Το iPhone4 έφτασε...

Re: Απάντηση: Το iPhone4 έφτασε...

Το μονο φως ειναι απο την οθονη του imac 27 ".
Ενταξει, δεν ειναι και dslr , ουτε καν panasonic lx3, αλλα για κινητο , δε νομιζω να βρεις καλυτερη ...

Sorry κιόλας αλλά με αναμένη μια οθόνη 27" μόνο σκοτάδι δεν έχεις. :flipout::flipout::flipout:

Μπορώ να ανεβάσω κάποια στιγμή φωτό που βγάλαμε σε μπαράκι το βράδυ, για να καταλάβεις τι εστί τραγικό :D

(και μιλάω για χαμηλό φωτισμό, όχι πίσσα σκοτάδι)

Aπόψεις είναι αυτά βέβαια και γούστα, αλλά εμένα το Led δεν έχει καταφέρει να με πείσει.

Aλλη μια, παλι με μονο φως απο τον imac 27 kai led...

Κατα τη γνωμη μου , αρκει και περρισευει...:a0210:

Αρκει να ξερεις να τραβας φυσικα...

attachment.php

Attachments

• IMG_0030.jpg
    IMG_0030.jpg
    57.1 KB · Views: 73

Sorry κιόλας αλλά με αναμένη μια οθόνη 27" μόνο σκοτάδι δεν έχεις. :flipout::flipout::flipout:

Μπορώ να ανεβάσω κάποια στιγμή φωτό που βγάλαμε σε μπαράκι το βράδυ, για να καταλάβεις τι εστί τραγικό :D

(και μιλάω για χαμηλό φωτισμό, όχι πίσσα σκοτάδι)

Aπόψεις είναι αυτά βέβαια και γούστα, αλλά εμένα το Led δεν έχει καταφέρει να με πείσει.

Το οτι εσυ δεν καταφερνεις να βγαλεις καλες φωτο, δεν σημαινει οτι φταιει μονο το κινητο.
Αυτες που εβαλα κι εγω παραπανω, με το iphone 4 ειναι τραβηγμενες... καθολου τραγικες !

Sorry κιόλας αλλά με αναμένη μια οθόνη 27" μόνο σκοτάδι δεν έχεις

Oριστε και μια , με πισσα σκοταδι, χωρις καθολου φως και κλειστο το μονιτορ ...

attachment.php

Attachments

• IMG_0031.jpg
    IMG_0031.jpg
    57.4 KB · Views: 71
Συγγνώμη αν γίνομαι μυστήριος, όμως μου δείχνεις μια φωτό που έχεις τραβήξει από απόσταση μερικών εκατοστών σε μια άσπρη επιφάνεια, η οποία προφανώς με το Led αρχίζει να λάμπει σαν αυτόφωτη...

Το πρόβλημα με το Led (όπως από ένα σημείο και μετά με το κλασσικό flash) είναι ότι για να λειτουργήσει όπως θες πρέπει να είσαι πάρα πολύ κοντά στο θέμα σου. Φυσικά στο flash πρόβλημα ξεκινάς να έχεις από κάποια μέτρα και πάνω, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του led.

Μπορώ να ωραιοποιήσω κάτι με χίλιους δυό τρόπους, (πχ να κολλήσω το κινητό σε τρίποδο, να βγάλω από κοντά ώστε το φως να είναι υπεραρκετό κ.α.), αλλά αυτό δε σημαίνει ξαφνικά ότι οι συνήθεις φωτό που θα βγάλεις με το κινητό σου, από άνω του ενός μέτρου, αφού θα βγάζεις πρόσωπα στην παρέα σου, θα βγαίνουν σωστές...

Μπορεί και να μην ξέρω να βγάζω φωτό όπως λες, αλλά δε νομίζω ότι κρίνουμε ένα κινητό για το πως βγάζει αν είσαι φωτογράφος

Last edited:
Ρεσυ Μαεστρο ... τι πινεις και δε μας δινεις ?:flipout:
Λες δε βγαζει καλες φωτο, σου βαζω καλες φωτο.
Λες οτι δεν τραβαει σε χαμηλο φωτισμο, σου βαζω σε σκοταδι.
Λες οτι εχει προβλημα με φυσικο φωτισμο, σου βαζω κι απ αυτη... τι αλλο θες ?
Ειπαμε, δεν ειναι dslr , ουτε αντικαθιστα κορυφαιες compact... αλλα καλες φωτο , αν ξερεις να τραβας , βγαζει !!!
Κατσε και μαθε λοιπον καλυτερα το κινητο σου και τις ιδιοτροπιες του και ασε τη κακοπροεραιτη κριτικη...

