Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Γεια σου Σωτηράκη ....Μπαρίστα -bye- (ότι αναφέρεις είναι απόλυτα σωστό)
Όταν μιλάμε για espresso εννοούμε τον γνωστό Ιταλικό καφέ στην ποσότητα και γεύση που ορίζουν οι προδιαγραφές.
Με αυτά κρίνουμε μια μηχανή καφέ epresso.
Το κανονικό espresso θέλει πανάκριβες μηχανές και τεσταρισμένα από ειδικούς χαρμάνια. Espresso λοιπόν έχουμε μόνο με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές ....και σαν καφές είναι ασύγκριτος.
Όταν μιλάμε για γάλατα ...παγάκια ...καλαμάκια κλπ ....μιλάμε για κάποιο είδος γρανίτας όχι για καφέ.

Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Γεια σου Σωτηράκη ....Μπαρίστα -bye- (ότι αναφέρεις είναι απόλυτα σωστό)
Όταν μιλάμε για espresso εννοούμε τον γνωστό Ιταλικό καφέ στην ποσότητα και γεύση που ορίζουν οι προδιαγραφές.
Με αυτά κρίνουμε μια μηχανή καφέ epresso.
Το κανονικό espresso θέλει πανάκριβες μηχανές και τεσταρισμένα από ειδικούς χαρμάνια. Espresso λοιπόν έχουμε μόνο με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές ....και σαν καφές είναι ασύγκριτος.
Όταν μιλάμε για γάλατα ...παγάκια ...καλαμάκια κλπ ....μιλάμε για κάποιο είδος γρανίτας όχι για καφέ.
Νίκο μας έστειλες τώρα εμάς τους λάτρεις των φρέντο. Χαχαχα......

Και εγώ της ποσότητας είμαι Παύλο :flipout:
Και το espresso τον πίνω με λίγο γάλα ...μακιάτο !!!
Όταν όμως διψάω ....κατεβάζω μια κούπα φίλτρου... ζεστό :flipout: Σταμάτησε και το Lidl τον Νταλμάγιαρ που ήταν δυνατός και καλός.

Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Και εγώ της ποσότητας είμαι Παύλο :flipout:
Και το espresso τον πίνω με λίγο γάλα ...μακιάτο !!!
Όταν όμως διψάω ....κατεβάζω μια κούπα φίλτρου... ζεστό :flipout: Σταμάτησε και το Lidl τον Νταλμάγιαρ που ήταν δυνατός και καλός.

Νίκο μόλις έκανα άλλους δύο φρέντο. Το αφρογαλα πήγε καλύτερα γιατί το έβαλα στην κατάψυξη για λίγο. Ευτυχώς το σαβ/κο έρχεται η κόρη μου και θα μας τα μάθει καλύτερα.

Το κάνεις στον ατμό ή το χτυπάς στο μιξεράκι ??

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το κάνεις στον ατμό ή το χτυπάς στο μιξεράκι ??

στο μιξεράκι το κάνω, δοκίμασα στον ατμό αλλά δεν μου άρεσε

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

μόλις την πήρα και έκανα τα πρώτα δύο φρεντο. δεν έχω εμπειρία από άλλες μηχανές αλλά μπορώ να πω ότι την πήρα διότι έχει τρίμηνο δικαίωμα επιστροφής χρημάτων. ο καφές μου άρεσε τελικά αλλά δεν πέτυχα το αφρόγαλα και μάλλον πρέπει να πειραματιστώ κι άλλο με το γάλα. καφέ αγόρασα από τα Coffee Island.

Μεγειά Παύλο. Θελει κρυο γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ρίξε και λίγο θρυμματισμένο πάγο μέσα ...βοηθάει να δέσει. :flipout:-bye-

Όσοι θέλετε κρύο αφρόγαλα πάρτε είδικό γάλα,και έχετε μια ποσότητα μόνιμα στο ψυγείο είτε σε inox είτε σε πλαστικό ποτήρι.Σε ένα λεπτό στο μίξερ γίνεται σαν γιαούρτι.Πχ

Attachments

• Freddo-e-Caldo-web.jpg
    Freddo-e-Caldo-web.jpg
    98.2 KB · Views: 138