Καμία εταιρία δεν χρησιμοποιεί αυτήν την τιμολογιακή πολιτική (...θυσία στον Μολώχ του κέρδους) γιατί όμως να μην την εφαρμόσει πρώτη η Bosch, όσο ουτοπικό και αν ακούγεται αυτό; Σίγουρα μια τέτοια κίνηση δεν θα αποτελούσε ούτε όνειδος ούτε και ντροπή για το brand της εταιρίας αντιθέτως θα την έδινε και πολλά credits, ίσως και να δημιουργούσε και ένα ρεύμα στο οποίο θα αναγκάζονταν να συμπλεύσουν-συμπορευτούν-ανταγωνιστούν και άλλες εταιρίες. Και το λέω αυτό γιατί κατ' εμέ η bosch αποτελεί στον ευρωπαϊκό χάρτη τουλάχιστον, το #1 brand name και κατέχει την μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις πωλήσεις μιας και σε σχέση με τον ανταγωνισμό (makita, dewalt, κτλ) δεν δραστηριοποιείται αμιγώς στον χώρο του εργαλείου αλλά και σε άλλες τομείς της τεχνολογίας εμπορικών προϊόντων διαφόρων κατηγοριών από μπουζί, διαγνωστικά και εγκεφάλους αυτοκινήτων έως πλυντήρια και σίδερα. Η τιμή στην οποία αναφέρομαι είναι η τελική την οποία ακούει ο πελάτης όπου μέσω της μείωσης της τιμής του προϊόντος προσδοκάς αύξηση των πωλήσεων ακόμα και έναντι του ανταγωνισμού αυξάνοντας κατ´ επέκταση το κέρδος σου.
Αυτό το οποίο τέλος με έχει "σπάσει" εμένα και έχει να κάνει με την τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας είναι πως σε καταλόγους-διαφημηστικά φυλλάδια τα οποία έχω στα χέρια μου από το 2006 έως σήμερα στα ίδια προιόντα βλέπω χαρακτηριστική άνοδο στις τιμές χωρίς κατά την άποψη μου ιδιαίτερο λόγο. Στα τελευταία λεγόμενά μου συνηγορεί και η άποψη φίλου αντιπροσώπου ο οποίος μου έχει πει χαρακτηριστικά πως "δεν τους προλαβαίνω" με τις συνεχείς ανατιμήσεις, σε σημείο που επειδή ναι μεν αύξαναν τις τιμές και μείωναν κατά πολύ τα περιθώρια κέρδους του αντιπροσώπου, το εν λόγω κατάστημα να αναγκαστεί να φέρει-αντιπροσωπεύσει στο μαγαζί του και άλλη εταιρία για να συνεχίσει να υφίσταται ως μαγαζί με φυσική παρουσία.
Υ.Γ.#1 Sorry για την αργοπορημένη απάντηση αλλά είχα στο ενδιάμεσο τέσσερις διακοπές ρεύματος.
Υ.Γ.#2 It's just an opinion.....nothing more.