Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Βγαλε τα και βαλε ροδελες.

Καλησπερα απο το Κερατσίνι με θεα στο Ικονιο και το ηλιοβασίλεμα.

Xiaomi-Redmi-Note-8-Pro-64GB-Mineral-Grey.html

Οχι, δεν ειναι το βερνικι (προφανως, εχει σπασει ΚΑΙ αυτο σε σημεια).
Εσπασε το μεταλλο κυκλικα(!). Πολυ περιεργο σπασιμο
Δες και την παρακατω, που ισως φαινεται καλυτερα.
5dbc1015ddb03b6b303cb2c10b228bf9.jpg

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η δική μου άποψη για την χρήση του παλμικού...δεν είναι για απλά βιδώματα όπως τα περισσότερα βιδώματα γι´αυτά είναι τα δραπανοκατσάβιδα γι´αυτό έχουν και διαβαθμίσεις στην ροπή.Τα παλμικά είναι για "δύσκολες" καταστάσεις και σε βίδωμα και σε ξεβίδωμα.
Το παλμικό για απλά βιδώματα το βάζεις μόνο όταν το απλό δεν μπορεί. Όσο και να κοντρολάρεις την σκανδάλη στο τέλος σε αρκετές περιπτώσεις θα στην κάνει την ζημιά.
Εγώ όταν το είχα αγοράσει νόμιζα όταν είναι κατσαβίδι για όλες τις δουλειές μέχρι που ξεκίνησα να βιδώσω τους μεγάλους μεντεσέδες όταν τοποθετούσα τα ξύλινα εξώφυλλα μετά από ανακαίνιση με ανοξείδωτες ξυλόβιδες και άρχισε να μου κουρεύει τις εγκοπές όταν τερμάτιζε η βίδα. Από τότε το χρησιμοποιώ μόνο σε "δύσκολες" καταστάσεις. Ή αν χρειαστώ οπωσδήποτε πολλά εργαλεία για την ίδια δουλειά... προτρύπημα- πατούρα για το κεφάλι της βίδας-και βίδωμα χρησιμοποιώ το παλμικό αλλά τερματίζω την βίδα με το χέρι και κατσαβίδι. Μιλάω πάντα από την πλευρά του ερασιτέχνη ...μην έχουμε παρεξηγήσεις με τους επαγγελματίες που ο χρόνος μετράει.

Καλημερα και καλη εβδομάδα....

Άγγελε είναι λίγο της πλάκας τα στηρίγματα του leroy....Από την άλλη θα συμφωνησω με το Νίκο από πάνω για τέτοιες δουλειές δεν θέλει τόσο δυνατό μηχάνημα η θέλει τρόπο το πώς να το κάνεις...

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Οχι, δεν ειναι το βερνικι (προφανως, εχει σπασει ΚΑΙ αυτο σε σημεια).
Εσπασε το μεταλλο κυκλικα(!). Πολυ περιεργο σπασιμο
Δες και την παρακατω, που ισως φαινεται καλυτερα.

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μου κάνει εντύπωση να σπάσει το μέταλλο. Κουνάει το κομμάτι?

Δηλαδή τί μέταλλο είναι αυτό που δε στραβώνει (ή ζεβλώνει όπως το ξέρω :p ).
Έχει υποστεί θερμική επεξεργασία για να σκληρύνει? Δε το νομίζω.
Μόνο αν είναι απο τα καινούργια ανακυκλώσιμα μέταλλα που βάζουν παντού πλέον (καινούργια Yamaha μηχανή με σκουριές στο 3μηνο) και έχει άλλη συμπεριφορά.
Γιατί αν ήταν σίδερο δε θα έσπαγε με τίποτα.

Πάντως όντως το παλμικό θέλει προσοχή αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση θα κατηγορούσα τη γωνία :D

Έτσι για να ανάψουν τα αίματα.
Εγώ θεωρώ το παλμικό τέλειο για όλα τα βιδωματα. Το δραπανοκατσαβιδο κάνει ζημιά στο καρπό κλπ.

Και εμένα μου κάνει εντύπωση που η γωνία δεν είχε παραμόρφωση και έσπασε, καθώς ο χαλυβας είναι ολκιμος.

Νικόλα ...μην λέμε ότι θέλουμε ... που κάνει ζημιά στον καρπό το δραπανοκατσάβιδο ?? για να βιδώσεις την γωνιά στο ούπα ή για οποιοδήποτε απλό βίδωμα ?? Κάπου έχεις μπλέξει τα βίντεο ...δεν μιλάμε για 15αρι στριφώνι σε έβενο χωρίς προτρύπημα....

