Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Άσε μας ρε Νίκο και πεινασα και εγώ τώρα....

Καλημέρα σας. Σας βλέπω να μένετε νηστικοί. Κυριάκο, τσέκαρες το δικό μας;

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Παιζουν παρα πολλα με τις τιμες. Ξερω εταιριες που εχουν διαφορετικη τιμολογιακη πολιτικη ανα ηπειρο, και μαλιστα απαγορευουν την εξαγωγη αλλου για να μην υπαρξει αθεμιτος ανταγωνισμος. Υπαρχουν και τα "ματσακονια" που με τον ενα η τον αλλο τροπο κανουν παραεισαγωγη και διαλυουν την αγορα.
Υπαρχει επισης και ορισμενη τιμολογιακη πολιτικη απο εταιριες (τοσο λιανικη, τοσο χονδρικη, τοσο εκπτωση) με την απειλη της δικοπης αντιπροσωπευσης στον αντιπροσωπο, πολλες φορες και σκοπιμα για να λυσουν την συνεργασια χωρις ρητρες και συνεπειες.
Κανενας που θα μπορουσε να πουλαει χαμηλοτερα μεσα σε μια τετοια αγορα (ebay, amazon, κτλ) δεν υπαρχει περιπτωση να μην το κανει ενω μπορει.
Πολλες φορες αντιπροσωποι αναγκαζονται να φερουν και μια Β εταιρια για να μην κλεισουν επειδη το εργοστασιο που αντιπροσωπευουν δεν χαμηλωνει τις τιμες.
Μου εχει τυχει πιο παλια με την αντιπροσωπεια μιας μαρκας τσιμουχας να αγοραζει το ιδιο πραγμα πιο ακριβα απο οτι αγοραζα εγω απο exporter. Η απαντηση της εταιριας ηταν οτι ο exporter κανει μεγαλυτερους τζιρους.
Η ουσια ειναι μια. Αποδομουν τα ιδια εργοστασια τις κατα τοπους αντιπροσωπειες τους, με σκοπο να αναλαβουν πολυεθνικες λιανικης το παιχνιδι και να γινουν μονοπωλειο. Ηδη εχει ξεκινησει σε παρα πολλες χωρες και παρα πολλα προιοντα. Βλεπεις αντιπροσωπο στην Ελλαδα την AVClubgr, στην Βουλγαρια την VAClubbg, και ουτω καθεξης.
Αυτος που πουλαει χαμηλα στο ebay δεν βγαζει λιγοτερα ποσοστιαια, απλα εχει την δυνατοτητα να το κανει λογω διαφορετικης τιμης αγορα ή και μειωμενων εξοδων.

Οταν θα επικρατησουν αυτα, τοτε θελω να δω τιμες και αντιμετωπιση του πελατη.

Για τον κυριο Μπαμπη - Κλουζω.
Μπορεις να χρησιμοποιησεις αν το κοτετσοσυρμα εχει μεγαλο "ματι" και πλεγματα που κοσκινιζουν (κοσκινιζαν) οι σοφατζηδες που βγαινει με διαφορα μεγεθη "ματια". Ενα τετοιο εχω χρησιμοποιησει σε ενα κοσκινο κομποστ που εχω φτιαξει.

Σου παραθετω και 2 βιντεο του γνωστου Χαλαση, σε ενα παρομοιο αλλα μεγαλυτερο προτζεκτ. Παντως η Λυση του ΙωαννηςΤα με τον αερα ειναι πιο ορθη, αλλα γενναται το προβλημα των 220 volt στο χωραφι, που ζηταει λυση. (Love Makita)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Άσε μας ρε Νίκο και πεινασα και εγώ τώρα....

