Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Και για τη μεντα λενε πως καθαριζει τα πνευμονια.Σε αφεψημα παντα..Παιδια,αμα δεν το κοψουμε λεω εγω δε γινεται δουλεια..
+1...καλά τα μαντζούνια, αλλά τι να σου κάνουν με 1,5 πακέτο τη μέρα.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Και για τη μεντα λενε πως καθαριζει τα πνευμονια.Σε αφεψημα παντα..Παιδια,αμα δεν το κοψουμε λεω εγω δε γινεται δουλεια..

Να το κόψεις, εγώ πήγα σε Ε.Τ. και το έκοψα μαχαίρι εδώ και δύο μήνες τώρα ...

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Τι είναι το Ε.Τ. Γιάννη?
...και τελικά πόσα μαστόρια καπνίζουν στο φορουμ?
Είμαστε πολλοί?

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Ανα μπράβο.
Σε 2 άτομα που πήρα ηλεκτρονικό τσιγάρο, ο ένας το έκοψε σε περίπου 1 μήνα από την έναρξη του ηλεκτρονικού τσιγάρου και ο άλλος (ο πατέρας μου) σε 3 μήνες.
Και οι δύο πήραν από 3-4 κιλά αλλά αυτά χάνονται και δεν είναι τίποτα μπροστά στην ζημιά του τσιγάρου.

Εν τω μεταξύ ο πατέρας μου έκανε κάθε βραδυ εισπνοές, ροχάλιζε κλπ.
Με την έναρξη του ηλεκτρονικού τσιγάρου από την πρώτη κιόλας εβδομάδα όσο και αν σας φαίνετια απίστευτο όλα κόπηκαν...
Και τώρα λέει ότι είναι άλλος άνθρωπος και δεν μπορεί να ξαναεπιστρέψει στο τσιγάρο γιατί το σιχαίνεται πλέον (είναι και 63 χρονών)...

Και εγω το ειχα κοψει 6 μηνες με ηλεκτρονικο τσιγαρο,μεχρι που η μλκια μου χαλασε..Ε,αυτο ηταν..το ξαναρχισα.Αλλους 6 μηνες το ειχα κοψει παλια με patches της nicorett,μεχρι που πηρα χαμπαρι πως ειχα αγριευτει και τσακωνομουν με ολον τον κοσμο..

Καλή δουλειά κάνει το σπρέι της nicorette. Αλλά πρέπει να αρκεστείς σ' αυτό. Άμα καπνίζεις κιόλας πολλά τσιγάρα ...απλά δεν το κόβεις.
Το κατάφερα κανένα δίμηνο με 2 - 4 τσιγαρα καθημερινα, που μετα εγιναν 1 -2 πακετα!

Μην υποτιματε τη δυναμη της ανθυποβολης. Πατερας μου μετα απο 30 χρονια και 4 πακετα την ημερα. Αποτυχημενες αποπειρες με τσιχλες και σιροπια. Με πνιγμους απο φλεματα καθε βραδυ και στα 46 να μην μπορει να ανεβει μια σκαλα, δυο φορες στο ΕΣΥ με οξυγόνο, εκανε βελονισμο και σε μια εβδομαδα απο την πρωτη συνεδρια το εκοψε μαχαιρι. Πλεον τον ενοχλει που καπνιζουν οι αλλοι, επανηλθε η όσφρηση του και αντεχει το καλοκαιρι 1 ωρα κολυμπι καθε μερα ( για να βγαζει δολωμα ). Πηγε βεβαια απο τα 100 στα 130 κιλα, αλλα εκει μαλλον φταιει που επανηλθε η οσφρηση και ως επακολουθο και η ορεξη του :p Ολα ειναι στο μυαλο. Αν δεν θες να το κοψεις, δεν θα το κοψεις.

Και ο πατερας μου τα απολαμβανε. Μαλιστα οταν δεν καπνιζε ειχε στα χερια του ενα τσιγαρο μεχρι να το αναψει... Αλλα οταν του ειπε ο γιατρος οτι το ενα πνευμονι λειτουργει στο 20% και το αλλο στο 40% , στα 46 του του , αποφασισε οτι αν θελει να φτασει να δει εγγονι θα επρεπε να το κοψει. Οι γιατροι παντως του ξεκαθαρισαν οτι δεν θα καθαρισουν ποτε τα πνευμονια του και αυτο που τον σωζει ειναι οτι εχει γερη καρδια (μαλλον απο το κολυμπι και το κουπι στη βαρκα οταν ψαρευει)

Θα πάει μακρυά ρε η κουβέντα ???

