Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Και για τραπέζι που θελει ο Κυριάκος κανει???

Κανει, αλλα επειδη τα αγαθα κοποις κτωνται, η ταπεινη μου αποψη ειναι οτι θα πρεπει και εκεινος να αναρριχηθει λιγακι σα χελι στο δεντρο και να βοηθησει στο τεμαχισμα.
Σχοινια και εξαρτηματα υπαρχουν φρεσκα και αβερτα :))

Μόνο ο κορμός χαμηλά είναι στα 3 μέτρα, ίσιος, και μετά αρχίζουν τα κλαδιά. Η ηλικία της είναι 50 χρόνων τουλάχιστον.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εσένα χρειάζομαι Δημήτρη. Έχω μια τεράστια καρυδιά που πρέπει να κοπεί, διότι καρύδια δεν δίνει, τα μισά φύλλα πέφτουν στον γείτονα, και θα βγάλει καλή ξυλεία. Αλλά χρειάζεται μηχάνημα ανυψωτικό για να κλαδευτει πρώτα.

Mακάρι νά είμαστε κοντά Παύλο όπως προανέφερε ο Κυριάκος.
Τό να πάρεις ανυψωτικό μηχάνημα μέ καλαθοφόρο,θά σού στοιχίσει περισσότερο από τό να βρείς κάποιον ντόπιο αίλουρο καί να σκαρφαλώσει καί νά στήν κόψει,καί ειδικά άν από κάτω δέν έχεις πράγματα καί τά ρίχνει κατευθείαν τα κλαδιά στό έδαφος,καί όχι να δένει σχοινιά καί να τα φέρνει κάτω-κάτω σιγά-σιγά καί να χασομεράει αρκετά.

Εδω το καλαθοφόρο χρεώνουν στό μέσο όρο 150 ευρώ γιά 2 ώρες καί μετά 30 ευρώ τήν περαιτέρω ώρα,καί εννοείται ξεχωριστά ο ξυλοκόπος πού θα είναι επάνω στό καλάθι καί θα κόβει,απλά ο ιδιοκτήτης τού καλαθοφόρου θά τό πηγαίνει τό καλάθι επάνω κάτω αριστερά δεξιά όπου τού λέει ο ξυλοκόπος.
Καί υπάρχουν καί ειδικά συνεργεία κοπής δέντρων πού έχουν δικά τους καλαθοφόρα όχηματα.

Κανει, αλλα επειδη τα αγαθα κοποις κτωνται, η ταπεινη μου αποψη ειναι οτι θα πρεπει και εκεινος να αναρριχηθει λιγακι σα χελι στο δεντρο και να βοηθησει στο τεμαχισμα.
Σχοινια και εξαρτηματα υπαρχουν φρεσκα και αβερτα :))

Ετσι ακριβώς.

Άμα ειναι για καλα κομμάτια ξυλου ανεβαίνω και εγώ με τον Κυριάκο παρέα!!!😁😁😁

Καλά τα λέτε, αλλά δεν με πιάνει το μάτι για να ανέβω. Ίσως αν βρω κάποιον νεαρό να μου κάνει την δουλειά.

Εσένα χρειάζομαι Δημήτρη. Έχω μια τεράστια καρυδιά που πρέπει να κοπεί, διότι καρύδια δεν δίνει, τα μισά φύλλα πέφτουν στον γείτονα, και θα βγάλει καλή ξυλεία. Αλλά χρειάζεται μηχάνημα ανυψωτικό για να κλαδευτει πρώτα.

Παύλο περιτό να σου επισημάνω να κόψεις το δ3ντρο στη λίγωση του Γενάρη μόνο

Παύλο περιτό να σου επισημάνω να κόψεις το δ3ντρο στη λίγωση του Γενάρη μόνο
Του Γενάρη που μας πέρασε; δεν το βλέπω για την ώρα Νικόλα, κάθε χρόνο το λέμε και πάει στον επόμενο. Άσε που μπορεί να περάσει από δω ο Κυριάκος και να το αναλάβει αυτός..

Καλημερα στην παρεα!!!!
Αργοπορημένη αφυπνηση σημερα λογω της χθεσινης εξοδου για πλιάτσικο με κατι συναδελφους πειρατες στις Αζορες....

Ωραία νησάκια έχω επισκεφθεί το Horta (όνομα και πράμα που λένε) και το Ancra το πρώτο αν θυμάμαι καλά είχε και ενεργό υφαίστιο και τα βράδια από τις εκρήξεις νόμιζες ότι έριχναν πυροτεχνήματα εν έτει 1974.
Πορτογαλικές αποικίες τότε υπό καθεστώς δικτατορίας καθολικοί στο θρήσκευμα πολύ αυστηρών ηθικών αρχών, ψαροχώρια.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα καί καλές απόκριες νά έχουμε.

Εγώ ήμουν σέ άλλο μήκος κύματος σήμερα,(κατά κάποιο τρόπο ντυμένος κατάλληλα καί λόγο ημέρας,καί λόγο δουλειάς.....) τό πρόγραμμα είχε κλάδεμα σέ έναν αείλανθο,τό θέμα ήταν ότι από κάτω υπάρχουν πράγματα καί έτσι τά περισσότερα κλαδιά έπρεπε να κατέβουν σιγά-σιγά μέ σχοινί,υπήρχαν όπως πάντα όλα τά μέτρα ασφαλείας,κράνος,ζώνη προστασίας πτώσεων από ύψος,σχοινιά κ.τ.λ.

Ωραίες φώτο και ωραία εργασία. Δεν ήξερα την λέξη αείλανθος και φυσικά το έψαξα. Η γνωστή στους περισσότερους και σε μένα ως αγριοκαρυδιά!

Last edited by a moderator:
Καλημέρα και καλή καθαρή Δευτέρα. Σηκωθείτε φυσάει, ό.τι πρέπει για να αμολύσετε αετό!

Καλημέρα καλή σαρακοστή σε όλους

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα και καλή σαρακοστή. Από σήμερα αρχίζει η μεγάλη νηστεία του χριστιανισμού. Δεν ξέρω πόσοι και κατά πόσο την τηρούν όμως προσωπικά την συνιστώ σαν μια υπέροχη άσκηση αυτοπειθαρχίας αλλά και αποτοξίνωσης