Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλό ταξίδι Κυριάκο, άδειασε μυαλά και φόρτωσε μπαταρίες

Μιχάλη ωραία η φωτό δικιά σου;

Εγω αυριο πεταω για Ρωμη για ενα διαλειμμα που εχω κανονισει εδω και 3 μηνες.
Παω να αδειασω λιγο το κεφαλι μου αν και αν μπορουσα να ακυρωσω εισητηρια και ξενοδοχειο θα το εκανα δεδομενης της καταστασης της χωρας.
Αλλα ας παμε να ξεφυγουμε.
Μιλησα με την citibank και ενω ειχα σκοπο να αφησω τις καρτες μου εδω με ενημερωσαν πως δουλευουν κανονικα!
Οι ηλεκτρονικες συναλλαγες ειναι μπλοκαρισμενες.

Δώσε τα χαιρετίσματα μου στην Μπελουτσι . χαχαχα
Καλα να περάσεις ..!

Κυριακο καλο ταξιδι να εχεις. Περνα και απο κανα lidl, που ξερεις, μπορει να εχει κατι ενδιαφερον...

Μπορεί να ξέμεινε και κανένα επιτραπέζιο δισκοπρίονο!! :p

Φίλε Κυριάκο ο καλύτερος τής παρέας είσαι,καλό ταξίδι καί να περάσεις καλα.

Φίλε Κυριάκο ο καλύτερος τής παρέας είσαι,καλό ταξίδι καί να περάσεις καλα.

Μπορεί να ειναι ο Κυριάκος ο καλύτερος , εγω όμως είμαι ο πιο όμορφος .. χαχα

Καλό ταξίδι Κυριάκο, άδειασε μυαλά και φόρτωσε μπαταρίες

Μιχάλη ωραία η φωτό δικιά σου;

Nαι, δικη μου Θαναση, ευχαριστω.
Νikon D7000 με φακο Nikon 16-85mm VR (για οποιον κατεχει απο dSRL)

Nαι, δικη μου Θαναση, ευχαριστω.
Νikon D7000 με φακο Nikon 16-85mm VR (για οποιον κατεχει απο dSRL)

Ωραίος συνδυασμός είχα για κάνα χρόνο δανεική την D3200 με τον 18-55 του κιτ και εναν Temron 70-300 macro. Είμαι σε φάση ψαξίματος τώρα αλλά μας φρέναραν βλέπεις, το μόνο που με χαλάει είναι ο όγκος δεν μπορω να την κουβαλάω συνέχεια μαζί μου ίσως το ψάξω για καμιά mirrorless (μου γυάλισε η α6000 χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο)

Ωραίος συνδυασμός είχα για κάνα χρόνο δανεική την D3200 με τον 18-55 του κιτ και εναν Temron 70-300 macro. Είμαι σε φάση ψαξίματος τώρα αλλά μας φρέναραν βλέπεις, το μόνο που με χαλάει είναι ο όγκος δεν μπορω να την κουβαλάω συνέχεια μαζί μου ίσως το ψάξω για καμιά mirrorless (μου γυάλισε η α6000 χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο)

Μια χαρα η D3200.
Τη διαφορα την κανουν οι φακοι. ο 18-55 vr, παρολο που ειναι κιτ ειναι παρα πολυ καλος φακος.
Εχω mirrorless αλλα η ποιοτητα των φωτο δεν εχουν καμμια σχεση με τις αντιστοιχες Νιkon D3k, D5k, D7k και με αξιοπρεπεις φακους -κατα τη γνωμη μου. Aσε που οι φακοι της sony mirroless ειναι λιγοι και πανακριβοι.

Εαν σου αρεσει η μακροφωτογραφιση, ποσο κοστιζει ενας αντιστοιχος φακος για mirroless. Ποσο κανει ενας τηλεφακος εως 300μμ?

Δυστυχως και εγω το εχω ψαξει για το μεγεθος, αλλα αν θες κορυφαια φωτο πας στις dSRL. Για μικρη εχω καταληξει στην Panasonic LX7. Eιχα την LX3 η οποια ηταν και ειναι εξ'ισου καλη αλλα δεν ειχε βιντεο, oυτε τοσο φωτεινο φακο oπως η LX7.