Πάρε ένα 346XP εσύ για φαλτσοτομές. Στο ράφι κάθεται, το συσκευάζω στην τιμή που είπαμε και σου το στέλνω!!! :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παιζουν παρα πολλα με τις τιμες. Ξερω εταιριες που εχουν διαφορετικη τιμολογιακη πολιτικη ανα ηπειρο, και μαλιστα απαγορευουν την εξαγωγη αλλου για να μην υπαρξει αθεμιτος ανταγωνισμος. Υπαρχουν και τα "ματσακονια" που με τον ενα η τον αλλο τροπο κανουν παραεισαγωγη και διαλυουν την αγορα.
Υπαρχει επισης και ορισμενη τιμολογιακη πολιτικη απο εταιριες (τοσο λιανικη, τοσο χονδρικη, τοσο εκπτωση) με την απειλη της δικοπης αντιπροσωπευσης στον αντιπροσωπο, πολλες φορες και σκοπιμα για να λυσουν την συνεργασια χωρις ρητρες και συνεπειες.
Κανενας που θα μπορουσε να πουλαει χαμηλοτερα μεσα σε μια τετοια αγορα (ebay, amazon, κτλ) δεν υπαρχει περιπτωση να μην το κανει ενω μπορει.
Πολλες φορες αντιπροσωποι αναγκαζονται να φερουν και μια Β εταιρια για να μην κλεισουν επειδη το εργοστασιο που αντιπροσωπευουν δεν χαμηλωνει τις τιμες.
Μου εχει τυχει πιο παλια με την αντιπροσωπεια μιας μαρκας τσιμουχας να αγοραζει το ιδιο πραγμα πιο ακριβα απο οτι αγοραζα εγω απο exporter. Η απαντηση της εταιριας ηταν οτι ο exporter κανει μεγαλυτερους τζιρους.
Η ουσια ειναι μια. Αποδομουν τα ιδια εργοστασια τις κατα τοπους αντιπροσωπειες τους, με σκοπο να αναλαβουν πολυεθνικες λιανικης το παιχνιδι και να γινουν μονοπωλειο. Ηδη εχει ξεκινησει σε παρα πολλες χωρες και παρα πολλα προιοντα. Βλεπεις αντιπροσωπο στην Ελλαδα την AVClubgr, στην Βουλγαρια την VAClubbg, και ουτω καθεξης.
Αυτος που πουλαει χαμηλα στο ebay δεν βγαζει λιγοτερα ποσοστιαια, απλα εχει την δυνατοτητα να το κανει λογω διαφορετικης τιμης αγορα ή και μειωμενων εξοδων.

Οταν θα επικρατησουν αυτα, τοτε θελω να δω τιμες και αντιμετωπιση του πελατη.

Για τον κυριο Μπαμπη - Κλουζω.
Μπορεις να χρησιμοποιησεις αν το κοτετσοσυρμα εχει μεγαλο "ματι" και πλεγματα που κοσκινιζουν (κοσκινιζαν) οι σοφατζηδες που βγαινει με διαφορα μεγεθη "ματια". Ενα τετοιο εχω χρησιμοποιησει σε ενα κοσκινο κομποστ που εχω φτιαξει.

Σου παραθετω και 2 βιντεο του γνωστου Χαλαση, σε ενα παρομοιο αλλα μεγαλυτερο προτζεκτ. Παντως η Λυση του ΙωαννηςΤα με τον αερα ειναι πιο ορθη, αλλα γενναται το προβλημα των 220 volt στο χωραφι, που ζηταει λυση. (Love Makita)

Δημήτρη πάλι δεν θα διαφωνήσω μαζί σου γιατί έχω σε αυτό που λες προσωπική εμπειρία.

Αυτό που θέλουν να κάνουν πολλές πολυεθνικές είναι να διώξουν τους πωλητές τους και να εγκαθιδρύσουν ένα νέο σύστημα απ ευθείας πώλησης στους αντιπροσώπους τους (με ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων κλπ).

Εγώ δεν το βλέπω αρνητικό αυτό βέβαια από την στιγμή που service θα έχει η εταιρεία... Ωστόσο, αυτό μετά θα έχει συνέπειες στην εταιρεία καθώς το promo που κάνουν οι πωλητές δεν το κάνει κανείς άλλος (καταλαβαίνεις τι εννοώ)!
Απλά το μόνο που με ξενίζει είναι αν οι τιμές πώλησης θα μειωθούν λόγω του λιγότερου προσωπικού (που δεν νομίζω)

Συσκευασε το και φερτο μου ντυμενος αγιος Βασιλης....
Χεχεχεχχε

Μπαμπη υπαρχουν και ανοξειδωτα με οτι ματι θελεις.
Πιστευω θα ειναι καλυτερη και μακροβιωτερη λυση στις συνθηκες της υπαιθρου.

Συσκευασε το και φερτο μου ντυμενος αγιος Βασιλης....
Χεχεχεχχε

Μπαμπη υπαρχουν και ανοξειδωτα με οτι ματι θελεις.
Πιστευω θα ειναι καλυτερη και μακροβιωτερη λυση στις συνθηκες της υπαιθρου.

Με ένα 500αρικάκι δικό σου, προσφορά και θα πάρεις και δωράκια... :p

Ξέρει κανείς από... τοίχους; Θέλω να βάψω το σαλόνι, και ταυτόχρονα να βελτιώσω και τους τοίχους (που δεν είναι και πολύ καλά τριμμένοι).
Δεν θα το κάνω εγώ, έκλεισα συνεργείο να το τρίψουν, να περάσουν στόκο, και να ξανατρίψουν πριν το βάψουν. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ότι συμφωνήσαμε να κάνουν το ίδιο και στο ταβάνι, αλλά γνωστός που το συζήτησα μου είπε καλύτερα να τρίψω μόνο το ταβάνι.

Αν κάποιος ξέρει και πει μια γνώμη...

Για μένα η καλύτερη λύση για το ταβάνι είναι το ρελιεφ. Το σπατουλάρισμα είναι λίγο επίφοβο...

Ειναι για μενα οτι χειροτερο.
Παλια ειχαμε το εξοχικο βαμμενο εξωτερικα με αυτο και γεμιζαν οι τοιχοι χωμα!!!
Μακρυααααααααααα.

Παναγιωτη ευτυχως το δικο μου φαλτσοπριονο δεν το παρουσιαζει αυτο.

Δεν θελω ουτε να το ακουω!!!!
γιατι?
Εμενα τα σπαρουλαριστα ποτε μου αρεσουν καινποτε οχι. Το αποτελεσμα υπο συνθηκες αναδεικνυει το χωρο αλλα αν δεν ειναι ο χωρις σωστα κατασκευασμενος, πχ ανωμαλοι τοιχοι, στραβοι, παλια κουφωματα δεν ειναι ωραιο. Ασε που νομιζω λερωνει πολυ ευκολα.το ρελιεφ, ή ημιρελιεφ νομιζω ειναι καλυτερο.
Εχω ενα ταβανι και μερικους τοιχους που λογω μερεμετιων (βλεπε γρεμισμα τοιχων) δεν εεδειξε ωραια το σοβατισμα. Δηλαδη ξεχωριζει οτι προκειται περι διαφορετικου χρονου περατωσηε. Εκει τι μπορουμε να κανουμε? βασικα σκεφτομαι ειτε για πολυ τριψιμο και χερια βαψιματος με ρολο ειτε για γυψοσανιδα.

Ρε κουμπάρε ρελιεφ εξωτερικά?? Για ταβάνι είναι ότι καλύτερο για να καλύψεις ότι ατέλειες. Είναι ζόρι βέβαια το πέρασμα και θέλει πολύ προσοχή και υπομονή.

Έχεις δει στοκαρισμένο ταβάνι να πέφτει σε σημεία? Εκεί άντε να το φέρεις μετά...

γιατι?
Εμενα τα σπαρουλαριστα ποτε μου αρεσουν καινποτε οχι. Το αποτελεσμα υπο συνθηκες αναδεικνυει το χωρο αλλα αν δεν ειναι ο χωρις σωστα κατασκευασμενος, πχ ανωμαλοι τοιχοι, στραβοι, παλια κουφωματα δεν ειναι ωραιο. Ασε που νομιζω λερωνει πολυ ευκολα.το ρελιεφ, ή ημιρελιεφ νομιζω ειναι καλυτερο.
Εχω ενα ταβανι και μερικους τοιχους που λογω μερεμετιων (βλεπε γρεμισμα τοιχων) δεν εεδειξε ωραια το σοβατισμα. Δηλαδη ξεχωριζει οτι προκειται περι διαφορετικου χρονου περατωσηε. Εκει τι μπορουμε να κανουμε? βασικα σκεφτομαι ειτε για πολυ τριψιμο και χερια βαψιματος με ρολο ειτε για γυψοσανιδα.

Μπορείς να κάνεις και τεχνοτροπία (τρόπο τινά). Το έχω κάνει στο μαγαζί για να αποφύγω το σοβάτισμα/σπατουλάρισμα/κλπ κατευθείαν πάνω από τα τούβλα. Κόλλα πλακιδίων τοποθετημένη κυματιστά. Δεν είναι εύκολο να στο εξηγήσω και δεν είσαι και Αθήνα να το δεις από κοντά. Απλώνεις την κόλλα με το φραγκόφτυαρο ή και με μεγάλες σπάτουλες και μετά με το ρολό για ρελιεφ του κάνεις ένα πέρασμα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι σαγρέ (δεν έχεις πολλές "μύτες" σαν το πεταχτό ασβεστοκονίαμα). Το περνάς αστάρι και όσο για το χρώμα κάνεις ότι νομίζεις. Καλύπτει τα πάντα αλλά και να μην σου καλύψει τα πάντα, δύσκολα το προσέχει ο άλλος γιατί φαίνεται σαν "επίτηδες", σαν τεχνοτροπία.

Πως δεν εχω δει....
Σκεψου πως η μονοκατοικια μας παλια ηταν περασμενη κολλα!
Αστα να πανε....

