Το ηχειο...το...σωστο

Βρε Σπύρο είπαμε και συμφωνήσαμε να το ηρεμήσουμε το θέμα.

Είμαστε μια παρέα με τόσο διαφορετικές απόψεις, εμμονές, κολλήματα και παρόλ αυτά καταφέρνουμε να τα συγκατοικούμε. Ας μη το χαλάσουμε.

Τα πρώτα σχόλια αναφέρονται στις ανάγκες της πλειοψηφίας και μόνο.

Τα "πρέπει" ο καθένας τα καθορίζει ο ίδιος στο σπίτι του. Δεν πέφτει κανενός ο λόγος για το τι κανεις εσυ στο δικό σου, ή εγω στο δικό μου, αλλοίμονο. Μαγκιά σου στο κάτω κάτω. Δεν σε άκουσα όμως εσένα να κρίνεις άλλους για τις επιλογές τους, συνεπώς εσένα σε βρίσκω σωστό.

Αυτό που προσπάθησα να εξηγήσω στον σπύρο, είναι ότι η πλειοψηφία του κόσμου έχει πρόβλημα με το να βάλει μεγάλα ηχεία σε μικρό σαλόνι για πολλούς λόγους, τεχνικούς, αισθητικούς, λειτουργικούς, waf κτλ. Γι αυτό ακριβώς τον λόγο, δεν πρέπει ο (κάθε) Σπύρος να κατακρίνει όσους έχουν επιλέξει να έχουν μικρά ηχεία στον χώρο τους, όπως δεν πρέπει να κατακρίνει κανένας πχ εσένα που έχεις επιλέξει να έχεις τεράστια άβαφτα ηχεία. Ο καθένας όπως την βρίσκει και όπως γουστάρει. Μ@λακας δεν είσαι εσυ, γιατί κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί, και μένεις σε αυτό χωρίς να κρίνεις τους αλλους. Τωρα για το αν ειναι μ@λάκες είναι όσοι μιλάνε εκ του ασφαλούς (εχοντας dedicated χωρους για το ηχοσύστημα διατηρώντας το σαλόνι τους κυριλέ) και κρίνουν τους πάντες εκστομιζοντας προσβολές (που παρεπιπτόντως θα πρεπε να αντιμετωπίζονται λίγο πιο αυστηρά), αυτό αν θες το συζητάμε.

εχω να παρατηρήσω κάτι όμως με την άδειά σου: η πρώτη σου αντίδραση ήταν να ζητήσεις ευθέως και δημόσια διευκρινίσεις απο μενα για το αν θεωρώ μ@λάκες όσους βάζουν μεγάλα ηχεία σε μικρό χώρο (την στιγμή που αμεσως μετά αναφέρω ότι και ο ίδιος έχω μεγάλα ηχεία στον χώρο μου και συνεπώς δεν παιζει κάτι τέτοιο), ενώ δεν σε ενόχλησε η σαφέστατη συγκεκριμένη προσβολή από πλευράς του Σπύρου και αρκέστηκες σε μια γενική συσταση χωρίς να απευθυνθείς προσωπικά σε αυτόν που ξεκίνησε σαφώς την διένεξη. Προσωπική μου άποψη (αν επιτρέπεται) είναι ότι οι απ' ευθείας προσβολές θα επρεπε να διαγράφονται και να γίνεται ευθέως δημόσια σύσταση σε αυτόν που τις εκφράζει, είτε είναι φίλος μας είτε όχι. Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν στο φορουμ χωρίς καν την παρέμβαση (αίτηση) του θιγόμενου και θεωρώ ότι θα έπρεπε να εχει γίνει κι εδώ. Αντι αυτου ακολούθησε μια γενική σύσταση για να πεσουν οι τόνοι. Δεχομαι σαφώς την παρατήρησή σου, όμως για να σταματήσουν οι διαφωνίες θα πρέπει να γίνονται και ευθέως αυστηρές παρατηρησεις στο άτομο που ξεκινά τις προσβολές (χωρίς διακρίσεις), που έχει και βεβαρυμένο παρελθόν στο θέμα.

Γιατι δηλαδή εσύ δεν ανέχεσαι εσύ να σε πώ μ@λακα (που δεν ισχύει κάτι τετοιο φυσικά και στο εξήγησα) - και καλά κάνεις, αλλά πρέπει εμείς να ανεχόμαστε τον Σπυρο μας να μας λέει μ@λάκες αυτός? :grinning-smiley-043 χλωμό... όταν γράφονται προσωπικές επιθέσεις, ή θα πρέπει να σβήνονται, ή να απαντώνται από τον θιγόμενο.. το εγραψα και πριν, ότι σπέρνει ο καθένας θερίζει, όσο ο σπυρος εκστομίζει ειρωνιες, θα λαμβάνει και αναλογες απαντήσεις, είτε αυτές εμπεριέχουν χιουμορ, είτε ειρωνία, εμμεσα μηνυματα, λογικά επιχειρήματα ή απλώς ανουσια λόγια κοκορομαχίας του χαβαλέ. εκτός αν δεν υπάρχει ισονομία.

