Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Κυριακο μια πολυκατοικια 6οροφη εχουμε καπνισει, οχι απλα εργαλεια. Το θεμα ειναι πως κοβεις το Ε.Τ. μετα.
5 χρονια ακομα με το "κλαρινο" ατο χερι ειμαι.
Δεν ειναι η νικοτινη και οι αλλες ουσιες το εθιστικο του πραγματος, η κινηση του ρουφηγματος ειναι και η αισθηση του καπνου-ατμου στο στομα, που εχει μεινει μετα απο τοσα πολλα χρονια στο υποσυνειδητο ως ευδεμονια και χαλαρωση.
Παιζουν μεγαλο ρολο επισης και το ειδος της δουλειας που κανει ο καθενας, καθως και το περιβαλλον εργασιας, καθως εκει κατα κυριο λογο καταναλωνονται τα περισοτερα τσιγαρα.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

άντε να πω και εγώ την ιστορία μου για το τσιγάρο...για να φανεί και πόσο μου$#%^δουλος είμαι τελικά...

στα 19 έφυγα από το σπίτι να ζήσω με μία γυναίκα, από τα 18 μέχρι τα 23 έκανα πολεμικές τέχνες και ήμουν χορτοφάγος και δεν έπινα και δεν κάπνιζα (1-2 τσιγάρα κρητικά την σεζόν), στα 24 πήγα στρατό...ακόμη άκαπνος (περιστασιακά 1-2 τσιγάρα την βδομάδα)...στα 25μου έγινα πατέρας οπότε και προστάτης και απολύθηκα...ακόμη άκαπνος...μετά τον στρατό άλλαζα 180 μοίρες ζωή....άρχισα το τσιγάρο, την άσχημη διατροφή κλπ.

αρχικά για 2-3 χρόνια ημουν στο 1 πακέτο, μετά τα 30 μέχρι τα 40 έκανα αρχικά 4 πακέτα, μετά για οικονομία το γύρισα στο στριφτό, 1 σακούλι μεγάλο την μέρα, και στα 42 μου ανακάλυψα το ηλεκτρονικό τσιγάρο και σε 2 μήνες πήγα την νικοτίνη στο 0 και μετά άλλους 4 μήνες το χρησιμοποιούσα μόνο για την κίνηση και μετά το έκοψα τελείως.

από τον πρώτο μήνα έφτιαξε η γεύση μου και η όσφρησή μου, πάχυνα μεν αλλά δεν με πείραζε, τότε έμενα σε πολυκατοικία στον 4ο όροφο και δεν μπορούσα να ανέβω όλες τις σκάλες με την μία, μετά το ηλεκτρονικό τσιγάρο τις ανέβαινα άνετα.

έμεινα άκαπνος για 3 χρόνια και κατάφερα και την γυναίκα να το κόψει (30 χρόνια καπνίστρια)....μετά άρχισαν τα μεγάλα προβλήματα, ανεργία, ανέχεια, κλεισούρα, νοσοκομεία, δύο θάνατοι....και η γυναίκα άρχισε ξανά το τσιγάρο (την παρακαλούσα να μην το κάνει γιατί ήξερα πως δεν θα αντέξω) και μετά από λίγο και εγώ...τώρα πρέπει να είμαι στα 40 τσιγάρα (στριφτό) την μέρα.

40 στριφτά την ημέρα δηλ. σε πόσα "κανονικά" του εμπορίου αντιστοιχούν ? Από περιέργεια , καθότι παντελώς άσχετος με το θέμα.Τα στριφτά είναι πιο ελαφρά ή πιο βαριά από τα πακεταρισμένα?

ΕΤ= ηλεκτρονικό τσιγάρο

εξαρτάται εάν είναι πιο βαριά ή πιο ελαφριά, σε μένα αντιστοιχούσαν 1 στριφτό= 2 κανονικά

Tα στριφτα τα δικα μου τα σβηνω περιπου στη μεση. Τα στριφτα ειναι συνηθως το 2/3 του παχους των κανονικων.
Αρα αν καπνιζα 40 στριφτα θα εκανα περιπου 12 τσιγαρα κανονικα την ημερα.

Εσύ τα κάνεις λεπτά μάλλον, εγώ τα κάνω χοντρά και πυκνά, το δικό μου στριφτό κρατάει σαν 2 κανονικά τσιγάρα.

