Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

χαχα, ωραιο το φιδονι που καραδοκει!! Εγω θα το περνουσα και ενα χερι μαυρο βερνικακι :))

Το ανοιχτοχρωμο ειναι ο "υπενθυμιστης". Το μαυρο εμφανιζεται ως "τιμωρητης" , ειναι μεγαλο, ασχημο και πολυ κακο.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Τι μου θυμησατε τωρα.... Οταν εφτιαχνα την κουζινα, και επειδη ειμαι "ψειρας του κερατά", και δεν ανεχομαι μακακιες σε ακριβες κατασκευες του στυλ "το κανουμε οπως μας βολευει και οχι οπως πρεπει και star x : μας αν αυτο θα χαλασει σε 6 μηνες, αρκει να πληρωθουμε και να φυγουμε", ειχα κρεμασει αυτον τον "οφι" απο το ταβανι για οσο καιρο φτιαχνοταν η κουζινα.
Τι το εχεις κρεμασει εκει αυτο μου ελεγαν; Για να σας υπενθυμιζει οτι αν γινει μακακια, "μαυρο φιδι που σας εφαγε".

View attachment 124438

χαχαχαχα ήταν το πρώτο ποστ που άνοιξα ...τράβηξα την πρώτη τζούρα και πήγα να πιω την πρώτη γουλιά από το καιμάκι του διπλού ελληνικού διαβάζοντας ταυτόχρονα.....και απλά πνίγηκα ...και τώρα σκουπίζω πληκτολόγιο και οθόνη.....να´σαι καλά παληκάρι !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παιδια καλησπερα ... Υπαρχει καποιος επαγγελματίας μαραγκός εδω να βοηθήσει σε κατι ?
Εφτιαξα ενα τραπεζάκι απο παλέτες για εναν φιλο που πουλάει ελαιόλαδο και το εδωσε σε εναν πελάτη του για διαφημιστικό στο μαγαζι του και να ακουμπάει τα μπουκάλια με τα λάδια ...
Το θεμα ειναι οτι μας ειπε ο λογιστής του οτι χρειάζεται καποιο παραστατικό (δελτίο αποστολής η τιμολόγιο) το τραπεζακι για να ειναι τυπικά μεσα στο ξένο μαγαζι. Υπαρχει καποιος μαραγκός που να θελει να εξυπηρετήσει με καποια εικονική πώληση ? οτι δηλαδη αυτος το εφτιαξε και για λογαριασμό τρίτου ? αν υπαρχει καποιος ας στειλει πμ μπας και βγαλουμε ακρη.

να και ο ένοχος ....

http://postimg.org/image/d1q9rq04f/

μήπως μπορεί να καλυφθεί η ιστορία με το
http://epixeirisi.gr/ΒΗΜΑ-ΛΟΓΙΣΤΩΝ/9480/Δώρα-προς-πελάτες,-διακανονισμός,-αυτοπαράδοση-και-διακίνηση
Δώρα προς πελάτες ?

Εννοείτε οτι αν κοπεί χαρτί το ΦΠΑ θα πληρωθεί ... Οσο κουλό και αν σας ακούγετε κανονικα αυτο ειναι κατι που θα επρεπε να εχει αγοραστεί απο καποιον (μάστορα, εργοστάσιο κτλ.) απο την εταιρια που παράγει τα λάδια και μετα να σταλεί απο την εταιρια στον πελατη της σαν διαφημιστικό στάντ με μηδενικό κόστος με δελτίο αποστολής. Αυτη ειναι η απόλυτα νόμιμη διαδικασία .... Τωρα που το φτιάξαμε μονοι μας για να περασει η ωρα μας και να γλυτωσουμε το κόστος κατασκευής, δεν μπορουμε να το αποδείξουμε. ...

Δεν μπορει να κόψει δελτίο αποστολής σε κατι που δεν εχει αγοράσει ... Και δεν μπορει να πει οτι το εφτιαξε μονος του γιατι δεν το εβαλε στο δικο του μαγαζι, το εδωσε σε τρίτο .... Χρειάζεται η μαραγκός να πει οτι το εφτιαξε αυτος ... Η ισως καποια μεταφορική να κόψει ενα εικονικό παραστατικό μεταφοράς οτι το πηρε απο την εταιρια του φίλου και το πηγε στον πελάτη ...

