Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

και τι από αυτά δεν γνώριζαν οι Αρχαίοι?

Τίποτα δεν γνώριζαν. Δεν είχαν καν την έννοια του μηδέν.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία – που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία – οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους Φοίνικες.

Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα,πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα.

Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες;

Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση).

Η αγγλική γλώσσα είναι 1.600 ετών και έχει 48% ελληνικές λέξεις με σύνολο λημμάτων 240.000. Η γερμανική είναι 1.700 ετών και έχει 250.000 λήμματα με ελληνικές λέξεις 46%.

Η ομηρική γλώσσα τι ηλικία έχει;

Έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες από τους ανατολικούς λαούς και ξαφνικά έγραψαν τα ομηρικά έπη που έχουν ιστορικό βάθος τριών χιλιάδων ετών;

Τι είναι αυτό που προβληματίζει τους ιστορικούς;Μήπως γιατί δεν χάθηκαν στη σκόνη της ιστορίας και οι Έλληνες όπως οι Χαναναίοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Φοίνικες κλπ.;

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Τα ομηρικα διαδοθηκαν προφορικά. Γραπτά τα επεξεργαστηκαν, διορθωθηκαν και λογικά εμπλουτιστηκαν αιώνες μετά ( νομίζω μέχρι και τον 4ο αιώνα μ.χ) και φυσικά όχι από τον Ομηρο...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δε ξέρω τι λέτε για τη γλώσσα αλλά η γλώσσα η δική μου, μόλις γεύτηκε χταπόδι στα κάρβουνα, καλαμαράκια, ταραμοσαλάτα, λαγάνα, χόρτα, γαρίδες, καραβίδες και γυαλιστερές... Πάω να σκάσω... Αν δε πεθάνω σήμερα από το πολύ φαΐ θα ζήσω 200 χρόνια :rofl:
Εγώ πάντα λέω ότι δεν θα φάω ξανά σαν " ζωο", μέχρι την επόμενη φορά που λέω το ίδιο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Τίποτα δεν γνώριζαν. Δεν είχαν καν την έννοια του μηδέν.
Σωστό αυτό που λες για το μηδέν (όχι για την έννοια του μηδενός όμως), είναι σωστό για την έννοια του μηδενός στην άλγεβρα. Οι αρχαίοι ελάχιστα κάναν στην άλγεβρα (ασχολούνταν με την γεωμετρία σαν βάση για τις θεωρίες τους) οπότε δεν τους έκοψε να το χρησιμοποιήσουν. Αλλά προφανώς γνωρίζανε ότι αν έχω πέντε μήλα και τα φάω όλα δε θα μου μείνει κανένα.

Βέβαια εάν ασχοληθούμε με τους Πυθαγόρειους, θα δούμε ότι μιλούσαν για το Απόλυτο ΕΝΑ που προηγείται της Μονάδας. Στην "Πολιτεία" του Πλάτωνα αναφέρεται ότι πριν από τους αριθμούς 3, 4, 5,... «προηγούνται οι αρχές των πάντων, η Μονάδα και η Δυάδα. Από αυτές η Μονάδα ταυτίζεται με την ιδέα του πέρατος (του τέλους, τελείου) και η Δυάδα με την ιδέα του άπειρου, του ατελούς. Πριν όμως από τη Μονάδα και τη Δυάδα υπάρχει το ΕΝΑ, που είναι η αιτία και του πέρατος και του απείρου».

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία – που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία – οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους Φοίνικες.

Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα,πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα.

Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες;

Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση).

Η αγγλική γλώσσα είναι 1.600 ετών και έχει 48% ελληνικές λέξεις με σύνολο λημμάτων 240.000. Η γερμανική είναι 1.700 ετών και έχει 250.000 λήμματα με ελληνικές λέξεις 46%.

Η ομηρική γλώσσα τι ηλικία έχει;

Έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες από τους ανατολικούς λαούς και ξαφνικά έγραψαν τα ομηρικά έπη που έχουν ιστορικό βάθος τριών χιλιάδων ετών;

Τι είναι αυτό που προβληματίζει τους ιστορικούς;Μήπως γιατί δεν χάθηκαν στη σκόνη της ιστορίας και οι Έλληνες όπως οι Χαναναίοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Φοίνικες κλπ.;

Καλό είναι όταν "δανειζόμαστε" πράγματα να βάζουμε και την πηγή. Ας βάλω και εγώ μία:

http://www.pronews.gr/portal/item/ελληνική-η-αρχαιότερη-ευρωπαική-επιγραφή

Βρε οι Ελληνες ανακάλυψαν και διαμορφωσαν τον κοσμο αλλά όλη η προπαγάνδα εναντίων μας τόσα χρόνια μας μας θαβει.
Προσπαθούν να εξαφανιστεί ότι δείχνει πως οι Ελληνες ήταν μεγιστοι με το φόβο να μην ξαναγινουν.
Βέβαια με την ποιότητα των νεοελληνων δεν έχουμε ελπίδα.
Έτσι ο Οδυσσέας ακόμη κόβει βόλτες στο Αιγαίο....