Ναι λεπτα τα κανω και τα σβηνω συνηθως στη μεση και πανω επειδη δεν βαζω φιλτρο. Χρησιμοποιω χαρτακια λεπτα (που σβηνουν ευκολα) που υποτιθεται εχουν λιγοτερη πισσα. (ΟCB μαυρα)

Αυτήν την βδομάδα κυκλοφορεί ελληνικός καπνός από Παπαστράτο, η ονομασία "Άνευ" και θα έρθει στα 3.20 ή 3.40 μαζί με χαρτάκια δώρο.

εγώ χρησιμοποιώ και φίλτρο και πιπάκι (ξεκιτρίνισαν τα δάκτυλά μου με αυτό) και το καπνίζω μέχρι κάτω...χαρτάκια drum και καπνό από συγγενή....

βελγιο....
κριμα κριμα κριμα
μακρια απο μας
παλιο...σκετοι εγκληματιες χωρις φειδω χωρις τιμη....
συμπονω τις οικογενιες....
κουραγιο σε οποιον εδω εχει σχεση με εκει
Γεωργια ευχομαι να¨σαι καλα.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

βελγιο....
κριμα κριμα κριμα
μακρια απο μας
παλιο...σκετοι εγκληματιες χωρις φειδω χωρις τιμη....
συμπονω τις οικογενιες....
κουραγιο σε οποιον εδω εχει σχεση με εκει
Γεωργια ευχομαι να¨σαι καλα.

Όντως κρίμα, να δούμε τι μας περιμένει...

... τί έκαναν πάλι. Αλλά θα το πληρώσουν ακριβά αυτή τη φορά.

Last edited by a moderator:

Την Λ@λ@κια την εχουν κανει εδω και καιρο ολες αυτες οι Ευρωπαικες χωρες.

Δεν μπορεις να βομβαρδιζεις ανελεητα και μετα να περιμενεις να ειναι ολα καλα.
Θα χτυπησει και την πορτα σου.

Πχ Τουρκια.

Last edited:

Τί σχέση έχουν οι ************* με τα εσωτερικά μας?

Ένα λάθος που έκανε η Ευρώπη ήταν να τους δεκτεί και να τους αφήσει να δράσουν "δημοκρατικά". Ιδού το αποτέλεσμα.

Αν εμείς έχουμε πρόβλημα με την Ευρώπη είναι εσωτερικό ευρωπαϊκό πρόβλημα δικό μας. Οι ************* έξω. Δεν μιλώ φυσικά για τα παιδιά και τα θύματα της προσφυγιάς. Μα να σαι σίγουρος ότι ************* κρύβονται και εκεί.

Φίλε αυτό το τελευταίο κτύπημα ήταν πολύ κοντά σε αυτούς που κυβερνούν τον πλανήτη. Και θα υπάρξει απάντηση η οποία θα εμπλέκει και τους άλλους Ισλαμο-Μογγόλους στην Τουρκία....

Τα πράματα αγριεύουν...

Edit by Enduras1

Θαναση σε παρακαλω πολυ προσοχη στις εκφρασεις σου.

Ο κοσμακης θα την πληρωσει παλι οπως παντα..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

@Athanasis

Απαραδεκτο το μυνημα σου φιλε..

Θαναση ηρεμια.

Το λαθος που εκαναν ειναι πως τοσο καιρο ολοι αυτοι βομβαρδιζουν και τωρα θα την πληρωσουν.
Ολοι αυτοι που αναφερεις στο μονο που πιστευουν ειναι ο πολεμος κατα των απιστων οποτε δε θα μασησουν να πεθανου να ανατιναχτουν για να εκδικιθουν.
Η ιστορια ξεκιναει απο πολυ παλια.

Χωρίς παρεξήγηση τα παρακάτω:
Η Συρία έχει πόλεμο, και από ότι καταλαβαίνω είναι εμφύλιος, δεν υπάρχει δηλαδή κάποια εισβολή από τρίτη χώρα στη Συρία.
Η Τουρκία δεν έχει πόλεμο.
Σύμφωνα με τις συνθήκες οι πρόσφυγες πρέπει να γίνονται δεκτοί από την πρώτη χώρα που πάνε που δεν έχει πόλεμο (χώρα εισόδου).
Πως έγινε και η Τουρκία άλλαξε ρόλο με την Ελλάδα στο θέμα υποδοχής των προσφύγων?
αυτό που κάνουμε εμείς δηλαδή, έπρεπε να γίνεται από την Τουρκία.