Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Σαν τα πεθερικά δεν έχει Νεκτάριε!!! Να σε καμαρώνει η πεθερούλα σου, άλλο πράγμα!!!

Εγώ σήμερις μάζεψα καρύδια από τις καρυδιές που έχουμε μαζί με τον Father...
Πέρασε ευχάριστα το πρωινό!!!

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Μιας και ο καιρός σήμερα δεν τραβούσε για θάλασσα, είπα να ασχοληθώ με την παλιά τέντα (3Χ5) που είχε κατεβάσει συγγενής από το μπαλκόνι του, επειδή πέρασε νέες, μεγαλύτερες, με μοτέρ.

Την είχα κρατήσει με στόχο να τη χρησιμοποιήσω για να καλύψω τραπέζι, μερικές πολυθρόνες και άλλα μικροέπιπλα στο μπαλκόνι, για το χειμώνα, δεδομένου ότι τα αντίστοιχα καλύμματα του Praktiker που χρησιμοποιούσα στο παρελθόν δεν έβγαζαν πάνω από 2 σεζόν.

Έλυσα τους μηχανισμούς που είχε αφήσει ο "μάστορας", ξεμοντάρισα την τέντα από τον βαρύ σωλήνα του μηχανισμού, έβγαλα τον φορετό σωλήνα της κάτω άκρης της τέντας και, αφού την καθάρισα από ότι περιττό είχε, άρχισα να καρφώνω μπουντούζια στις 4 πλευρές, ανά 50εκ. περίπου, για το δέσιμο με σχοινιά. Η διαδικασία πήρε κάμποση ώρα γιατί η σγρόμπια δεν κόβει καλά πλέον τις τρύπες αλλά το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό, πολύ περισσότερο, αφού στο 2ο κομμάτι της δουλειάς με συντρόφεψε ένα ποτηράκι ούζο:music-smiley-005:

Ανεκδοτάκι:

Μαστόρεμα με γυναίκα βοηθό:
-Δώσμου το κατσαβίδι torx.
-?
-Αυτό με τα 6 σημεία επαφής.
-?
-Αυτό με την αστεριοειδή κεφαλή.
-?
-Το μπλε.
-Α!

Ανεκδοτάκι:

Μαστόρεμα με γυναίκα βοηθό:
-Δώσμου το κατσαβίδι torx.
-?
-Αυτό με τα 6 σημεία επαφής.
-?
-Αυτό με την αστεριοειδή κεφαλή.
-?
-Το μπλε.
-Α!

Καλα αυτός ο διάλογος με λιγα γαλλικά παιζει μεταξύ εμένα και του κουμπάρου μου κάθε φορα που του μαστορεύω κατι...
Αλλα δεν πτοειτε...δεν πρόκειται να τα μάθει ποτε...

εδω ειμαι κι εγω με οτι εμεινε απο ενα δισκο

ht7ju8.jpg

Ωωωωωωωωωωωωωωωχχχχχχχχχχχχχχχ.......

Ελπιζω να φορουσες γυαλια γαντια κλπ κλπ!!!!!!!!!!
Ειναι γεγονος πως αυτοι του χιλιοστου αν πιεστουν λοξα σπανε.

γαντια και γυαλια οχι δεν φοραγα, αλλα ευτυχος με γλητοσε ο προφυλακτηρας του τροχου και το κοματι δεν ηρθε πανω μου

τους τροχους δεν τους πιεζω ποτε, το σιδερο που εκοβα ηταν ορθιο και στην πανω μερια στηριζοταν με ανα συρματακι

Έτσι πάθαιναν και αυτοί του Lidl.
Λίγο παραπάνω ζόρι και αμέσως σπάγανε. Εκτός αυτού χαλούσαν πολύ γρήγορα.
Χρησιμοποιώ πλέον δίσκους κοπής της Rhodius με κόστος περίπου 1.5 ευρώ το κομμάτι και είμαι υπέρευχαριστημένος. Για να χαλάσει πρέπει να κόψεις σίδερα με τα κιλά.

Τις προάλλες χτύπησα από Γερμανία Bosch 10άδα για κοπή inox αλλά δεν τους δοκίμασα ακόμα. Τιμή χώμα γύρω στο τάλιρο... :)

Inox δισκακια εχουμε για κοπη ινοχ.
Τρυπανια για ινοχ τι κανουμε!
Σημερα προσπαθησα να τρυπησω μια ινοχ 0,4mm σωληνα καμιναδας γιατι η αυτοδιατρητη δεν εμπαινε...
Μια τρυπα καταφερα και μετα παλι, απλα εξυνε το μεταλλο το τρυπανι.

Inox δισκακια εχουμε για κοπη ινοχ.
Τρυπανια για ινοχ τι κανουμε!
Σημερα προσπαθησα να τρυπησω μια ινοχ 0,4mm σωληνα καμιναδας γιατι η αυτοδιατρητη δεν εμπαινε...

Λάδι έβαλες σύντροφε?

Βάλε αυτοκόλλητη ταινία (αυτές που χρησιμοποιούν οι μπογιατζήδες, masking tapes που λέγαμε και στο χωριό μου), σημάδεψε πού θέλεις να κάνεις την τρύπα, και ξεκίνα.

Α επίσης δε νομίζω να εννοούσες όντως 0,4mm!

Προφανώς 4mm θα εννοεί ο Νεκτάριος ...γιατί τα 0,4mm είναι αλουμινόχαρτο :ernaehrung004:

Λαδι που να βαλω...σε ορθια καμιναδα ηταν. Και ναι, 0,4mm εννουσα, τοσο ειναι οι ιnox καμιναδες. 4mm δεν θα ηταν καμιναδα σπιτιου, αλλα φουγαρο καραβιου ( να ειμαστε και λιγο στο κλιμα το καραβοϊλατρικο).

Χρησιμοποίησε πόντα φίλε Νεκτάριε,κάνε μιά μικρή εσοχή μέ τήν πόντα καί μετά τρύπα μέ χαμηλές στροφές.