένεις σε αυτό χωρίς να κρίνεις τους αλλους. Τωρα για το αν ειναι μ@λάκες είναι όσοι μιλάνε εκ του ασφαλούς (εχοντας dedicated χωρους για το ηχοσύστημα διατηρώντας το σαλόνι τους κυριλέ) και κρίνουν τους πάντες εκστομιζοντας προσβολές (που παρεπιπτόντως θα πρεπε να αντιμετωπίζονται λίγο πιο αυστηρά), αυτό αν θες το συζητάμε.

εχω να παρατηρήσω κάτι όμως με την άδειά σου: η πρώτη σου αντίδραση ήταν να ζητήσεις ευθέως και δημόσια διευκρινίσεις απο μενα για το αν θεωρώ μ@λάκες όσους βάζουν μεγάλα ηχεία σε μικρό χώρο (την στιγμή που αμεσως μετά αναφέρω ότι και ο ίδιος έχω μεγάλα ηχεία στον χώρο μου και συνεπώς δεν παιζει κάτι τέτοιο), ενώ δεν σε ενόχλησε η σαφέστατη συγκεκριμένη προσβολή από πλευράς του Σπύρου και αρκέστηκες σε μια γενική συσταση χωρίς να απευθυνθείς προσωπικά σε αυτόν που ξεκίνησε σαφώς την διένεξη. Προσωπική μου άποψη (αν επιτρέπεται) είναι ότι οι απ' ευθείας προσβολές θα επρεπε να διαγράφονται και να γίνεται ευθέως δημόσια σύσταση σε αυτόν που τις εκφράζει, είτε είναι φίλος μας είτε όχι. Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν στο φορουμ χωρίς καν την παρέμβαση (αίτηση) του θιγόμενου και θεωρώ ότι θα έπρεπε να εχει γίνει κι εδώ. Αντι αυτου ακολούθησε μια γενική σύσταση για να πεσουν οι τόνοι. Δεχομαι σαφώς την παρατήρησή σου, όμως για να σταματήσουν οι διαφωνίες θα πρέπει να γίνονται και ευθέως αυστηρές παρατηρησεις στο άτομο που ξεκινά τις προσβολές (χωρίς διακρίσεις), που έχει και βεβαρυμένο παρελθόν στο θέμα.

Γιατι δηλαδή εσύ δεν ανέχεσαι εσύ να σε πώ μ@λακα (που δεν ισχύει κάτι τετοιο φυσικά και στο εξήγησα) - και καλά κάνεις, αλλά πρέπει εμείς να ανεχόμαστε τον Σπυρο μας να μας λέει μ@λάκες αυτός? :grinning-smiley-043 χλωμό... όταν γράφονται προσωπικές επιθέσεις, ή θα πρέπει να σβήνονται, ή να απαντώνται από τον θιγόμενο.. το εγραψα και πριν, ότι σπέρνει ο καθένας θερίζει, όσο ο σπυρος εκστομίζει ειρωνιες, θα λαμβάνει και αναλογες απαντήσεις, είτε αυτές εμπεριέχουν χιουμορ, είτε ειρωνία, εμμεσα μηνυματα, λογικά επιχειρήματα ή απλώς ανουσια λόγια κοκορομαχίας του χαβαλέ. εκτός αν δεν υπάρχει ισονομία.

Παρόλα αυτά, μπορώ να πώ ότι δεν εχω τίποτα με τον Σπυρο (ουτε φυσικά με σένα) γιατι αντιλαμβάνομαι τους λόγους και τις αιτίες όσων γράφονται. Μαλιστα στην συγκεκριμένη φάση προσπαθησα να τον προβληματίσω αλλά είναι δυσκολα αυτά τα πραγματα.. Και πολλές φορές προβάλλω την αντιθετη αποψη για να διεγείρω την κουβέντα και να πέσουν στο τραπέζι όλες οι αντιθετες απόψεις. Οταν όμως στερεύουν τα επιχειρήματα και αρχιζουν οι χαρακτηρισμοί, η συνέχεια είναι γνωστή, εχει παρατηρηθεί πολλές φορές στο παρεθλόν, και όπου υπάρχει ανοχή, θα υπάρχουν και οι διενέξεις.

φιλικά (και το εννοώ)

Γιάννης.

Παιδια χαλαρωστε.

Αναλυστε λιγο την περιπτωση που εχουμε, να μαθουμε και κατι.
Μανωλη, πλακα κανεις για τα 15 τετραγωνικα?
Να το επιχειρησω και γω στα δικα μου, 3.20χ4.90=15.6 τετραγωνικα????

Να υπενθυμισω, οτι με ενδιαφερει απο 220ΗΖ και ΚΑΤΩ.

Δεν κάνω πλάκα καθόλου. Φαίνεται νομίζω και στις φωτογραφίες που έχω ανεβάσει. Ο χώρος είναι ανοιχτός απ το αριστερό ηχείο και πίσω απ την θέση ακρόασης αλλά ο ουσιαστικός χώρος που φιλοξενεί τα ηχεία δεν είναι πολύ μεγαλύτερος.

Γιατί να μην το επιχειρήσεις; Αλλά θα πρότεινα πρώτα να ακούσεις κάτι τέτοιο. Που ξέρεις, μπορεί να μη σ αρέσει.

Τα 220ΗΖ είναι παχνίδι για κόρνες που δεν έχουν απότομα διπλώματα. Η δικιά μου με το JBL 2205 πάει >500. Με το JBL 2220Α καμμιά 100στή παραπάνω. Θεωρητικά (που δεν συμφωνώ) θα μπορύσε να στηθεί και με ένα 2" driver σε προσπάθεια για δίδρομο ~500ΗΖ cross. Για παράδειγμα τα 288, 244x φλερτάρουν με τα 20ΚΗΖ. Αντίθετα δεν υπάρχει μονόιντσο που να πηγαίνει τόσο ψηλά.
Απ την άλλη ο μπάρμπα Klipsch στέλνει στην γωνία και γύρω γύρω στο δωμάτιο μέχρι 350ΗΖ! Και το κακόμοιρο το driver που χρησιμοποιεί δεν μου φαίνεται πολύ χαρούμενο εκεί κάτω.

Απο το μακροσκελες και βαρετο μηνυμα του Γιαννη, καταλαβα οτι απλα δεν μιλαμε την ιδια γλωσσα!
Οταν αναφερομαι σε μεγαλα ηχεια δεν παιρνω υποψιν μου τι υπαρχοντα χωρο εχει ο καθενας και αν του επιτρεπει η γυναικα του να ερθει με κορνες σαν του Μορφεα ενα ωραιο απογευμα! Νομιζα οτι γραφαμε για το τεχνικο μερος.
Και εκει ο καθενας μπορει να νομιζει οτι θελει, αυτοι που εχουν ακουσει και τα μεν και τα δε, ισως εχουν καλυτερη εικονα για το ποιο βγαζει τον καλυτερο ηχο.Αυτοι που δεν εχουν ακουσει τον ενα τυπο απο τα 2 καλα ειναι να τα ακουσουν πρωτα πριν γραφουν αρλουμπες