Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

communication-pp-43-638.jpg

Να αλλαξω λιγο το κλίμα με την εξής ερωτηση .... Βρηκα σε αγγελια παρα πολυ φθηνά 20 , ενα Bosch δραπανοκατσαβιδο σχεδον καινουριο αλλα οι μπαταρίες απο οτι ειπε ο ιδιοκτήτης ειναι τελείως ψόφιες και δεν ειναι λιθίου ... Να το παρω ? φτιανχονται ?

Να αλλαξω λιγο το κλίμα με την εξής ερωτηση .... Βρηκα σε αγγελια παρα πολυ φθηνά 20 , ενα Bosch δραπανοκατσαβιδο σχεδον καινουριο αλλα οι μπαταρίες απο οτι ειπε ο ιδιοκτήτης ειναι τελείως ψόφιες και δεν ειναι λιθίου ... Να το παρω ? φτιανχονται ?

Σχεδόν καινούριο δραπανοκατσάβιδο και ψόφιες μπαταρίες, 2 σενάρια ακούγονται:

1) Το έχει λιώσει στην χρήση αλλά εμφανισιακά την παλεύει

2) Το είχε να κάθεται αχρησιμοποίητο και τα τίναξαν οι μπαταρίες.

Σκέψου ότι για ενα πακετάκι θα δώσεις 20-30 ευρώ σίγουρα. Δεν δίνεις ένα 50άρι - 60άρι να πάρεις από τo Lidl ένα καινούριο να το κατευχαριστηθείς κιόλας και να έχεις 3 χρόνια εγγύηση?

Oχι.
Εαν οι μπαταριες δεν ειναι λιθιου, μην μπεις καθολου στον κοπο. Αν αξιζε τον κοπο, αυτος που το πουλαει θα τις εφτιαχνε.
Περα απο αυτο, χωρις μπαταριες δεν μπορεις να ελεγξεις την κατασταση του δραπανου χωρις να το αγορασεις.

Σάκη δλδ αν πχ στις κατασκευές μόνο δύο άτομα ασχολούνται και ανεβάζουν κατασκευές τι πρεπει να κάνουμε?

Όλοι να χαλαρωσουμε μπαίνουμε και να διαβάσουμε κάτι για το χόμπι μας.

Λεει οτι το ειχε και καθότανε για αυτο ψόφησαν.... Ρε παιδια αληθεια δεν ξερω γιατι αλλα δεν εχω εμπιστοσύνη σε ολα τα πραγματα του lidl ... Αντί να δόσω 50-60 στο lidl προτιμώ να δόσω παραπανω και να παρω κατι επώνυμο ... Βεβαια απο σοβαρα εργαλεια μονο το δισκοπριονο εχω απο lidl.

Λεει οτι το ειχε και καθότανε για αυτο ψόφησαν.... Ρε παιδια αληθεια δεν ξερω γιατι αλλα δεν εχω εμπιστοσύνη σε ολα τα πραγματα του lidl ... Αντί να δόσω 50-60 στο lidl προτιμώ να δόσω παραπανω και να παρω κατι επώνυμο ... Βεβαια απο σοβαρα εργαλεια μονο το δισκοπριονο εχω απο lidl.

Αν έχεις περιθώριο για παραπανω τότε ακόμα καλύτερα φίλε μου.
Αν θες κάτι επώνυμο που θα σου κρατήσει για πολλά χρόνια δες και το Bosch GSR 10.8.
Πακέτο με κουτί, μπαταρία, φορτιστή και 3 χρόνια εγγύηση βγαίνει κοντά στα 85 ευρώ συν κάποια μεταφορικά αν δεν κάνω λάθος.

starman75 οταν λεει καινουργιο το δραπανοκατσαβιδο να υποθεσουμε 1-2-3 μηνες ;
Αν ειναι τοσο δεν ειναι πολυ καιρος για να ειναι πολυ καιρο εκφορτιστη η μπαταρια και να τιναξει τα πεταλα,αρα οπως προειπαν τα αλλα μελη κατι αλλο παιζει.

Κυριακο δεν ειναι μονο στις κατασκευες,ειναι σε ολα τα thread αναφερα,αλλα anyway θα κανω scrolling και θα τα προσπερναω.

Εχεις Λίνκ ? ... Παντα αγόραζα καλα πραγματα και τα εχω μια ζωη ... Εκτος απο τα 3-4 τελευταια χρονια που λογο κατάστασης έπεσα στα ενχελ .... Το βασικό μου κατσαβίδι ειναι ενα AEG που το ειχα παρει πριν 4-5 χρονια 230 αν θυμαμαι καλα .... Του εχω πιει το αιμα στην κυριολεξία γιατι τοτε δουλευα σε μια εταιρια που βάζαμε πάτωματα deck εξωτερικού χώρου και πηγα σε 2-3 δουλειες με αυτο .... Του άλλαξα μονο μια μπαταρία και τελος ... Ακομα αντεχει

Έχω κ εγώ ένα Bosch δραπανοκατσαβιδο μπαταρίας 14v περίπου μια οκταετια. Οι μπαταρίες έχουν φορτιστεί 3 κυριολεκτικά φορές . Φυλάω κάπως τα εργαλεία με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην τα χαίρομαι. πλέον δεν κρατάνε πάρα για 10 βίδες. Δεν έψαξα καν αλλά αν ήταν λογικό κόστος θα ψηνόμουν να τις αντικαταστήσω κ να του πιω το αίμα !

Εχεις Λίνκ ? ... Παντα αγόραζα καλα πραγματα και τα εχω μια ζωη ... Εκτος απο τα 3-4 τελευταια χρονια που λογο κατάστασης έπεσα στα ενχελ .... Το βασικό μου κατσαβίδι ειναι ενα AEG που το ειχα παρει πριν 4-5 χρονια 230 αν θυμαμαι καλα .... Του εχω πιει το αιμα στην κυριολεξία γιατι τοτε δουλευα σε μια εταιρια που βάζαμε πάτωματα deck εξωτερικού χώρου και πηγα σε 2-3 δουλειες με αυτο .... Του άλλαξα μονο μια μπαταρία και τελος ... Ακομα αντεχει

1) http://www.werkzeugalarm.de/elektro...u-ladegeraet-al-1115-cv-in-i-boxx-72/a-11188/

2)http://www.werkzeugalarm.de/elektro...-l-boxx-einlage-2608438003-fuer-gr-1/a-10567/

Θα κάνουμε μία ομαδική τώρα, αν θες το βάζεις μέσα και επωφελείσαι από χαμηλά μεταφορικά.

Η Αγαπη εχει κανει ενα ποστ πως να αλλάξουμε στοιχεία στις μπαταρίες και να γινουν καινούργιες ... Αλλα δεν ξερω αν μπορω γιατι με τα ηλεκτρονικά δεν το εχω καθολου

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μου ματωσες την καρδιά τωρα .... Το προηγουμενο μοντέλο που το έβγαζε με πάνινο βαλιτσάκι μου το εχουν κλέψει ... Ακομα το κλαίω γιατι ηταν φοβερο μηχάνημα ...

Θα το χαζέψω το site και θα σας πω .... Ποτε θα κανετε παραγγελία ?

Εγώ που είμαι αρκετά μεγάλος για να μεταναστεύσω ...λυπάμαι που αφού τα δίνετε που τα δίνετε δεν βάζετε κάτι πάρα πάνω να τα αγοράσετε από αυτά τα ρημάδια τα ελληνικά καταστήματα. Ειλικρινά λυπάμαι που ψάχνετε μέχρι και γυαλόχαρτα να αγοράσετε απ έξω.
Τέλος πάντων ....μην μου δίνετε σημασία ...είμαι γερο γκρινιάρης :grandpa:

φιλε ορμα... παρα παρα πολυ καλη τιμη αυτο που ανεβασε ο Νικ

το μερλιν το εχει στα 155 ε και με 1,5 αμπερ μπαταριες οχι με 2 αμπερ που ειναι το γερμανικο
https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...ustiko-mpatarias-bosch-gsb-108-108v-61968410/

btw ξερει κανεις πως κλεινει αυτο το γ@μηδι?

giphy.gif

:bigcry:

Εγώ που είμαι αρκετά μεγάλος για να μεταναστεύσω ...λυπάμαι που αφού τα δίνετε που τα δίνετε δεν βάζετε κάτι πάρα πάνω να τα αγοράσετε από αυτά τα ρημάδια τα ελληνικά καταστήματα. Ειλικρινά λυπάμαι που ψάχνετε μέχρι και γυαλόχαρτα να αγοράσετε απ έξω.

Mαζι σου Νικολα,και να ηταν μονο τα γυαλοχαρτα .....
Θα αρχισουν τωρα να σου πουνε γλυτωνουμε στο συνολο 10 ευρω εκαστος αν τα παιρναμε απο Ελλαδα,και θα τα αποθηκευσουν, κανεις δεν θα χρησιμοποιηση τοσα σε συντομο διαστημα,και θα τα φαει η υγρασια και οταν θα τα θελουν θα γινουν σφουγγαρια τα γυαλοχαρτα :flipout: γιαυτο παμε σαν χωρα κουφετο,γιατι λειτουργουμε σκεφτομενοι σαν μοναδα ,οχι σαν συνολο

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Τα 10 φύλλα γυαλόχαρτά Bosch d125mm k240 στην Ελλάδα έχουν 4,33 ευρώ άρα τα 50 έχουν 21,65 ευρώ και από Γερμανία έχουν 8,99 ευρώ

Εσύ από που θα αγόραζες τα 5-6 πακέτα που χρειάζεσαι ?

Δικαίωμα σου Ιωάννη ...εγώ άλλου το πήγα ... τέλος πάντων.
Δεν χρειάζομαι τόσα γυαλόχαρτα εκτός και αν κάνω μία μεγάλη κατασκευή την ημέρα.... εκτός αυτού είπα:
"Τέλος πάντων ....μην μου δίνετε σημασία ...είμαι γερο γκρινιάρης :grandpa:"

Νικ, δεν πάει έτσι.
Το χρήμα κάνει κύκλο αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα.
Δεν είναι απλά κάτι παραπάνω, στην χειρότερη είναι μισή τιμή (20-25 λεπτά μαζί με τα μεταφορικά βγαίνει το κομμάτι ενώ εδώ το λιγότερο 2.5 ευρώ η 5άδα).

Έχουμε πάρει πολλές φορές και από Ελλάδα οπότε μην μου στεναχωριέσαι!!! :)
Τους μεγάλους τους σεβόμαστε και ας γκρινιάζουν και λίγο... Η πολλή γκρίνια είναι το θέμα! :)

Mαζι σου Νικολα,και να ηταν μονο τα γυαλοχαρτα .....
Θα αρχισουν τωρα να σου πουνε γλυτωνουμε στο συνολο 10 ευρω εκαστος αν τα παιρναμε απο Ελλαδα,και θα τα αποθηκευσουν, κανεις δεν θα χρησιμοποιηση τοσα σε συντομο διαστημα,και θα τα φαει η υγρασια και οταν θα τα θελουν θα γινουν σφουγγαρια τα γυαλοχαρτα :flipout: γιαυτο παμε σαν χωρα κουφετο,γιατι λειτουργουμε σκεφτομενοι σαν μοναδα ,οχι σαν συνολο

Να φανταστώ ότι εσύ είσαι νομοταγής πολίτης και όχι "κοπρόσκυλο" δημόσιος υπαλληλος που δουλεύουν οι ιδιωτικοί να τον πληρώνουν.
Επίσης αν είσαι ιδιωτικός υπάλληλος η επιχειρηματίας, κόβεις αποδείξεις και τιμολόγια κανονικά και είσαι φορολογικά τακτοποιημένος.

Εγώ σε αυτά που θα παραγγείλουμε θα πληρώσω κανονικά ΦΠΑ και λοιπόυς φόρους, δεν θα τα πάρω μαύρα.
Επίσης αν αυτά που έλεγες είχαν πρακτική σημασία, τότε δεν θα έπρεπε και οι Γερμανοί και οι λοιποί να έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές γιατί διαρρέει το χρήμα έξω.

Στην Ελλάδα κοιτάμε την πινέζα και χάνουμε το βουνό.

Εσύ βέβαια είσαι γνωστό πνεύμα αντιλογίας και κακώς σου απαντάω αλλά τέλος πάντων. Σε προκαλώ βέβαια να μας δείξεις τις κατασκευές σου, τα εργαλεία σου και να μας πεις πόσο Βέρος Έλληνας είσαι.
Μάλλον για ΧρυσοίΑβγεί μου κάνεις απ ότι έχω καταλάβει. Εγώ δυστυχώς είμαι τουρκόσπορος!

Εγώ χωρίς να ξέρω για ποιους αναφέρεσαι προτείνω να τους εξοστρακίσουμε από το forum αλλά και κατ ιδίαν αν θες.
Καλώς η κακώς οι πιο ενεργοί εδώ μέσα είμαστε (βάζω και τον ευατό μου μέσα πάντα) καμιά 10αριά άτομα, οπότε είναι λογικό να βλέπεις συνεχώς τα ίδια ποστ.

Επίσης θα σου το ξαναπώ γιατί δεν το κατάλαβες. Να μην είσαι ειρωνικός. Πες ότι είναι να πεις αλλά μην προσβάλεις τον άλλο, δεν θα σου δώσω παραδείγματα γιατί ο οποιοσδήποτε μπορεί να δει τον τρόπο με τον οποίο μιλάς σε ξένους ανθρώπους χωρίς να τους έχει δει κλπ.

Εγω δεν ανεφερα για εξωστρακισμο,απλα να γραφει καποιος ολο το 24 ωρο και ειδικα σε μιση ωρα 20 μηνηματα,και να κανει σε ενα μηνυμα 5 replays ειναι κουραστικο για τους υπολοιπους ,ασχετα αν απο ευγενεια δεν μιλαει κανεις,αλλο ενεργοι και αλλο κουραστικοι,γιατι και ο Μιχαλης και ο Κυριακος ειναι ενεργοι,αλλα δεν ειναι κουραστικοι,ισα-ισα εχουν ενδιαφερον ολα τους τα μυνηματα.

Οσο για την πλαγια οδο που επιχειρης να παρεις υποστηρικτες βλεπεις οτι δεν υπαρχει καμμια υποστηρηξη σχεδον,αν και θα την ηθελες λογο '' προσφορας '' στο forum.
Επισης μην ξεχνας οτι σου την λενε πολλοι οτι εισαι παρορμητικος,και δεν παραδεχεσαι κατι.

Να φανταστώ ότι εσύ είσαι νομοταγής πολίτης και όχι "κοπρόσκυλο" δημόσιος υπαλληλος που δουλεύουν οι ιδιωτικοί να τον πληρώνουν.
Επίσης αν είσαι ιδιωτικός υπάλληλος η επιχειρηματίας, κόβεις αποδείξεις και τιμολόγια κανονικά και είσαι φορολογικά τακτοποιημένος.

Εγώ σε αυτά που θα παραγγείλουμε θα πληρώσω κανονικά ΦΠΑ και λοιπόυς φόρους, δεν θα τα πάρω μαύρα.
Επίσης αν αυτά που έλεγες είχαν πρακτική σημασία, τότε δεν θα έπρεπε και οι Γερμανοί και οι λοιποί να έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές γιατί διαρρέει το χρήμα έξω.

Στην Ελλάδα κοιτάμε την πινέζα και χάνουμε το βουνό.

Εσύ βέβαια είσαι γνωστό πνεύμα αντιλογίας και κακώς σου απαντάω αλλά τέλος πάντων. Σε προκαλώ βέβαια να μας δείξεις τις κατασκευές σου, τα εργαλεία σου και να μας πεις πόσο Βέρος Έλληνας είσαι.
Μάλλον για ΧρυσοίΑβγεί μου κάνεις απ ότι έχω καταλάβει. Εγώ δυστυχώς είμαι τουρκόσπορος!

Αλλα νταλλων παπαντάλων οπως παντα,τι να σου απαντησω δεν αξιζει απαντηση τσαμπα τρωω τον χρονο μου μαζι σου,εισαι ανεπιδεκτος μαθησης