Παρόλα αυτά, μπορώ να πώ ότι δεν εχω τίποτα με τον Σπυρο (ουτε φυσικά με σένα) γιατι αντιλαμβάνομαι τους λόγους και τις αιτίες όσων γράφονται. Μαλιστα στην συγκεκριμένη φάση προσπαθησα να τον προβληματίσω αλλά είναι δυσκολα αυτά τα πραγματα.. Και πολλές φορές προβάλλω την αντιθετη αποψη για να διεγείρω την κουβέντα και να πέσουν στο τραπέζι όλες οι αντιθετες απόψεις. Οταν όμως στερεύουν τα επιχειρήματα και αρχιζουν οι χαρακτηρισμοί, η συνέχεια είναι γνωστή, εχει παρατηρηθεί πολλές φορές στο παρεθλόν, και όπου υπάρχει ανοχή, θα υπάρχουν και οι διενέξεις.

φιλικά (και το εννοώ)

Γιάννης.

Γιάννη δεν ξέρω σε τι να πρωτοαπαντήσω : )

Ελπίζω να σταματήσουμε εδώ. Είναι κρίμα να χάνουμε τον χρόνο μας.

Θα ανεβασω μια φωτο του χωρου μου και το βλεπουμε.

Μανωλη, απο 220 και πανω θα παιξω με τα μεσαια και ηψηλα των Avantgarde Uno.

Θα ανεβασω μια φωτο του χωρου μου και το βλεπουμε.

Μανωλη, απο 220 και πανω θα παιξω με τα μεσαια και ηψηλα των Avantgarde Uno.

Μια χαρά μου ακούγεται.

Τελευταία παιδεύομαι με τα διάφορα υλικά κατσκευής χωνιών. Μεγάλη πίκρα.

Μανωλη
Τα σιδερα φαινεται οτι ειναι δυσευρεστα στο Malmö, ο Ulf τα ειχε αγορασει απο μια πολη 30 χιλομετρα ποιο εξω, θα παω εκει την αλλη εβδομαδα και θα παρω μερικα κιλα

Μου φαινεται οτι μονο με συνθετικα υλικα μπορουμε να πετυχουμε μικρο σχετικα βαρος και μεγαλη ακαμψια.

Μαλλον πρεπει να αρχισουμε να ρωταμε για ανθρακονηματα.

Μανωλη, θα αλλαζες/βελτιωνες τωρα κατι στην σχεδιαση της mid basshorn που εφτιαξες?

Μου φαινεται οτι μονο με συνθετικα υλικα μπορουμε να πετυχουμε μικρο σχετικα βαρος και μεγαλη ακαμψια.

Μαλλον πρεπει να αρχισουμε να ρωταμε για ανθρακονηματα.

Μανωλη, θα αλλαζες/βελτιωνες τωρα κατι στην σχεδιαση της mid basshorn που εφτιαξες?

Ακόμα και ανάμεσα στα συνθετικά υπάρχουν μεγάλες διαφορές.

Για την midbass στην σχεδίαση όχι δεν θ άλλαζα κάτι αλλά έχω ακόμα πολύ δρόμο. Δεσίματα -γιατί απ τα 120db και πάνω ταξιδεύει-, μονωτικά στον πίσω θάλαμο και τέλος να παίξω με τον όγκο του θαλάμου.
Μου έχουν έρθει και τα 2220Α απ την Σουηδία τα οποία πρέπει να βάλω πάνω. Μ αυτά θα πρέπει να μικρήνω τον θάλαμο κατά 5-6 λίτρα.

Παμε αναποδα.
Τι διαφορες (ηχητικα) περιμενεις με τα 2220 σε σχεση με τα 2205?

Μετα τα 120db??? γιατι και πιο πριν ησασταν μεσα??:violent-smiley-030:

Απλα σκεφτομουν οτι δεν μπορει να μην υπαρχει καποιο αλλο υλικο ελαφρυτερο και πιο ακαμτο απο το ξυλο. π.χ. πολυεστερας, ABS, κατι με ρυτινες, σκληρο πλαστικο, το οποιο να μπορει να καλουπαριστει.

Αν και το πιο κατω ηχειο δεν σηκωνει πολλα ντιμπι, πολυ θα ηθελα να μαθω πως μπορει να "βγει" κατι τετοιο.

Attachments

• Da Vinci Horn.jpg
    Da Vinci Horn.jpg
    13.9 KB · Views: 14
Γιαννη μου sorry δε καταφερα να το διαβασω ολοκληρο...:afro:

Για βοηθήστε λίγο με τα υλικά
Ενταξει εγω μπορει να πουλάω φορτηγα τωρα αλλα τα φιλαρακια μου από το πανεπι συμβαινει να ειναι λιγο καλοι στα υλικά...
πηραν τα διδακτορικά τους κανανε το κύκλο τους σε ευρωπη και αμερικη και τωρα συμβαινει να τους εχω διπλα μου που σας γραφω.