Οι φωτό που βγαίνουν μέρα (με ικανοποιητικό δηλαδή φωτισμό) είναι εντυπωσιακής ποιότητας, νομίζω καλύτερες από τα υπόλοιπα κινητά, χωρίς να έχω δει βέβαια Ericsson τωρινό...

Αυτές που βγαίνουν νύχτα είναι απογοητευτικές (για μένα), το led είναι χρήσιμο αλλά δεν αντικαθιστά το flash....το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα άλλα κινητά.

Sorry κιόλας αλλά αν αυτό σου μοιάζει για κακοπροαίρετη κριτική μάλλον κάποιος άλλος πίνει.... :flipout::flipout::flipout:

Συγγνώμη αν δεν θαυμάζω φωτό που δεν μου άρεσαν, αλλά γενικά ό,τι δε μ'αρέσει δεν το εκθειάζω... Δεν είπα ότι φταίει το Αηφον, είπα ότι γενικά δε γουστάρω το led σαν flash. Ρξήγησα και το γιατί. Ε φτάνει!

Last edited:
Oτι δεν σ αρεσει, καλα θα κανεις να κατσεις και να το μαθεις, πριν βγαζεις αυθαιρετα συμπερασματα, και οδηγεις και αλλους σε λαθος γνωμη.-bye-

Εγω μιλαω με αποδειξεις , το κινητο ΜΠΟΡΕΙ να βγαλει πολυ καλες φωτο.... αρκει να ξερεις πως.

Οριστε και μια με προσωπα , χωρις σχεδον καθολου φωτισμο, στο μπαλκονι μου... και απο μακρια.
Δε νομιζω να θες κι αλλες , γιατι βαρεθηκα...:flipout:

attachment.php

Attachments

• IMG_0032.jpg
    IMG_0032.jpg
    62.4 KB · Views: 72
Δηλαδη, αυτες οι φωτο τραβηγμενες χωρις τριποδο, σου φαινονται κακες;
attachment.php

attachment.php

Δεν ειμαι φωτογραφος, αλλα απο το κινητο ειμαι υπερευχαριστημενος αν βγαζει φωτο τις οποιες θα κρατησω στο album μου. Οχι δεν σαν την LX3 μου (πως θα μπορουσε αλλωστε!) αλλα ειλικρινα δεν περιμενα οτι θα ηταν τοσο αξιοπρεπες!

Attachments

• IMG_0139.jpg
    IMG_0139.jpg
    61.9 KB · Views: 65
  • IMG_0121.jpg
    IMG_0121.jpg
    66.4 KB · Views: 65
Oτι δεν σ αρεσει, καλα θα κανεις να κατσεις και να το μαθεις, πριν βγαζεις αυθαιρετα συμπερασματα, και οδηγεις και αλλους σε λαθος γνωμη.-bye-

Εγω μιλαω με αποδειξεις , το κινητο ΜΠΟΡΕΙ να βγαλει πολυ καλες φωτο.... αρκει να ξερεις πως.

Οριστε και μια με προσωπα , χωρις σχεδον καθολου φωτισμο, στο μπαλκονι μου... και απο μακρια.
Δε νομιζω να θες κι αλλες , γιατι βαρεθηκα...:flipout:

Για να μη λέμε τα ίδια και τα ίδια. Ο άνθρωπος ζήτησε γνώμες για κάποιο θέμα. Του έδωσα τη δική μου, η οποία αν κάνεις τον κόπο να την ξαναδιαβάσεις, καθόλου κακοπροαίρετη δεν ήταν, έγραψα αυτό που πιστεύω. Η παραπάνω φωτογραφία που βάζεις εμένα δεν με ικανοποιεί. Έχει πάρα πολύ θόρυβο, έχει "καμμένα" σημεία, και γενικά για τα γούστα μου είναι μια πολύ κακή φωτογραφία λόγω κακού φωτισμού. Ως φωτό κινητού είναι μια χαρά, όμως οι φωτό του 4 με καλό φως συγκρίνονται με φωτό από compact μηχανές, οπότε υπάρχουν αυξημένες προσδοκίες. Έγραψα όπως είδες ότι κανένα κινητό δε μπορεί να βγάλει για τα δικά μου γούστα αξιοπρεπώς νύχτα, λόγω led, οπότε δεν έθιξα το iPhone, έθιξα μια τεχνολογία που δε με ικανοποιεί.

Παρακάτω μπορεί ο καθένας να γράψει τη γνώμη του, ώστε ο άνθρωπος να μην αποκτήσει "λάθος γνώμη" αλλά τη σωστή τη δική σας :guitarist:

Δυστυχώς δε μου είναι εύκολο να ανεβάσω φωτό γιατί όπως έχω γράψει ΔΕΝ το έχω, το "ξεζούμισα" ένα βράδυ που μου το'δωσε ο αδερφός μου να το τσεκάρω, βγάλαμε φωτό, τραβήξαμε βίντεο, χαζέψαμε την οθόνη, χαζέψαμε το death grip και κατέληξα στό ότι πρόκειται για ένα πολύ ωραίο κινητό, καλή επιλογή για όσους έχουν μέχρι 3G, υπερβολική για όσους έχουν 3gs, ανάλογα την τάβλα του καθενός φυσικά.

Από κει και πέρα, δε γίνεται να θαυμάζω ντε και καλά με το ζόρι κάτι επειδή πάνω έχει ένα δαγκωμένο μηλαράκι. Αυτά που επιδέχονται θαυμασμού (macbooks, γενικότερα το iPhone, εξαιρώντας τις εμμονές της Apple, οθόνη του iPhone 4, camera σε συνθήκες καλού φωτισμού) τα εκθειάζω χωρίς κανενός είδους εμπάθεια.

Last edited by a moderator:

Δηλαδη, αυτες οι φωτο τραβηγμενες χωρις τριποδο, σου φαινονται κακες;

Δεν ειμαι φωτογραφος, αλλα απο το κινητο ειμαι υπερευχαριστημενος αν βγαζει φωτο τις οποιες θα κρατησω στο album μου. Οχι δεν σαν την LX3 μου (πως θα μπορουσε αλλωστε!) αλλα ειλικρινα δεν περιμενα οτι θα ηταν τοσο αξιοπρεπες!

Αυτές αξιοπρεπέστατες φαίνονται (καλές, όχι απλά αξιοπρεπείς), διότι πολύ απλά δεν παίζει ρόλο το led, βγάζει από απόσταση ένα φωτισμένο σκηνικό.

Το πρόβλημα μου είναι όταν βγάζεις ανθρώπους, από μια μέση απόσταση, όπου χρειάζεσαι την ενίσχυση από το led. Δεν είπα ότι δε μπορεί να τραβήξει ωραίες φωτογραφίες γενικά, είπα ότι με απογοήτευσε το led ως flash. Διότι συνδυάζει τα αρνητικά του flash (καμμένα σημεία, αφύσικο χρώμα) με τα αρνητικά του χωρίς flash (θόρυβος, μικρή θολούρα κλπ).

Και ξαναλέω, είναι η γνώμη μου, μπορείτε ελεύθερα να ενθουσιάζεστε προφανώς, αλλά όχι να το επιβάλλετε και σε μένα. Η κάμερα σε καλό φως είναι συγκλονιστική (για κινητό). Με χρήση flash είναι μια κλασσική κάμερα κινητού του 2010. :a0210:

Last edited by a moderator:
Δεν νομίζω ότι κάποιος σου επιβάλλει κάτι...όπως κάνεις κ εσύ, έτσι κ οι υπόλοιποι γράφουν τις απόψεις τους, αλλά κ ανεβάζουν φωτογραφίες από το 4άρι.

Δεν νομίζω ότι κάποιος σου επιβάλλει κάτι...όπως κάνεις κ εσύ, έτσι κ οι υπόλοιποι γράφουν τις απόψεις τους, αλλά κ ανεβάζουν φωτογραφίες από το 4άρι.

Μιχάλη μπορεί κανείς να γράψει τη γνώμη του αποφεύγοντας ατάκες του τύπου "μάθε να το χρησιμοποιείς", "δεν ξέρεις να βγάζεις φωτογραφίες" , "βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα" κλπ. Άραγε αν έγραφα ότι η κάμερα είναι συγκλονιστική τη νύχτα, τότε θα εξακολουθούσαν να ήταν αυθαίρετα τα συμπεράσματά μου;

Ας μένουμε στις απόψεις μας, όλες σεβαστές είναι, και όποιος διαβάζει θα τις λάβει υπόψιν του. Το γιατί δεν ανεβάζω φωτό το έγραψα παραπάνω, η φωτογραφία με την κοπέλα πάντως που ανέβασε ο Γιάννης καλύπτει αυτό που θέλω να πω, οπότε δε χρειάζεται έτσι κι αλλιώς να ανεβάσω, κάτι τέτοιο θα ανέβαζα.

