Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Ενδιαφέρομαι να αγοράσω, εσύ???

Μπάμπη δεν είμαστε όλοι οι κυνηγοί εξολοθρευτες της χλωρίδας και της πανίδας! Πολλά έχουν γίνει από κυνηγούς αλλά μην τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι.

Nexus αν είσαι κυνηγός η ψαράς μπορείς να κρατάς μαζί σου μαχαίρι.
Πάρε ένα φτηνό και καλό όπως τα bahco η τα moraknife και τα δύο κάτω από 20 ευρώ. Αν θες αυτοάμυνα στο χωράφι πάρε ένα στυλιαρι.

Τειζερ και σπρέι πιπεριού ευτυχώς η δυστυχώς είναι παράνομα στην ελλαδα

Απάντηση: Ενδιαφέρομαι να αγοράσω, εσύ???

μήπως μπορείς να μου δώσεις τον νόμο που επιτρέπεται εάν είσαι κυνηγός να έχεις μαχαίρι με μεγάλη λάμα? γιατί από ότι ξέρω η νόμιμη λάμα που δεν θέλεις άδεια κάνει μόνο για να καθαρίζεις τα νύχια σου....

σωστά! ο κυνηγός μπορεί να έχει ένα μαχαίρι μαζί του, ανεξαρτήτου μήκους λάμας (γκρίζα ζώνη στο νόμο του 93 και στις μετέπειτα διευκρινιστικές διατάξεις ως το 2015 που έψαξα στα ΦΕΚ).

οπότε εάν είσαι στο βουνό και έχεις μαζί σου την κυνηγετική άδεια και είναι περίοδος κυνηγιού επιτρέπεται, από ότι κατάλαβα, σωστά?

Διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2016 – 2017 από 20 Αυγούστου 2016 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2017
http://www.odigostoupoliti.eu/kinigetiko-etos-enarxi-20-avgoustou/

και φυσικά πρέπει να έχεις πληρώσει ένα καρό λεφτά για την άδεια κυνηγιού,

Τέλη έκδοσης αδειών κυνηγιού, για το κυνηγετικό έτος 2016 – 2017
Τέλη τοπικής άδειας κυνηγιού 10 ευρώ
Τέλη περιφερειακής άδειας κυνηγιού 30 ευρώ
Τέλη γενικής άδειας κυνηγιού 60 ευρώ
Ετήσια συνδρομή των κυνηγών στους αναγνωρισμένους Κυνηγετικούς Συλλόγους

Ετήσια συνδρομή:εξήντα (60) ευρώ

Έκτακτη εισφορά υπέρ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας:

Κ.Ο. ΚΡΗΤΗΣ & ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ β†’ Δεκατρία (13) ευρώ
Κ.Ο. ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ β†’ Επτά (7) ευρώ
Κ.Ο. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ β†’ Πέντε (5) ευρώ
Κ.Ο. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ β†’ Δέκα πέντε (15) ευρώ
Κ.Ο. ΗΠΕΙΡΟΥ β†’ Χωρίς έκτακτη εισφορά
Κ.Ο. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ β†’ Πέντε (5) ευρώ
Κ.Ο. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ β†’ Δέκα (10) ευρώ

εάν δεν είσαι κυνηγός και δεν είναι κυνηγετική περίοδος τι κάνεις λοιπόν ? επιτρέπεται ή όχι ? ποια είναι η άποψή σου ?
η δικιά μου είναι πως όχι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

στο νόμο του 93 στο άρθρο 7 αναφέρει

βˆ†εν απαιτείται άδεια για Βϴαχαίρια, που προορίζονται για αλιεία, θήρα, τέχνη ή οικιακή,
επαγγελΒϴατική ή άλλη συναφή χρήση, για ΒϴηχανισΒϴούς εκτοξεύσεως χηΒϴικών ουσιών, που
προορίζονται για την ίδια χρήση, ως και ξίφη και σπάθες που χρησιΒϴοποιούνται για άθληση.