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό.

Παιδια οποιος ξερει με σιγουρια κατι αλλο ας μας πει καμια γνωμη .... Παντος ο λογιστής του του ειπε η να βρει χαρτί απο μαραγκό οτι και καλα το αγόρασε ... Η για να φενεται οτι το εφτιαξε μονος του πρεπει να βρει μεταφορική να κόψει χαρτί οτι το μεταφέρανε απο το μαγαζι του στο μαγαζι του πελατη ...

Παιδια οποιος ξερει με σιγουρια κατι αλλο ας μας πει καμια γνωμη .... Παντος ο λογιστής του του ειπε η να βρει χαρτί απο μαραγκό οτι και καλα το αγόρασε ... Η για να φενεται οτι το εφτιαξε μονος του πρεπει να βρει μεταφορική να κόψει χαρτί οτι το μεταφέρανε απο το μαγαζι του στο μαγαζι του πελατη ...

Kαλο θα ηταν οι φορονομικες συμβουλες να αποφευγονται καθως χρειαζεται απολυτη υπευθυνοτητα και δεν ειναι ακριβως θεμα 'καφενειου'...:))

Έτσι ειναι Starman , το ίδιο πρόβλημα είχα αντιμετωπίσει οταν είχα ανοίξει το Pet shop και είχα φτιάξει ολα τα σταντ απο ξύλο . Με είχε βάλει ο λογιστής να του βρω ενα "εικονικο" παραστατικό για αυτα . Τυπικά ολα αλλα...

Καλημέρα στην παρέα ! :-)

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Μπορεί, νομίζω, να χρησιμοποιήσει και ένα τιμολόγιο πολύ μικρής αξίας από κατάστημα πώλησης ξυλείας. Ας ρωτήσει και αυτό τον λογιστή.

Παρακαλεσα κατι παραπανω.

Θα μπορουσαμε να σταματησουμε αυτη την συζητηση για φοροτεχνικα θεματα?

Παρακαλεσα κατι παραπανω.

Θα μπορουσαμε να σταματησουμε αυτη την συζητηση για φοροτεχνικα θεματα?

Συγνώμη Μιχάλη , πρέπει να γράφαμε ταυτόχρονα .

Ηλια, εxω το φακουδακι σου ζωντανο στην Αθηνα απο λαθος.. τελος Φλεβαρη που ερχομαι θα στο στειλω η θα το δωσω στον Κυριακο :))

Παιδια ευχαριστω για τις γνώμες ... Αρχικά το ποστ το εκανα για να ρωτησω αν υπαρχει καποιος επαγγελματίας που εχει διαθεση να εξυπηρετήσει με καποιο χαρτί οχι για να κανουμε κουβεντα περι φορολογίας και νομιμότητας ... Ετσι και αλλιως σιγουρα δεν θα κατσει ο φιλος να βασιστεί σε γνώμες, οτι του πει ο λογιστής του θα κανει....
Το θεμα εγω θεωρώ οτι έκλεισε και παμε παρακατω ....

Ηλια, εxω το φακουδακι σου ζωντανο στην Αθηνα απο λαθος.. τελος Φλεβαρη που ερχομαι θα στο στειλω η θα το δωσω στον Κυριακο :))

Το δεύτερο να κάνεις.
Χαχαχαχα
Θα βρεθούμε απο κοντα οταν έρθεις λοιπόν και οι τρεις να το δώσεις στον Κυριάκο να μου το δώσει...χαχαχαχα...
Με το καλο να έρθεις να σε δούμε και τα υλικα ειναι δευτερεύον.. ! :-)

Starman μπες στο taxheaven.gr/forum και κάνε μια ερώτηση, είμαι σίγουρος ότι θα πάρεις απάντηση αρκετά σύντομα. Εγώ έχω μια γνώμη επ'αυτού αλλά ο Μιχάλης πολύ σωστά έβαλε φρένο στη συζήτηση.