Τα πρώτα σχόλια αναφέρονται στις ανάγκες της πλειοψηφίας και μόνο.
Τα "πρέπει" ο καθένας τα καθορίζει ο ίδιος στο σπίτι του. Δεν πέφτει κανενός ο λόγος για το τι κανεις εσυ στο δικό σου, ή εγω στο δικό μου, αλλοίμονο. Μαγκιά σου στο κάτω κάτω. Δεν σε άκουσα όμως εσένα να κρίνεις άλλους για τις επιλογές τους, συνεπώς εσένα σε βρίσκω σωστό.
Αυτό που προσπάθησα να εξηγήσω στον σπύρο, είναι ότι η πλειοψηφία του κόσμου έχει πρόβλημα με το να βάλει μεγάλα ηχεία σε μικρό σαλόνι για πολλούς λόγους, τεχνικούς, αισθητικούς, λειτουργικούς, waf κτλ. Γι αυτό ακριβώς τον λόγο, δεν πρέπει ο (κάθε) Σπύρος να κατακρίνει όσους έχουν επιλέξει να έχουν μικρά ηχεία στον χώρο τους, όπως δεν πρέπει να κατακρίνει κανένας πχ εσένα που έχεις επιλέξει να έχεις τεράστια άβαφτα ηχεία. Ο καθένας όπως την βρίσκει και όπως γουστάρει. Μ@λακας δεν είσαι εσυ, γιατί κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί, και μένεις σε αυτό χωρίς να κρίνεις τους αλλους. Τωρα για το αν ειναι μ@λάκες είναι όσοι μιλάνε εκ του ασφαλούς (εχοντας dedicated χωρους για το ηχοσύστημα διατηρώντας το σαλόνι τους κυριλέ) και κρίνουν τους πάντες εκστομιζοντας προσβολές (που παρεπιπτόντως θα πρεπε να αντιμετωπίζονται λίγο πιο αυστηρά), αυτό αν θες το συζητάμε.
εχω να παρατηρήσω κάτι όμως με την άδειά σου: η πρώτη σου αντίδραση ήταν να ζητήσεις ευθέως και δημόσια διευκρινίσεις απο μενα για το αν θεωρώ μ@λάκες όσους βάζουν μεγάλα ηχεία σε μικρό χώρο (την στιγμή που αμεσως μετά αναφέρω ότι και ο ίδιος έχω μεγάλα ηχεία στον χώρο μου και συνεπώς δεν παιζει κάτι τέτοιο), ενώ δεν σε ενόχλησε η σαφέστατη συγκεκριμένη προσβολή από πλευράς του Σπύρου και αρκέστηκες σε μια γενική συσταση χωρίς να απευθυνθείς προσωπικά σε αυτόν που ξεκίνησε σαφώς την διένεξη. Προσωπική μου άποψη (αν επιτρέπεται) είναι ότι οι απ' ευθείας προσβολές θα επρεπε να διαγράφονται και να γίνεται ευθέως δημόσια σύσταση σε αυτόν που τις εκφράζει, είτε είναι φίλος μας είτε όχι. Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν στο φορουμ χωρίς καν την παρέμβαση (αίτηση) του θιγόμενου και θεωρώ ότι θα έπρεπε να εχει γίνει κι εδώ. Αντι αυτου ακολούθησε μια γενική σύσταση για να πεσουν οι τόνοι. Δεχομαι σαφώς την παρατήρησή σου, όμως για να σταματήσουν οι διαφωνίες θα πρέπει να γίνονται και ευθέως αυστηρές παρατηρησεις στο άτομο που ξεκινά τις προσβολές (χωρίς διακρίσεις), που έχει και βεβαρυμένο παρελθόν στο θέμα.
Γιατι δηλαδή εσύ δεν ανέχεσαι εσύ να σε πώ μ@λακα (που δεν ισχύει κάτι τετοιο φυσικά και στο εξήγησα) - και καλά κάνεις, αλλά πρέπει εμείς να ανεχόμαστε τον Σπυρο μας να μας λέει μ@λάκες αυτός?

χλωμό... όταν γράφονται προσωπικές επιθέσεις, ή θα πρέπει να σβήνονται, ή να απαντώνται από τον θιγόμενο.. το εγραψα και πριν, ότι σπέρνει ο καθένας θερίζει, όσο ο σπυρος εκστομίζει ειρωνιες, θα λαμβάνει και αναλογες απαντήσεις, είτε αυτές εμπεριέχουν χιουμορ, είτε ειρωνία, εμμεσα μηνυματα, λογικά επιχειρήματα ή απλώς ανουσια λόγια κοκορομαχίας του χαβαλέ. εκτός αν δεν υπάρχει ισονομία.
Παρόλα αυτά, μπορώ να πώ ότι δεν εχω τίποτα με τον Σπυρο (ουτε φυσικά με σένα) γιατι αντιλαμβάνομαι τους λόγους και τις αιτίες όσων γράφονται. Μαλιστα στην συγκεκριμένη φάση προσπαθησα να τον προβληματίσω αλλά είναι δυσκολα αυτά τα πραγματα.. Και πολλές φορές προβάλλω την αντιθετη αποψη για να διεγείρω την κουβέντα και να πέσουν στο τραπέζι όλες οι αντιθετες απόψεις. Οταν όμως στερεύουν τα επιχειρήματα και αρχιζουν οι χαρακτηρισμοί, η συνέχεια είναι γνωστή, εχει παρατηρηθεί πολλές φορές στο παρεθλόν, και όπου υπάρχει ανοχή, θα υπάρχουν και οι διενέξεις.
φιλικά (και το εννοώ)
Γιάννης.