και υπάρχει και αυτό εδώ για διευκρινήσεις
http://www.cylaw.org/nomoi/enop/non...n-sd0b904178-4113-4ff7-9bb3-a32229a023f1.html

Και εγώ αυτό είπα ότι αν είσαι ψαράς η κυνηγός (εννοώντας ΝΟΜΙΜΟΣ ψαράς και ΝΟΜΙΜΟΣ κυνηγος) μπορείς να έχεις μαχαίρι μαζί σου.
Όπως ένας χασάπης έχει δικαίωμα να έχει μαχαίρι στο μαγαζί του αλλά δεν μπορεί να το κουβαλάει πάνω του όταν πάει για καφε.
Για τα χημικά δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς

ακριβώς, αλλά κατά την κυνηγετική περίοδο, αλλιώς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η κατοχή του, η μεταφορά του και η ενδεχόμενη χρήση του....δηλ. για 2-3 μήνες τον χρόνο, τον υπόλοιπο χρόνο τι κάνεις?

σαν τον φίλο τον nexus που είναι μελισσουργός και τρέχει στα βουνά...

ο νόμος αναφέρεται σαν μηχανισμούς εκτόξευσης χημικών στα σπρέι πιπεριού και σε ένα άλλο σημείο αναφέρει για τις συσκευές που παράγουν εκκωφαντικό ήχο, επιτρέπεται εάν αποδείξεις ότι είναι για ιδία χρήση, για αυτοπροστασία δηλαδή.

σχετικά με τον χασάπη επιτρέπεται να το μεταφέρει μαζί του σύμφωνα με τους προβλεπόμενους από τον νόμο και διατάξεις τρόπους ασφαλούς μεταφοράς και αποθήκευσης, αλλά δεν επιτρέπεται να το επιδεικνύει δηλαδή δεν μπορεί να το βγάλει το αφήσει πάνω στο τραπεζάκι δίπλα στο καφέ.
τα ίδια ισχύουν και για τον κηπουρό που έχει μασέτες και τσεκούρια, για τον ψαρά κ.ο.κ.

επειδή μίλησα με κάτι φίλους αστυνομικούς, μου είπαν ότι οτιδήποτε άνω των 12εκ λάμα τους εντείνει την προσοχή και τους οδηγεί προς την οπλοκατοχή.

γενικά ακόμη και έλεγχος να γίνει κατά την μεταφορά των όπλων (και ότι εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία), μπορεί να σε οδηγήσει στο τμήμα, σε δίκη, σε σπάσιμο νεύρων και διατάραξη της ψυχικής σου ηρεμίας, ασχέτως εάν τελικά αποδείξεις ότι είσαι νόμιμος και αθωωθείς...εάν δεν το αποδείξεις απλά τον ήπιες...

Συμφωνούμε σε όλα εκτός από το σπρέι πιπεριού και το τειζερ που δεν είμαι σιγουρος αλλά νομίζω πως στην Ελλάδα δεν είναι νόμιμα. Πάντως υπάρχουν μαγαζιά που τα πουλάνε.
Αν μπορείς ρωτά και για αυτά τα δυο κάποιον αστυνομικό να είμαστε σίγουροι.
Ο Nexus μπορεί να αποδείξει ότι χρειάζεται κάποιο μαχαίρι στη δουλειά του (πχ για να κόβει τα πλαισια). Αν πάρει κάποιο από αυτά που του πρότεινα που έχουν 7-8 εκατοστά λάμα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

οπότε καταλήγουμε σε ότι είπα μερικά πόστ πριν πως με το νόμιμο μαχαίρι με την μικρή λάμα μόνο να καθαρίζεις τα νύχια σου κάνει και όχι για αυτοάμυνα που ήταν και η αφορμή αυτής της συζήτησης....γιατί εάν βρεθείς με ένα κλέφτη και του βγάλεις ένα μαχαίρι σε στύλ λίμας...μόνο από τα γέλια μπορείς να βγεις νικητής αλλιώς άρπαξες το ξύλο της αρκούδας και θα σε κλέψει και από πάνω...