Η κόλλα είναι ότι χειρότερο. Και τα παλιά χρόνια (μέχρι και την δεκαέτια του 80) την περνάγαν και χωρίς να στοκάρετε το ταβάνι για λόγους βέβαια ευκολίας. Εκεί είναι πακέτο να την βγάλεις για να περάσεις νέο στρώμα/υπόστρωμα μπογιάς πλαστικού. Αν όμως έχεις στοκάρει και το ταβάνι και σου φύγει/πέσει το στοκάρισμα ανά τόπους, τότε οι τρύπες που δημιουργούνται δεν "έρχονται" με τίποτε. Πας με σφυροκάλεμο να πετάξεις όλο το στόκο και να ξεκινήσεις από την αρχή να καλύψεις τα "ακάλυπτα". Φίλε, ρελιέφ και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Μία φορά το περνάς και όποτε θες να ανακαινίσεις τον χώρο το κάνεις με πλαστικό πλέον, όπως βάφεις και τους τοίχους.

Να ήξερες πόσα χέρια το πέρασα με ρόλο μουσκεμενο να φουσκωσει και να πέσει.....
Τεσπα τώρα είναι τζετ σπατουλαρισμενο λείο με πλαστικό ακρυλικό.

Εχω τύχει σε κόλλα στο ταβάνι...και ηταν κακή εμπειρία...
Η μόνη λυση...πέρασμα με νερό στο ρολο...
Ξύσιμο με σπάτουλα...και ολο σπάτουλαρισμα...

Πάντως αυτά που λέτε μου φαίνονται κινέζικα... :smile:
Κατάλαβα ότι κάποιοι βάζουν κόλλα πλακιδίων στο ταβάνι, εμένα έχει κανονικό σοβά - "χοντρό" & "ψιλό". Κάπου 25 χρόνια τώρα, δεν είναι καινούργια η κατασκευή.
Το "ρελιφ" δεν ξέρω τι είναι.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

το ρελιεφ ειναι ειδος τεχνοτροπιας με ειδικο ρολο που αφηνει ''σπυθουρακια'' δεν αντικαθηστα τον σοβα.

Και γιατί να το θέλει κάποιος αυτό στο ταβάνι του; Εγώ είμαι περισσότερο του "λείου".

Πάντως αυτά που λέτε μου φαίνονται κινέζικα... :smile:
Κατάλαβα ότι κάποιοι βάζουν κόλλα πλακιδίων στο ταβάνι, εμένα έχει κανονικό σοβά - "χοντρό" & "ψιλό". Κάπου 25 χρόνια τώρα, δεν είναι καινούργια η κατασκευή.
Το "ρελιφ" δεν ξέρω τι είναι.

Τα μπερδεψες φίλε μου και μάλλον φταίμε εμείς. Όχι κόλλα πλακιδιων στο ταβάνι. Κόλλα είναι ένα είδος χρώματος (υδροχρωμα) που είναι πολύ φτηνό και που αφήνει μια "πέτσα" η οποία άμα σκάσει την πάτησες.

Το ρελιεφ είναι μπογιά με ψιλά κομμάτια άμμου (ας πούμΕ χοντρικά) στο οποίο καλό είναι να προσθέσεις και λίγο γύψο για καλύτερη απόδοση (ή άσπρο τσιμέντο για εξωτερικές κυρίως επιφάνειες). Αφήνει ανάγλυφη επιφάνεια (με μπιμπικια ας πούμε) και καλό είναι να περνιεται από δύο άτομα ταυτόχρονα. Περνιεται μετά τοΝ σοβά και αποφεύγεις το σπατουλαρισμα, που για μένα είναι επικίνδυνο μετά από χρόνια, ειδικά αν δεν έχει στοκαριστει καλά. Για ταβάνι μιλάμε. Και αυτο είναι το πλαστικο ρελιεφ.

Για εξωτερικούς τοίχους υπάρχει το ακρυλικο (διαλυτών) ρελιεφ αλλά θα έλεγα ότι μετά είναι καλό να περαστεί με ελαστικό κάθετων επιφανειών χρώμα κλπ (μιλάω για την στραβή του endura).

Αν δεν το ξερεις ρωτά τον χρωματοπωλη σου. Είναι η καλύτερη φάση (για μένα πάντα) αλλά θέλει προσοχή. Βέβαια άμα κανείς λάθος και αφήσεις γραμμές, το θέμα λύνεται "σχετικά" εύκολα με επο ένα χέρια. Επαναλαμβάνω ότι χρειάζονται δύο άτομα: ένας μπροστά να απλώνει το παχύ στρώμα και ένας από πίσω να το στρώνει αργά και προσεχτικά (συνήθως στηΝ κάθετη διεύθυνση του απλωματος)

το ρελιεφ ειναι ειδος τεχνοτροπιας με ειδικο ρολο που αφηνει ''σπυθουρακια'' δεν αντικαθηστα τον σοβα.

Θέλει ρόλο σφουγγάρι. Ρόλο για ρελιεφ και όχι μόνο. Όχι κάτι πολύ ειδικό...