Μα με το παλμικο δεν μπορεις να ελενξεις την δυναμη....αρα αναποφευκτα μπορει να γινει ζημια...
Για συναρμολογηση επιπλων και λεπτοδουλειες βαζω ενα Gsr 12v και πολυ ειναι....

Και στον απλό βιδολόγο αν βάλετε την καστάνια (αν το λέω σωστά) στο κατάλληλο νούμερο για την εργασία δε τραβάει τον καρπό καθόλου και δεν υπάρχει κίνδυνος για ζημιά.

Δε χρειάζεται παλμικό για να συναρμολογήσουμε ένα έπιπλο του ΙΚΕΑ :)

Για να συνεχισουν τα αιματα να βραζουν..

Δεν κανει για συναρμολογηση τετοιων επιπλων το παλμικο (αντιθετως για αποσυναρμολογηση καθε ειδους ειναι το πλεον ιδανικο εργαλειο) και φυσικα δεν ειναι πανακεια για πασαν νοσο και πασαν ...:)

Να πω οτι μεχρι πριν απο καποια χρονια δεν ηξερα καν τι εστι παλμικο... η μαλλον ηξερα, αλλα νομιζα οτι δεν το χρειαζομουν καθως η δουλεια μου γινοταν χωρις ατυχηματα καρπου με τα κοινα δραπανακια.

Οταν αγορασα το πρωτο παλμικο -περισσοτερο για να συμπληρωσω την 12βολτη σειρα των bosch- διαπιστωσα οτι η αξια αυτου του εργαλειου ηταν τα σχεδον τελεια και σχεδον αμεσα ξεβιδωματα και της πιο μαγκωμενης βιδας/παξιμαδιου ΧΩΡΙΣ να καταστρεφεται η κεφαλη της. Aκολουθησαν 5-6 παλμικα ετσι για την χαρα της ανακαλυψης και τα χρησιμοποιουσα αχορταγα σε ολα τα βιδωματα και ξεβιδωματα ασχετα αν ορισμενα θα μπορουσα να τα κανω ανετα και με το χερι :)

Συντομα ομως διαπιστωσα οτι εσπαγα βιδες, ακομα και με το μικρο 7βολτο παλμικο, και βιδωνα περα απο το οριο χωρις να το καταλαβαινω. Ετσι σιγα σιγα αρχισα να (επανα)χρησιμοποιω τα κοινα (δραπανο)κατσαβιδακια για ολα σχεδον τα σπιτικα μαστορεματα με την ευλογημενη ελεγχομενη ροπη τους.

Mε λιγα λογια, ανακαλυψα, επαιξα, χαρηκα, κατεστρεψα, εμαθα και τελικα ωριμασα :)

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Η δική μου άποψη για την χρήση του παλμικού...δεν είναι για απλά βιδώματα όπως τα περισσότερα βιδώματα γι´αυτά είναι τα δραπανοκατσάβιδα γι´αυτό έχουν και διαβαθμίσεις στην ροπή.Τα παλμικά είναι για "δύσκολες" καταστάσεις και σε βίδωμα και σε ξεβίδωμα.
Το παλμικό για απλά βιδώματα το βάζεις μόνο όταν το απλό δεν μπορεί. Όσο και να κοντρολάρεις την σκανδάλη στο τέλος σε αρκετές περιπτώσεις θα στην κάνει την ζημιά.
Εγώ όταν το είχα αγοράσει νόμιζα όταν είναι κατσαβίδι για όλες τις δουλειές μέχρι που ξεκίνησα να βιδώσω τους μεγάλους μεντεσέδες όταν τοποθετούσα τα ξύλινα εξώφυλλα μετά από ανακαίνιση με ανοξείδωτες ξυλόβιδες και άρχισε να μου κουρεύει τις εγκοπές όταν τερμάτιζε η βίδα. Από τότε το χρησιμοποιώ μόνο σε "δύσκολες" καταστάσεις. Ή αν χρειαστώ οπωσδήποτε πολλά εργαλεία για την ίδια δουλειά... προτρύπημα- πατούρα για το κεφάλι της βίδας-και βίδωμα χρησιμοποιώ το παλμικό αλλά τερματίζω την βίδα με το χέρι και κατσαβίδι. Μιλάω πάντα από την πλευρά του ερασιτέχνη ...μην έχουμε παρεξηγήσεις με τους επαγγελματίες που ο χρόνος μετράει.

Συμφωνώ απόλυτα. :grandpa:
Το παλμικό σαν εργαλείο είναι εξαιρετικο μεν ειδικό δε.

Καλησπέρα σε όλους
Προσωπικά χρησιμοποιώ το 12ν παλμικο gdr στην πρώτη ταχύτητα για όλα τα βιδωματα.
Αντίθετα το 18ν dewalt και το .parkside είναι για πιο σκληρές καταστάσεις.