Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετική με μαστορέματα.
Μένω σε πολυκατοικία και έχει χρειαστεί μια φορά για 3 μέρες να βάψω κάτι πορτακια ντουλάπας και λογο παλιοκαιρου τα εβαψα στο υπόγειο παρκινγκ μας και παρκαρα εξω. Εχτές χρειάστηκε πάλι να κάνω κατι δουλειές στην αποθήκη και αναγκαστικά πάλι στην θέση του πάρκινγκ μου με πολυ προσοχή πάντα, να κόψω με τροχό 4 κολόνες ντεξιον σε μικρότερα κομμάτια. Εκείνη την ώρα ήρθε ένας με την χαρχάλο την γυναίκα του και με είδε που εκοβα.

Χαιρετιθηκαμε και όλα καλα. Σήμερα με πιάνει η χαρχάλο η γυναίκα του και μου λέει οτι απαγορεύεται να κάνεις δουλειές στο πάρκινγκ σου και φοβατε οτι θα της κάνω ζημία στο αμάξι της. Της είπα οτι ειμαι πολύ προσεκτικός σε οτι κανω και ότι οι εργασίες που έκανα ειναι πολυ λίγες αλλά επέμενε οτι ειναι παράνομο.

Είναι παράνομο να κάνει κάποιος τέτοιου είδους εργασίες στο πάρκινγκ του ? Γνωρίζει κάνης τίποτα σχετικά?

Υ.γ. Δεν εχω καταστατικό πολυκατοικίας αλλά και πάλι ήταν μια εργασία για να βάλω ντεξιον στην αποθήκη.
Ο,τι οριζει το κατασταστικο. Αλλιως ο,τι αναφερει ο αστικος κωδικας περι φθορας ξενης περιουσιας , ωρες κοινης ησυχιας κλπ.

Για εμένα όλα ξεκινούν από τις διαπροσωπικές σχέσεις κ την καλή επικοινωνία που από τα γραφόμενα σου (χαρχάλο κλπ) βλέπω ότι δεν υπάρχει κ λιγότερο από το όποιο καταστατικό. Οπότε προβλέπω ότι θα υπάρξει πρόβλημα.

Με αμοιβαίες υποχωρήσεις, λίγο πιο έξω το αυτοκίνητο ή σε συνεννόηση εκτέλεση των εργασιών την ώρα που λείπουν, το πιθανότερο είναι να πάρεις το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Από όσο γνωρίζω στο καταστατικό δεν αναφέρει κάτι για εργασίες. Όσο για τον αστικό κώδικα δεν γνωρίζω εάν ξεκαθαρίζει κάτι τόσο συγκεκριμένο.
Σίγουρα δεν ήταν σε ώρες κοινής ησυχίας.
Ήταν 6 ωρα το απόγευμα.

Για εμένα όλα ξεκινούν από τις διαπροσωπικές σχέσεις κ την καλή επικοινωνία που από τα γραφόμενα σου (χαρχάλο κλπ) βλέπω ότι δεν υπάρχει κ λιγότερο από το όποιο καταστατικό. Οπότε προβλέπω ότι θα υπάρξει πρόβλημα.

Με αμοιβαίες υποχωρήσεις, λίγο πιο έξω το αυτοκίνητο ή σε συνεννόηση εκτέλεση των εργασιών την ώρα που λείπουν, το πιθανότερο είναι να πάρεις το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Το αστείο είναι οτι με τον άντρα της έχω μια χαρά σχέση. Δεν μου είπε κατι αυτός. Ίσα ίσα που μια φορά τον βοήθησα να και σε κάτι στο αμάξι του. Με την συγκεκριμένη δεν εχω μιλήσει ποτέ άλλοτε. Σήμερα πρώτη φορά. Και η δουλειά μου ήταν πραγματικά 2 μέτρα μακριά απο το αμάξι τους.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Το αστείο είναι οτι με τον άντρα της έχω μια χαρά σχέση. Δεν μου είπε κατι αυτός. Ίσα ίσα που μια φορά τον βοήθησα να και σε κάτι στο αμάξι του. Με την συγκεκριμένη δεν εχω μιλήσει ποτέ άλλοτε. Σήμερα πρώτη φορά. Και η δουλειά μου ήταν πραγματικά 2 μέτρα μακριά απο το αμάξι τους.

