Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Σκληρές συνθήκες εκεί, ζόρικες.
Τα καπνά θέλουν "εργαλεία" δεν θέλουν φρου-φρου κι αρώματα, δεν είναι μαστιχούλες... :flipout:

Αν τα καπνα θελουν 'εργαλεια', τα καραβια και η αρμυρα θελουν.. 'ΕΡΓΑΛΕΙΑ'.

Και εκει, καλος μεν ο Ιαπων αλλα κυριαρχει ο Bosch-ης :))

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Χιώτης είσαι; :flipout:

Ρε σεις, δεν γνωρίζετε το σπληνάντερο;
Για ελάτε καμιά βόλτα από ξηρόμερο μεριά να δείτεε τι θα πει μεζές!
Φριγαδέλι και σπληνάντερο Θεϊκό... :worshippy:

χαχα, εμενα για χελι ανοιχτης θαλασσης μου φανηκε :))

Κι εγω αλλά και πιο πολύ ο πατέρας μου που έχουμε δουλέψει σε καράβια εκεί όλα τα εργαλεία είναι τόσο παλιά που δεν μπορείς να διακρίνεις τι μάρκα είναι. Κατσαβίδι μακιτα πορτοκάλι, μπος επαγγελματικά μαύρα. Ενας αλλος κοσμος

Καλοφάγωτα Αχιλλέα. Πιες και κανα ποτηράκι (όχι κόκα κόλα) και για μας.

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλημερα και καλη εβδομαδα χωρις σεισμους, λοιμους, καταποντισμους.
Δημητρη και Πανο για μεσσαια μιλατε; Γινεται συντονισμος εκει, χωρις μεταβλητους αερος; Μπαινουν τα μηχανηματα αυτα βραχεα;
Μια - δυο φορες εχω δει και μιλησει με "μεσατζηδες", και μου ειχε κανει εντυπωση η λαμπα (σκεφτομουν οτι τωρα θα βραζουν και τα κυτταρα μου μαζι), το συρμα (τι ειναι αυτο, βρακια απλωνεις; κεραια; χα, χα) και οι "κρατηρες" στα δακτυλα απο το ρευμα.

Τα "βατραχια" καλοριφερ ψαχνεται στο βυθο (http://www.junkers.gr/) ή Στουκας...........

Last edited:
Δημητρη και Πανο για μεσσαια μιλατε; Γινεται συντονισμος εκει, χωρις μεταβλητους αερος; Μπαινουν τα μηχανηματα αυτα βραχεα;
Μια - δυο φορες εχω δει και μιλησει με "μεσατζηδες", και μου ειχε κανει εντυπωση η λαμπα (σκεφτομουν οτι τωρα θα βραζουν και τα κυτταρα μου μαζι), το συρμα (τι ειναι αυτο, βρακια απλωνεις; κεραια; χα, χα) και οι "κρατηρες" στα δακτυλα απο το ρευμα.

Τα "βατραχια" καλοριφερ ψαχνεται στο βυθο (http://www.junkers.gr/) ή Στουκας...........

Καλημερα Δημήτρη και καλή βδομάδα.
Αυτο λέει ο Νίκος
c38f686a886b4c5d0b0d8df6b00cfdcf.png

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Το accuweather μου δείχνει βροχή για σήμερα, ισχύει Δημήτρη;

Παύλο εάν φτιάξεις μια επιφάνεια με τις τάβλες από την οξιά να φροντίσεις μεταξύ τους να τις συνδέσεις είτε με καβίλιες είτε με κρυφές βίδες ώστε να περιορίσεις το σκέβρωμα, μπορεί να χρειαστεί να βιδώσεις από την κάτω μεριά ένα μαδέρι διαγώνια για να κρατάει επιπλέον τις τάβλες στην θέση τους.
Μετά από το καλό τρίψιμο τα βάφεις 2-3 χέρια καλό βερνίκι εμποτισμού και εάν είσαι οπαδός του γυαλιστερού και 1 χέρι βερνίκι θαλάσσης που κάνει και φιλμ πάνω στην επιφάνεια και δεν θα πάθει τίποτα.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, με βοηθήσαν αρκετά. είναι ολόκληρη επιστήμη το ξύλο.....

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Το accuweather μου δείχνει βροχή για σήμερα, ισχύει Δημήτρη;

Καλησπέρα καί καλή εβδομάδα νά έχουμε
Παναγιώτη στά βόρεια τού νομου-λεκανοπεδίου ίσως να βρέξει τοπικά,σέ εμάς 50-50 αλλά ψιλοπράγματα στήν καλύτερη,καί άν

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δημήτρη γίνεται άν τό μήκος τής κεραίας είναι ακριβώς τό μήκος κύματος τής συχνότητας,καί θέλει καί μερικές σπείρες πηνίο μέ λήψεις γιά νά τό φέρεις επακριβώς στήν κατάλληλη συχνότητα,αλλά φυσικά καλύτερα είναι μέ πυκνωτή αέρος.
Ναί βγαίνουν Δημήτρη στά μεσαία και λίγο πιό πάνω στά βραχέα,η ταλάντωση δημιουργεί τό φέρων σήμα,καί η βαθμίδα εξόδου κάνει τήν ενίσχυση.
Μπουγαδόσυρμα :flipout: άστα νά πάνε είχα 70 μέτρα κεραία από τό σπίτι μου καί είχα βάλει σκάλα καί τήν άλλη άκρη τήν είχα δέσει σέ ένα Αιλανθο ,πρώτη φορά πού εκτίμησα αυτό τό δέντρο :flipout::flipout:

Αραιοφυλος μεταβλητος πυκνωτης στην ταλαντωση για την συχνοτητα εκπομπης.
Αραιοφυλος μεταβλητος πυκνωτης για μπαφερ (σταθεροποιηση)
Αραιοφυλος μεταβλητος πυκνωτης για συντονισμο της εξοδου με την κεραια ,αναλογα την συχνοτητα,για να μην υπαρχουν στασιμα...
Κεραιες με πηνιοσυρμα 1,5 καρε,απο τερμα Στουρναρη και αν ηταν μεγαλη η ισχυ,ξεχειλωνε και εβρισκε...

Επειδή ο ενας εκοβε την κεραια του αλλου(με κονταροψαλιδο)το τερμα της το βαζαμε με τροχαλια μετα τους μονωτήρες,για να την μαζεύουμε...:guitarist:

Ωραια χρονια!

Πάνο, αν εννοείς εμένα η απάντηση είναι όχι.
Και τώρα μόλις συνειδητοποιώ οτι, ενώ όσο φτιαχνολταν σκεφτόμουν οτι κάθε μέρα εκεί θα είμαι, δεν έχω πάει ακόμα ούτε μια φορά. :drool:

Οι απουσίες καταγραφονται πάντως!
Την Παρασκευή που ξαναπερασα μια βόλτα, με ρωταγε ο σεκιουριτας γιατί δεν πηγες ακομα.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Αραιοφυλος μεταβλητος πυκνωτης στην ταλαντωση για την συχνοτητα εκπομπης.
Αραιοφυλος μεταβλητος πυκνωτης για μπαφερ (σταθεροποιηση)
Αραιοφυλος μεταβλητος πυκνωτης για συντονισμο της εξοδου με την κεραια ,αναλογα την συχνοτητα,για να μην υπαρχουν στασιμα...
Κεραιες με πηνιοσυρμα 1,5 καρε,απο τερμα Στουρναρη και αν ηταν μεγαλη η ισχυ,ξεχειλωνε και εβρισκε...

Επειδή ο ενας εκοβε την κεραια του αλλου(με κονταροψαλιδο)το τερμα της το βαζαμε με τροχαλια μετα τους μονωτήρες,για να την μαζεύουμε...:guitarist:

Ωραια χρονια!

Χαχαχα έτσι όπως τά λές Πάνο (πάντα καί παντού θά υπάρχει κάποιος πού έχει ασχοληθή μέ ερτζιανά :ernaehrung004:) καί γιά του λόγου του αληθές στήν παρακάτω φωτό φαίνεται όπως τά λές 6L6 ταλάντωση - ΕL 519 Buffer - 4400 έξοδο στά 3 KV DC νορμάν,καί σέ συνομιλίες στιγμιαία ανέβαζε καί 4 KV από ένα Μ/Τ γαιδούρι μέ διακόπτη ράγας γιατί πέφταν οι ασφάλειες.Πίσω οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές καί μετασχηματιστές γιά τά νήματα τών λυχνιών καί γιά τά ανοδικά της ταλάντωσης καί Buffer
Αυτό τό μηχάνημα τά βράδυα σέ συνομιλίες μέ παιδιά από ολη τήν Ελλάδα ακουγόταν καί στό ανεπιρέαστο,τώρα βλέπω ολοι βγαίνουν κιλοβατικοί,τότε μετρημένοι στά δάχτυλα ήταν όσοι είχαν ισχύ.
Από κεραία προτιμούσα πολύκλωνο έκανε τήν κοιλιά της στα 70 μέτρα αλλα τήν είχα λάσκα γιά τόν αέρα γιατί κουνιόταν καί τό δέντρο (Αιλανθος) από τήν άλλη μεριά μήν κοπεί,γιατί μια φορά είχε κοπεί μέ τόν αέρα,είχα κάνει ράουλο επάνω σέ δοκαράκι καί τίς έδινα λάσκα καί μαινα όταν χρειαζόταν μέ τίς συστολές-διαστολές.
Ψώνιζα τότε από Μοναστηράκι pop22 καί κάτι άλλους εκεί τριγύρω,μιλάμε τώρα γιά χρονολογίες 1984-1989

transm10.jpg