Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Μονο εμενα δε βολεψε εκεινο το δισκοπριονακι του λιντλ; Το ειχε παρει ο πατερας μου και το χρησιμοποιησα μια φορα οπου μου βγηκαν ολες οι κοπες στο γαμο του καραγκιοζη, δε με βολεψε καθολου στο πιασιμο και στον τροπο που επρεπε να το πιεσεις για να βυθιστει, τιποτα, ξενερωσα. Αν ηταν δικο μου θα το ειχα παει πισω χωρις δευτερες σκεψεις.

Τελικά είναι και να σου κάτσει το εργαλείο...
Εσύ το μίσησες, εγώ το λάτρεψα. Άβυσσος... :flipout:

Μονο εμενα δε βολεψε εκεινο το δισκοπριονακι του λιντλ; Το ειχε παρει ο πατερας μου και το χρησιμοποιησα μια φορα οπου μου βγηκαν ολες οι κοπες στο γαμο του καραγκιοζη, δε με βολεψε καθολου στο πιασιμο και στον τροπο που επρεπε να το πιεσεις για να βυθιστει, τιποτα, ξενερωσα. Αν ηταν δικο μου θα το ειχα παει πισω χωρις δευτερες σκεψεις.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μα και ο Μπαμπης τι νομιζεις εκοψε? Τιποτα τεραγωνα ολοισια και 90 μοιρες? Οπου και να πηγαινε ο τροχος το κομματι της μελαμινης θα εβγαινε.
Οπως λες εσυ οταν θες να κοψεις ευθεια κοβει? ΟΧΙ? Ε τοτε δεν κανει για οποιον θελει ευθεια κοπη με δισκοπριονο.
Γιατι και εμενα χθες με ρωτησε ο πεθερος πως να κοψουμε ενα κατεψυγμενο μπουτι ολοκληρο χοιρινο στη μεση. Να βγαλω τη σεγα του λιντλ να το κοψω και να πω: "καλα φοβερο εργαλειο με βολεψε αφανταστα να κοψω το μπουτι"?
Σαν το χασαπη που ειχε τη σποθοσεγα dewalt για να λιανιζει τα κρεατα και γι αυτον η σπαθοσεγα ειναι εφαμιλλο εργαλειο του χασαπομαχαιρου.

Συγνώμη, δεν καταλάβατε καλά.
Η μελαμίνη ήταν βοήθεια στον ηλεκτρολόγο. Εγώ το πήρα για να κόψω τα ντουλάπια.
Ένα διπλό ντουλάπι το έκανα μονό και του κόλλησα και το πλαϊνό για να κλείσει, απ´ τη δεξιά π,ευρά όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Χρησιμοποίησα μια ράγα αλουμινίου με νταβίδια για οδηγό και το κόψιμο ήταν απόλυτα ευθύ.Μιλάμε για 4 πόντους πλαίσιο και 1,5 πόντο πάνω κάτω πλευρά.

Νεκ, δεν θυμάμαι πότε δουλειά που να μην βάλουμε γείωση μέχρι και στο σκαφτο νταβανι...
Αρχαιολογιες....

Γιάννη,τα κατσίκια όταν τα παίρνω απ το χωριό,με τη σπαθοσεγα μπαταριας του lidl τα λιανιζω!!!!

Βέβαια δεν κόβει ευθεία...

Συγνώμη, δεν καταλάβατε καλά.
Η μελαμίνη ήταν βοήθεια στον ηλεκτρολόγο. Εγώ το πήρα για να κόψω τα ντουλάπια.
Ένα διπλό ντουλάπι το έκανα μονό και του κόλλησα και το πλαϊνό για να κλείσει, απ´ τη δεξιά π,ευρά όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Χρησιμοποίησα μια ράγα αλουμινίου με νταβίδια για οδηγό και το κόψιμο ήταν απόλυτα ευθύ.Μιλάμε για 4 πόντους πλαίσιο και 1,5 πόντο πάνω κάτω πλευρά.

Ε τότε του Vrass θα είχε πρόβλημα, η παλεβε να κόψει ευθεία χωρίς οδηγό.

Μα τι σημαίνει "δεν κόβει ισια";
Δεν δεν καταλαβαίνω. Το μηχάνημα πάει εκεί που το οδηγείς, δεν πάει μόνο του.
Εκτός αν μιλάμε για στραβό δίσκο.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Νεκ, δεν θυμάμαι πότε δουλειά που να μην βάλουμε γείωση μέχρι και στο σκαφτο νταβανι...
Αρχαιολογιες....

