Tο Καφενείο των Μαστόρων.

και όλα αυτά ξεκίνησαν το 2004 με την έμπνευση να φέρουμε φοίνικες από την Αφρική για να στολίσουμε την Αττική ?
(μαζί με τους φοίνικες ήρθε και το σκαθάρι....απλά ξεχάσαμε να φέρουμε και τον εχθρό του σκαθαριού...)

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

και όλα αυτά ξεκίνησαν το 2004 με την έμπνευση να φέρουμε φοίνικες από την Αφρική για να στολίσουμε την Αττική ?
(μαζί με τους φοίνικες ήρθε και το σκαθάρι....απλά ξεχάσαμε να φέρουμε και τον εχθρό του σκαθαριού...)

Υπάρχει εχθρός.
Ψάξε σκευάσματα με imidacloprid.
Βέβαια είναι χημικό αλλά προκειμένου να σώσεις το δέντρο χρησιμοποίησε το (πχ Sharimide)

Καλημέρα παιδιά!
Αυτή η Δασκαλακη τα έκανε μουτι όλα.
Κρίμα.
Κάθε χρόνο βλέπω τους φοίνικες στην Συγγρού να πεθαίνουν και Στεναχωριεμαι.
Από μικρός την περίμενα να γίνει σαν το Μαϊάμι.

αυτή η μεγαλομανία μας έφαγε...ενώ έχουμε τόσα όμορφα προσαρμοσμένα σε εμάς δέντρα...όχι... έπρεπε να γεμίσουμε την παραλιακή με φοίνικες να γίνει το νέο Μαϊάμι
(ακόμη θυμάμαι τις ατελείωτες συζητήσεις στο Athens2004 για το πως θα δεντροφυτευτεί η Αθήνα)

Ναι αλλά μην ξεχνάς ότι αυτό έγινε κυρίως για να φάνε κάποιοι και δυστυχώς δεν ήταν λίγοι...

Εκτός αυτού όταν ασχολούνται με αστικό πράσινο συνήθως βάζουν Αρχιτέκτονες τοπίου και γενικά Αρχιτέκτονες που επιλέγουν είδη βάση της ομορφιάς τους και όχι της προσαρμοστικότητας τους.

Εμείς το λέμε "το σκουλίκι της Γιάννας".
Φοίνικα δεν πρόκειται να ξαναβάλω, ούτως ή άλλως δεν ταιριάζει με το τοπίο, υπάρχουν τόσα άλλα πανέμορφα δέντρα στην περιοχή που μπορείς να διαλέξεις.
Το κακό είναι οτι δεν είναι μόνο οι φοίνικες που αρρωσταίνουν, στην περιοχή τη δική μας, εδώ και χρόνια, οι φτελιάδες ξεραίνονται απ´ τη ρίζα. Μιλάμε για θανατικό.
Αν δεν πολλαπλασιάζονταν τόσο γρήγορα από μόνοι τους δεν θα ειλχε μείνει ούτε ένας. Και είναι πολύ άγριο πράμα να βλέπεις κοτζάμ δέντρο 20 και 30 χρόνων να γίνεται καφέ απ´ τη μια στιγμή στην άλλη.

Βάλε μία ιπποκαστανιά.
Κάνει πολύ ωραία λουλούδια (σε ταξιανθίες) που μοσχοβολάνε υπέροχα.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Εκτός αυτού όταν ασχολούνται με αστικό πράσινο....

Μη μου το θυμίζεις τώρα αυτό γθατί κάθε φορά που περνάω απ´ την Αλεξάνδρας, μπροστά απ´ το άγαλμα της Αθηνάς, και βλέπω πως κατάντησαν το πεδίον του Άρεως μου ανάβουν τα λαμπάκια. :mad:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βάλε μία ιπποκαστανιά.
Κάνει πολύ ωραία λουλούδια (σε ταξιανθίες) που μοσχοβολάνε υπέροχα.