Βρε οι Ελληνες ανακάλυψαν και διαμορφωσαν τον κοσμο αλλά όλη η προπαγάνδα εναντίων μας τόσα χρόνια μας μας θαβει.
Προσπαθούν να εξαφανιστεί ότι δείχνει πως οι Ελληνες ήταν μεγιστοι με το φόβο να μην ξαναγινουν.
20 χρονια δεν κοβεις βολτες μονο στο Αιγαιο.. :captain:

Συμφωνεις με το λινκ που εβαλες?

Εγώ; Όχι... :flipout:
Θεωρίες συνωμοσίας...

Αρχικά νόμιζα ότι το κείμενο του strs ήταν δικό του. Μετά είδα ότι είναι αντιγραφή από αλλού, οπότε έβαλα έναν σύνδεσμο που έχει το κομμάτι που αναρτήθηκε. Δεν ξέρω αν είναι αυτό το πραγματικό λινκ, αλλά αυτό βρήκα. Έχει αναφορά το defence.net νομίζω.

Εγώ; Όχι... :flipout:
Θεωρίες συνωμοσίας...

Γιατι οχι? Που διαφωνεις με τα επιχειρηματα?
Καποιοι εκφραζουν μια διαφορετικη αποψη και την στηριζουν. Γιατι ντε και καλα να ειναι θεωρια συνωμοσιας και οχι μια αλλη αποψη?

Και το σκανδαλο watergate (..και οχι μονο..) θεωρια συνωμοσιας το βαφτιζανε οι τοτε κρατουντες για να το υποβαθμισουν και ομως αποδειχτηκε αληθινο!! :))

Γιατι οχι? Που διαφωνεις με τα επιχειρηματα?
Καποιοι εκφραζουν μια διαφορετικη αποψη και την στηριζουν. Γιατι ντε και καλα να ειναι θεωρια συνωμοσιας και οχι μια αλλη αποψη?

Και το σκανδαλο watergate (..και οχι μονο..) θεωρια συνωμοσιας το βαφτιζανε οι τοτε κρατουντες για να το υποβαθμισουν και ομως αποδειχτηκε αληθινο!! :))

Γιατί αυτά που αναγράφονται είναι ψευδή. Η παλαιότερη επιγραφή στο ελληνικό αλφάβητο είναι από το 740 π.Χ.
Φυσικά και υπάρχουν επιγραφές με γραμμική Α, Β, προ-Α, αλλά αυτό τι τεκμηριώνει; Ότι η γλώσσα προϋπήρχε σε προφορική μορφή;
Ότι δεν άλλαξε; Ότι οι μη Έλληνες επιστήμονες συνωμοτούν εναντίων μας;

Η γλώσσες είναι ζωντανοί οργανισμοί και εξελίσσονται. Η γλώσσα της γραμμικής Β δεν είναι η ίδια με την γλώσσα 500 χρόνια μετά. Και φυσικά η αναπαράστασή της άλλαξε πολύ. Το 800 π.Χ. έγραφαν με κεφαλαία, χωρίς κενά, και το "E" ήταν το η. Το Ω δεν υπήρχε. Το ότι για το η έχουμε πλέον το "Η", αλλά οι Βρετανοί έχουν ακόμα το "Ε", τι σημαίνει;

Το ότι δοκίμασαν πολλές γραφές και τελικά υιοθέτησαν το φοινικικό αλφάβητο, τι λέει;

Για να μην σχολιάσω τα 800.000 λήμματα... Είναι από μια περίοδο, ή από 3000 χρόνια ανακατεμένα;

[Γενικά αυτές είναι συζητήσεις για επιστήμονες, και όχι για καφενείο. Όταν τις διαβάζω πάντα βλέπω αναζήτηση προσδιορισμού της αξίας του σήμερα με βάση γεγονότων του τότε. Καμιά αξία πέρα της ιστορίας.]

[ΥΓ2: Αυτό που έχει σημασία όμως είναι όταν αντιγράφουμε κομμάτι από κάπου, βάζουμε το λινκ. Αλλιώς είναι παράνομο. :smile:]

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μάστορες. Στην Κύπρο βρέχει ποτάμια !

Και στην Αθήνα, 2 μέρες συνεχόμενα. Τώρα ακούω ησυχία, ίσως τα σύννεφα κατηφόρισαν προς τα μέρη σας... -bye-

To έχουν ήδη κάνει φίλε. Οσο δεν έβρεξε ολόκληρο το χρόνο το κάνει τώρα...

Επέτρεψε μου να σε ρωτήσω το εξής:
Το έχεις δει ο ίδιος η το έχεις διαβάσει αυτό φίλε μου?
Και αν το έχεις διαβάσει έχεις επιλέξει να το πιστέψεις.
Έτσι όπως διωκεται ο Ελληνισμός ανά τους αιώνες δε μου κάνει παράξενο στο τέλος να πουν πως οι βυζαντινοι εξανθρωπισαν τους Ελληνες.

Απόψεις απόψε.

Δηλαδή τώρα αν πω ότι το Βυζάντιο είναι η συνέχεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και όχι κάποιας ελληνικής, τι θα γίνει; :flipout:

Εννοια σου φίλε Κυριάκο, οι εκ των έσω εχθροί αρκούσαν ανέκαθεν για να μην πάει μπροστά αυτός ο λαός.

Αυτού του λαού πάντα κάποιος εχθρός του φταίει. Η αυτοκριτική είναι δύσκολη φαίνεται... :smile: