Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Πολυ ωραια! Σου ευχομαι ομως καποια στιγμη να καταφερεις να φτιαξεις ενα χωρο εργαστηριου που θα εχεις ολα τα εργαλεια σου, αποθηκευμενα αλλα και παραλληλα εκτεθειμενα σε κοινη θεα. Να τα βλεπεις και να τα χαιρεσαι, και οποιος αλλος φυσικα βρισκεται εκει. Καλα τα βαλιτσακια αλλα τα εργαλεια ποιο καλα να τα βλεπεις στα ραφια, ντουλαπια κλπ.

I know. Μια ευχη εδωσα που θελω ταυτοχρονα ειναι και δικη μου επιθυμια.

Καλημερα.
Πολυ ωραιες φωτογραφιες απο τον κυριο Μιχαλη στα Βαλκανια. Με τετοια μεγαλη συλλογη, θα μπορουσες να φτιαξεις εναν πολυχωρο εργαλειων με καφε και ποτο, οπου με μια συμβολικη τιμη καποιος θα μπορουσε ειτε να δοκιμασει στην πραξη καποιο εργαλειο που θελει να αγορασει, ειτε να πραγματοποιησει καποια κατασκευη με εργαλεια και χωρο που δεν διαθετει. Ετσι προσφεροντας ακομα και προς πωληση καποια εργαλεια που δεν θες ως μεταχειρισμενα, θα μπορουσες να ανανεωνεις συνεχως την γκαμα σου με τα πιο καινουργια μοντελα.
Ενα πραγματικο καφενειο (πολυχωρος) μαστορων (ή ενα ονειρο θερινης νυκτος μεσα στο καταχειμωνο).
Επειδη βλεπω οτι πολλοι απο εσας αγοραζετε αφυγραντηρες, και επειδη ψαχνομαι και εγω, αλλα ακρη δεν εχω βγαλει, εχοντας διαβασει και το αντιστοιχο θεμα στο διπλανο καφενειο (το οποιο εχει παγωσει λιγο), μηπως να το αναπτυξουμε και εδω ως ημερολογιο προσωπικης εμπειριας και παρατηρησεων ;

Παραγραφος και θεμα Βου (Β'). Επειδη βλεπω τον Καλο μου τον καιρο μεσα (Δημητρης) και επειδη ειναι ψαγμενος αρκετα, σκεφτομαι να τον "εκμεταλευτω" αναλογα μηπως και βρω τελικα απαντηση στο τι ειναι καποια δεντρα που εχουν βγει πισω απο το σπιτι μου. Φωτο και περιγραφη μολις ξημερωσει καλα και φυγει το πρωινο "πουσι".

Last edited by a moderator:
Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Η χωρα εδω (Ρουμανια) ειναι ευλογια Θεου αν αναλογιστεις τι γινεται στην Ελλαδα αλλα και στην Ευρωπη -σε ολα τα μετωπα.
Υπαρχει εργασιακη ειρηνη, μικρη ανεργια, ασφαλης και ομορφος τοπος για να εργαστεις και να μεγαλωσεις οικογενεια. Μου θυμιζει την Ελλαδα της δεκαετιας του 50 και του 60.

Last edited by a moderator:

Καθε ποτε κοβεις σανιδες των 20 εκατοστων πλατος? Και αν τυχει, χρησιμοποιεις το δισκοπριονο.

Παρε το skil να κανεις τη δουλεια σου εκτος και αν ο Νικος σου δινει το συρομενο καμμια 70αρια ευρω με τους δισκους.

Η χωρα εδω ειναι ευλογια Θεου αν αναλογιστεις τι γινεται στην Ελλαδα αλλα και στην Ευρωπη -σε ολα τα μετωπα.
Υπαρχει εργασιακη ειρηνη, μικρη ανεργια, ασφαλης και ομορφος τοπος για να εργαστεις και να μεγαλωσεις οικογενεια. Μου θυμιζει την Ελλαδα της δεκαετιας του 50 και του 60
.

Φιλε μου μπορεις να το αναλυσεις πιο εκτενα στο καφενειο η σε ενα πμ; Εργασιακα εσυ πως τοποθετηθηκες εκει;

Φιλε μου μπορεις να το αναλυσεις πιο εκτενα στο καφενειο η σε ενα πμ; Εργασιακα εσυ πως τοποθετηθηκες εκει;

Eτυχε να βρεθω εδω το 2001, οταν μια Ελληνικη τραπεζα εξαγορασε μια Ρουμανικη. Τοτε βεβαια δεν υπηρχε κριση στην Ελλαδα και ελαχιστοι εφευγαν για τα ξενα.
Εδω και 5 χρονια, λογω της κρισης, ολες ξενες εταιρειες που βρισκονται εδω προτιμουν ντοπιους (λογω κοστους) και επαναπατριζουν σχεδον ολους τους ξενους που κοστιζαν πολλα(Σπιτι,αυτοκινητο,ταξιδια,μισθοι).
Σημερα ειναι δυσκολο για ξενο να δουλεψει εδω ιδιαιτερα αν δεν μιλαει την γλωσσα η αν δεν εχει μεγαλη εξειδικευση σε κατι. Επισης για μη ανωτατες διευθυντικες θεσεις, οι μισθοι ειναι χαμηλοι.

Eτυχε να βρεθω εδω το 2001, οταν μια Ελληνικη τραπεζα εξαγορασε μια Ρουμανικη. Τοτε βεβαια δεν υπηρχε κριση στην Ελλαδα και ελαχιστοι εφευγαν για τα ξενα.
Εδω και 5 χρονια, λογω της κρισης, ολες ξενες εταιρειες που βρισκονται εδω προτιμουν ντοπιους (λογω κοστους) και επαναπατριζουν σχεδον ολους τους ξενους που κοστιζαν πολλα(Σπιτι,αυτοκινητο,ταξιδια,μισθοι).
Σημερα ειναι δυσκολο για ξενο να δουλεψει εδω ιδιαιτερα αν δεν μιλαει την γλωσσα η αν δεν εχει μεγαλη εξειδικευση σε κατι. Επισης για μη ανωτατες διευθυντικες θεσεις, οι μισθοι ειναι χαμηλοι.

Σε ευχαριστω πολυ. Περι ντοπιων μισθων τα φανταζομουν. Περισσοτερο το περιβαλλον για οικογενεια με ενδιεφερε να περιγραψεις, ειναι λιγο χωριου μικρου οι κοινωνικες σχεσεις;

Σε ευχαριστω πολυ. Περι ντοπιων μισθων τα φανταζομουν. Περισσοτερο το περιβαλλον για οικογενεια με ενδιεφερε να περιγραψεις, ειναι λιγο χωριου μικρου οι κοινωνικες σχεσεις;

Στην πρωτευουσα, οπως και σε καθε πρωτευουσα το περιβαλλον δεν μπορει να ειναι οπως ενος χωριου.
Παντως ειναι σαφως πιο ζεστο περιβαλλον απο την υπερκορεσμενη και αστικοτατη Αθηνα. Πολλοι εχουν παραλληλισει το Βουκουρεστι με την Θεσσαλονικη.
Aν θελεις κατι πιο συγκεκριμενο, πες.

Παρακαλω καποιον moderator να μεταφερει τα παραπανω μηνυματα στο Καφενειο :))

Είμαι προβληματισμένος με μια κατασκευή για το σαλόνι... :smile:
Πρόσφατα συναρμολόγησα μια "σύνθεση" από κομμάτια του ικεα, της σειράς besta. Δεν έχω πρόβλημα με αυτά, παρά μόνο στο μήκος. Μου αφήνουν περίπου 40 εκατοστά τοίχο στην άκρη, και δεν μου αρέσει, θα ήθελα να γεμίσει όλος ο τοίχος. Το πρόβλημα είναι ότι η σειρά έχει συγκεκριμένες διαστάσεις σε πλάτος, όλα είναι στα 60 εκατοστά.

Οπότε η μόνη λύση που βλέπω, είναι να αγοράσω κουτιά των 60 εκατοστών, και να τα κόψω. Έχει κανείς εμπειρία με κάτι τέτοιο;
(Το δύσκολο θα είναι να μεταφέρω τις βίδες που βιδώνουν τα πόδια και το πώς θα γίνουν οι πόρτες όταν κοπούν...)

Με τι εργαλείο θα έκανα μια τέτοια κοπή; Έχω σέγα, που φαντάζομαι δεν θα κάνει (δεν πιστεύω θα βγει ίδιο). Σκευτόμουν είτε το DSM 20 της dremel, ή να το ζητήσω από κάποιον που κάνει σχετικά πράγματα (χωρίς να ξέρω κάποιον ή να ξέρω αν θα το δεχθεί...).

[Τώρα θα μου πείτε προβλήματα που έχει ο κόσμος, και θα έχετε και δίκιο... :flipout:]

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Είμαι προβληματισμένος με μια κατασκευή για το σαλόνι... :smile:
Πρόσφατα συναρμολόγησα μια "σύνθεση" από κομμάτια του ικεα, της σειράς besta. Δεν έχω πρόβλημα με αυτά, παρά μόνο στο μήκος. Μου αφήνουν περίπου 40 εκατοστά τοίχο στην άκρη, και δεν μου αρέσει, θα ήθελα να γεμίσει όλος ο τοίχος. Το πρόβλημα είναι ότι η σειρά έχει συγκεκριμένες διαστάσεις σε πλάτος, όλα είναι στα 60 εκατοστά.

Οπότε η μόνη λύση που βλέπω, είναι να αγοράσω κουτιά των 60 εκατοστών, και να τα κόψω. Έχει κανείς εμπειρία με κάτι τέτοιο;
(Το δύσκολο θα είναι να μεταφέρω τις βίδες που βιδώνουν τα πόδια και το πώς θα γίνουν οι πόρτες όταν κοπούν...)

Με τι εργαλείο θα έκανα μια τέτοια κοπή; Έχω σέγα, που φαντάζομαι δεν θα κάνει (δεν πιστεύω θα βγει ίδιο). Σκευτόμουν είτε το DSM 20 της dremel, ή να το ζητήσω από κάποιον που κάνει σχετικά πράγματα (χωρίς να ξέρω κάποιον ή να ξέρω αν θα το δεχθεί...).

[Τώρα θα μου πείτε προβλήματα που έχει ο κόσμος, και θα έχετε και δίκιο... :flipout:]

Μια φωτογραφία όπως είναι με το κενό ίσως βοηθούσε στην εξεύρεση λύσης ...

Η σειρά Besta από τι "υλικό" κατασκευάζεται ?

Η δυσκολία θα είναι να "συμπέσουν" οι παλιές τρύπες με τις καινούργιες για να κάτσουν σωστά και τα πόδια , αλλά κυρίως οι μεντεσέδες .Οπότε μια λύση είναι το πατρόν , με ένα χαρτόνι "αντιγράφεις" την υπάρχουσα κατάσταση στο πλαινό (γιατί εκεί κυρίως θα έχεις πρόβλημα ) κάνεις τις κοπές , και χρησιμοποιείς το πατρόν για να ανοίξεις καινούργιες τρύπες , που θα αντιστοιχούν στη θέση των παλιών , οπότε θα σου κάτσουν καλά και οι μεντεσέδες . Δεν είναι εύκολο ,και θέλει ακρίβεια .Αν είχες τον οδηγό (της Wolfcraft πρέπει να είναι ) θα μπορούσες εύκολα να ανοίξεις νέες τρύπες . ´
Υ.Γ. Ελπίζω να κατάλαβα καλά τι ρώτησες , αλλιώς αγνόησε την απάντηση .

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Μια φωτογραφία όπως είναι με το κενό ίσως βοηθούσε στην εξεύρεση λύσης ...

Η σειρά Besta από τι "υλικό" κατασκευάζεται ?

