Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλημερα κυρια και κυριοι. Βασιλη φυσικο ειναι να κολλαει πανω σου, συν οτι δεν ξερεις τι εχει βιωσει το κουταβι μεχρι να ερθει σε σενα. Οι σκυλοι ειναι ζωα αγελης και τερατα συνηθειας. Να ξερεις οτι αν και μικρο σε "διαβαζει" και ψαχνει την θεση του στην αγελη σας, με το συστημα δοκιμαζω και ξαναδοκιμαζω, και εκ της επιρροης του αποτελεσματος κρινω και παγιωνω.
Να συμφωνησω με τα 1000 για το καλο της διατροφης με την Αγαπη, πραγμα που δεν κατανοουν πολλοι, και κοροιδευουν.

Εχω κοντεψει να δυαλυσω τραπεζι γαμου φιλου γι' αυτο το λογο, καθως πεταχτηκε σαν π... αγνωστος με ειρωνικα σχολια απο διπλανο τραπεζι στην κουβεντα που καναμε στο δικο μας τραπεζι, και μετα απο ανταλαγη φιλοφρονησεων, το μονο που θυμαμαι ειναι οτι ειμαστε εξω απο το μαγαζι με καμμια δεκαρια ατομα να μας εχουν ακινητοποιησει ( η αληθεια ειναι οτι ειμαι αρκετα συγκρατημενος, αλλα οποτε ξεφυγω, το κανω ασχημα πολυ).

Σουβλακια μην του δινεις γιατι θα βασανισεις τον επομενο, στο θεμα του φαγητου, δεν θα τρωει κροκετα, κτλ. Ειπαμε ειναι σκληρος που γραφει και δεν σβηνει ευκολα.

Σε ζηλευω βρε Χελωνακια για το πρωινο τρεξιμο.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Δημητρη εχεις δικιο καθως εχεις εμπειρια απ οτι βλεπω απ το αβαταρ σου με σκυλους,εμενα ειναι η πρωτη επαφη γυρισα απ την δουλεια με σουβλακια και μολις ανοιξα την αυλοπορτα τσουπ το βλεπω μπροστα μου .ε του εδωσα οτι ειχα λιγο σουβλακι και μερικες φετες γαλοπουλα .τωρα εχω παρει κροκετες κονσερβες και κατι σκυλολιχουφιες!!

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

χελωνάκια, εάν επιτρέπεται πότε κοιμάσαι για να ξυπνάς στις 4:30? (μετά κοιμάσαι πάλι? χε χε χε )
το πρωινό αυτό τρέξιμο είναι φανταστικό, και εγώ σε ζηλεύω.

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

χελωνάκια, εάν επιτρέπεται πότε κοιμάσαι για να ξυπνάς στις 4:30? (μετά κοιμάσαι πάλι? χε χε χε )
το πρωινό αυτό τρέξιμο είναι φανταστικό, και εγώ σε ζηλεύω.

Συνήθως κοιμαμαι ιδια ωρα με τα παιδια μου, οποτε μπορω δηλ. 2000 με 2100. Εαν ξενυχτισω, μεχρι 0000 η και 0100 παλι ξυπνω το ιδιο. ΔΕΝ μπορω να κοιμηθω συνεχως ετσι και αλλιως (το επαθα απο την δουλεια), και δεν ξανακοιμαμαι μετα το τρεξιμο. Εαν χρειαζομαι υπνο μετα ξεκλεβω τεταρτα ορθιος εαν χρειαστει 1000 με 1015, 1200 με 1215, 1530 με 1545 κλπ.
Τρωω πολυ το πρωι και παρα πολυ το μεσημερι (3000 θερμιδες περιπου συνολικα), και σχεδον καθολου το βραδι. Γενικα κοιμαμαι 3 ωρες και ξυπνω και ξανακοιμαμαι για αλλο ενα τριωρο εαν δεν χρειαζεται να δραστηριοποιηθω σε κατι.
Το πρωινο τρξιμο δεν ειναι τιποτα, πειθαρχια θελει στην σταθερη επαναληψη και ολα ερχονται, αυξομειωνεις την διαρκεια ανάλογά με την αναγκη η το χρονο που διαθετεις.
Εαν ειναι να ξανακοιμηθω μετα απο πρωινο τρεξιμο χρειαζομαι πραγματικα να με κουρασει η γυναικα μου :drool1:(η οποια αλλη αφησει η γυναικα μου στο κρεβατι :smash:) απο πρωι πρωι μολις γυρισω ιδρωμενος, να λειπουν τα παιδια μου, να μην εχουμε τρεξιματα και δουλειες και τοτε ευχαριστως να μεινω και να κοιμηθω και λιγο οριζοντιως....:HTEHEH56:

Με το παλμικό, πάρε impact "καρυδάκια". Είναι συχνό φαινόμενο (αν δεν προσέχεις) να σπάσει το στριφώνι...όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις αυτοδιάτρητες...

πως γινεται να σπαει το στριφωνι σε σχεση με τον τυπο απο τα καρυδακια? Για καποιον που δε ξερει ακουγεται παραξενο

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Μα δεν ήταν ώρα κοινής ησυχίας ρε συ. Απλά με αυτό που έτυχε κόντεψα να μη μπορέσω να τελειώσω

Τα στριφώνια κυκλοφορούν σε διάφορες ποιότητες όπως και τα μπουλόνια.

Εάν χρησιμοποιούσες στριφώνια DIN 571 υψηλής αντοχής C8.8 ή και μεγαλύτερο δεν θα είχες πρόβλημα με το Παλμικό από την στιγμή που δεν έχεις και την επιλογή διαφορετικής (μικρότερης) ροπής στρέψης.

Επίσης το βάθος διάτρησης πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το μήκος του βύσματος, περίπου κατά 0,5-1 εκ., και φυσικά το μήκος βιδώματος να μην υπερβαίνει το βάθος διάτρησης.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

πως γινεται να σπαει το στριφωνι σε σχεση με τον τυπο απο τα καρυδακια? Για καποιον που δε ξερει ακουγεται παραξενο
τα απλά καρυδάκια δεν μπορούν να πάρουν λίγη ανοχή από την ροπή των παλμικών, τα παλμικά είναι πολύ δυνατά πλέον, και σε συνδυασμό με ότι λέει ο Ιωάννης από πάνω, σου μένει το κεφάλι στο καρυδάκι και το σώμα στο ξύλο...και εκεί αρχίζεις το βρίσιμο....
στα πάλμικα που δεν έχουν έλεγχο ροπής, πρέπει να το ελέγχεις με το πάτημα της σκανδάλης σταδιακά.

Παιδιά μιας και δε ρωτάει κανείς να σας πω τι ακριβώς έγινε και πως έκοψε.

Με το παλμικό από τότε που το πήρα έχω δουλέψει πολλά στριφώνια. Κανένα δε μου έκοψε ποτέ και πάντα το πήγαινα με το μαλακό και πάντα στο τέλος τελείωνα με καστάνια.
Το συγκεκριμένο κόπηκε επειδή απλά δεν "άκουσα" το παλμικό.

Το έχω πει και άλλες φορές ζω σε πετρόχτιστο σπίτι οπότε οι τοίχοι μου αντέχουν. Τα ουπα που είχα βάλει ήταν της hard plast. Το συγκεκριμένο στριφώνι που ήταν και το τελευταίο τρομάρα του κόπηκε σα καρότο και ο λόγος ακολουθεί όπως και η διαδικασία που ακολουθώ πάντα

1. Τα στριφώνια τα είχα βουτήξει σε σαπουνόνερο
2. Εβαλα τα σημάδια μου και έκανα τις τρύπες
3. Εβαλα τα ούπα
4. Εβαλα τα στριφώνια

Το τελευταίο μόλις είχε μπει μέσα σχεδόν όλο το κομμάτι με το σπείρωμα, κόλλησε και το παλμικό παρόλο που έκανε τη κλασική κίνηση με το χτύπο καστάνιας ΔΕ το γυρνούσε. Αντι λοιπόν να το ξεβιδώσω και να προχωρήσω λιγοψύχησα και πάτησα παραπάνω τη σκανδάλη.