Πολύ ωραία ιδέα.
Μεγαλώνει σχετικά γρήγορα ή θα επενδύσω για τα εγγόνια; :o

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Μη μου το θυμίζεις τώρα αυτό γθατί κάθε φορά που περνάω απ´ την Αλεξάνδρας, μπροστά απ´ το άγαλμα της Αθηνάς, και βλέπω πως κατάντησαν το πεδίον του Άρεως μου ανάβουν τα λαμπάκια. :mad:

Πολύ ωραία ιδέα.
Μεγαλώνει σχετικά γρήγορα ή θα επενδύσω για τα εγγόνια; :o

Γερός να είσαι να την καμαρώνεις Θείε όσο θα μεγαλώνει.
Έχει αρκετά καλό ρυθμό ανάπτυξης αλλά δεν θα την έλεγα και ταχυαυξή.

Καλημερα!
Και στηβπαραλια της καβαλας εχει φοινικες που ερχονται απο τα βαθη της δεκαετιας του 70-80. Δεν φαινεται να εχουν τετοιο προβλημα μεχρι στιγμης.

Δεν θα την έλεγες ταχυαυξή, έ; :grinning-smiley-043

Καλημερα!
Και στηβπαραλια της καβαλας εχει φοινικες που ερχονται απο τα βαθη της δεκαετιας του 70-80. Δεν φαινεται να εχουν τετοιο προβλημα μεχρι στιγμης.

Μήπως είναι αυτοί με τα πολύ λεπτά φύλλα σαν λόγχες;
Αυτοί, για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, δεν προσβάλονται. Δεν είναι όμως το ίδιο όμορφοι με τους άλλους.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Εκτός αυτού όταν ασχολούνται με αστικό πράσινο συνήθως βάζουν Αρχιτέκτονες τοπίου και γενικά Αρχιτέκτονες που επιλέγουν είδη βάση της ομορφιάς τους και όχι της προσαρμοστικότητας τους.
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

...θυμάστε παλιά που ήταν γεμάτα όλα τα πεζοδρόμια με νερατζιές?
ποτέ δεν κατάλαβα, εδώ και 25 χρόνια, γιατί δεν τα μπόλιασαν σε λεμονιές και πορτοκαλιές....θα ήταν και χρήσιμα σήμερα εποχή κρίσης...

Το έχουν κάνει σχετικά πρόσφατα αλλά δεν θυμάμαι σε ποιό δήμο. Το είχα δει στην τηλεόραση.

Πως μπολιαζονται οι νεραντζιες σε λεμονιες? Το πεζοδρομιο μου ειναι γεματο νερατζιες εδω και 40 χρονια. Εχω στον κηπο λεμονιες, μπορω να κανει κατι εγω?

Ψάξε στο youtube. Θα βρείς πολλούς και διαφορετικούς τρόπους μπολιάσματος.
Κυρίως θα δείς τι πρέπει να προσέξεις ολταν θα βγάλεις το μπόλι απ´ τη λεμονιά. Εκεί ειναι όλα τα λεφτά.

Τωρα δεν ειναι εποχη για μπολιασμα!οταν ερθει η εποχη( ανοιξη) μπολιαζουμε και παντα με γεματο φεγγαρι που λεει και ο πατερας μου!

Κάτι θα ξέρει ο πατέρας σου...
Μάλλον θα έχει να κάνει με τους χυμούς του δέντρου. Όταν γυρίσουν απο διακοπές οι γεωπόνοι μας θα μας τα πούν καλύτερα.

Σωστά.
Ο παππούς μου γνωρίζει και θέλω να μου μάθει και εμένα.
Φανταστείτε ένα οπωροφορο με μια πλευρά λεμονια, μια μανταρινια και την άλλη πορτοκαλια!

Μόλις μεγαλώσει λίγο μια αχλαδιά κοντούλα που έχω βάλει έτσι σχεδιάζω να την κάνω.
3 σε 1.

Ναι μπαμπη με τα υγρα εχει να κανει!το σκ πρωτα ο θεος που θα ειμαι στηνΣαμο θα κανω κανα μαθημα!

Εχω 2 νερατζιες στο κηπο και θελω την μια να την κανω λεμονια και την αλλη μανταρινια!