Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Τωρα που το λετε ειχα και γω ενα σταθμουδακι της πλακας -ελαχιστα watt- και εβγαινα στα FM, εντελως τοπικα -οπου επιανε η κεραια- αλλα ειχε την πλακα του.
Μοιραζα και κασετες στους νικητες των quiz η σε οποιον επαιρνε πρωτος τηλεφωνο :flipout:

Τωρα που το λετε ειχα και γω ενα σταθμουδακι της πλακας -ελαχιστα watt- και εβγαινα στα FM, εντελως τοπικα -οπου επιανε η κεραια- αλλα ειχε την πλακα του.
Μοιραζα και κασετες στους νικητες των quiz η σε οποιον επαιρνε πρωτος τηλεφωνο :flipout:

Μιχάλη τήν δεκαετία του 70 και περισσότερο τού 80 δέν υπήρχε συνοικία,όχι δήμος,συνοικία λέω καί πάλι,πού να μήν είχε ένα ερασιτεχνικό σταθμό θέλετε νά τό πείτε,πειρατικό σταθμό θέλετε να το πείτε.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Οι απουσίες καταγραφονται πάντως!
Την Παρασκευή που ξαναπερασα μια βόλτα, με ρωταγε ο σεκιουριτας γιατί δεν πηγες ακομα.

Δεν ρίχνεις κι εσύ ένα τηλέφωνο... :grandpa:

Καλημερα.
Μπάμπη μου δεν το ειχα κανονισμένο να πάω. Την επόμενη φορα όμως θα σε πάρω τηλεφωνο.

Sent from my iPad using Tapatalk

καλημερα.

Ψώνιζα τότε από Μοναστηράκι pop22 καί κάτι άλλους εκεί τριγύρω,μιλάμε τώρα γιά χρονολογίες 1984-1989

Ε τοτε μονο ο pop22 και ο Βασιλης υπηρχε νομιζω. Τουλαχιστον αυτους ηξερα εγω.
Και Τεχνικη Εκλογη + Ελεκτορ με το κιλο αν θυμαμαι καλα. Μοιαζουν ολα τοσο προσφατα, αλλα και τοσο μακρινα.

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα.
Πάνο, αν εννοείς εμένα η απάντηση είναι όχι.
Και τώρα μόλις συνειδητοποιώ οτι, ενώ όσο φτιαχνολταν σκεφτόμουν οτι κάθε μέρα εκεί θα είμαι, δεν έχω πάει ακόμα ούτε μια φορά. :drool:
Ναι εσενα.
Ειδα μεσα στο ασανσέρ καποιον που σου εμοιαζε και τον κοιταζα...αλλα δεν ρωτησα γιατι συνοδευοταν...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χαχαχα έτσι όπως τά λές Πάνο (πάντα καί παντού θά υπάρχει κάποιος πού έχει ασχοληθή μέ ερτζιανά :ernaehrung004:) καί γιά του λόγου του αληθές στήν παρακάτω φωτό φαίνεται όπως τά λές 6L6 ταλάντωση - ΕL 519 Buffer - 4400 έξοδο στά 3 KV DC νορμάν,καί σέ συνομιλίες στιγμιαία ανέβαζε καί 4 KV από ένα Μ/Τ γαιδούρι μέ διακόπτη ράγας γιατί πέφταν οι ασφάλειες.Πίσω οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές καί μετασχηματιστές γιά τά νήματα τών λυχνιών καί γιά τά ανοδικά της ταλάντωσης καί Buffer
Αυτό τό μηχάνημα τά βράδυα σέ συνομιλίες μέ παιδιά από ολη τήν Ελλάδα ακουγόταν καί στό ανεπιρέαστο,τώρα βλέπω ολοι βγαίνουν κιλοβατικοί,τότε μετρημένοι στά δάχτυλα ήταν όσοι είχαν ισχύ.
Από κεραία προτιμούσα πολύκλωνο έκανε τήν κοιλιά της στα 70 μέτρα αλλα τήν είχα λάσκα γιά τόν αέρα γιατί κουνιόταν καί τό δέντρο (Αιλανθος) από τήν άλλη μεριά μήν κοπεί,γιατί μια φορά είχε κοπεί μέ τόν αέρα,είχα κάνει ράουλο επάνω σέ δοκαράκι καί τίς έδινα λάσκα καί μαινα όταν χρειαζόταν μέ τίς συστολές-διαστολές.
Ψώνιζα τότε από Μοναστηράκι pop22 καί κάτι άλλους εκεί τριγύρω,μιλάμε τώρα γιά χρονολογίες 1984-1989

transm10.jpg
Μαστορα,δικια σου η 4400!!!
Εκθαμπος!!!

Τις ειχα βγαλει καποτε στα 2,2kv,επαιρναν τηλεφωνο απ τη σκοπια,βραδυ,Αλεξανδρουπολη για αφιερώσεις,αλλα στις γυρω περιοχες κανεις δεν ακουγε τιποτα άλλο απ τις πλευρικες...
Βρηκα την ησυχια μου όταν εβγαλα 2χ807 με καταπληκτικη διαμορφωση!Μονο η γειτονισα δεν ακουγε τον Λαμπιρη...μεχρι να ζεσταθουν...:guitarist:

Ο Βασιλης...καλο...παιδι!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτή ηταν η εξελιξη των μεσαιων Μιχαλη,αλλα απαιτουσε χρηματα για μηχανήματα,τα οποια δεν υπηρχαν...
Υπηρχε τρομερη ποιοτητα ηχου,αλλα χαθηκε η μαγεια του πανελλαδικου ακροατηριου το βραδυ.

Έλα... δεν βλέπω ζωντάνια σήμερα!!!

Άντε να σας ανεβάσω λίγο τη διάθεση...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

pic host
Αυτα παθαινει καποιος αν δεν κλεισει τη ταμπακιερα, η οποια δεν εχει λαβη και στο καπακι...
αουτς!!
ευτυχώς με τα χρώματα χωρίζονται πάλι εύκολα....φαντάζεσαι να σου είχε συμβεί σε βίδες και ροδέλες το ίδιο....

αουτς!!
ευτυχώς με τα χρώματα χωρίζονται πάλι εύκολα....φαντάζεσαι να σου είχε συμβεί σε βίδες και ροδέλες το ίδιο....

Ολοι κάποια στιγμή έχουμε πάθει κάτι αντίστοιχο,υπομονή καί τά μαζεύουμαι πάλι.

Μαστορα,δικια σου η 4400!!!
Εκθαμπος!!!

Τις ειχα βγαλει καποτε στα 2,2kv,επαιρναν τηλεφωνο απ τη σκοπια,βραδυ,Αλεξανδρουπολη για αφιερώσεις,αλλα στις γυρω περιοχες κανεις δεν ακουγε τιποτα άλλο απ τις πλευρικες...
Βρηκα την ησυχια μου όταν εβγαλα 2χ807 με καταπληκτικη διαμορφωση!Μονο η γειτονισα δεν ακουγε τον Λαμπιρη...μεχρι να ζεσταθουν...:guitarist:

Ο Βασιλης...καλο...παιδι!

Ελα ναί Πάνο,καί μόνο τό χρώμα από τά νήματα πού βλέπαμε τότε φτιαχνόμαστε πού λένε,καί οι 807 ήταν καλές λάμπες στά μεσαία,είχα δουλέψει και τήν 813 στά 1800 volt.
Τήν 4-400 τήν διαμόρφωνα από τό προστατευτικό πλέγμα πού νά έχω τελικό θηρίο γιά αυτήν και διαμορφωτή,μέ έναν Dublex από τόν Δουβλίδη 35 watt έκανα διαμόρφωση,ε τράβαγε λίγο sideband αλλά ακουγόταν.
Ωραία χρόνια ξένιαστα,εσύ έβγαινες απο Αθήνα η από επαρχία ?