Φτιαξε μερικα...ρεσο και μοιρασε! Στη χαρχαλο δωσε το χειροτερο!
ΥΣ καποιες γυναικες μερικες φορες γινονται φιδια, προσοχη.

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Φτιαξε μερικα...ρεσο και μοιρασε! Στη χαρχαλο δωσε το χειροτερο!
ΥΣ καποιες γυναικες μερικες φορες γινονται φιδια, προσοχη.

Δώσε ρεσώ με σαράκι μέσα...
Να της φάει όλα τα έπιπλα να ησυχάσει!!!! :p

Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετική με μαστορέματα.
Μένω σε πολυκατοικία και έχει χρειαστεί μια φορά για 3 μέρες να βάψω κάτι πορτακια ντουλάπας και λογο παλιοκαιρου τα εβαψα στο υπόγειο παρκινγκ μας και παρκαρα εξω. Εχτές χρειάστηκε πάλι να κάνω κατι δουλειές στην αποθήκη και αναγκαστικά πάλι στην θέση του πάρκινγκ μου με πολυ προσοχή πάντα, να κόψω με τροχό 4 κολόνες ντεξιον σε μικρότερα κομμάτια. Εκείνη την ώρα ήρθε ένας με την χαρχάλο την γυναίκα του και με είδε που εκοβα.

Χαιρετιθηκαμε και όλα καλα. Σήμερα με πιάνει η χαρχάλο η γυναίκα του και μου λέει οτι απαγορεύεται να κάνεις δουλειές στο πάρκινγκ σου και φοβατε οτι θα της κάνω ζημία στο αμάξι της. Της είπα οτι ειμαι πολύ προσεκτικός σε οτι κανω και ότι οι εργασίες που έκανα ειναι πολυ λίγες αλλά επέμενε οτι ειναι παράνομο.

Είναι παράνομο να κάνει κάποιος τέτοιου είδους εργασίες στο πάρκινγκ του ? Γνωρίζει κάνης τίποτα σχετικά?

Υ.γ. Δεν εχω καταστατικό πολυκατοικίας αλλά και πάλι ήταν μια εργασία για να βάλω ντεξιον στην αποθήκη.

Με την συγκεκριμένη δεν εχω μιλήσει ποτέ άλλοτε. Σήμερα πρώτη φορά. Και η δουλειά μου ήταν πραγματικά 2 μέτρα μακριά απο το αμάξι τους.

Γιά μένα έχει δίκιο η γυναίκα,καί ναί μπορεί να σου κάνει παρατήρηση,καί εγώ νά έβλεπα 2 μέτρα απόσταση κάποιον μέ γωνιακό τροχό νά κόβει κοντά στό ιχ μου και να πέφτουν τα πυρομένα ρινίσματα επάνω του η πέριξ του,θά τού έκανα παρατήρηση.
Πάρε μιά μπαλαντέζα και κόβε 10 μέτρα μακρυά από τό πλησιέστερο ιχ,η πήγαινε στήν ταράτσα η στόν ακάλυπτο καί κόψε τό ντέξιον.Καί εννοείται σέ ώρες μή κοινής ησυχίας,και εννοείται οχι κάθε 3 καί λίγο,αραιά και πού,η γυναίκα θά λεει γιά σένα: τήν μιά βάφει στό γκαράζ και μυρίζει χρώματα ολο το γκαράζ,τήν άλλη δουλεύει τροχούς ,τι θα το κάνει εδώ μηχανουργείο ?.Εφόσον μένεις σέ πολυκατοικία δέν είσαι μόνος και πρέπει νά τηρείς βασικούς κανόνες.

Last edited:
Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Το καλύτερο είναι να μάθεις πότε λείπουν και να κάνεις εκείνη την ώρα την εργασία σου.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

θα συμφωνήσω με τον παππού. μην ξεκινάς τι είναι νόμιμο ή μη, γιατί λίγο πολύ όλοι έχουμε κάποιο ημινόμιμο στην πολυκατοικία.

Γιά μένα έχει δίκιο η γυναίκα,καί ναί μπορεί να σου κάνει παρατήρηση,καί εγώ νά έβλεπα 2 μέτρα απόσταση κάποιον μέ γωνιακό τροχό νά κόβει κοντά στό ιχ μου και να πέφτουν τα πυρομένα ρινίσματα επάνω του η πέριξ του,θά τού έκανα παρατήρηση.
Πάρε μιά μπαλαντέζα και κόβε 10 μέτρα μακρυά από τό πλησιέστερο ιχ,η πήγαινε στήν ταράτσα η στόν ακάλυπτο καί κόψε τό ντέξιον.Καί εννοείται σέ ώρες μή κοινής ησυχίας,και εννοείται οχι κάθε 3 καί λίγο,αραιά και πού,η γυναίκα θά λεει γιά σένα: τήν μιά βάφει στό γκαράζ και μυρίζει χρώματα ολο το γκαράζ,τήν άλλη δουλεύει τροχούς ,τι θα το κάνει εδώ μηχανουργείο ?.Εφόσον μένεις σέ πολυκατοικία δέν είσαι μόνος και πρέπει νά τηρείς βασικούς κανόνες.

Αγαπητέ εάν ερχόσουν θα έβλεπες ότι κόβω παράλληλα με το αυτοκίνητο σου, 2 μέτρα μακριά, και η γωνία κοπής είναι για να ρίχνει τα ρινίσματα στο πάτωμα.
Οσο για το βάψιμο λόγο που ήταν για παιδικό δωμάτιο έγινε με to Οικολογικό Σύστημα 1 της vechro που έχει πιστοποίηση για να μπαίνει σε νοσοκομειακούς χώρους και σε κλινικές νεογνών και ΝΑΙ δεν μυρίζει απολύτως τίποτα.

Οσο και να θέλουμε μερικοί άνθρωποι πάντα θα βρίσκουν λόγο να μην τα έχουν καλά με τους άλλους. Δεν μπορούμε να τα έχουε καλά με όλους γιατί πολύ απλά δεν θέλουν όλοι να τα έχουν καλά μαζί μας.

Εγω ρωτάω για το νόμιμο του πράγματος γιατί μου είπαν ότι είναι παράνομο.

φίλε, το καταστατικό είναι αρμόδιο να απαντήσει στο ερώτημά σου, και όλα τα καταστατικά δεν είναι ίδια, αν δεν αναφέρει τίποτα, όπως σου είπαν πριν ισχύει ότι αναφέρει ο αστικός κώδικας. κάθε χώρος έχει μία προκαθορισμένη χρήση και απο εκεί προκύπτει και το τι ασφάλεια θα πρέπει να υπάρχει τριγύρω, για παράδειγμα εάν ένα αυτοκίνητο είχε διαρροή καυσίμου θα μπορούσε να γίνει ατύχημα, επίσης και προσωπικά στο λέω εάν σε έβλεπα εγώ να κόβεις 2 μέτρα από το αμάξι μου και δεν σταμάταγες άμεσα δεν ξέρω που θα έφτανα...σκέφτηκες ότι μπορούσε να αστοχήσει ένας δίσκος και να σπάσει και το κομμάτι να καρφωθεί στο αμάξι του άλλου?

είτε λοιπόν έχεις δικό σου χώρο (πχ αποθήκη) και τηρώντας τις ώρες κοινής ησυχίας κόβεις-βάφεις κλπ είτε τραβάς μπαλαντέζα και βγαίνεις σε ένα κοινόχρηστο χώρο όχι αποκλειστικής χρήσης (πχ ταράτσα, ή και έξω στο πεζοδρόμιο).
αλήθεια, γιατί δεν τα έκοψες στο μπαλκόνι σου?

για μένα δεν μπορώ να σου απαντήσω εάν ήταν παράνομο αλλά σίγουρα δεν ήταν σωστό να το κάνεις.

Καλημέρα σέ όλους

Αγαπητέ εάν ερχόσουν θα έβλεπες ότι κόβω παράλληλα με το αυτοκίνητο σου, 2 μέτρα μακριά, και η γωνία κοπής είναι για να ρίχνει τα ρινίσματα στο πάτωμα.
Οσο για το βάψιμο λόγο που ήταν για παιδικό δωμάτιο έγινε με to Οικολογικό Σύστημα 1 της vechro που έχει πιστοποίηση για να μπαίνει σε νοσοκομειακούς χώρους και σε κλινικές νεογνών και ΝΑΙ δεν μυρίζει απολύτως τίποτα.

Οσο και να θέλουμε μερικοί άνθρωποι πάντα θα βρίσκουν λόγο να μην τα έχουν καλά με τους άλλους. Δεν μπορούμε να τα έχουε καλά με όλους γιατί πολύ απλά δεν θέλουν όλοι να τα έχουν καλά μαζί μας.

