Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Τα σκυλιά έχουν μάθει να τρώνε κουφάρια ζώων.
Είτε ωμά, είτε σάπια είτε μαγειρεμένα απο τον άνθρωπο.

Αυτός αποφασίζει τί θα φάει και τί όχι και τα πάμε άριστα.

Και ο ελευθερος σκυλος του αστικου τοπιου εχει μαθει να τρωει σκουπιδια. Το προσδοκιμο ζωης του ειναι 2 χρονια.

Ειμαι σιγουρος οτι μεταξυ σας τα πατε αριστα, δεν το αμφισβητω. Αυτο που θα ηθελα να δεις, ειναι τι λενε οι εξετασεις αιματος του.

Και εγω αποφασιζω οτι μου αρεσει να τρωω μισο κιλο ψωμι σε καθε γευμα μου, πιτογυρα, και πιτσες αλλα και τηγανιτες μπριζολες μαζι με κανα λιτρο "θανατο" τυπου "κολα" .
Η καμπυλη ζαχαρου μου ομως θα πει οτι δεν της αρεσει και τοσο.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Η αναρτηση του Αχιλλεα δεν εχει να κανει με την σκυλοσυζητηση μαλλον. Κατι αλλο εγινε με τον Νικο και απλα το αναφερει στο χωρο του καφενειου. Θα το διευκρινησει πιστευω αν χρειαστει ο ιδιος.

Αλλιως θα μεινουμε με την απορια...............Ετσι να σκασουμε οι κουτσομποληδες!!!!!!!!!!!!!

Ρε συ Νίκο. Θεωρείς σωστό να αμφισβητείς τεχνικές που εφαρμόζω σε δουλειές μου και να ζητάς με σχόλιο από κάτω να μας δώσει τη γνώμη του κάποιος άλλος επαγγελματίας? Δεν την κάνω ερασιτεχνικά τη δουλειά αυτή. Και με εκθέτεις στους πελάτες μου.

Δεν σε αμφισβήτησα απλά ζήτησα μία δεύτερη γνώμη.
Ο προσωπικός σου λογαριασμός είναι στο fb, που να ξέρω ότι την βλέπουν και πελάτες σου την σελίδα.
Η αλήθεια είναι όμως ότι κόλλες πολυουρεθάνης δεν χρησιμοποιούμε σε όργανα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Προσωπικά πιστεύω ότι η υπερ-ανάλυση μόνο σύγχυση προκαλεί.

Τα σκυλιά έχουν μάθει να τρώνε κουφάρια ζώων.
Είτε ωμά, είτε σάπια είτε μαγειρεμένα απο τον άνθρωπο.

Εγώ αγοράζω royal canin και δίνω στο σκύλο μου ΟΛΑ τα αποφάγια μας.
Αυτός αποφασίζει τί θα φάει και τί όχι και τα πάμε άριστα.

Μακάρι ο κόσμος να έψαχνε το θέμα της διατροφής έστω το μισό απο ότι το ψάχνει για το κατοικίδιό του.
Και φυσικά να ξοδεύει αντίστοιχο ποσό σε χρήματα.

Για το seresta αφού δεν αναφέρει τη σκνίπα τότε δεν μπορεί να αγοραστεί για τη προστασία της.
Δεν είναι όλες οι πυρεθρίνες το ίδιο.
Το αν πήρε την πιστοποίηση πλέον ας το ανεβάσουν και στο site τους.

Απο ότι είδα περιέχει 2 ουσίες και δεν είμαι σίγουρος για την ασφάλεια της άλλης εάν υπάρχουν παιδιά.
Προσπάθησα να βρώ το φυλλάδιο αλλά δεν τα κατάφερα.

http://www.doogweb.es/collares-efectivos-para-la-prevencion-de-la-leishmaniosis/
Δείτε το με google translate

Μία έρευνα του κ0λου με 124 σκυλιά, χρηματοδοτούμενη απο την εταιρία που παράγει το προϊόν...
Δεν έχω διαβάσει τις υπόλοιπες έρευνες για να συγκρίνω απλά το έψαξα και βρήκα μόνο αυτό.

http://www.provet.gr/el/animal-heal...sto-450-g--203-g-collar-for-dogs->-8-kg/7-512
στο φυλλάδιο καμία αναφορά

και τα ίδια σε αυτό το φόρουμ
http://www.dogforum.gr/community/threads/seresto-κολαρο.26480/

Προστατεύει από την σκνίπα όχι όμως σαν το Xcalibor. Απλά το τελευταίο δεν έχει τόσο καλή προστασία στους ψύλλους γιατί είναι πολλά χρόνια στην αγορά. Μου έχουν πει περιστατικά όπου οι ψύλλοι κάνανε πάρτι πάνω στον σκύλο με το κολλάρο φορεμένο.

Ξανατόνισα ότι δεν τρέχει κάτι αν ο σκύλος τρώει μαγειρεμένο φαγητό απλά δεν είναι το καλύτερο γι αυτόν.
Είναι απολύτως λογικό να μην μπορούν όσοι έχουν σκύλο να ταίζουν τροφές Super premium... Πιστεύω όμως μπορεί ο καθένας για έναν μέτριο σκύλο να αγοράζει τροφή αξίας 2-3 ευρώ το κιλό.

Γειά χαρά στα μαστόρια...

Καλησπέρα από τα Σύβοτα της Θεσπρωτίας.

Κώστα υπέροχα τα Σύββοτα... Κι αφού είςαι εκεί πήγαινε οπωσδήποτε και Καραβοστάσι... Απίθανη παραλία!

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Κώστα υπέροχα τα Σύββοτα... Κι αφού είςαι εκεί πήγαινε οπωσδήποτε και Καραβοστάσι... Απίθανη παραλία!

Ρε συ που χάθηκες ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Ρε συ που χάθηκες ;

Στα είπα αλλά ολταν σου μιλάω δεν με παρακολουθείς... :flipout:
Στο χωριό ήμουν για δυό βδομάδες. Ήρθα για 5-6 μέρες Αθήνα και μετά... Αριβεντελρτσι Ρόμα...
Στις 15 Σεπτέμβρη θα ξαναγυρίσω...

Έχω πάει αλλά θα ξαναπάω. Θα κάτσω 10 ημέρες και θα την γυρίσω όλη την περιοχή.
Οι δικές μου προτάσεις είναι η bella vraka k η παραλία Κάρβουνο.

http://www.diaforetiko.gr/i-exotiki...a-mia-apo-tis-oreoteres-paralies-tis-elladas/

http://www.feelgreece.com/el/karvouno-beach

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Στα είπα αλλά ολταν σου μιλάω δεν με παρακολουθείς... :flipout:
Στο χωριό ήμουν για δυό βδομάδες. Ήρθα για 5-6 μέρες Αθήνα και μετά... Αριβεντελρτσι Ρόμα...
Στις 15 Σεπτέμβρη θα ξαναγυρίσω...

Το θυμόμουν.
Απλά εξεπλάγην που σε είδα online. Νόμιζα οτι πήγαινες για Σεπτέμβρη οπως κι ο Παναγιώτης.
Το εργαλειακι κεντάει.
Έφτιαξα και το πρώτο μου ρεσω.
Οάου...

Άντε καλημερα στην παρέα. Έχουμε κι δουλειές αυριο

Ωραία η Bella Vraka αλλά, λόγω Robinson Club, πολύς κόσμος...
Στα Σύββοτα έκανα διακοπές κάμποσα καλοκαιλρια συνεχόμενα αλλά με λίγο διαφορετικές συνθήκες. Ήταν ορίν 25 χρόνια (και παραπάνω...) και με φουσκωτό. Εποχές που πήγαινες απέναντι στην πθσίνα και νόμιζες οτι είσαι στον Παράδεισο.
Ακόμα και σήμερα όμως το μέρος είναι εξεραιτικό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Το θυμόμουν.
Απλά εξεπλάγην που σε είδα online. Νόμιζα οτι πήγαινες για Σεπτέμβρη οπως κι ο Παναγιώτης.
Το εργαλειακι κεντάει.
Έφτιαξα και το πρώτο μου ρεσω.
Οάου...

