Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Θεματα 3.

Καταλαβαινω τον Osatosa πως το λεει. Εννοει οτι για καποια εστω μικρα πραγματα καλο θα ηταν να στηριξουμε τους συμπολιτες μας οι οποιοι μπορει να ειναι η να γινουν και πελατες μας. Βλεπω ανθρωπους που εχουν μαγαζια λιανικης, να ψωνιζουν ακομα και πανες και οδοντοκρεμες απο εξωτερικο μεσω νετ. Υπαρχουν πλεον οι μεγαλες πολυεθνικες που ερχονται στην ελλαδα να "χτυπησουν" την λιανικη πωληση, απο οπου μπορειτε να φανταστειτε. Ακομα και απο πολωνια και τουρκια. Καλυμενοι πισω απο ελληνικα ονοματα, ακομα και φανερα.
Το αποτελεσμα ειναι τα χρηματα να σταματουν να κινουνται στην ελληνικη αγορα και να μεταναστευουν. Αυτο ειναι το ενα αποτελεσμα.
Το αλλο ειναι οτι οταν μεινουν καποιοι μονοπωλειακα να ελεγχουν την αγορα, τοτε θα συνενοηθουν και για τις τιμες, και δεν θα μπορουμε να κανουμε κατι τοτε. Και μην μου απαντησει καποιος οτι θα εχουμε παντα την δυνατοτητα του νετ, γιατι δεν μας βεβαιωνει κανενας οτι αν γινει αυτο θα την εχουμε ακομα οπως ειναι.
Παραδειγμα μονοπωλειου. Μεγαλη ελληνικη (?) εταιρεια σχεδον μονοπωλειο στον χωρο της, αφου εκμηδενισε με θεμιτα και αθεμητα μεσα οποια προσπαθεια ανταγωνισμου, και με καταστημα στη σερβια, προιοντα της οποιας μπορει να εχετε αγορασει σχεδον ολοι, μια εβδομαδα μετα τα capital controls ανεβασε τον τιμοκαταλογο της 10% νταβατζιλικι. Περιθωρια αντιδρασης 0, γιατι τα ειδη που εμπορευεται δεν ερχονται ευκολα μεσω νετ. Αυτη η εταιρια επισης εχει ριξει την ποιοτητα των προιοντων της στο ναδιρ.
Παραδειγμα τροπου σκεψης διαμορφωσης τιμοκαταλογου γερμανιας. Μιλαγα με ενα γερμανο που ξερει πολυ καλα τα ελληνικα πραγματα, οτι οι τιμες που εχουν βγαλει στον τιμοκαταλογο για ελλαδα ειναι εξωπραγματικες για την εποχη και υπαρχει προβλημα.
Το ξερω μου ειπε, τους το λεω συνεχεια γιατι και εγω το βλεπω, αλλα η απαντηση ειναι οτι αφου πουλαμε με αυτες τις τιμες σε ολη τη αλλη ευρωπη δεν μας ενδιαφερει τι κανει η ελλαδα και δεν προκειτε να δωσουμε τιμες αφρικης στην ελλαδα, και να μην τους το λεω συνεχεια.
Ο Νικος λοιπον λεει ως γεροπαραξενος να προσπαθουμε να δουμε πολυ μακρια, με οποια δυνατοτητα εχει ο καθενας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διακρινω μια μεταφορα του κοινωνικου αναβρασμου και συσορευμενης οργης, που ολοι εχουμε, σε πολλα θεματα τωρα τελευταια με παιδικα ανοητες πολλες φορες αντιπαραθεσεις του στυλ, σου ειπα-μου ειπες-του ειπε.
Πιστευω οτι οσοι ξοδευουμε χρονο εδω μεσα, το κανουμε για να ηρεμησουμε, σε ενα φιλικο κλιμα, συζητωντας με ανθρωπους που εχουν παρομοια ενδιαφεροντα με εμας απο ολη την ελλαδα, κανοντας και λιγο πλακιτσα μεσα στα ορια.
Δεν εχουμε ΚΑΜΜΙΑ αναγκη να μεταφερουμε στο χωρο χαλαρωσης μας την ενταση που μας φορτωνουν ολη μερα οι διαφορες καταστασεις που βιωνουμε, και να χαλαμε τις καρδιες μας και την οποια παρεα υπαρχει.
Ας μας ξεφυγει και κανα κομμα και καμμια τελεια βρε αδελφε, δεν ειμαστε δικηγοροι που συντασουν κειμενο και πρεπει ολα να μπουν στη σωστη σειρα, και ουτε χρειαζεται να αποδειξουμε κατι. Το τι ειναι ο καθενας μας το ξερει βαθια μεσα του, ειτε το παραδεχεται ειτε οχι. Ουτε εγω ειμαι καλυτερος και σοφοτερος περισοτερο η λιγοτερο απο κανενα αλλο εδω μεσα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μεσα λοιπον σε αυτο το κλιμα "ηρεμιας και συναινεσης" θα πω σε καποια "κωλ.....παιδα" εδω μεσα που ηθελαν να καταστρεψω το Πιτσος και με κοροιδευαν, οτι "φατε χωμα ρε" το πλυντηριο εκανε δυο πλυσεις χτες χωρις να εκραγει.
Βεβαια εχει κανα δυο θεματακια ακομα που θα τακτοποιησω, αφου ξεμπερδεψω με την βουλωμενη αποχετευχση του νεροχυτη.

Υ.Γ. Οι παραπανω "παλιοκουβεντες" εχουν γραφτει για να προσδωσουν εντονα χιουμοριστικο χαρακτηρα στο τριτο θεμα, και δεν εχουν σκοπο να προσβαλουν και να μειωσουν κανεναν απο τους συφορουμιτες.
Επισης οποιαδηποτε ομοιοτητα με πραγματικα προςωπα και καταστασεις ειναι εντελως, παντελως, μα τελειως τυχαια.

Θεματα 3.

Καταλαβαινω τον Osatosa πως το λεει. Εννοει οτι για καποια εστω μικρα πραγματα καλο θα ηταν να στηριξουμε τους συμπολιτες μας οι οποιοι μπορει να ειναι η να γινουν και πελατες μας. Βλεπω ανθρωπους που εχουν μαγαζια λιανικης, να ψωνιζουν ακομα και πανες και οδοντοκρεμες απο εξωτερικο μεσω νετ. Υπαρχουν πλεον οι μεγαλες πολυεθνικες που ερχονται στην ελλαδα να "χτυπησουν" την λιανικη πωληση, απο οπου μπορειτε να φανταστειτε. Ακομα και απο πολωνια και τουρκια. Καλυμενοι πισω απο ελληνικα ονοματα, ακομα και φανερα.
Το αποτελεσμα ειναι τα χρηματα να σταματουν να κινουνται στην ελληνικη αγορα και να μεταναστευουν. Αυτο ειναι το ενα αποτελεσμα.
Το αλλο ειναι οτι οταν μεινουν καποιοι μονοπωλειακα να ελεγχουν την αγορα, τοτε θα συνενοηθουν και για τις τιμες, και δεν θα μπορουμε να κανουμε κατι τοτε. Και μην μου απαντησει καποιος οτι θα εχουμε παντα την δυνατοτητα του νετ, γιατι δεν μας βεβαιωνει κανενας οτι αν γινει αυτο θα την εχουμε ακομα οπως ειναι.
Παραδειγμα μονοπωλειου. Μεγαλη ελληνικη (?) εταιρεια σχεδον μονοπωλειο στον χωρο της, αφου εκμηδενισε με θεμιτα και αθεμητα μεσα οποια προσπαθεια ανταγωνισμου, και με καταστημα στη σερβια, προιοντα της οποιας μπορει να εχετε αγορασει σχεδον ολοι, μια εβδομαδα μετα τα capital controls ανεβασε τον τιμοκαταλογο της 10% νταβατζιλικι. Περιθωρια αντιδρασης 0, γιατι τα ειδη που εμπορευεται δεν ερχονται ευκολα μεσω νετ. Αυτη η εταιρια επισης εχει ριξει την ποιοτητα των προιοντων της στο ναδιρ.
Παραδειγμα τροπου σκεψης διαμορφωσης τιμοκαταλογου γερμανιας. Μιλαγα με ενα γερμανο που ξερει πολυ καλα τα ελληνικα πραγματα, οτι οι τιμες που εχουν βγαλει στον τιμοκαταλογο για ελλαδα ειναι εξωπραγματικες για την εποχη και υπαρχει προβλημα.
Το ξερω μου ειπε, τους το λεω συνεχεια γιατι και εγω το βλεπω, αλλα η απαντηση ειναι οτι αφου πουλαμε με αυτες τις τιμες σε ολη τη αλλη ευρωπη δεν μας ενδιαφερει τι κανει η ελλαδα και δεν προκειτε να δωσουμε τιμες αφρικης στην ελλαδα, και να μην τους το λεω συνεχεια.
Ο Νικος λοιπον λεει ως γεροπαραξενος να προσπαθουμε να δουμε πολυ μακρια, με οποια δυνατοτητα εχει ο καθενας.
Διακρινω μια μεταφορα του κοινωνικου αναβρασμου και συσορευμενης οργης, που ολοι εχουμε, σε πολλα θεματα τωρα τελευταια με παιδικα ανοητες πολλες φορες αντιπαραθεσεις του στυλ, σου ειπα-μου ειπες-του ειπε.
Πιστευω οτι οσοι ξοδευουμε χρονο εδω μεσα, το κανουμε για να ηρεμησουμε, σε ενα φιλικο κλιμα, συζητωντας με ανθρωπους που εχουν παρομοια ενδιαφεροντα με εμας απο ολη την ελλαδα, κανοντας και λιγο πλακιτσα μεσα στα ορια.
Δεν εχουμε ΚΑΜΜΙΑ αναγκη να μεταφερουμε στο χωρο χαλαρωσης μας την ενταση που μας φορτωνουν ολη μερα οι διαφορες καταστασεις που βιωνουμε, και να χαλαμε τις καρδιες μας και την οποια παρεα υπαρχει.
Ας μας ξεφυγει και κανα κομμα και καμμια τελεια βρε αδελφε, δεν ειμαστε δικηγοροι που συντασουν κειμενο και πρεπει ολα να μπουν στη σωστη σειρα, και ουτε χρειαζεται να αποδειξουμε κατι. Το τι ειναι ο καθενας μας το ξερει βαθια μεσα του, ειτε το παραδεχεται ειτε οχι. Ουτε εγω ειμαι καλυτερος και σοφοτερος περισοτερο η λιγοτερο απο κανενα αλλο εδω μεσα.

Μεσα λοιπον σε αυτο το κλιμα "ηρεμιας και συναινεσης" θα πω σε καποια "κωλ.....παιδα" εδω μεσα που ηθελαν να καταστρεψω το Πιτσος και με κοροιδευαν, οτι "φατε χωμα ρε" το πλυντηριο εκανε δυο πλυσεις χτες χωρις να εκραγει.
Βεβαια εχει κανα δυο θεματακια ακομα που θα τακτοποιησω, αφου ξεμπερδεψω με την βουλωμενη αποχετευχση του νεροχυτη.

Υ.Γ. Οι παραπανω "παλιοκουβεντες" εχουν γραφτει για να προσδωσουν εντονα χιουμοριστικο χαρακτηρα στο τριτο θεμα, και δεν εχουν σκοπο να προσβαλουν και να μειωσουν κανεναν απο τους συφορουμιτες.
Επισης οποιαδηποτε ομοιοτητα με πραγματικα προςωπα και καταστασεις ειναι εντελως, παντελως, μα τελειως τυχαια.

Καλύτερη ανάλυση δεν θα μπορούσε να γίνει.
Ένα θα πω μόνο και δεν θα ξαναμιλήσω, τα λάθη πληρώνονται νόμος (και για την δική μου περίπτωση αλλά και για των υπολοιπων).

Δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες ούτε εξαρτώμαστε από αυτο για να στεναχωριόμαστε.
Αντιθέτως σε ορισμένες περιπτώσεις πετυχαίνουμε από εκεί που δεν το περιμένουμε επαγγελματικά αποτελέσματα.

Το μόνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η χαρά της δημιουργίας και τίποτε άλλο.
Δεν έγινε καλό? Δεν πειράζει, το επόμενο θα είναι καλύτερο. Απλά τα πράγματα...

+ 1000 Μητσάρα

Τό ένα "κωλ.....παιδο" ειμαι εγω που σου προτεινα να το κανεις κοτετσι :flipout: μου αρεσει που το ειδες ως χαβαλε οπως και το εγραψα και δεν το παρεξηγησες οπως μερικοι σοβαροφανεις.Μακαρι να το επισκευασεις πληρως και να το βλεπεις να κανει πληρης πλυση-στεγνωμα και να το απολαμβανεις πινοντας το καφεδακι σου.

Το προσωπα στην τελευταια παραγραφο το εχεις γραψει λαθος.

Γιαυτο θα προτεινω στο φορουμ να γινει δημοσια λιθοβολισμος σου με ελαφροπετρες.
Να σε δεσουμε και να βλεπεις να βαζει αυτος που το προτεινε στο πλυντηριο την κοτρωνα και να αρχισει η διαλυση του.

Χαχαχαχα

Φυσικα και θα αστειευτουμε, θα γελασουμε, θα περασουμε τον χρονο μας και θα μαθουμε θα δουμε νεα πραγματα και θα παρουμε αφορμες να ασχοληθουμε με το αγαπημενο μας χομπυ.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

εγω βασικα θελω να μαθω ποιοι ειναι αυτοι που γραφουν πολυ και χωρις σοβαρο λογω και ενοχληθηκε ο Σακης ...:singer:

Το προσωπα στην τελευταια παραγραφο το εχεις γραψει λαθος.

Γιαυτο θα προτεινω στο φορουμ να γινει δημοσια λιθοβολισμος σου με ελαφροπετρες.
Να σε δεσουμε και να βλεπεις να βαζει αυτος που το προτεινε στο πλυντηριο την κοτρωνα και να αρχισει η διαλυση του.

Χαχαχαχα

Φυσικα και θα αστειευτουμε, θα γελασουμε, θα περασουμε τον χρονο μας και θα μαθουμε θα δουμε νεα πραγματα και θα παρουμε αφορμες να ασχοληθουμε με το αγαπημενο μας χομπυ.

Να τους κάνουμε και μία αμμοβολή καλύτερα να γίνουν λιγο σαγρέ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εγω βασικα θελω να μαθω ποιοι ειναι αυτοι που γραφουν πολυ και χωρις σοβαρο λογω και ενοχληθηκε ο Σακης ...:singer:

Και εγώ...

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Ξερουν Νεκταριε ξερουν καλα,τι κανει νιαου-νιαου στα κεραμιδια ρωτας και εσυ
Εκτος απο του moderators ποιοι ειναι στο forum ακαταπαυστα ολο το 24 ωρο και γραφουν ... γραφουν ... και ξαναγραφουν,ετσι απλα για να περναει η ωρα τους.

Εγω παω για δουλεια τωρα,το απογευμα που θα γυρισω παρακαλω μην δω 300 μυνηματα χωρις ουσια απο καποιους,ονοματα δεν λεμε υπολειψεις δεν θιγουμε :flipout:
Αφου πολλες φορες αναρωτιεμαι δεν δουλευουν δεν κανουν τιποτα ολη μερα,μεσα σε ενα forum την βγαζουν ;

Θέλω να σας εξομολογηθώ κάτι:

Ο πάγκος μου είναι με νοβοπάν και όταν αφήνω το ΦΡΑΠΕ φουσκώνει

images.jpg

ΣΟΒΑΡΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:Δημήτρη +10000

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Εκτος απο του moderators ποιοι ειναι στο forum ακαταπαυστα ολο το 24 ωρο και γραφουν ... γραφουν ... και ξαναγραφουν,ετσι απλα για να περναει η ωρα τους.

Εγω παω για δουλεια τωρα,το απογευμα που θα γυρισω παρακαλω μην δω 300 μυνηματα χωρις ουσια απο καποιους,ονοματα δεν λεμε υπολειψεις δεν θιγουμε :flipout:
Αφου πολλες φορες αναρωτιεμαι δεν δουλευουν δεν κανουν τιποτα ολη μερα,μεσα σε ενα forum την βγαζουν ;

ΚΥΡΙΟΙ
Παρακαλεισθε να μην γραφετε πολλα ποστ και να πιασετε να κανετε και καμια δουλεια να μειωθει και η ανεργια στην χωρα.
Ποναει το δαχτυλο μου και δεν μπορω να κανω σκρολ το ποντικι να κατεβαινω στα θεματα.

Σακη επιεικως απαραδεκτο αυτο το μυνημα σου.

Εγω ναι προσπαθω να τους κανω να γραφουν στο καταλληλο καθε φορα thread τις ερωτησεις και απαντησεις, εσυ τι προσπαθεις?

Και θελω να κατονομασεις τα μελη με αποδειξεις για αυτο που λες και θα παρουμε εμεις με τον Μιχαλη τα μετρα μας.

Περιμενω οταν σχολασεις την απαντηση σου.

Για σένα λέει αν δεν το κατάλαβες.
Αλλά τι να κάνεις και εσύ? Εφοπλιστής γαρ κάπου πρέπει να ξεδώσεις!!!

Παιδιά δε θυμάμαι ποιο μέλος ήταν, οπότε θα ρωτήσω μπας και πάει κάποιου το μυαλό.
Κάποιος είχε αγοράσει ένα δισκοπρίονο πάγκουScheppach σαν αυτό

http://www.skroutz.gr/s/4857720/Scheppach-HS100E.html

και του ειχε έρθει άλλο μοντέλο απο αυτό που παράγγειλε αλλά ήταν πολύ ευχαριστημένος. Θυμάται κανείς ποιος ήταν και που ήταν το post που είχε κάνει;

Tο Καφενείο των Μαστόρων

Παιδια να πω και εγω κατι να περασει η ωρα ? ..... Μιλαμε τωρα για το ποιος ειναι ολη μερα μεσα στο φόρουμ και τι γραφει ? και αν γραφει πολυ η αν γραφει λιγο ? .... Έλεος δεν εχουμε να ασχοληθούμε με σοβαρότερα πραγματα ? .... Ειμαι λιγο καιρο μέλος και με κράτησε εδω το πνεύμα συνεργασίας που υπαρχει και ο αλτρουισμός που ειδα απο τα περισσότερα μέλη ... Αλλος χαρίζει πραγματα, αλλος λεει την ιδεα του, αλλος βοηθαει να μην γινουν λαθη με τις συμβουλες του .... Γενικα μια χαρούμενη ατμόσφαιρα που λεει και ο καλλιτέχνης .... Τις τελευταίες δυο μερες εχω απογοητευθεί απο την λογική κάποιων .... Είτε γιατι δεν εχουν τον κατάλληλο τροπο να πουν αυτο που αισθάνονται με ευγένεια, είτε γιατι καποιος εχει αντίθετη αποψη με την δικια τους και αυτο τους στεναχωρεί ... Δεν λεω για καποιον συγκεκριμένα, σχεδον ολοι οσοι ασχολήθηκαν με το θεμα λειτούργησαν λαθος κατα την γνωμη μου .... Μεχρι έλεγχος στον καθένα για το αν μιλαει μονο η αν μαστορεύει και τιποτα και αν το μαστορεύει ειναι το καλυτερο? ... Αν το εργαλειο κανει 10 η 500 και αυτος "τα εχει" αρα δεν υπαρχει λογος να μιλαει, λες και ζητηςε δανεικά να παρει τα εργαλεια, η θα επρεπε να μας δωσει αναφορά ... Οτι αρλουμπα μπορουσα την ακουσα .... Μεχρι για χρυσή αυγή εγραψε καποιος ....
Σας ακούγονται σοβαρα τα παραπανω ? εμενα με θλίβουν ... Νομιζω οτι η αρχη του διαλόγου δεν ειναι να "ταπωσουμε" τον απέναντι με μια εξυπναδα ... Ειναι να ακούμε πρωτα απο ολα τι εχει να πει να το επεξεργαζόμαστε και να λεμε συμφωνω η διαφωνώ .... Μεχρι εκει. Δικαιωμα του καθενός να συμφωνεί ηα να διαφωνεί για το Α η το Β θεμα. Λυπάμαι που τα γραφω αυτα αλλα εχω υπάρξει και σε αλλα φόρουμ και εχουν διαλύσει απο τετοιες μικρές χαζομάρες που καποια στιγμη κατέληξαν να γινουν μεγαλες παρεξηγήσεις. Αν σε καποιον δεν αρεσει το χρώμα στο εργαλειο μου λεει την αποψη του και τελος, αν καποιος γραφει ολη μερα γιατι δεν εχει αλλη Δουλεια να κανει η γιατι με αυτον το τροπο γουστάρει να επικοινωνεί, καλα κανει ! Παλι τελος. Αν εγω δεν γουσταρω να τον διαβάζω δεν ασχολουμε μαζι του.
Αλλιως να μας πειτε και εμας τους νέους ποσες λέξεις πρεπει να εχει η καθε ανάρτηση που κανουμε, με ποιο τροπο θα πρεπει να επιβάλουμε την αποψη μας και να μπει και μια συνδρομή στο φόρουμ, οπωτε οποιος ειναι μέλος να ειναι σιγουρο οτι του αρεσει ολο αυτο ... Οι υπόλοιποι μα παμε στην παιδική χαρα με τα κουβαδάκια μας....
Sorry αν έγινα λιγο καυστικός αλλα το εχω αυτο .... Μιλαω παντα και μονο για τον εαυτο μου χωρις να στοχοποιώ κανέναν ... Απλα αναφέρομαι σε οσα ειδα το τελευταίο διήμερο.

Last edited:

Εχω γραψει κ εχω σβησει ενα μυνημα πανω απο 4 φορες...
Παιδες ευχομαι ολοκαρδα, παντα, ολα στην ζωη σας να ειναι καλα, ωστε μην ερθει μια μερα που να συνηδητοποιησει κανεις, τι π@π@ντζες εγραφε καποτε δημοσιως...
Φιλακια απο Σαμο,.. Μετα τις 26 θα ανεβω Αθενς... Να πιουμε καναν κρασο,,,

:bawling::bawling: Εγώ δεν έχω κουβαδάκι ...γμτ :bang:...
Ας τα ξεχάσουμε όλα :ernaehrung004:
Καλή μας συνέχεια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Σάκη μου ανήκω και εγώ σε αυτούς τους αργόσχολους που αναφέρεσαι, αυτούς που την βγάζουν όλη μέρα σε ένα φόρουμ.....δυστυχώς για εμένα αλλά προφανώς και για σένα, είμαι 50ρης και είναι δύσκολο να μεταναστεύσω,έχω 19 χρόνια ένσημα, και από το 2010 είμαι άνεργος...εάν έχεις κάποια δουλειά υπόψη σου σε παρακαλώ να μου την προτείνεις μήπως και σωθεί το δάκτυλό σου από το ανελέητο scrolling που υφίσταται κάθε μέρα...

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Εφτιαξα καφεδακι εβαλα μουσικουλα και παω να μαστορεψω κανα 2ωρακι να χαλαρωσω. Σημερα το μενου εχει βαψιμο τραπεζιου με πιστολη .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Σάκη μου ανήκω και εγώ σε αυτούς τους αργόσχολους που αναφέρεσαι, αυτούς που την βγάζουν όλη μέρα σε ένα φόρουμ.....δυστυχώς για εμένα αλλά προφανώς και για σένα, είμαι 50ρης και είναι δύσκολο να μεταναστεύσω,έχω 19 χρόνια ένσημα, και από το 2010 είμαι άνεργος...εάν έχεις κάποια δουλειά υπόψη σου σε παρακαλώ να μου την προτείνεις μήπως και σωθεί το δάκτυλό σου από το ανελέητο scrolling που υφίσταται κάθε μέρα...

Ω ρε φιλε..καλη δυναμη... Εχω την αδερφη μου στην Λουτσα και μου λεει οτι οι περιοχες εκει εχουν αρκετα μεγαλο θεμα με την ανεργεια.. Καλο κουραγιο..