Tο Καφενείο των Μαστόρων.

:

Δημήτρη .....καλοδούλευτο !!!! :chinscratch:

Eυχαριστώ προκαταβολικά Νικόλα,καί μήν ξύνεις τό σαγόνι σου :flipout: :ernaehrung004:

Είναι ένας μικρός,ελαφρύς 700 gr κρατιέται πολύ άνετα καί ξεκούραστα μέ τό ένα χέρι,έχει υποδοχή γιά σκούπα,μανιτζέβελος,σχετικά μικρού θορύβου έν σχέση μέ τούς κανονικούς ταινιολειαντήρες γιά ψιλοδουλειές,είτε χειρός,είτε επιτραπέζιος,καί γιά τήν ισχύ του 150 watt κάνει καλή δουλειά γιά μικροεφαρμογές.

Εχω τόν B&D τόν μικρό χωρίς σφιγκτήρα γιά ανάποδα στόν πάγκο,άν καί μπορώ να τού κάνω πατέντα ανάποδα,προτιμώ νά έχω καί έναν μανιτζέβελο μικρής ισχύος γιά μικροεφραμογές. -bye-

Η χαρά του μάστορα είναι το εργαστήρι σου Μιχάλη!

Εγώ αυτές τις μέρες που θα πάρω άδεια θα κάνω μερικές κατασκευούλες για να ξεκαπνίσω τα μηχανήματα!!!! :)

Ενα ωραιο μαστορ γκρουπ και σημερα.τα ειπαμε με παλιους γνωριμους και γνωρισα απο κοντα ακομη ενα μελος,τον Πανο (panoss1).επισης ειχα την τυχη να δω απο κοντα την man cave του μιχαλη,τελειος χωρος ,πραγματικη εκθεση εργαλειων ,στημενη με το μερακι του Μιχαλη!!

Μολις εκλεισε και η σημερινη ημερα με τον Κωστα τον vrass που ηρθε και πηρε τα push blocks και ηπιαμε και ενα καφεδακι στην Πλατεια!
Εφυγε το τριωρο λες και ηταν μισαωρο!!! Απο τους καλυτερους χαρακτηρες που εχω γνωρισει. Ευγε νεε μου :)))

Μιχάλη χάρηκα και εγώ πολύ που γνωριστήκαμε και τα είπαμε από κοντά. Θα το επαναλάβουμε και με δοκιμές εργαλείων την επόμενη φορά.
Και πάλι ευχαριστώ.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η bimetal της proxxon Κωστα ειναι χαρακτηρισμενη για μεταλλα, αλλο αν μπορει να χρησιμοποιηθει σε ξυλο.

$_58.JPG

Παντως λογω υλικου και διαμορφωσης λαμας (τσαπραζι) σιγουρα θα κραταει πολυ περισσοτερο απο την απλη και θα κοβει και καλυτερα.

Έχεις δίκιο, τώρα το είδα και εγώ πιο προσεκτικά. Με παραπλάνησε η αραιή οδόντωση. Πιστεύω ωστόσο ότι θα δουλέψει καλά στο κατά μήκος σκίσιμο δρυός που θέλω να κάνω.
Ίσως πάρω τον Οκτώβριο μια να δοκιμάσω.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στη τελευταια προταση σου κρυβεται ολη η τεχνη! Γιαυτο θα προσπαθησω να επιβλεψω οσο γινεται, μιας και παμε με μπουσουλα την εμπειρια. Το θεμα ειναι θα γινει αμονωτο τμημα του σπιτιου κυριως, περιπου θα ελεγα το 20%. Το υπολοιπο 60% εχει 3εκ απο παλια στο οποιο θα παρεμβω σε μερος του στο αμεσο μελλον με αντικατασταση. Το υπολοιπο 20% δεν εχει καθολου ακομη. Στο τελος επιθυμω να εχω περιπου το 40-50% του συνολου με 8ποντους το 30%_40% με τριαρα και το υπολοιπο καθολου μιας και εφαπτεται με αλλο χωρο, αν και αμονωτο.
Πληρης αντικατασταση δεν μπορει να γινει, τουλαχιστον αμεσα λογω κοστους αλλα και κυριως θεσης.

οι τοιχοι δεν ειναι ιδιοι. Ειναι 20-25 εκ περιπου συνολο. Λαμπα εχω σε ενα σημειο μηκους περιπου 230εκ. Εκει θα παει λοξα και θα βαλω μαλλον μια ανοξειδωτη ποδια με σταλακτη για επιπλεον στεγανωση.

Εντάξει μια χαρά είσαι.
Ακόμα και η 3άρα αφού μιλάμε για εξωτερική μόνωση και δεν υπάρχουν θερμογέφυρες είναι μια χαρά.

Πιο πολύ θα κερδίσεις πιστεύω απο ενεργητικό αερισμό (με ανάκτηση/αποβολή θερμότητας) παρά με την αντικατάσταση της 3άρας.
Και φυσικά απο τα ενεργειακά τζάμια και αεροστεγή κουφώματα.

Εγώ παιδιά στο σπίτι που ακόμα φτιάχνουμε, επέλεξα το σύστημα της mapei με 10εκ γραφιτουχα και έγχρωμο σοβά. Ελπίζω να δω σοβαρή διαφορά όταν με το καλό μπω. Για λόγους θερμομόνωσης αλλά και οικονομίας επέλεξα και pvc κουφώματα με τριπλά και τριπλεξ ενεργειακά τζάμια. Τι σπίτι ήταν παλιό καραγιαπί και δεν είχε καμία θερμομόνωση.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Και η mapei που έβαλα ένα κομμάτι μου φάνηκε πολύ καλή.
Στο σοβά να φανταστείς πιάνει κατευθείαν ξυλόβιδα και με μία μόνο κρατάει εξωτερική απλίκα αρκετά βαριά.
Αυτό σε δοκιμή που έκανα γιατί τελικά έβαλα ούπα γυψοσανίδας με δύο βίδες για να είμαι σίγουρος.

Τα PVC για μόνωση είναι τα καλύτερα, το τρίπλεξ είναι πιο πολύ για το θόρυβο, εκτός αν βάζουν σε >1 τζάμι επίστρωση για θερμομόνωση που δε ξέρω τί αποτέλεσμα έχει.
Αν έχεις μονώσει αντίστοιχα και την ταράτσα δε θα πιστεύεις πόσα γλυτώνεις :)

Το ξαναγράφω γιατί το βλέπω στη πράξη και το είχα συζητήσει με το μηχανολόγο μηχανικό.
Για το καλοκαίρι το σημαντικότερο είναι η σκίαση στα ανοίγματα!

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

καλημέρα. Αντώνη ετοιμάζεσαι για πτήσεις;
Η αγάπη μου ανέκαθεν ήταν τα ελικόπτερα.
Εχτες πέταξα αυτο το αεροπλάνο από μακετοχαρτο:

Σήμερα αποκτήσαμε με ένα φίλο αυτο:

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk