Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Και αν εισαι απλα εε, που πλεον δεν βγαινεις λογω αναδουλειας και της αυξημενης φορολογιας? μαγαζι με τουριστικα και οτιδηποτε αλλο οποιος ανοιξει πλεον μονο τρελος πρεπει να ειναι. Η φορολογια καιντα παγια εξοδα δεν παλευονται.

Και αν εισαι απλα εε, που πλεον δεν βγαινεις λογω αναδουλειας και της αυξημενης φορολογιας? μαγαζι με τουριστικα και οτιδηποτε αλλο οποιος ανοιξει πλεον μονο τρελος πρεπει να ειναι. Η φορολογια καιντα παγια εξοδα δεν παλευονται.

Μα δεν θα ανοιξει καποιος μαγαζι με τουριστικα στο Κοκινο λιμανακι της Ραφηνας ουτε στην Νεα μακρη,ουτε στο μεγαλο πευκο,θα το ανοιξει καποιος στην Σαντορινη - Μυκονο - Κερκυρα - Ροδο κ.τ.λ που θα δουλεψει στάνταρ.
Οσο για τα παγια εξοδα που δεν παλευονται αυτο φαινεται απο τα υπαρχοντα τουριστικα μαγαζια στις προαναφερομενες περιοχες,αν δεν εβγαιναν θα εκλειναν ολα,εφοσον ειναι ανοιχτα σημαινει οτι βγαινουν.

Μα δεν θα ανοιξει καποιος μαγαζι με τουριστικα στο Κοκινο λιμανακι της Ραφηνας ουτε στην Νεα μακρη,ουτε στο μεγαλο πευκο,θα το ανοιξει καποιος στην Σαντορινη - Μυκονο - Κερκυρα - Ροδο κ.τ.λ που θα δουλεψει στάνταρ.
Οσο για τα παγια εξοδα που δεν παλευονται αυτο φαινεται απο τα υπαρχοντα τουριστικα μαγαζια στις προαναφερομενες περιοχες,αν δεν εβγαιναν θα εκλειναν ολα,εφοσον ειναι ανοιχτα σημαινει οτι βγαινουν.

Δε θέλω να σε προσβάλλω ούτε να το παίξω έξυπνος αλλά μάλλον δε ξέρεις και πολλά απο εμπόριο και ελευθερη αγορά..
Το κεφάλαιο για να ανοίξεις ένα μικρομάγαζο πού θα το βρεις τέτοιες εποχές;;
Ενοίκιο Δεη Τεβε φορολογία Κεφάλαιο κίνησης εξοπλισμό στοκ κλπ κλπ μιλαμε για 30 40 χιλιάρικα πριν να βάλεις το κλειδί στην πόρτα.
Εδώ δε τα βγάζουν πέρα παλιές οικογενειακές επιχειρήσεις που έχουν ήδη εμπόρευμα..

Κι εγώ φροντιστήριο έχω (μικρής δυναμικότητας βέβαια καμια 60αριά μαθητές) αλλά επειδή μένω σε μικρή περιοχή, δόξα το θεό παράπονο από φέσια δεν έχω.. Όχι οτι δε με καθυστερούν ή δε μου τρώνε λεφτά βέβαια αλλά σε λογικά πλαίσια.

Το εμπόριο σβήνει και η επιχειρηματικότητα έχει πεθάνει σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά αν θέλεις να είσαι απόλυτα νομοταγής. Όσοι πάμε με το σταυρό στο χέρι τρώμε τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη.

Δε θέλω να σε προσβάλλω ούτε να το παίξω έξυπνος αλλά μάλλον δε ξέρεις και πολλά απο εμπόριο και ελευθερη αγορά..
Το κεφάλαιο για να ανοίξεις ένα μικρομάγαζο πού θα το βρεις τέτοιες εποχές;;
Ενοίκιο Δεη Τεβε φορολογία Κεφάλαιο κίνησης εξοπλισμό στοκ κλπ κλπ μιλαμε για 30 40 χιλιάρικα πριν να βάλεις το κλειδί στην πόρτα.
Εδώ δε τα βγάζουν πέρα παλιές οικογενειακές επιχειρήσεις που έχουν ήδη εμπόρευμα..

Κι εγώ φροντιστήριο έχω (μικρής δυναμικότητας βέβαια καμια 60αριά μαθητές) αλλά επειδή μένω σε μικρή περιοχή, δόξα το θεό παράπονο από φέσια δεν έχω.. Όχι οτι δε με καθυστερούν ή δε μου τρώνε λεφτά βέβαια αλλά σε λογικά πλαίσια.

Δεν ειναι ροδινα Μπαμπη συμφωνω,αλλα ειπα αν καποιος εχει επιχειρηματικο δαιμονιο που σημαινει οτι ειναι παλια καραβανα στην αγορα και αν θα μπορει να διαθεσει κανα 20 αρικο για ενα μικρομαγαζο σε καποιο περασμα με κοσμο σε ενα κοσμοπολιτικο νησι,συμφωνουμε οτι τα εξοδα ειναι πολλα με το καλημερα,και εχουν κανει το εμποριο ειδος προς εξαφανιση,απλα αυτο που κραταει καπως ειναι ο τουρισμος ,οχι στον εσωτερικο τουρισμο που ειναι ανυπαρκτος,αλλα στον εξωτερικο καλο τουρισμο .

πλεον με τις all inclusive διακοπές που προσφέρουν τα ξένα ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν επιβιώνουν αυτά τα μαγαζιά...έχω γνωστούς και από Κω και από Ικαρία...και ήρθαν Αθήνα για να μην πεινάσουν

Eχω κατα καιρους αγορασει διαφορες επωνυμες αδιαβροχες καμερες οι οποιες ΟΛΕΣ εμπασαν νερο, αργα η γρηγορα ιδιως οταν τις κατεβαζα κατω απο το 1 μετρο...

Τα τελευταια 5 χρονια δεν εχω ξαναπαρει υποβρυχια καμερα γιαυτον ακριβως τον λογο.

Ισως τωρα η στεγανοποιηση να εχει βελτιωθει καπως, αν και πολυ αμφιβαλλω. Το θαλασσινο νερο απλα δεν παιζεται...

Να ξερεις οτι η ποιοτητα των φωτογραφιων που θα παρεις δεν θα σε ικανοποιησει, οτι και να κανεις... ειτε παρεις πανασονικ ειτε olympus ειτε οποια αλλη μαρκα αυτης της κατηγοριας -ακριβη η φτηνη.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Παιδες με ενδιαφερει η αγορα μια αδιαβροχης φωτογραφικης.
Σκεφτομαι για την Panasonic Lumix DMC-FT5.
Την εχει κανεις απο εμας?

Κυριάκο, νομίζω ότι αν απευθύνεις αυτό το ερώτημα στο νήμα της φωτογραφίας, θα πάρεις απαντήσεις από μέλη που ασχολούνται με το θέμα.

Αν και δεν τις χωνεύω καθόλου, νομίζω πως είναι καλύτερο να πάρεις κάποια action cam. Αλλά όντως στο κατάλληλο νήμα είναι καλύτερα.

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Κυριάκο, νομίζω ότι αν απευθύνεις αυτό το ερώτημα στο νήμα της φωτογραφίας, θα πάρεις απαντήσεις από μέλη που ασχολούνται με το θέμα.

Ξερει που ρωταει ο Κυριακος. Τα μαστορια εδω ασχολουνται σχεδον με τα παντα :)))

Εδω η τελευταια υποβρυχια μηχανη μου που πηρε νερο απο το....φλας!

http://avclub.gr/forum/showthread.p...βιντεο?p=1056570458&viewfull=1#post1056570458

Last edited:

Καλημέρα! Χρόνια πολλά στους Παναγιώτηδες!

Χρόνια πολλά σέ όλους καί καλά μαστορέματα

κύριοι πιστεύεται οτι το εργαλείο της φωτογραφίας αξίζει...? η μάρκα είναι αρκετά σοβαρή έχω ένα σετ κοπιδια ακριβειας...http://toolshouse.gr/εργαλεια/εργαλεία-χειρός/kreator-krt410003-δράπανο-χειρός-με-4-μύτες/

Δραπανο χειρος!! Εγω νομιζα οτι λεγεται σφυροκατσαβιδο :))

Για μενα αξιζει να εχεις ιδιαιτερα εργαλεια, οπως αυτο, και ας τα χρησιμοποιεις μια φορα τα 5 χρονια.

Εαν ομως συχνα πυκνα καλεισαι να ξεβιδωσεις κολλημενες η/και σκουριασμενες βιδες απο μεταλλικες κατασκευες, μηχανες και σκαφη, τοτε αξιζει με το παραπανω.

Εχω ενα αντιστοιχο force, απο το οποιο δεν ειμαι ευχαριστημενος. Το συγκεκριμενο φαινεται προσεγμενο και παρα πολυ οικονομικο. Θα ελεγα να το αγορασεις.