Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων
170000δρχ είναι 449ευρώ, άρα λίγο χειρότερα ήταν
για την ανεργία προφανώς ισχύει, αλλά γενικά τα προϊόντα τεχνολογίας έχουν γίνει παγκοσμίως θεαματικά φθηνότερα από παλιά (κυρίως λόγω κίνας).
πχ
http://www.stereotiki.gr/store4/stayer-sab-781r-125mm-780w.html
....τοτε ομως με ενα πεντοχιλιαρο (14,45 euros) εβγαινες εξω για Σαββατοβραδο με την γκομενα και ησουν και large!!!
Δεν μιλαμε βεβαια για το τι εκανες με 10000 δρχ.....
Οι τιμες αυτες ηταν εξωπραγματικες για την εποχη του δισκου και το κουλουρι (φρατζολιτσα) στο κυλικειο του σχολειου εκανε ενα πενηνταρακι. Ακουστε λοιπον το "ψωμι 300" και υπολογιστε ποσο εχει σε δραχμες το κιλο σημερα, χωρις να ειναι και το ιδιο ψωμι.
Οταν λεω στην ανηψια μου (9) τι πληρωναμε τοτε για παγωτο, τσιπς, καραμελες, κιςς, κτλ. μεταφρασμενα σε ευρω, ανοιγει το στομα σαν "χανος" και μου λεει ποσο τυχεροι υπηρξαμε ως παιδια.
Μπορει να "ματωσε" ο πατερας μου το 1985 (νομιζω τοτε ηταν) να μας παρει σαν χριστουγεννιατικο δωρο την πρωτη μας grudig εγρωμη τηλεοραση, αλλα σας πληροφορω οτι αυτη η τηλεραση παιζει ακομα σπιτι μου 30 χρονια μετα, με ελλαχιστες επισκευες, αν και εχουν ξεθωριασει τα χρωματα πλεον.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λοιπον αυτο που συμβαινει δεν ειναι πλεον θεμα του "τι μαστορεψαμε σημερα" αλλα θεμα του καφενειου. Θυμοσαστε εκεινο το "ερημο" Πιτσος που προσπαθω να επισκευασω και επεσα σε ελλατωματικο κολλαρο νερου;
Λοιπον το μαγαζι, μου το αντικατεστησε και αφου το τοποθετησα ξεκιναω τη δοκιμη.
Το νερο ανεβαινε στο καδο, ανεβαινε, ανεβαινε και μενα με ζωσανε τα φιδια. Και ξαφνικα νερο κατω........
^#%$#$ Κοιταω και το αλλο κολλαρο που συνδεεται με το ψιλο του πρεσοστατη, σε εκεινο το σημειο εχανε.....
Λεω θα φταιει η πατεντα που εκανα επειδη ηταν απο ελλατωμα κατασκευης λιγο πιο μεγαλο σε διαμετρο. Αμ δε..
Ειχε τρυπα πολυ ψιλη στη ραφη, παλι απο κατασκευαστικο λαθος.
Στελνω ενα φιλο να μου παρει ενα αλλο, απο διαφορετικο καταστημα, λεγοντας του να προσεξει τη διαμετρο στο μικρο ακρο. Μου το εφερε προχτες και πριν το βαλω του ριχνω μια πολυ προσεκτικη ματια, και τιιιιιιιιι βλεπω;
Και αυτο τρυπα στη ραφη!!!!!!!!!!!
Λετε να παιξω λοττο;
Καλημερα σε ολους και ολες = (Καρμεν).