Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Βλέπω όμως ότι η κνιπεξ έχει και κάτι άλλες τρύπες πάνω από εκεί που γδερνει. Που η δικιά μου δεν εχει. Επίσης δεν μιλάω για ακροδεκτες σαν αυτούς που φαίνονται στη φωτο που ανέβασα. Μιλάω για ακροχιτωνια σαν αυτά της καρμεν

Εμ δεν τα λες σωστα,τωρα αναφερες την σωστη λεξη ακροχιτωνια,η δικια σου πρεσσα δεν κανει για ακροχιτωνια,θελεις ειδικη πρεσσα για ακροχιτωνια
Η knipex πρεσάρει και ακροδεκτες με μονωση και χωρις μονωση,η δικια σου λαθος εχει μεσα το κουτι και ακροδεκτες με μονωση απο οτι βλεπω απο την μπροστινη της οψη κανονικα ειναι για ακροδεκτες χωρις μονωση.

Τώρα κατάλαβα πως αισθάνεται κάποιος αρχάριος στα ξυλουργικα όταν βλέπει διαφορά θέματα με ξύλο. Με μπερδεψατε με τα Ηλεκτρολογικά σας. τέτοιο πενσακι έχω ένα απλό που απογυμνωνει και καλώδια. Τέτοια ακροτσουτσουνια που βρίσκουμε?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε πιο σημείο το βάζω το τσιτσιμπλικι και το σφίγγω?

33735b184b47515367c22a140ca884be.jpg
[/IMG]

Φιλε μου να εχεις στα υπ οψιν σου οτι αυτοι οι ακροδεκτες ειναι σχεδον παντα για 12 η 24 βολτ ( που το ειχα ακουσει; ). Για 220 εναλασσομενο υπαρχουν συγκεκριμενα πραγματα, για φαινομενα αντιστασης, υπερθερμανσης και ασφαλειας γενικοτερα. Κανεις δουλεια σε αμαξι-μηχανη-συσκευες σπιτιου με δαυτα. Η ιδεα ειναι να μπορεις να επισκευασεις ανετα οικιακες εγκαταστασεις, το καλωδιο δικτυου του εκτυπωτή η το τηλεφωνο μια κυριακη, την καφετιερα που εκαψε καλωδιο διπλα στην ασφαλεια της κλπ...

Ναι αυτό το γνωρίζω (ευτυχως). Ένα στρογγυλοφαναρο έφτιαχνα Μ αυτην

Ουτε η knipex κανει που αναφερετε παραπανω ,αυτη η knipex ειναι ειδικη για ακροχιτωνια η αυτη
Τι διαφορά έχουν μεταξύ τους.? Ευχαριστώ για τα λινκ και που μου άνοιξες τα μάτια. Πατάτα θα επερνα

Επισης μια επιφυλαξη. Οι ακροδεκτες εχουν φορτια συγκεκριμενα. Λ.χ. απο δυναμο μηχανης προς ανορθωτη, ζευξη με ακροδεχτες πιθανα να δημιουργησει (λογο λαδιων σκουριας βρωμιων) μακροπροθεσμα κακη ηλεκτρικη ενωση, αρα μεγαλυτερη αντισταση, αρα υπερθερμανση, αρα κινδυνο φωτιας, λιωμένων καλωδιων...(κλασσικ Απριλια προβλημα σε Futura Falco Caponord)

Ναι αυτό το γνωρίζω (ευτυχως). Ένα στρογγυλοφαναρο έφτιαχνα Μ αυτην

Τι διαφορά έχουν μεταξύ τους.? Ευχαριστώ για τα λινκ και που μου άνοιξες τα μάτια. Πατάτα θα επερνα

Nα σαι καλα φιλε μου,η διαφορα που εχουν μεταξυ τους ειναι η δευτερη που ειναι εκτος stock απο οτι βλεπω εχει καλυτερη μονωση στίς λαβες,κατα τα αλλα κανουν την ιδια δουλεια.

