Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Η φωτο εχει πανω απο 150 διαφορετικες διαμετρους, εαν μετραμε με ακριβεια εκατοστου του χιλιοστου :)

Καλημερα συναδελφοι, φαγαμε κιολας το 1/5 του Ιουλιου! :cry:

Last edited:
Την εξήγηση για τους άσχετους θα την δώσει κάποιος καλός άνθρω🤔
Πως δουλεύει και υπολογίζει το συγκεκριμένο όργανο;
Όχι τίποτα άλλο, για να πάμε να πάρουμε 2-3 ο καθένας και να κινηθεί η αγορά και το χρήμα 😁😁

Εχεις αναγκη πχ. να μετρας με απολυτη ακριβεια την διαμετρο μικροσφαιριδιων σιλικονης και αλλων υπερλεπτων αντικειμενων?
Εαν ναι, περνα για ενα ταχυρυθμο και δωρεαν (..που λεει ο λογος) μικροσεμιναριο με εκλεκτα πιστοποιημενα μικρομετρα. ευρωπαικης κατασκευης.

Την εξήγηση για τους άσχετους θα την δώσει κάποιος καλός άνθρω🤔
Πως δουλεύει και υπολογίζει το συγκεκριμένο όργανο;
Όχι τίποτα άλλο, για να πάμε να πάρουμε 2-3 ο καθένας και να κινηθεί η αγορά και το χρήμα 😁😁

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: anastasg
Σας ευχαριστώ καλοί μου άνθρωποι.

Μπάμπη καλός ο τύπος αλλά δυστυχώς δεν φαίνονται οι μετρήσεις που κάνει
Εδώ ένα άλλο βίντεο που κάνει ζουμ για να δεις την μέτρηση

Για εξηγήστε μου τώρα μα δω αν κατάλαβα καλά η μέτρηση της μπίλιας που έκανε ο Χιωτης και ανέβασε φωτογραφία γιατί είναι 1,62χλστ και όχι 2,62χλστ;
Αφού στην σταθερή κλίμακα φαίνονται δύο γραμμές στα χιλιοστά συν τα 12 εκατοστά του χιλιοστού στην κινητή κλίμακα δεν μας κάνει 2,62χλστ;

Υ.Γ. Μιχάλη να φέρω και μερικά πακοτίνια να τα μετρήσουμε με το εργαλείο;

Last edited:
H δευτερη γραμμη επανω δεν φαινεται πληρης, δεν ειναι συμπληρωμενη οποτε μιλαμε για ενα χιλιοστο επανω συμπληρωμενο.
Στο κατω μερος η ενδειξη του μισου χιλιοστου φαινεται πληρως συμπληρωμενη, οποτε συνολικα εχουμε συνολο 1.5 χιλιοστο + την οριζοντια μετρηση (12) των 0,12 χιλοστων.
WDGF8m3l.jpg

Εδω μια φωτο απο μια παλαιοτερη αναρτηση μου για το διαβασμα του μικρομετρου.
6Iz3SPMh.jpg

Η παραπανω μετρηση 'διαβαζει' ακριβως 6 χιλιοστα.

Οταν η λειτουργια του μικρομετρου εξηγηθει απο κοντα και δια ζωσης ειναι πολυ πιο ευκολο να κατανοηθει.

Απο μακρια ειναι σαν να προσπαθεις να δωσεις στον αλλο να καταλαβει -απο βιβλιο η απο βιντεο- ποια ειναι η σωστη τανυση/τεντωμα της κορδελας οταν την ρυθμιζουμε πανω στην πριονοκορδελα. Αμα πιεζεται λεει μεχρι 4μμ, ή αμα κανει ντιιινγκ και οχι ντοοονγκ, σαν χορδη κιθαρας, ειναι οκ. Εμ δεν παει ετσι, αλλο καταλαβαινει ο ενας και αλλο ο αλλος.

Οταν ομως καποιος δει απο κοντα, μια φορα, πως τεντωνεται σωστα μια κορδελα, και καταλαβει 1-2 πραγματακια, δεν χρειαζεται δευτερη φορα, το εχει μαθει για παντα.

Σας ευχαριστώ καλοί μου άνθρωποι.