Ο τοίχος δεν έδωσε τζόγο
Το πλαστικό του ούπα προφανώς έγινε στριφτάρι μέσα (αυτό κάνουν τα συγκεκριμένα)
Όλη η ροπή πήγε στο στριφώνι

και το αποτέλεσμα το είδατε :)

Ξαναλέω λοιπόν. Πιο πολύ το έγραψα γιατί μου αρέσει να ανεβάζω περισσότερο άτυχες στιγμές και όχι πετυχημένες. Ο λόγος είναι απλός. Ότι από τη δική μου/σου/του τη στραβή μπορεί να μάθει άλλος.
Αυτά φυσικά δε το έγραψα για τους γνώστες του θέματος :)

Last edited:

Το DeWalt φταίει.

(να δω πόσοι θα τσιμπήσουν)

Σιγουρα φταιει και αυτο.
Συμβαινει αγαπη αν ζοριστει πολυ το στριφωνακι και παντα κοβεται πριν τις βολτες.

Για πες και πως το αντιμετωπισες μετα.

ε μετά έφαγα κανα τέταρτο να φάω το στριφώνι. Με 7αρι τρυπάνι κοβαλτίου με λάδι και υπομονή το έφαγα.
Μετά με 8αρι τρυπάνι τοίχου έφαγα το ούπα που δεν έπαιζε να έβγαινε απο εκει μέσα αλλιώς. Εβαλα νέο ούπα 8αρι και βίδωσα το νέο στριφώνι.

Δε προτίμησα να βάλω μικρό ούπα μέσα στο μεγάλο που το κάνουν συχνά πυκνά. Ήθελα 8αρι πάλι. Το ότι η τρύπα δεν έγινε απο 8αρα 10αρα μετά απο τόσα τρυπήματα, είναι και θέμα τοίχου (πέρα απο το ότι μαμάω σα μάστόρισσα :D θα ξεκαβαλίσω το καλάμι αργότερα).

ε μετά έφαγα κανα τέταρτο να φάω το στριφώνι. Με 7αρι τρυπάνι κοβαλτίου με λάδι και υπομονή το έφαγα.

Αγάπη θά σέ μαλώσω πού σού έλεγε ο Ηλίας (Μr kenzo) ,απλά μέ ανάποδο κολαούζο καί μανέλα κολαούζου,καί θά τό είχες βγάλει σέ χρόνο dt.

Καταρχάς δεν είχα Δημήτρη ανάποδα κολαούζα. Μανέλες έχω. Ειχα το σετάκι για τις βίδες που έδειξα πριν μέρες αλλά ήταν κοντό και δεν έμπαινε μέσα στο τοίχο να βρει το μεταλλικό μέρος απο το στριφώνι.

Κατα δεύτερον πατούρα επάνω το στριφώνι δεν ειχε για να μπει το κολαουζο. Δεν έκοψε σα να το έκοψε πριόνι δηλαδή.
Είχε κοπεί λοξά και είχε αυτό που λέμε μπιμπικι. Δε το γλίτωνα αυτό που έγινε το αρχικό τουλάχιστον φάγωμα που θα γινόταν έτσι και αλλιώς. Αλλά εκεί ήταν και το όλο ζόρι μέχρι να κεντράρει το τρυπάνι. Μετά πήγε εύκολα.

Δεν έχεις εξολκέα βιδών! ! ! !
ΑΙΣΧΟΣ! ! ! ! :7SFGSFG:

Πράγματι η βίδα θα σπάσει εκεί που συγκεντρώνονται οι τάσεις !
Αγάπη με βάση τα εργαλεία που είχες καλά το έφτιαξες , απλά σε ανάλογη περίπτωση , είτε με εξολκέα (Που θα ΠΑΡΕΙΣ ! ! !), είτε με τρύπημα πας, καλό είναι αν έχει κοντύλι σε διάσταση όπως της τρύπας να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις την πατούρα στη βίδα . Να την παρεις "πρόσωπο" να σε διευκολύνει στο μετέπειτα τρύπημα! :)