Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημερα και ζεστή φαίνεται να ειναι η μέρα και σημερα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ο σκύλος δεν το εκτιμάει ακόμη, αλλά θα το εκτιμήσει με τα πρώτα κρύα...
Αν δεν τον μαθεις να το εκτιμαει, δεν θα το εκτιμησει ουτε στα κρυα. Για αρχη πετα κανα μεζε μεσα, για να ξεπερασει το αγνωστο και να μπει. Μετα βαλτον να κανει κατι και πετα την ανταμοιβη του μεσα στο σπιτακι. Σιγα σιγα θα αρχισει να το συνηθιζει. Τελος το τοπ θα ειναι να του δημιουργησεις την εντυπωση οτι εκει ειναι ασφαλης και ειναι αβατο για οποιον παει να τον πειραξει. Π.χ. τον κυνηγας να τον μπανιαρεις και την κοπαναει και μπαινει μεσα στο σπιτακι. Επ' ουδενι δεν θα πρεπει να τον βγαλεις απο εκει.
Μου πηρε 3 μηνες να κανω το σκυλι μου στην λεξη "Box" να πηγαινει μονο του μεσα στο κλουβι αεροπορικης μεταφορας και να αισθανεται ανετα εκει, και οχι σαν καταδικος.

Η πορτα πρεπει να ειναι τα 3/4 του υψους εδαφος - ακρωμιο, http://all-about-dog-houses.com/docs/sizing-dog-house.htm , αλλα αυτο μονο οταν το σκυλι ΔΕΝ πρεπει να κανει ενα μικρο σαλτο για να μπει μεσα (υπερυψωμενο σπιτι). Σε αυτη την περιπτωση ή φτιαχνουμε ραμπα, ή μεγαλωνουμε την πορτα θυσιαζοντας τη θερμοκρασια του χωρου.

Συναδελφοι απο τη δουλεια πηγαν να δουν την φορμουλα 1 στην Ουγγαρια και με ενημερωσαν οτι κερδισε ο Hamilton.
Oδηγουσε λεει ενα Mercedes AMG Petronas....

Παρ'ολη την αδιαφορια μου για την φορμουλα 1 και για τα αυτοκινητα γενικοτερα, αυτο με εντυπωσιασε!

img_auto_01.png

Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ο φόβος του σκύλου να μπει-βγει από το σπίτι του ξεπεράστηκε από την λαιμαργία του....κάτι κόκαλα μέσα μέσα, και αμέσως χώθηκε να τα φάει...και μόλις τα έφαγε άφησα άλλα έξω από το σπίτι και βγήκε να τα φάει...2-3 φορές να το κάνω ακόμη και όλα θα είναι ΟΚ.

Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Νομιζω οτι και σε καποιους τρελλαμενους με εργαλεια αν εκανες το ιδιο, να τους εριχνες φρεσκα εργαλεια μεσα στο σπιτακι δηλαδη, εκει θα την βγαζανε απο την πρωτη φορα κιολας :))

Αν αγαπάς τον σκύλο σου μην του δίνεις κόκκαλα γιατί θα πάθει καμία διάτρηση στομάχου - εντέρων και θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις.

Νομιζω οτι και σε καποιους τρελλαμενους με εργαλεια αν εκανες το ιδιο, να τους εριχνες φρεσκα εργαλεια μεσα στο σπιτακι δηλαδη, εκει θα την βγαζανε απο την πρωτη φορα κιολας :))
Χα χα ολοι μας μιχαλη εχουμε το σπιτακι με τα εργαλεια (το εργαστηριο μας) και δυσκολα βγαινουμε απο μεσα!!

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Αν αγαπάς τον σκύλο σου μην του δίνεις κόκκαλα γιατί θα πάθει καμία διάτρηση στομάχου - εντέρων και θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις.
η καλύτερη κροκέτα των 80 το σακί...είναι χειρότερη από την φυσική τροφή του σκύλου...είναι σαν να το ταίζεις από fast food...φαντάσου αυτές τις φτηνές των 20-25 που τρώει.

Τα κόκκαλα εάν είναι ωμά δεν υπάρχει φόβος να πάθει κάτι, στα μαγειρεμένα είναι που σπάνε σε κομμάτια σαν ξυράφια (και πάλι όχι όλα). Ο σκύλος κάθε μήνα που ψωνίζω κρέας...τρώει και μια σακούλα ωμά (κομμάτια από κρέας που πετάνε και κόκκαλα) από το χασάπη. Πέρσι είχε βρει μια αλεπού και την έφαγε και στην κυνηγετική περίοδο τρώει τις καρακάξες που σκοτώνουν οι κυνηγοί...φέτος πήγε να φάει και έναν σκαντζόχοιρο....αλλά γύρισε σαν τον αχινό σπίτι....

εάν κινδυνεύει πραγματικά από κάτι είναι από το καλαζάρ....από τίποτα άλλο.

Κάνεις λάθος αναφορικά με την κροκέτα.
Το χειρότερο κρέας να πάρεις θα σου βγει πολύ ακριβότερα από την κροκέτα και εκτός αυτού η κροκέτα δεν είναι μόνο κρέας αλλά ένα σύνολο θρεπτικών στοιχείων που δεν το έχει το κρέας μόνο του η σε συνδυασμό με ζυμαρικά ή ρύζι.

