Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Νταξει δεν μου χρειαστηκε ουτε το σκεφτηκα ποτε ετσι αλλα εχει μια λογικη αυτο που λες.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Νεκτάριε κανόνισε την πορεία σου θέλω και εγώ ένα μπλε σαν του μικρού Νίκου.

Κυριάκο, τα θέλω μας πολλά, μα πάρα πολλά, και τα έχω μας λίγα... Το radial το τσέκαρες;

Ναι σου απάντησα πιο πίσω σε ένα ποστ!
Φίλε δεν έχω τέτοιο θόρυβο καθόλου.
Εσένα κάνει σαν να επιβραδυνει 230αρης γωνιακος! Για κάνε μια γενική ερώτηση στο νήμα του λιντλ!

Νταξει δεν μου χρειαστηκε ουτε το σκεφτηκα ποτε ετσι αλλα εχει μια λογικη αυτο που λες.

νεκτάριε παράδειγμα. Σε φωνάζω στο εξοχικό μου και σου ζητάω να τσεκάρεις τον χώρο και να μου πεις τι χρειάζεται για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση+κρυφούς φωτισμούς+συναγερμούς+ηλεκτρικές πόρτες++++ και να μου δώσεις μία προσφορά. Κάνεις ένα σχέδιο αλλά επειδή δεν μπορείς να πηγαινοέρχεσαι στο εξοχικό μου που είναι 500χλμ μακριά από την έδρα σου, δεν μπορείς να τα θυμάσαι όλα. Πήγαίνεις λοιπόν στον κοντινό μου Κωτσόβολο (λέμε τώρα) και αγοράζεις μία φωτογραφική μηχανή ή κάμερα για να τραβήξεις τον χώρο και να έχεις ακριβή ιδέα του "πώς είναι". Ε, αυτήν την μηχανή θα την πάρεις με τιμολόγιο. (Ε, ΟΚ, δεν θα παίρνεις σε κάθε προσφορά που έχεις να δώσεις και μία κάμερα...). Εκτός και προσλάβεις έναν φωτογράφο για να σου τραβήξει τις φωτό και μετά τον πληρώσεις και αυτός σου δώσει τιμολόγιο το οποίο θα περάσεις στα έξοδα σου (λειτουργικά έξοδα). Δεν είναι κάτι παράνομο...

Ναι σου απάντησα πιο πίσω σε ένα ποστ!
Φίλε δεν έχω τέτοιο θόρυβο καθόλου.
Εσένα κάνει σαν να επιβραδυνει 230αρης γωνιακος! Για κάνε μια γενική ερώτηση στο νήμα του λιντλ!

Σόρυ, δεν το πρόσεξα..

Νεκτάριε κανόνισε την πορεία σου θέλω και εγώ ένα μπλε σαν του μικρού Νίκου.
Και γω ηθελα αλλα πλεον με ψιλοκαλυπτει το παρκσιδε.

Εγώ έχω άλλη ερώτηση όμως προς τους γνώστες. Και εγώ έχω ΑΦΜ αλλά ακόμα δεν είμαι επαγγελματίας. Ο Γερμανός μπορεί να τσεκάρει αν όντως ο ΑΦΜ που του δίνω αντιστοιχεί σε μία κατά φαντασίαν δικιά μου επιχείρηση ή τρίχες κατσαρές και είχαμε να λέγαμε?

Ολα περνανε απο λογιστες, οι οποιοι ειναι σιασυνδεδεμενοι στο εκαστοτε φορολογικο συστημα. Αν ειναι ενδοκοινοτικη συναλλαγη περναει στην αναλογη εφαρμογη και γινεται διασταυρωση για την αγορα. Ο αφμ οχι μονο πρεπει να ειναι επαγγελματικος αλλα να εχει δηλωθει και για ενδοευρωπαικες συναλλαγες.

Εγώ έχω άλλη ερώτηση όμως προς τους γνώστες. Και εγώ έχω ΑΦΜ αλλά ακόμα δεν είμαι επαγγελματίας. Ο Γερμανός μπορεί να τσεκάρει αν όντως ο ΑΦΜ που του δίνω αντιστοιχεί σε μία κατά φαντασίαν δικιά μου επιχείρηση ή τρίχες κατσαρές και είχαμε να λέγαμε?

Ναι μπορεί. Πρπει να είναι επαγγελματικό το ΑΦΜ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ολα περνανε απο λογιστες, οι οποιοι ειναι σιασυνδεδεμενοι στο εκαστοτε φορολογικο συστημα. Αν ειναι ενδοκοινοτικη συναλλαγη περναει στην αναλογη εφαρμογη και γινεται διασταυρωση για την αγορα. Ο αφμ οχι μονο πρεπει να ειναι επαγγελματικος αλλα να εχει δηλωθει και για ενδοευρωπαικες συναλλαγες.

Σωστά. Αλλά φαίνεται και ιντερνετικα αυτό μέσω του eurostat.

Η δήλωση αυτή του ΑΦΜ για ενδοευρωπαϊκές συναλλαγές γίνεται αυτόματα και αν ναι την κάνει ο λογιστής?

Η δήλωση αυτή του ΑΦΜ για ενδοευρωπαϊκές συναλλαγές γίνεται αυτόματα και αν ναι την κάνει ο λογιστής?
Αν έχεις επαγγελματικό ΑΦΜ και η εργασία σου δικαιολογεί ενδοκοινοτικές, τότε θα στο κανονίσει ο λογιστής. Τον Ρωτάς....

Αν έχεις επαγγελματικό ΑΦΜ και η εργασία σου δικαιολογεί ενδοκοινοτικές, τότε θα στο κανονίσει ο λογιστής. Τον Ρωτάς....

Θα το πω στον φίλο που στο όνομα του θα γίνει η παραγγελία. Λογικά το έχει κάνει γιατί ρώτησε τον λογιστή αλλά καλού κακού μία ερώτηση δεν βλάπτει! :)

Καλημερα στην παρεα!!!

Παναγιωτη μαντεψε.
Σημερα ειχα ραντεβου να παω 10 η ωρα στο σπιτι να στησω το παλαγκο να κατεβασουμε τα μπαζα.
Αντιθετα ο πεθερος ξυπνησε 6 η ωρα, δεν ειχε τι να κανει και τα κατεβασε μονος του με τις σκαλες!!!!!!!!!

Ελεος, εχασα την ευκαιρια να δουλεψω και το εργαλειο...

Καλημερα στην παρεα!!!

Παναγιωτη μαντεψε.
Σημερα ειχα ραντεβου να παω 10 η ωρα στο σπιτι να στησω το παλαγκο να κατεβασουμε τα μπαζα.
Αντιθετα ο πεθερος ξυπνησε 6 η ωρα, δεν ειχε τι να κανει και τα κατεβασε μονος του με τις σκαλες!!!!!!!!!

Ο πεθερός από μέση πως πάει;;;;

Καλημερα στην παρεα!!!

Παναγιωτη μαντεψε.

Φαντασου τι θα ελεγε ο πεθερος...που κοντεψες να φερεις γερανοφορο για 2 σακια...χαχαχαχαχαχαχα

Καλημερα στην παρεα!!!

Παναγιωτη μαντεψε.

Τελικά η όλη φάση έγινε για να δεις το φαλτσοπρίονο και να πάρεις το εξάρτημα της σέγας. χαχα