Εγω ρωτάω για το νόμιμο του πράγματος γιατί μου είπαν ότι είναι παράνομο.

Επειδή βλέπω ότι περισσότερο σέ ενδιαφέρει άν είσαι παράνομος η νόμιμος να κάνεις διαφορές δουλειές μέ ηλεκτρικά εργαλεία δίπλα σέ ξένες περιουσίες σέ κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας.
1) Ρωτάς τόν διαχειριστή τής πολυκατοικίας τί ορίζει τό καταστατικό
2) Ρωτάς τό τοπικό αστυνομικό τμήμα άν επιτρέπεται σέ κοινόχρηστο γκαράς πολυκατοικίας να κάνεις δουλειές μέ ηλεκτρικα εργαλεία δίπλα στά ξένα αυτοκίνητα.

Last edited:
Καλημέρα σέ όλους

Επειδή βλέπω ότι περισσότερο σέ ενδιαφέρει άν είσαι παράνομος η νόμιμος να κάνεις διαφορές δουλειές μέ ηλεκτρικά εργαλεία δίπλα σέ ξένες περιουσίες σέ κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας.
1) Ρωτάς τόν διαχειριστή τής πολυκατοικίας τί ορίζει τό καταστατικό
2) Ρωτάς τό τοπικό αστυνομικό τμήμα άν επιτρέπεται σέ κοινόχρηστο γκαράς πολυκατοικίας να κάνεις δουλειές μέ ηλεκτρικα εργαλεία δίπλα στά ξένα αυτοκίνητα.

Nα συμπληρώσω κάτι στήν τελευταία πρόταση

2) Ρωτάς τό τοπικό αστυνομικό τμήμα άν επιτρέπεται σέ κοινόχρηστο γκαράς πολυκατοικίας να κάνεις προσωπικές δουλειές μέ ηλεκτρικά εργαλεία δίπλα στά ξένα αυτοκίνητα.

Νομίζω οτι οποιοσδήποτε κι αν είχε το αυτοκίνητο του δίπλα, στην καλύτερη απλά θα ανησυχούσε μήπως κάτι πάει στραβά και γίνει ζημιά.
Κι εγώ δεν είμαι υπέρ να γίνονται τέτοιες εργασίες σε πάρκιν

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

με το πεζοδρόμιο, τι ισχύει?
άμα θες να είσαι νόμιμος πρέπει να βγάλεις από την αστυνομία ή τον δήμο (δεν ξέρω ποιος έχει σήμερα την αρμοδιότητα) άδεια κατάληψης πεζοδρομίου για εργασίες (πχ πρέπει να μπει σκαλωσιά για να βαφτεί η πρόσοψη ή να μπει αυτός ο μεγάλος κάδος σκουπιδιών, κλπ), στην άδεια ορίζεται το τι θα γίνει στο πεζοδρόμιο, εσύ από την μεριά σου πρέπει να φροντίσεις για τα μέτρα ασφαλείας (πχ περίφραξη του χώρου με κόκκινη ταινία σήμανσης ή εάν σκάψεις λάκο και κώνο ή/και φακό για το βράδυ, κλπ)...και πάει λέγοντας....βασικά δεν σε συμφέρει να πας πάντα με τον νόμο, αρκεί να υπάρχουν καλές σχέσεις με τους γείτονες, για 2 κοψίματα και 1 ώρα τρίψιμο βάψιμο κανείς δεν θα σου πει κάτι....ο Πατρινός για παράδειγμα έχει στήσει στην ταράτσα του ολόκληρο ξυλουργείο/ μηχανουργείο και δουλεύει απρόσκοπτα....ένας γείτονας στο πατρικό μου στην Νέα Ιωνία είχε φτιάξει την ταράτσα του σιδεράδικο....ε, οι γείτονες άντεξαν 2 χρόνια την φασαρία που έκανε...μετά είτε θα το έκλεινε μόνος του είτε θα του το έκλεινε το κράτος φορτώνοντας τον με μεγάλα πρόστιμα...

Βασιλη αν εκοβες με πριονι ειμαι βεβαιος πως δεν θα σου ελεγε κανεις τπτ.
Τωρα αν δεις το παρακατω διπλα στο αμαξι σου ειμαι βεβαιος πως και εσυ θα διαφωνουσες.

metal-sawing-and-sparks-blowing-man-working-industrial-hands-metal-D8GD05.jpg