Άντε καλημερα στην παρέα. Έχουμε κι δουλειές αυριο

Θα κάνω μια βουτιά για σένα αύριο, καιρός ήταν, έπηξα τόσες ημέρες με τόσες 12ώρες υπηρεσίες.
Καλό ξημέρωμα σε όλους.

Α ρε Κωστάκη ..... 40+ χρόνια κάθε δεκαπενταύγουστο θα περάσω ανελλιπώς μερικές μέρες στα Σύβοτα.
Τα τελευταία χρόνια περνάω και το Πάσχα εκεί.
Έχουμε βέβαια σπίτι ....γι αυτό τόσο συχνά http://www.sivota-sandy.gr/
Να πας μια μέρα και στην κυρά Μαρία στου Τζοβάρα για αστακομακαρονάδα ... ο δικός σου εκεί θα ξέρει.

Μπάμπη μου να μου αφήσεις τηλέφωνο να σε δω για καφέ πηγαίνοντας για επάνω.

Καλημερα.

Ετσι, ετσι "σαδιστες". Στριφτε το μαχαιρι στην πληγη και ριξτε και αλατι επανω.

(Αντε απο δω με τις παλιοπαραλιες σας. Εχουν πολυ αμμο που μπαινει στα παπουτσια, σφηκες που μπορει να ειναι μολυσμενες, αχινους, ζεστη, ηλιο, πολυκοσμια, και ενιοτε υπεροχα κορμια που χαιρονται........αλλοι.......ενα δραμα δηλαδη. Απορω πως το κανετε αυτο;;;;;;;;;;)

Φιλε ή νεαρε, μου πετας πισω την μπαλα -> Κυριε μου δινετε την μπαλα -> Παππου συγνωμη , να παρω την μπαλα...............

Δεν σε αμφισβήτησα απλά ζήτησα μία δεύτερη γνώμη.
Ο προσωπικός σου λογαριασμός είναι στο fb, που να ξέρω ότι την βλέπουν και πελάτες σου την σελίδα.
Η αλήθεια είναι όμως ότι κόλλες πολυουρεθάνης δεν χρησιμοποιούμε σε όργανα.

Προστατεύει από την σκνίπα όχι όμως σαν το Xcalibor. Απλά το τελευταίο δεν έχει τόσο καλή προστασία στους ψύλλους γιατί είναι πολλά χρόνια στην αγορά. Μου έχουν πει περιστατικά όπου οι ψύλλοι κάνανε πάρτι πάνω στον σκύλο με το κολλάρο φορεμένο.

Ξανατόνισα ότι δεν τρέχει κάτι αν ο σκύλος τρώει μαγειρεμένο φαγητό απλά δεν είναι το καλύτερο γι αυτόν.
Είναι απολύτως λογικό να μην μπορούν όσοι έχουν σκύλο να ταίζουν τροφές Super premium... Πιστεύω όμως μπορεί ο καθένας για έναν μέτριο σκύλο να αγοράζει τροφή αξίας 2-3 ευρώ το κιλό.
Αλλιώς για πιο λόγο το ανεβάζω? Και η απάντηση σου αντί να ζητήσεις συγγνώμη? Είναι να πεις δεν χρησιμοποιούν πολυουρεθανης? Επισκευάσει πολλά όργανα και είδες ότι με πολυουρεθανης έχει επίδραση στον ήχο? Ντροπή σου. Εγώ έχασα 150 ευρώ από την επισκευή αυτή μόνο και μόνο από τις εξυπνάδες σου. Μάθε λοιπόν ότι στις επισκευές είναι η νούμερο ένα κολλα η πολυουρεθανης. Γωνιαστρα λένε το δισκοπριονο που εχει βαγονι και παρούσα είναι μια ορθογώνια διατομής κοπή με ελεύθερο άκρο. Μάθε τα εργαλεία πως τα λένε πρώτα και μάθε ορολογία. Και μετά μιλά για τις επισκευές μου. Δεν διορθώνω ποτέ κανέναν σε τέτοια θέματα γιατί είναι ερασιτέχνες κι ας τα λένε όπως θέλουν. Αλλά αφού Εσύ είσαι σουπερ ειδικός και ξέρεις θα τα ακουσεις

Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί νόμιζα ότι μπορώ να λέω την άποψη μου ελεύθερα όπως κάνεις άλλωστε και εσύ στις δικές μου κατασκευές.
Όργανα δεν κάνω αλλά έχω φίλου που κάνουν και επέτρεψε μου να πω ότι είναι πιο προχωρημένοι από εσένα.

Θα μπορούσα να πω και εγώ το ίδιο για τον σχολιασμό που έκανες για τα κηροπήγια που κάνω αλλά ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό αυτό.

Ντροπή μου κιόλας, δώσε μου έναν καταθετικό λογαριασμό να σου βάλω 200 ευρώ να γίνει μισή δική μου μισή δική σου. Σου έχω δώσει δείγματα ότι είμαι τέτοιος άνθρωπος φαίνεται και μου την λες και από πάνω.
Σου ξαναλέω ότι με την ίδια λογική θα έπρεπε να κάνω και εγώ το ίδιο ακριβώς για το κηροπήγιο.

Και για να ξέρουν αυτοί που διαβάζουν, η όλη ιστορία έγινε για ένα σχόλιο που έκανα στο fb ρωτώντας τον Αχιλλέα σε μία επισκευή μουσικού οργάνου, αν είναι σωστή η χρήση κόλλας πολυουρεθάνης και αν επηρεάζει τον ήχο, ρωτώντας παράλληλα έναν φίλο που κάνει μουσικά όργανα.
Αυτό προφανώς προσέβαλε τον Αχιλλέα ο οποίος με διέγραψε από φίλο και θεώρησε ότι μπορεί να με εκθέσει στο forum κάνοντας αυτήν την συζήτηση.
Φυσικά ο Αχιλλέας δεν γνωρίζει ή αγνοεί ότι υπάρχει λειτουργία απόκρυψης σχολίων στις εικόνες που ανεβάζει αν και το σχόλιο μου ήταν απλά αν η κόλλα είναι κατάλληλη.

Την καλημέρα μου!

Καλημέρα κύριοι.

Με τα παραπάνω που διαβάζω αλλά και με άλλα που έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν αρχίζω και αναθεωρώ πράγματα για εδώ μέσα.

Ή θα πρέπει να πέσουν άμεσα οι τόνοι ή άντε γειά για πάντα και από εμένα.

Φίλοι μου που διαβάζουν το Forum, συνεχώς μου την λένε ότι αυτό είναι Forum γκρίνιας, επιδειξιομανίας και προσωπικής αυτοπροβολής.

Νίκο Diab. δεν διορθώνονται ΟΛΑ με χρήματα.

Φιλικά προς όλους και προς τον εαυτό μου
Παππούς Κώστας

Καλημερα παιδια.

Γνωμη μου ειναι πως ειναι καλο να ηρεμησουν τα πραγματα.

Σε μια μεγαλη παρεα που ειμαστε ειναι φυσιολογικο να υπαρξουν αντιγνωμιες και αντιπαραθεσεις.

Τηλεφωνο ο ενας του αλλου εχετε τηλεφωνηθειτε να τα βρειτε, να βριστειτε αλλα στο τελος να τα βρειτε.

Κριμα ειναι να χαλαει η ομορφη ομαδα που εχουμε.

Εντάξει ..... φίλοι είμαστε όλοι .... ευτυχώς καταλάβαμε την παρεξήγηση .... το θέμα τελείωσε.!!!
Τι να κάνουμε στα νεαρά άτομα ..... βράζει το αίμα το άτιμο κάνει και ζέστη. Εμείς οι μεγαλύτεροι το ρίχνουμε στο χιούμορ.
Καλημέρα σε όλα τα καλά παιδιά και καλή συνέχεια :surf-aki:

Και ο ελευθερος σκυλος του αστικου τοπιου εχει μαθει να τρωει σκουπιδια. Το προσδοκιμο ζωης του ειναι 2 χρονια.

Ειμαι σιγουρος οτι μεταξυ σας τα πατε αριστα, δεν το αμφισβητω. Αυτο που θα ηθελα να δεις, ειναι τι λενε οι εξετασεις αιματος του.

Και εγω αποφασιζω οτι μου αρεσει να τρωω μισο κιλο ψωμι σε καθε γευμα μου, πιτογυρα, και πιτσες αλλα και τηγανιτες μπριζολες μαζι με κανα λιτρο "θανατο" τυπου "κολα" .
Η καμπυλη ζαχαρου μου ομως θα πει οτι δεν της αρεσει και τοσο.

Αυτό ακριβώς.
Για αυτό δεν δίνω ΜΟΝΟ ξηρά τροφή και δεν έχω μπεί στο τρυπάκι για να μαγειρεύω ειδικά γεύματα για το σκύλο (και να αγχώνομαι αν είναι ολοκληρωμένη η διατροφή του).
Τρώει απο ΟΛΑ όπως ακριβώς τρώω και εγώ και η οικογένειά μου.
Και ακόμα καλύτερα τρώει βιολογικά αποφάγια!

Δύο κτηνιάτρους που είχα συναντήσει (εκτός απο τα καλά λόγια για την κατάσταση του (κάτασπρα δόντια, μυρωδιά αναπνοής σαν ανθρώπου, καλή τρίχα κλπ κλπ))
και είχα ρωτήσει για προληπτική εξέταση αίματος είπαν ότι δεν χρειάζεται.

Δε ξέρω πόσο θα ζήσει, ξέρω ότι δεν ασχολούμαι καθόλου με τη διατροφή του και ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Για τα κολάρα, το πρόβλημα είναι η σκνίπα κατα τη γνώμη μου, αλλιώς υπάρχουν και φθηνότερα κολάρα.
Για ψύλλους τσιμπούρια υπάρχουν πολλές επιλογές και πάμφθηνες. Η προστασία ενάντια στην σκνίπα ανεβάζει το κόστος (πχ. εμβόλια).

Αυτά!

Για την ιστορία με τις κόλλες,
ρώτησα συγγενή οργανοποιό 2ης γενιάς που ασχολείται με παραδοσιακά όργανα της Κρήτης.
Αυτός βάζει ψαρόκολλα γιατί αυτή έβαζαν απο παλιά.
Όσοι γύρισαν απο μαραγκοί σε οργανοποιοί συνήθως βάζουν συνθετικές κόλλες.

Η διαφορά μου είπε είναι ελάχιστη στον ήχο. Είναι σαν να έχουν τα λάστιχα του αυτοκινήτου αέρα ή άζωτο.
Ένα σωστά μετρημένο όργανο είναι 100 φορές σημαντικότερο απο την κόλλα.
Οι συνθετικές προφανώς κολλάνε καλύτερα οπότε η χρήση της μάλλον έχει περισσότερα πλεονεκτήματα. (αντοχής έναντι ελάχιστης διαφοράς στον ήχο)
Είναι τί ζητάει κανείς.

Αυτό είναι για το θέμα της κόλλας.
Όχι για το θέμα της παρεξήγησης.
Το ρώτησα απο περιέργεια και επειδή αφορά το θέμα μαστορέματα.