Ενταξει εμενα η μόνωση δεν με νοιαζει γιατι δεν θα δουλευω καλωδια συνδεδεμένα στο ρευμα

Να προσθέσω κάτι στη κουβέντα, για να μην δημιουργούνται μπερδέματα.
Όπως καλά είπε ο Νεκτάριος, ανάλογα την οπή της κλέμας, επιλέγεις και τη διαμόρφωση του ακροχιτώνιου.
Το ζήτημα εδώ είναι ότι αυτά ουσιαστικά βγήκαν για να καλύψουν μια αδυναμία που έχουν οι κλέμενς ελατηριωτού κλωβού.
Αυτές σφίγγουν αρκετά καλά πάνω στα καλώδια, όχι όμως όπως μια βίδα.
Το πλεονέκτημά τους είναι ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαλαρώσουν , όπως κάνουν οι συνδέσεις με βίδες.
Το πρόβλημα είναι ότι στην περίπτωση που βάλεις μέσα πολύκλωνο καλώδιο, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν αεροστεγανή σύνδεση.
Αυτό αναλαμβάνει να το κάνει το ακροχιτώνιο με το κατάλληλο πρεσάρισμα, και έτσι το πολύκλωνο καλώδιο "μετατρέπεπται" σε "μονόκλωνο" και μάλιστα τετράγωνο, που έχει μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με τον ελατηριωτό σύνδεσμο της κλέμας και εξασφαλίζει και την στεγανότητα των συρματιδίων του πολύκλωνου, οπότε δεν μπορεί να μπει ο αέρας που προοδευτικά θα οξειδώσει επιφανειακά το χαλκό και θα μειώσει την ποιότητα της ηλεκτρικής σύνδεσης.

Κέμενς αυτού του τύπου μπορείτε να δείτε εδώ:

https://www.google.gr/search?q=Wago...sAQIOQ&biw=1071&bih=655#imgrc=RDQ-mq41opR3DM:

Χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία κατά κόρον εκεί που υπάρχουν κραδασμοί λόγω της αναισθησίας σε αυτούς που έχουν οι συνδέσεις αυτού του τύπου!

Και σε ηλεκτρικους πινακες...Σωστα!
Τα ακροχιτώνια ....:
Παντού μπαίνουν !
Και σε κλέμες κοινές με βίδες χωρίς προστατευτικό του καλωδίου, βρίσκουν πολύ καλή εφαρμογή, γιατί εξασφαλίζουν την ακεραιότητα την συρματιδίων του χαλκού από το σφίξιμο και περιστροφή της βίδας.

Οι κλέμενς ελατηριωτού κλωβού έχουν διάφορα μοντέλα από ράγας, μέχρι σασί και ακόμα και για τυπωμένα , αλλά έχουν και ολόκληρη σειρά που αντικαθιστούν τα κλασικά κωνικά ελατήρια που πιάνουν πάνω στα στριμμένα μονόκλωνα καλώδια που βρίσκονται μέσα στα κουτιά συνδέσεων στις οικιακές εγκαταστάσεις.

Αλλά η κύρια δύναμή τους είναι στους αυτοματισμούς, όπου έχουν μια τεράστια ποικιλία συνδέσεων με πολυόροφες κλέμενς και άλλα καλούδια! :)

........, αρα υπερθερμανση, αρα κινδυνο φωτιας, λιωμένων καλωδιων...(κλασσικ Απριλια προβλημα σε Futura Falco Caponord)
Μιας και είμαστε στο καφενείο, νομίζω ότι το πρόβλημα στα aprillia είναι η θέση των ανορθωτών ( δεν ψύχονται καθόλου)...

Επιβεβαιωνω για τους ανορθωτες των Ιταλων.Στο δικο μου gilera nexus τον ειχα αλλαξει τρεις φορες,μεχρι που εβαλα εναν custom απο την sxelectronics με εγγυηση εφ'ορου ζωης και βρηκα την υγεια μου..