Ιδέα δεν έχω. Τα πλαινά και τα ράφια είναι από μοριοσανίδα. Η πάνω και κάτω επιφάνεια κανείς δεν ξέρει. Η ικέα λέει επίσης μοριοσανίδα με γέμισμα ανακυκλωμένου χαρτιού. Δηλαδή τα 2 που θέλουν κόψιμο (πάνω και κάτω επιφάνειες) είναι κούφιες.

0.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η δυσκολία θα είναι να "συμπέσουν" οι παλιές τρύπες με τις καινούργιες για να κάτσουν σωστά και τα πόδια , αλλά κυρίως οι μεντεσέδες .Οπότε μια λύση είναι το πατρόν , με ένα χαρτόνι "αντιγράφεις" την υπάρχουσα κατάσταση στο πλαινό (γιατί εκεί κυρίως θα έχεις πρόβλημα ) κάνεις τις κοπές , και χρησιμοποιείς το πατρόν για να ανοίξεις καινούργιες τρύπες , που θα αντιστοιχούν στη θέση των παλιών , οπότε θα σου κάτσουν καλά και οι μεντεσέδες . Δεν είναι εύκολο ,και θέλει ακρίβεια .Αν είχες τον οδηγό (της Wolfcraft πρέπει να είναι ) θα μπορούσες εύκολα να ανοίξεις νέες τρύπες . ´
Υ.Γ. Ελπίζω να κατάλαβα καλά τι ρώτησες , αλλιώς αγνόησε την απάντηση .

Το πρόβλημα δεν είναι με τις τρύπες στο πλάι, δεν έχω θέμα με το ύψος. θέλω να το "στενέψω" οριζόντια, δηλαδή να κόψω την πάνω και κάτω επιφάνεια.
Η πάνω έχει μόνο 4 τρύπες (που βιδώνουν 4 μεταλλικά εξαρτήματα που σφίγγουν στα πλαϊνά ξύλα). Η κάτω επιφάνεια έχει τις ίδιες 4 τρύπες, αλλά και 4 σπειρώματα από βίδες μεταλλικά μέσα στο ποία βιδώνουν τα ποδαράκια:

0.jpg

Οι πανω και κάτω επιφάνειες νομίζω ειναι κούφιες (κυψελωτο χαρτονι) και στο τελειωμα τους έχουν νοβοπαν 4,5x4,5 περίπου που γίνονται ολα τα δεσιματα . Κόβεται ευκολα και μετα στο τελειωμα πρέπει να βάλεις δοκαρακι και εσυ 4,5x4,5 εσωτερικά για να γίνουν πάλι τα δεσιματα και προσθετεις την PVC φάσα που εχει για τελειωμα . Την έχω κανει αυτη την διαδικασία σε φίλο με "χαρτονενιο" επιπλο ΙΚΕΑ .

Α μάλιστα , λογικα τότε θα ειναι μελαμινη και ειναι πολυ πιο απλο στο να κοπεί και να μπουν πάλι οι βιδες απο τα φεραμια και τα πόδια . Ενα δισκοπριονο με καλο δίσκο

Είναι 60 πλάτος, 38 ύψος, 40 βάθος. Δεν γίνεται να το γυρίζω στο πλάι, το ύψος είναι 76 που θέλω (2*38).

Εδώ τα χαρακτηριστικά του:
http://www.ikea.gr/kathistiko/apoth...besta/skeletoi/skeletos-60x40x38-53322/78465/

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α μάλιστα , λογικα τότε θα ειναι μελαμινη και ειναι πολυ πιο απλο στο να κοπεί και να μπουν πάλι οι βιδες απο τα φεραμια και τα πόδια . Ενα δισκοπριονο με καλο δίσκο

Μελαμίνη δεν νομίζω να είναι. Είναι κούφιο νομίζω. Όταν το κουνάς, ακούς "κίνηση" μέσα... Επίσης είναι ελαφρύ για τόσο μεγάλο κομμάτι.
Απλά πρέπει να είναι πιο λεπτό...

Όχι. Πρέπει να έρθει στο ίδιο ύψος με τα άλλα δίπλα του. :flipout: