Παιζουν παρα πολλα με τις τιμες. Ξερω εταιριες που εχουν διαφορετικη τιμολογιακη πολιτικη ανα ηπειρο, και μαλιστα απαγορευουν την εξαγωγη αλλου για να μην υπαρξει αθεμιτος ανταγωνισμος. Υπαρχουν και τα "ματσακονια" που με τον ενα η τον αλλο τροπο κανουν παραεισαγωγη και διαλυουν την αγορα.
Υπαρχει επισης και ορισμενη τιμολογιακη πολιτικη απο εταιριες (τοσο λιανικη, τοσο χονδρικη, τοσο εκπτωση) με την απειλη της δικοπης αντιπροσωπευσης στον αντιπροσωπο, πολλες φορες και σκοπιμα για να λυσουν την συνεργασια χωρις ρητρες και συνεπειες.
Κανενας που θα μπορουσε να πουλαει χαμηλοτερα μεσα σε μια τετοια αγορα (ebay, amazon, κτλ) δεν υπαρχει περιπτωση να μην το κανει ενω μπορει.
Πολλες φορες αντιπροσωποι αναγκαζονται να φερουν και μια Β εταιρια για να μην κλεισουν επειδη το εργοστασιο που αντιπροσωπευουν δεν χαμηλωνει τις τιμες.
Μου εχει τυχει πιο παλια με την αντιπροσωπεια μιας μαρκας τσιμουχας να αγοραζει το ιδιο πραγμα πιο ακριβα απο οτι αγοραζα εγω απο exporter. Η απαντηση της εταιριας ηταν οτι ο exporter κανει μεγαλυτερους τζιρους.
Η ουσια ειναι μια. Αποδομουν τα ιδια εργοστασια τις κατα τοπους αντιπροσωπειες τους, με σκοπο να αναλαβουν πολυεθνικες λιανικης το παιχνιδι και να γινουν μονοπωλειο. Ηδη εχει ξεκινησει σε παρα πολλες χωρες και παρα πολλα προιοντα. Βλεπεις αντιπροσωπο στην Ελλαδα την AVClubgr, στην Βουλγαρια την VAClubbg, και ουτω καθεξης.
Αυτος που πουλαει χαμηλα στο ebay δεν βγαζει λιγοτερα ποσοστιαια, απλα εχει την δυνατοτητα να το κανει λογω διαφορετικης τιμης αγορα ή και μειωμενων εξοδων.
Οταν θα επικρατησουν αυτα, τοτε θελω να δω τιμες και αντιμετωπιση του πελατη.
Για τον κυριο Μπαμπη - Κλουζω.
Μπορεις να χρησιμοποιησεις αν το κοτετσοσυρμα εχει μεγαλο "ματι" και πλεγματα που κοσκινιζουν (κοσκινιζαν) οι σοφατζηδες που βγαινει με διαφορα μεγεθη "ματια". Ενα τετοιο εχω χρησιμοποιησει σε ενα κοσκινο κομποστ που εχω φτιαξει.
Σου παραθετω και 2 βιντεο του γνωστου Χαλαση, σε ενα παρομοιο αλλα μεγαλυτερο προτζεκτ. Παντως η Λυση του ΙωαννηςΤα με τον αερα ειναι πιο ορθη, αλλα γενναται το προβλημα των 220 volt στο χωραφι, που ζηταει λυση. (Love Makita)