Μου το είπε Κτηνίατρος αυτό που έχει και 4 δικά του σκυλιά οπότε σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Δεν πάει να πει αυτό όμως ότι με τα 10-20 κόκκαλα που θα φάει θα πάθει ζημιά ο σκύλος. Αλλά γιατί να υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να πάθει, μου λες?

Δεν είναι μόνο το καλαζάρ, είναι και οι ασθένειες που μεταδίδονται από τσιμπούρια αλλά και πολλά άλλα παθολογικά.

όλα αντιμετωπίζονται εκτός του καλαζάρ....όσο για την καλύτερη τροφή σχετικά με τον σκύλο είναι ότι πιο κοντινό στην φυσική του τροφή και είναι το barf http://www.barfing.gr/ ...τώρα σχετικά με τους κτηνιάτρους...κράτα μικρό καλάθι καλύτερα και να προσπαθείς να βλέπεις πίσω από αυτά που προτείνουν, ειδικά για τις τροφές....

τώρα σχετικά με το θέμα του τόπικ, το τραπεζάκι τρίφτηκε επιμελώς (κανά τρίωρο) με 60-120-240-320 και έγινε σαν γυαλί....τώρα περιμένω τον Χρήστο να μου το κουρέψει για να το βάψω.

Σήμερα η κατάσταση περιελάμβανε ΣΑΛΑΜΙΝΑ. Και ΣΑΛΑΜΙΝΑ ίσον βουτιές για χτένια και κυδώνια. Άντε στην υγεία μας

421bfb9ce1484a1878f6ae5c4bcfd298.jpg

Διαβάζω διάφορα και δεν ξέρω από πού να αρχίσω...

Αναφορικά με τα κόκκαλα, φαντάζομαι έχετε κατά νου πως οι πρόγονοι του καλύτερου φίλου του ανθρώπου τα είχαν καθημερινά στη δίαιτά τους (μαζί με κρέας αλλά και τα περιεχόμενα του στομάχου του θηράματός τους, ω ναι). Είναι γενετικά προγραμματισμένα να μπορούν και να θέλουν να φάνε κόκκαλα, ενώ και η διατροφή τους έχει ανάγκη από το μυελό των οστών. Επίσης βοηθούν στη στοματική υγιεινή (το αντίστοιχο του να πλύνεις τα δόντια σου και να χρησιμοποιήσεις οδοντικό νήμα).

Από την άλλη κάποια κόκκαλα, κυρίως τα μαγειρεμένα, είναι επικίνδυνα καθώς μπορεί να σταθούν ή να καρφωθούν στο λαιμό, να σκίσουν το στομάχι ή το έντερο, και διάφορα άλλα άσχημα. Άρα τι κάνουμε? Όπως πάντα, μέτρον άριστον, δηλαδή ταϊζουμε τα φιλαράκια μας 1 με 2 φορές την εβδομάδα με ωμά κόκκαλα από μικρά ζώα (όχι χοιρινό ή μοσχαρίσια παϊδάκια γιατί σπάνε μυτερά και συνήθως είναι σκληρότερα από τα δόντια του σκύλου), πχ πουλιά ή λαιμό/φτερούγα κοτόπουλο. ΟΧΙ ΜΠΟΥΤΙ κοτόπουλου γιατί και αυτό σπάει σα μαχαίρι. Μικρά κόκκαλα αλλά όχι τόσο μικρά ώστε να μπορούν να τα καταπιούν ολόκληρα!

Για την ξηρή τροφή, αυτή που δυστυχώς κι εγώ ταϊζω τα δικά μου χρόνια τώρα, σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο - φίλος που δούλευε σε μεγάλη εταιρεία ζωοτροφών μου έλεγε ότι γενικά δε θέλω να ξέρω τι έχουν μέσα. Ειδικά όταν πρόκειται για τροφή ανάπτυξης, μείνετε μακρυά. Για τροφή συντήρησης ίσως είναι εύκολη (και φτηνή) λύση, αλλά πρέπει πάντα να συνδυάζεται με μαγειρεμένο φαγητό ή λιχουδιές του τύπου ωμά κόκκαλα (βλ. ανωτέρω).

Σωτήρη με έπιασες αδιάβαστο για το barfing.gr και θα πέσω με τα μούτρα να μάθω ό,τι μπορώ! Όσο για το ρημάδι το καλαζάρ, που μου έχει κοστίσει τουλάχιστον 4 σκυλάκια (το χρηματικό κόστος για τις θεραπείες και το χρόνο ενασχόλησης δεν τα λαμβάνω υπόψη μου), μακάρι να βρεθεί ουσιαστική λύση κάποια στιγμή γιατί είναι πραγματικά sitting ducks τα σκυλάκια μας, ειδικά όσων ζούμε σε περιοχή με βλάστηση...

ΥΓ: μια που τα συζητάμε και σίγουρα θα μεταφερθούν κάποια στιγμή (συγνώμη κύριοι κύριοι συντονιστές), ας αναφέρω κιόλας ότι την περασμένη εβδομάδα έχασα τον τελευταίο μου σκυλάκο, τον Ερμή, στα 11 χρόνια του :( . Επειδή λοιπόν δειλά δειλά ψάχνουμε ξανά, όποιος έχει κατά νου κάποιο αρσενικό λυκόσκυλο (όχι καθαρόαιμο) ηλικίας μέχρι 1 έτους που να θέλει σπίτι και φροντίδα, ας ενημερώσει.