Δυστυχώς ο ελεύθερος χρόνος να ασχοληθώ με το σπορ είναι ελάχιστος και με χαλάει η ιδέα να επενδύσω κάποια χρήματα και να κάθονται στην ντουλάπα, ίσως τελικά μια ΚΑΛΗ compact με δυνατότητα χειροκίνητων ρυθμίσεων όπως οι dslr να είναι η προσωρινή λύση και μετά ίδωμεν.

Παιδιά καλά να περάσετε όσοι καταφέρατε και ξεφύγατε εκτός καθημερινότητας.
Γιατί υπάρχουν και μερικοί σαν εμένα που είναι πάντα φευγάτοι. :cool4:

Που με ταξιδεύει Μιχάλη η αναφορά σου σε μηχανές και φακούς !!!!
Πίσω στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 70 .... πιτσιρικάς τότε που κλεινόμουν το βράδυ στην τουαλέτα του σπιτιού με κόκκινο φωτάκι και Σοβιετικό προβολέα για τις εκτυπώσεις και λεκάνες και υγρά και λαβίδες ... και... και... για να εμφανίσω και να τυπώσω τα κομμένα πεντάμετρα ασπρόμαυρα ILFORD.

Και μασκαρίσματα και παιχνίδια με τους χρόνους έκθεσης και υποφωτισμοί -υπερφωτισμοί μέχρι και ερασιτεχνικά μαυρόασπρα θετικά από φωτισμένα αρνητικά αν θυμάμαι καλά την τεχνική........
Και μηχανές ... η πρώτη μου καλή μια ρεφλεξ Πράκτικα με φακό Carl Zeiss φυσικά 50αρης που λεφτά για άλλους...ε ρε χαρά !!!
Πώς περνάνε τα χρόνια φίλε μου !!!!
Να είσαι καλά ...με ταξίδεψες.
Μετά έμπλεξα με τους 4Τροχούς μετά με τον Ήχο ...άλλαξαν τα ενδιαφέροντα.

Last edited:

Μαστόρια σε λίγο πρόκειται να κόψω μερικά κομμάτια απο κόντρα πλακέ 3mm,τα κοπτικά που έχω στη διάθεσή μου είναι η σέγα της skill και διάφορα πριόνια.Με τη σέγα σκέφτομαι,πρέπει να προσέξω κάτι;Δε θα έχω θέμα δεδομένης της ευαισθησίας του ξύλου επειδή είναι λεπτό;Ευχαριστώ παιδιά..

Αν η σέγα σου έχει ρυθμιζόμενη ταχύτητα έχει καλώς. Την βάζεις σε αργές στροφές και το αποτέλεσμα είναι σχετικα ικανοποιητικό.
Τώρα αν έχεις πριόνια χειρός με μικρά δοντάκια τότε το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς καλύτερο αλλά πιο χρονοβόρο.
Ανάλογα με την έκταση της δουλειάς σου και την λεπτομέρεια που θες επιλέγεις τι από τα 2 σε βολεύει.
Πάντως κόντραπλακέ και σέγα απαγορεύονται (ειδικά αν δεν έχει αργές στροφές η σέγα).

Nικο τα 3μμ νομιζω οτι ειναι λιγα για να κανεις καθαρη δουλεια με σεγα και τις παραδοσιακες λαμες για ξυλο. Αν πρεπει να κοψεις με σεγα χρησιμοποιησε λαμα μεταλλου που εχει πολλα δοντακια.
Αλλιως με πριονακι χειρος με πολλα δοντακια.

Εγω κοβω πολυ συχνα τοσο μικρα παχη 3-10μμ, και χρησιμοποιω μονο επιτραπεζια σεγα η μινι δισκοπριονακι παγκου.

Αν ασχολεισαι συχνα με τετοιου ειδους λεπτες κοπες, θα σου προτεινα ανεπιφυλακτα την μικροτερη και ελαφρυτερη σεγα που υπαρχει και ειναι πληρως λειτουργικη. Την επιτραπεζια σεγα της dremel.
Oπως επισης και το μινι παγκοπριονο της proxxon που κοβει μεχρι 8-10μμ και ειναι σχεδον αθορυβο.

Νικόλα ξέχασε την σεγα , μην το δοκιμασεις καν . Πριονακι χειρός μικρό ή αν έχεις μετάλλου .

Νίκο διαβολικ , το τόσο μικρό πάχος θέλει μεγάλη ταχύτητα χωρίς ζόρι για πιο καθαρη κοπη με σεγα , να μην προλαβαίνει να το "μασάει" . Και πάλι όμως το αποτέλεσμα θα ειναι χαλια .