Μπάμπη καλός ο τύπος αλλά δυστυχώς δεν φαίνονται οι μετρήσεις που κάνει
Εδώ ένα άλλο βίντεο που κάνει ζουμ για να δεις την μέτρηση

Για εξηγήστε μου τώρα μα δω αν κατάλαβα καλά η μέτρηση της μπίλιας που έκανε ο Χιωτης και ανέβασε φωτογραφία γιατί είναι 1,62χλστ και όχι 2,62χλστ;
Αφού στην σταθερή κλίμακα φαίνονται δύο γραμμές στα χιλιοστά συν τα 12 εκατοστά του χιλιοστού στην κινητή κλίμακα δεν μας κάνει 2,62χλστ;

Πάνω απ’την οριζόντια γραμμή υπάρχουν 3 γραμμούλες, το 0 το 1mm και τα 2mm.
Απ’την κάτω πλευρά υπάρχουν 2 γραμμούλες, το 0,5mm και το 1,5mm.
Καθαρά φαίνονται οι γραμμούλες μέχρι το 1,5mm, η γραμμούλα που αντιστοιχεί στα 2mm καλύπτεται έστω και ελάχιστα.
Άρα 1,5mm + 12 εκατοστά που δείχνει η στεφάνη πάμε στα 162 εκατοστά.

A967F8EA-86F5-445F-BF54-F52588A66116.jpeg

Η σωστη παρατηρηση του μικρομετρου πρεπει να γινεται ακριβως καθετα, πανω ακριβως απο το σημειο μετρησης και οχι απο πλαγια.

Στην μετρηση που εχω κανει, η φωτο εχει τραβηχτει πλαγια και ισως ξεγελα η γραμμη των χιλιοστων. Εαν η φωτο ειχε τραβηχτει καθετα, θα ηταν ξεκαθαρο οτι η γραμμη καλυπτεται.
Ειναι το φαινομενο parallax (Ελληνιστι, παραλλαξη?) που αναλογα την οπτικη γωνια, μπορει ενα αντικειμενο να φαινεται σε διαφορετικη θεση.

Αν δεν καλύπτεται Μιχάλη τότε είναι 2,12 mm
Εγώ, απ’τη γωνία λήψης της φωτογραφίας, πιστεύω οτι αν το κοίταζες σωστά, κατακόρυφα δηλαδή, θα συνέβαινε το αντίθετο.
Η γραμμή δηλαδή θα καλυπτόταν πιο πολύ.

Ετσι οπως το λες, εαν το εβλεπες κατακορυφα θα ηταν ακομα πιο ξεκαθαρο οτι η γραμμη καλυπτεται.

Το ΔΕΝ το αφαιρεσα απο την προταση, μπηκε εκ παραδρομης..:)

Εκανα ενα ορθογραφικο αλλα το διορθωσα αμεσα. Εσυ διαβασες το ποστ μου ακριβως την στιγμη που το ποσταρα και οχι ελαχιστα δευτερολεπτα αργοτερα που εκανα EDIT.

Mα τι ταχυτητα διαβασματος ειναι αυτη και μαλιστα εν μεσω καυσωνος? :D

Mα τι ταχυτητα διαβασματος ειναι αυτη και μαλιστα εν μεσω καυσωνος? :D

Έχω υπερδιέγερση… έχω φάει 6 κιλά κεράσια σε δύο μέρες.😂
Κάθε χρόνο, όταν έρχεται η ειδική παραγγελία των «Μπίγκαρο Βαν» από Καστρί Κυνουρίας γίνομαι λιάδα απ’την κερασοφαγία.
Δεν υπάρχει αυτό το κεράσι!!!!
Μια φορά να τα φας δεν υπάρχει γυρισμός… 😍🥰😍

23327A2C-D0D0-434A-A9E0-C61FDB908305.jpeg6E2DB371-094E-40C7-99D8-515EF8A2CF90.jpeg

Αφού σου αρεσουν τοσο τα κεράσια δοκίμασε μια φορά πετροκερασα....!!!
Θα με θυμηθείς...!!!
Κωστή, στο κεράσια και στα σύκα έχω δοκιμάσει τα πάντα… ό,τι κυκλοφορεί, κυριολεκτικά, κι όχι μόνο στην Ελλάδα.
Και πετροκέρασα εννοείται, τόνους έχω φάει.
Δεν υπάρχουν αυτά τα κεράσια σου λέω…
Τόσο τραγανό και ταυτόχρονα πολύ γλυκό κεράσι με γεμάτη γεύση δεν θα βρείς άλλο.

• Like
Reactions: KOSSTV
το χασαμε και δεν είπες τίποτα :love:
αλλα υπαρχει αυτο, που δεν ξερω αν εχει τα ιδια
Ωραία θα ήταν!