Να ανάψω καμιά πίπα ...γι αυτό ρωτάω.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Μα δε θελω δασκαλε...Απλα ξερω πως πρεπει.Πιστεψε με οτι τα περισσοτερα τσιγαρα τα απολαμβανω..Δυστυχως..

Πέραν από το θέμα υγείας δες και την οικονομική πλευρά του θέματος. Άμα καπνίζεις πάνω από ένα πακέτο την μέρα και πας σε Η.Τ. το κέρδος είναι πάνω από 100 ευρώ ανά μήνα, Πόσα εργαλεία παίρνεις επιπλέον το χρόνο ?

Καλημέρα στήν παρέα

Φίλε Νίκο όλα είναι στό μυαλό στήν σκέψη,όπως προείπε ο φίλος Γιάννης (songless_bird) μέ τήν αυθυποβολή.
Αλλος μπορεί νά τό κόψει εύκολα σχετικά καί άλλος πολύ δύσκολα,από δυναμικότητα,πείσμα,καί επιμονή,ο κάθε άνθρωπος διαφέρει.
Ο σκοπός είναι ο καθένας νά ψάξει νά βρεί ποιός είναι ο τρόπος πού θά τού λειπη λιγότερο τό τσιγάρο
Συνήθως ο πρώτος μήνας είναι δύσκολος μετα σταδιακά μειώνεται η ανάγκη,καί φυσικά τό κυριότερο νά μήν τό ξαναβάλεις στό στόμα σου ποτέ,ούτε και να πείς θά κάνω ένα-δυό γιατί μπορεί νά το ξαναρχίσεις οπως και έγραψες στό παρελθόν.

Εδώ μπορείς νά φτιάξεις καί ένα banner νά βάλεις πόσα τσιγάρα κάπνιζες,τό κόστος τους,και ποτε τό έκοψες,καί όταν δείς τά χρήματα πού θά έχεις γλυτώσει,θά είναι ένα ακόμα κίνητρο νά κόψεις αυτήν τήν κακιά εξάρτηση.

http://el.sincemylastcigarette.com/

Last edited:

Είναι υπερτατη χαζομάρα να πληρώνετε να χαλάτε την υγεία σας.

Ειδικά όσοι μένετε σε πόλεις ανοίξτε τα παράθυρα και ρουφατε καυσαεριο τζάμπα!!!!!

Σκεφτείτε πόσα εργαλεία έχετε καπνίσει!

Ξεκίνησα το τσιγάρο στα 16 κάπνιζα μέχρι τα 34 και τώρα είμαι 7 χρόνια χωρίς τσιγάρο.
Και όχι μόνο δεν μου λείπει πλέον άλλα με ενοχλεί κιόλας.

Το δύσκολο είναι οι 3 πρώτοι μήνες να μην κάνεις ούτε 1 τσιγάρο.
Αλλά ΑΞΙΖΕΙ την προσπάθεια.-bye-

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλημέρα στην παρέα. Τώρα διάβασα τα περι καπνίσματος. Εγώ το έκοψα μαχαίρι μετά από 19 χρόνια καπνίσματος. (1974-1993). Με λιγότερα την ημέρα κλπ δεν γινότανε δουλεία. Η.Τ δεν υπήρχε και τώρα οι γιατροί μου λένε "την καρδιά την σώζει ό,τι δεν καπνίζεις".

Last edited:

ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω , πως ακριβώς μπορείς να τη βρίσκεις με ένα ματσούκι στο χέρι , και όλη μέρα παφ πουφ. Μεγαλύτερη .......απαριά δεν πρέπει να έχει εφευρεθεί. Οι δε γυναίκες , πολλαπλά χειρότερες από τους άνδρες. Ρε καλά είπε ένας γνωστός μου κάποτε , "τη μόνη πρόοδο που έκαναν οι Ελληνίδες τα τελευταία χρόνια , είναι που πήραν όλα τα αρνητικά των ανδρών".