Επιβεβαιωνω για τους ανορθωτες των Ιταλων.Στο δικο μου gilera nexus τον ειχα αλλαξει τρεις φορες,μεχρι που εβαλα εναν custom απο την sxelectronics με εγγυηση εφ'ορου ζωης και βρηκα την υγεια μου..

Στην Futura, ειχα αλλαξει την Θεση του ανορθωτη, και ειχα φτιαξει δικια μου πλεξουδα καλωδιωσης απο το δυναμο μεχρι τον ανορθωτη και την πλεξουδα του κατασκευαστη και την μπαταρια...γιατι ΔΕΝ φορτιζε την μπαταρια....εφευγα και μετρουσα 5 εκκινήσεις πριν μεινω ηταν τα πρωτα ηλεκτρικα μηχανακια τοτες το 2001 χα χα χα

:HTEHETH63:

Ημερα της ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Χρονια πολλα!

Ευχαριστουμε!

1-Μας γεννησατε

2-Μας ανεχεστε....

Wiki_cinema_yini.jpg

Ημερα της ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Χρονια πολλα!

Ευχαριστουμε!

1-Μας γεννησατε

2-Μας ανεχεστε....

Εγώ πάντως ένα ξέρω:

"Όταν φεύγει το χρήμα, η ΓΥΝΗ δεν αργεί να το ακολουθήσει"

Χωρίς την γυνή ο κόσμος θα ζούσε ειρηνικά χωρίς πολέμους μέχρι την ειρηνική εξαφάνιση του.

Αν και ο άνθρωπος είναι το θύμα που στο όνομα της σατανικής πλευράς της γυνής βρίσκεται σε πόλεμο και αυτοφθείρεται και συνπαρασέρνει και καταστρέφει μαζί του και την μή σατανική ανθρώπινη πλευρά της γυνής.

Σωτο ειπαμε η πενία τέχνας κατεργάζεται,αλλα οχι και ετσι ολα στον αερα φιλε,αν ακουμπηση κατι μεταλικο στους πολους των μπαταριων δεν θα μεινη κολυμπιθροξυλο ,ειδικα τα λαστιχακια πολυ μου αρεσαν,μου θυμισε τα λαστιχακια που πιαναμε με τα μπανταλακια πιτσιρικαδες και τα εκσφεντονιζαμε στην αντιπαλη ομαδα :flipout:

Και χρονια πολλα στις γυναικες μας που γιορταζουν σημερα ,εμας τους ανδρες μας εφαγε η μαρμαγκα μονο μια γιορτη του πατερα εχουμε που δεν την θυμαται κανεις ,αλλα να μου πεις οι γυναικες εχουν μια αποστολη σε αυτην την ζωη και την φερνουν οι περισσοτερες εις περας,εμεις ειμαστε ολιγον ζαμαν-φου και πανω τουρλα που λενε :flipout:,και μια ζωη μενουμε παντα παιδια που ελεγε και ο Βουτσάς.

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Εγω τον φορτιστη θελω να δω τι τον εκανε! (μετασχηματιστη απο κολόνα της ΔΕΗ....)

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

ε, ναι...αυτό που έκανε ο φίλος παραπάνω....ξεφεύγει αρκετά από τον ορισμό της πατέντας....τι να πω....μόλις το είδα αρχικά δεν κατάλαβα τι δείχνει μέχρι που άρχισα να διαβάζω το κείμενο....έδωσε 10 (λόγω μπαζάρ), και πριν από αυτό που έκανε έλεγε σε κάποιον άλλον ότι το είχε συνδέσει με μία μπαταρία από μηχανάκι....ε, του πούστη δηλαδή με 40 έχει ένα καινούργιο και με 20 παίρνει ένα μεταχειρισμένο....τι να πω....