Αν γινεται πιο συγκεκριμενοι για το τι ακριβως χρειαζόμαστε σε ιδιοτητες υλικου...μπορουμε να το φτιαξουμε με τη γνωστη ακριβεια του τριτου δεκαδικου στο χιλιοστο

Σπυρο αν και ελλαδα delorto δυσκολα ρυθμίζεις, εκει πανω ειναι πιο ευκολα,
εχουν καλυτερο ηχο απο webber...eixa mia 75 1,6με τα δικά σου και μια spider 2.0 με τα αντιστοιχα webber.
τωρα εχω spider 2.0 με bosch magneti-marelli το οποιο ρυθμιζει τα μιγματα με ενα απλό ελατήριο...σε 2 λεπτα σου δίνω ισχύ και κατανάλωση ή ροπη και πάντεεεεεες

Για να μη με παρεξηγήσετε παντες κανουν μονο πισωκινητα δηλαδη αντρικά αυτοκινητα χαχαχαχα
δεν εχω σχεση με το σχεδιο του ντα σιλβα που το οικειοποιησε ο πινινφαρινα για εμπορικους μονο λογους
καλα τους εκανε που πηγε με τους γερμανους και τους εκλεισε το σπιτι
θα βλεπετε τις μελλοντικες λαμπο και δε θα το πιστευετε
οταν ο ντασιλβα παρουσιασε την 145/6 σχεδιο που βασιστηκαν gtv/spider, βγηκε στο αμφιθεατρο και σε ενα τριποδο με λευκο χαρτι σχεδιασε το νεο μοντελο μεσα σε λιγα δευτερα...
μακραν ο καλυτερος σημερα

Platon αυτος φτιαχνει κωνοειδη χοανες
κανουν για μεσαιες και πανω καλή δουλεια??
αυτη δεν ειναι η καλη περιοχη της tartrix???
αν δεν μπορουσε να γυρισει το αλουμινιο στο καταλληλο σχήμα...τσαμπα τα ωα...χωνι το κανω και εγω
Καλα εσεις εκει κατω στα νοτια προαστια, 120db στα 15τετραγωνικά και καθοσαστε μεσα ή έξω

εφυγαν τα παιδια και ιδιοτητες υλικων δεν ακούσαμε

Παμε αναποδα.
Τι διαφορες (ηχητικα) περιμενεις με τα 2220 σε σχεση με τα 2205?

Μετα τα 120db??? γιατι και πιο πριν ησασταν μεσα??:violent-smiley-030:

Απλα σκεφτομουν οτι δεν μπορει να μην υπαρχει καποιο αλλο υλικο ελαφρυτερο και πιο ακαμτο απο το ξυλο. π.χ. πολυεστερας, ABS, κατι με ρυτινες, σκληρο πλαστικο, το οποιο να μπορει να καλουπαριστει.

Αν και το πιο κατω ηχειο δεν σηκωνει πολλα ντιμπι, πολυ θα ηθελα να μαθω πως μπορει να "βγει" κατι τετοιο.

Διαφορές ηχητικά θα πρέπει να το δοκιμάσω.
Το 2220 έχει πιο δυνατό μοτέρ με μικρότερο διάκενο.

Τον F5 στα 25watt τον έχω κλιπάρει αρκετές φορές. Οχι μόνο δεν ενοχλεί αλλά παίζει και καλύτερα : )

Το ξύλο είναι πολύ πρακτικό και σχετικά φτηνό. Ειδικά το κόντρα πλακέ είναι και ελαφρύ. Κουρμάρεται πολύ δύσκολα (γι αυτό το λένε κόντρα) αλλά επιτρέπει διορθώσεις εύκολα (κολλήματα, τριψίματα).

To προβλημα και οι μεγαλοι συμβιβασμοι που πρεπει να γινουν, για μενα, ειναι στα μεσοχαμηλα.

Στα μεσουψηλα υπαρχουν λυσεις, αλλα πιο κατω?

Για σκεψου να θελεις κατι σαν αυτο..................... που να κατεβει στα 40ΗΖ .

http://www.magico.net/?d=03_Products/06_Ultimate_II/3.html#bottom

Attachments

• magico ultimate ii horn.jpg
    magico ultimate ii horn.jpg
    94.4 KB · Views: 31
Μολφεα δε μας ειπες που καθεσε στα 120
εγω δεξια με υπομονή....:jester:

καποτε ενας φιλος σε ενα ibiza παλιο ειχε βαλει γυρω στα 3kw με δυο 15'' punch της rockford
οταν δοκιμαζαμε στο μαγαζι ποσα db βγαζει εκει περιπου στα 125db ακουμε ενα μπαμ και το πίσω μπαρμπριζ εκτοξευτηκε...εκει να εβλεπες

τα παιδια ειναι εδω, εχουν εδρα στο τμημα επιστημης υλικων κατω στο νησι.

αλλα μου ηρθε μολις τωρα μια ιδεα, πρεπει καπου να εχω ενα σκαμπώ με την βαση τη tartrix...ξερετε, μεταλλική, υπάρχουν πολλα
λετε να το κανουμε την βαση του σκαμπώ mid????