Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Σαν να την ακούω ήδη την απάντηση...

Ειναι η πρωτη φορα Κυριακο που δυσκολευομαι τοσο πολυ στην επιλογη για εργαλειο -που ηδη εχω αποφασισει να αγορασω!!
Η Μακιτα εχει απογοητευτικες κριτικες.. η μεγαλη Μετabo σχεδον το ιδιο. Για την μικρη dewalt υπαρχουν ελαχιστες πληροφοριες, η μεγαλη dewalt φαινεται η καλυτερη ολων.
Στα μισα λεφτα ειναι η κινεζογερμανικη scheppach, μαρκα για την οποια γενικα εχω καλη εντυπωση και ακολουθει η κινεζικη boston, μαρκα που φαινεται αξιοπιστη αλλα με 100% κινεζικη εμφανιση..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και εγώ :flipout::flipout::flipout:

Αν και η πρώτη θα είναι ερώτηση.... Να κόβει 15 στα χαρτιά ή πραγματικά :flipout:

χαχα, 15 εκατοστα στα χαρτια φυσικα, δηλαδη το πολυ πολυ πευκακι και με λιγο ζορι :))

Λες για τη Scheppach Που έχει στο 500αρικο κοντά;
Εμένα ρε παιδιά γιατί μου θυμίζει Einhell η συγκεκριμένη μάρκα γενικά;

Τεσπα σε αυτά τα λεφτά Scheppach δε θα έπαιρνα καλύτερα η Boston που έχει με λίγα παραπάνω και έχει και το μαντεμένιο τραπέζι (αν διακρίνω σωστά) που είναι αρκετά σημαντικό στη πριονοκορδέλα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αλλά σοβαρά τώρα τι να τη κάνεις αυτή ρε Μιχάλη;

Πάντως παιδιά τα PET δεν πρέπει να επανχρησιμοποιούνται! Πιο καλά σε γυάλινα μπουκάλια.

Πάντως παιδιά τα PET δεν πρέπει να επανχρησιμοποιούνται! Πιο καλά σε γυάλινα μπουκάλια.

Αυτο ακριβως κανω και εγω.
Ειδικα αλκοολουχα μονο σε γυαλινο μπουκαλι.
Αλλα και ελιες με ξυδι, κρικαμα, καπαρη, τουρσι μονο σε γυαλινο.

Για bugdet κορδελα, ελεγα την scheppach (για καλυτερο ποιοτικο ελεγχο που πιθανως να εχει) καθως το πιο σημαντικο πραμα στην κορδελα ειναι να ρυθμιζεται ευκολα και σωστα.
Οι τροχαλιες και τα ραουλα ευθυγραμμισης ειναι πολυ σημαντικο να ειναι απο τη μανα τους ποιοτικα και ευθυγραμμισμενα. Αν δεν ειναι, την εκατσες, οσο και να ρυθμιζεις.

Την κορδελα με ικανοτητα κοπης πανω απο 15 εκατοστα την θελω για βγαζω τεμαχια απο 2 εως 20μμ απο σανιδες, ρεταλια και ξυλα που εχω προσβαση, τα οποια συνηθως ειναι πλατους μεγαλυτερα απο 8 εκατοστα.
Με αλλα λογια θελω μια κορδελα θεωρητικης ικανοτητας κοπης >15 εκ. για να μπορω σχετικα ανετα να κοβω υψος απο 7-8εκ. εως μαξ. 10-12εκ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Αυτο ακριβως κανω και εγω.
Ειδικα αλκοολουχα μονο σε γυαλινο μπουκαλι.
Αλλα και ελιες με ξυδι, κρικαμα, καπαρη, τουρσι μονο σε γυαλινο.
και πως τις βγάζεις μετά? εκτός και εάν εννοείς γυάλινες γυάλες με μεγάλο άνοιγμα στο καπάκι....γιατί σε γυάλινο μπουκάλι δεν λέει...

Αυτου του τυπου κλεισιματος τα εχω βολευτει πολυ!
vazo_me_ensomatomeno_kapaki_800_ml_2078-900x600watermark.jpg

Nαι τα ειπαμε καμποση ωρα, οντως ο ανθρωπος πολυ ευγενικος και εξυπηρετικος!
Το cut the long story short, απο budget κορδελες...Boston, οπως το ελεγες.

Αρα ο προβληματισμος μειωθηκε κατακορυφα πλεον, ειτε DeWalt (μικρη η μεγαλη) απο επωνυμα ειτε Βoston απο αξιοπιστη budget μαρκα.

Αυτου του τυπου κλεισιματος τα εχω βολευτει πολυ!
vazo_me_ensomatomeno_kapaki_800_ml_2078-900x600watermark.jpg

Αυτα τα καπακια αντεχουν χρησεις ή μετα απο ενα σφραγισμα/χρηση χαλανε?

Σωστα.
Και προσφερουν απολυτη στεγανωση.

Το λαδάκι λιπαίνει το υλικό στεγανοποίσης, μόνο που θέλει σε κάθε γέμισμα - αλλαγή, ένα καλό καθάρισμα η τσιμούχα/λάστιχο.

Εγώ το μόνο ...αρνητικό που βρίσκω είναι ότι έχουν μεγάλο άνοιγμα = αδειάζει πολυ έυκολα το περιεχομενό τους :ernaehrung004:

Κάνουν φυσικά & για τουρσί για όποιον φτιάχνει.