Γιάννη,τα κατσίκια όταν τα παίρνω απ το χωριό,με τη σπαθοσεγα μπαταριας του lidl τα λιανιζω!!!!

Μα δεν ειπα οτι ειναι της γενιας μου...
Εγκαταστασεις του 60-60 που δεν ανακαινησθηκαν ποτε, ουτε εκδοθηκε ποτε υδε

Άκυρο το αρνητικό σχόλιο για την Dewalt Γιάννη.
Κάτι αξιόπιστο να σκίζει ήθελε ο χασαπακος.

Το μικρό που πήρα εγώ μτχ πρέπει να είχε στραβό άξονα.
Ούτε με οδηγό δεν έκοβε σωστά.
Ίσως να ήταν η παρτίδα για να λέει και ο Κώστας το ίδιο!

Μα τι σημαίνει "δεν κόβει ισια";
Δεν δεν καταλαβαίνω. Το μηχάνημα πάει εκεί που το οδηγείς, δεν πάει μόνο του.
Εκτός αν μιλάμε για στραβό δίσκο.

Ακριβώς. Πάει εκεί που το πας. Το ίδιο έχω κι εγώ. Την πρώτη φορά που εκοψα με οδηγό μου βγήκε στραβά. Μετά από κάποιες κοπές τελικά τα κατάφερα. Θέλει κάποια σχετική εμπειρία για να κόβεις με δισοπρίονο.

Ακριβώς. Πάει εκεί που το πας. Το ίδιο έχω κι εγώ. Την πρώτη φορά που εκοψα με οδηγό μου βγήκε στραβά. Μετά από κάποιες κοπές τελικά τα κατάφερα. Θέλει κάποια σχετική εμπειρία για να κόβεις με δισοπρίονο.

Παύλο, έκανα δύο κοπές.
Μία για να χωρίσω το ντουλάπι, τα δύο φύλλα σε ένα, και μια για να κόψω το πλαινό καπάκι.
Ήταν τόσο καλές οι κοπές που τα δύο κομμάτια ήρθαν και φίλισαν ακριβώς μεταξύ τους. Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι αυτό αν κάτι πάει, έστω και ελάχιστα, στραβά.
Η μόνη "διόρθωση" που έκανα ήταν να γυαλοχαρτίσω λίγο στο κομματάκι που έκοψα με το πριόνι, αφού οι 2,5 πόντοι δεν έφταναν για να κόψουν μέχρι τέρμα το καδρονάκι των 4 πόντων.

Με οδηγό εκοβα, αρχικά με το δικό του για παράλληλα και αφού πήγαινε όπου να'ναι, δοκίμασα με ράγα festool. Πρέπει να ήταν λοξό το δισκάκι διότι όσο προχωρούσε είχε την τάση να συγκλίνει με τη ράγα. Κάπου εκεί το παράτησα και κατέληξα σε μαραγκό να τα ξαναπεράσει από πλάνη και παγκοπρίονο για να μην πάνε τα ξύλα χαμένα.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Κιομμως, δεν ηταν υποχρεωτικο απο τον κεηε. :afro:
στα πολύ παλιά όμως σπίτια ε? δεκαετία 50-60
στο πατρικό μου που είναι του 70 είχε κανονικά γείωση, το ξέρω σίγουρα γιατί το 2005 έκανα ολική αντικατάσταση καλωδίων, στο πλαίσιο ενός γενικότερου ρεκτιφιέ (αλλαγή όλων των παλιών υδραυλικών σωληνώσεων, αλλαγή από κεντρική θέρμανση σε αυτονομία, αλλαγή στα παλιά κουφώματα κλπ)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αρχαιολογιες....

Πάνο εάν του πέρναγες την σούβλα μέσα θα είχες οδηγό για ευθεία κοπή...χε χε

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Μα δεν ειπα οτι ειναι της γενιας μου...
Εγκαταστασεις του 60-60 που δεν ανακαινησθηκαν ποτε, ουτε εκδοθηκε ποτε υδε
Δεν το ανεφερα επειδή νομισα ότι είναι της γενιας σου...
Απλα για συζητηση με ανθρωπο του ιδου χωρου...
Αν σε προσβαλα μεγαλωνοντάς σε,να ζητησω συγνωμη γονυπετης!!!:ears:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάνο εάν του πέρναγες την σούβλα μέσα θα είχες οδηγό για ευθεία κοπή...χε χε
:flipout::SFGSFGSF:

Καληνυχτα μαστορες !παω για υπνο αυριο εχω υπηρεσια και ειναι πολλες οι ωρες απο αυριο στης 9 εως της 14:30 της δευτερας!