Το ζουμί της κουβέντας είναι ότι, το 4άρι με τον μικρό του αισθητήρα, τραβά πολύ καλές φωτογραφίες με φως κ αρκετά καλές με λιγότερο φως. Μάλιστα, σε σύγκριση με άλλα κινητά, φαίνεται ότι σήμερα που μιλάμε, είναι καλύτερο.

Φίλε μου , όταν κάποιος σε ρωτάει για τη ποιότητα φωτογραφίας του iPhone , και του απαντάς "τραγική στα βραδινά" , δημιουργεις λάθος εντυπώσεις.
Λες ότι το κινητό το "ξεζουμισες" σ ένα βράδυ.... εγώ έχω iPhone 4 χρόνια τώρα, και ακόμη μαθαίνω.
Καλό θα ήταν λοιπόν να προσέχουμε τι γράφουμε, ειδικά σε φόρουμ με χιλιάδες μέλη ... Και όταν θελουμε να αναδείξουμε κάτι , κάποιο πρόβλημα κλπ. Καλό θα ήταν να γινεται με επιχειρήματα και αποδείξεις.
Η γνώμη σου σεβαστή, αλλά και δική μας επίσης, ειδικά όταν συνοδεύεται απο επιχειρημτα και δείγματα.
Πρώτος εγώ έβγαλα βιντεακι με το "πρόβλημα" του death grip καυ προέτρεψε όποιον το πάρει και κινείται σε δύσκολη περιοχή, να πάρει θήκη.
Δεν είμαστε funboys κανενός, μήλου η αχλαδιου, ότι βλέπουμε το λέμε, αφού όμως πρώτα το ψάξουμε λίγο.

Το τσίμπησα σήμερα το βραδυ και εχει καμια ωρα που το ενεργοποίησα. Πρώτες εντυπώσεις. Απιστευτη οθονη. Μερα με την νύχτα διπλα στο 3GS.

Και όσον αφορά το δείγμα με τη "κοπέλα" , σε πληροφορώ ότι σήμερα πούλησα την Panasonic tz10 , γιατί είχε παρόμοιο κοκο στα βραδινά και δε μου έδινε τίποτα παραπάνω!!!
Γι αυτές τις φωτό , μόνο η canon 7d που έχω μπορεί να βγάλει καλές φωτο χωρίς φλας....αλλά εκεί πάμε σε αλλά χωράφια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το iPhone4 έφτασε...

Αυτές αξιοπρεπέστατες φαίνονται (καλές, όχι απλά αξιοπρεπείς), διότι πολύ απλά δεν παίζει ρόλο το led, βγάζει από απόσταση ένα φωτισμένο σκηνικό.

Το πρόβλημα μου είναι όταν βγάζεις ανθρώπους, από μια μέση απόσταση, όπου χρειάζεσαι την ενίσχυση από το led. Δεν είπα ότι δε μπορεί να τραβήξει ωραίες φωτογραφίες γενικά, είπα ότι με απογοήτευσε το led ως flash. Διότι συνδυάζει τα αρνητικά του flash (καμμένα σημεία, αφύσικο χρώμα) με τα αρνητικά του χωρίς flash (θόρυβος, μικρή θολούρα κλπ).

Και ξαναλέω, είναι η γνώμη μου, μπορείτε ελεύθερα να ενθουσιάζεστε προφανώς, αλλά όχι να το επιβάλλετε και σε μένα. Η κάμερα σε καλό φως είναι συγκλονιστική (για κινητό). Με χρήση flash είναι μια κλασσική κάμερα κινητού του 2010. :a0210:

Αν η μονη σου ενσταση ειναι το led, συμφωνω, αλλα τι αλλη πηγη φωτος θα μπορουσε να εχει ενα κινητο;
Ουτε εμενα μου αρεσει το led ως φωτισμος και αποφευγω να το χρησιμοποιω.
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι γενικα οι βραδινες φωτος του 4ριου ειναι χαλια (ειδικα χωρις την χρηση led flash) και εκει απο οτι καταλαβα ηταν η αντιρρηση του Γιαννη.

Last edited:
Δεν υπαρχει καμια φωτογραφικη, ειδικα σε κινητο ή compact, που να βγαζει καλες φωτο βραδυνες με ενσωματωμενο φλας ...

Εδω εχω επενδυσει σε μηχανη χιλιαδων ευρω , και εξωτερικα φλας κι εξοπλισμο που κανει ενα σκασμο λεφτα, και παλι δεν ειμαι ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα... τι να λεμε τωρα ?