Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Ερώτηση:
Η φωτογραφική μηχανή του κινητού μου που συνήθως χρησιμοποιώ όταν μαστορεύω δίνει εικόνες με ανάλυση 3264χ2448 pixel.
Αν κάποιος το έχει μελετήσει το θέμα, σε τι ανάλυση πρέπει να τις μετατρέψω και να τις ανεβάσω σε hoster για να φαίνονται ικανοποιητικά στο forum και να μην το βαραίνουν ??.
Πες τε μου γιατί έχω μια κατασκευούλα να ανεβάσω.

ΜΑΧ 1000px πλατος για τις οριζοντιες και 750px υψος για τις καθετες. βαζεις τιμη προς την πλευρα που κατευθυνεται η φωτο, πχ εγω στις οριζοντιες οριζω το πλατος και εχω ρυθμισει το υψος στο αυτοματο. Αντιστοιχα το ιδιο για τις καθετες.

Μάστορες ερώτηση:Με τι κόλλα μπορώ να κολλήσω γερά λεπτό κόντρα πλακέ με dow;Μη με ρωτήσετε ακόμα γιατί,κάτι φτιάχνω λίγο πολύπλοκο,αν πετύχει θα σας το παρουσιάσω..

Νίκο ξέρω ότι το φελιζόλ κολλάει με ξυλόκολλα για τα προϊόντα dow που είναι πιο σκληρά ίσως κάνει και βενζινόκολλα ...λέω ίσως...

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Σιλικονη ;

Συγκολλητικη σιλικόνη. Ξέρω οτι υπάρχει για μη πορώδη υλικά αλλά δεν έχω ψάξει αν υοάρχει για τα υλικά που θες, πιθανολογώ πως θα υπάρχει. Τωλρα το "καλά" που λές είναι σχετικό. Αν θες να κρεμιέσαι για μονόζυγο χλωμo το βλέπω... :D

Ψάξε τις δυο συστατικών.... Θα βρεις σίγουρα πάρα πολύ δυνατές.

Δεν αποκαλύπτεις τίποτα !!!! ούτε καν το μέγεθος της επιφάνειας :flipout:

Από άλλο θέμα...

Καλα τα λεει, προπελα και ελικα ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα. Οι αμερικανοι λενε propellers, η πιο αμερικανικα σκετο props. Και εννοουν και για αεροπλανα και για καραβια.

Προπέλα είναι η εξελληνισμένη μορφή της αγγλικής λέξης propeller από το ρήμα propel που σημαίνει ωθώ, προωθώ. Έλικας είναι ελληνική λέξη από το ρήμα ελίσσω και σημαίνει στην ουσία σπειροειδής γραμμή, ή καθετί που έχει σπειροειδές σχήμα. Η μία λέξη λοιπόν περιγράφει το σχήμα και η άλλη τη λειτουργία. Βέβαια αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, τόσο στα καράβια όσο και στα αεροπλάνα μιλάμε για έλικα, μια που έχουν κατά βάση το ίδιο σχήμα, όμως δεν είναι απαραίτητα και τα δύο προπέλλες, καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι έλικες έλκουν τα αεροπλάνα και δεν τα προωθούν (μια που βρίσκονται στο εμπρός μέρος και όχι το πίσω - αν και υπάρχουν εξαιρέσεις).

Βρε Νικόλα Diabolic άλλαξε ανεμιστήρα να τελειώνουμε ..χαχαχα...

Διαβασα παραπανω (τυχαια, γιατι δεν παρακολουθουσα το θεμα, νομιζωντας οτι ειναι πειραγματα και καλημερες) οτι υπαρχει ενα υγρο που αδρανοποιει τις σκουριες. Εχω ενα σκουτερ στο οποιο η εξατμιση ειναι κυριολεκτικα κοκκινη. Στο παρελθον την ειχα αφαιρεσει και την ειχα ψεκασει με σπρευ μαυρο ειδικο χρωμα για υψηλη θερμοκρασια. Εγινε κυριολεκτικα σαν καινουργια. Μετα απο λιγο καιρο ομως παλι πεταξε σκουρια. Φυσικα πριν το ψεκασμα τριβω οσο μπορω. Πιστευετε οτι θα με βοηθησει αυτο το υγρο για την αντιμετωπιση της σκουριας; Υπαρχει μινιο που να αντεχει στην υψηλη θερμοκρασια;

Με αυτο εδω εβαψα,
FB3C51540C0071B533E8B4F8F21FF0F1.jpg