Το μαχαίρι που πρότεινα είναι αυτό http://www.tactical-corner.gr/gr/υπ...ra-companion-aνθρακ.-heavyduty-mg?search=mora
Έκανα λάθος στο μήκος της λαμας που είναι 10.4 και όχι 7-8.
Για τον Nexus συγκεκριμένα λόγω επαγγέλματος μπορεί να πάρει ότι μαχαίρι θέλει σε μήκος (όχι σπαθί)

Για αυτό το θέμα "περί όπλων " θα σας απαντήσω σαν αστυνομικός σε μαχιμη υπηρεσία .
Ο νόμος είναι ο 2168 του 93 , με λίγα λόγια και περιληπτικά όπλο θεωρείται οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να χρησιμοποιηθει για άμυνα η επίθεση και να βλάψει κάποιον καθώς και αντικείμενα που είναι αληθοφανή (ρεπλικες) , είτε έχει κάποιος ένα μαχαίρι ή ένα καλασνικοφ στον εισαγγελέα πηγαίνει με την κατηγορία του νομού περί όπλων 2168/93 ,από εκεί και πέρα η ποινή που θα έχει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (τύπος όπλου , που βρέθηκε το όπλο και ο κατηγορουμενος και γενικά λαμβάνετε υπόψιν όλη η δικογραφία ) αλλά ο νόμος είναι ένας και μόνο αυτός.

Τώρα για το (παραθυράκι ) που αφήνει (κυνηγός ψαράς και άλλα ) είναι πάλι λίγο αοριστο γιατί εξαρτάται από τις συνθήκες τον τόπο τον χρόνο και αρκετά ακόμα και για να γίνω πιο κατανοητός θα φέρω ένα παράδειγμα .
Εάν βρω εγώ σε έλεγχο ένα μαχαίρι στο πατακι του οδηγού με λαμα 10 εκατοστα στις 1 το βράδυ και οδηγός μου αποδείξει ότι είναι κρεοπώλης , θα συλλάβω το άτομο σύμφωνα με τον ανώτερο νόμο (και θα είμαι απόλυτα νόμιμος ) γιατί εδώ παίζει ρόλο το που βρέθηκε το μαχαίρι καθώς και η ώρα (τι να το κάνει το μαχαίρι μια το βράδυ σε μέρος που μπορεί να το χρησιμοποιησει άμεσα , αν το έχει στο πορτ παγκαζ στη θήκη του τότε θα θα τον συλλάβω γιατι πραγματικά τότε δικαιολογητε από το επάγγελμα του η κατοχή. Μπορώ να σας πω άπειρα παραδείγματα για τέτοιες περιπτώσεις από την δέκαετη εμπειρία μου. Επίσης σπρέι τειζερ σηδερογροθιες σε καμία περίπτωση δεν είναι νόμιμα

Εκ παραδρομής έγραψα κάτι λάθος , στην περίπτωση που το έχει στο πορτ παγκαζ ΔΕΝ θα τον συλλάβω .

Re: Απάντηση: Ενδιαφέρομαι να αγοράσω, εσύ???

Επειδή η γνώμη μου για τους κυνηγούς δεν είναι η καλύτερη, όταν ακούω "κυνηγός φυσιολάτρης" είναι σαν να μου λες τίμιος απατεώνας.
Ισοπέδωση...

Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Δεν περίμενα να πάρει τέτοια έκταση η ερώτηση μου.

Ξέρω οτι οτιδήποτε μαχαίρι και να έχεις αν ο άλλος ξέρει να παλεύει δεν έχεις ελπίδες αλλά δεν ενδιαφέρομαι για αυτό.

Μίλησα για περιπτώσεις που παίζεται η ζωή σου και στην ακραία περίπτωση να έχεις κάτι μαζί σου που θα σε βοηθήσει.

Κουβαλάω μια μικρή εργαλειοθήκη μαζί μου πάντα στο αγροτικό με μικρό μαχαίρι κουζίνας, οχι του ψωμιού και αλλα μικροεργαλεια για την δουλειά. Οταν είσαι μακριά πρέπει να έχεις τα πάντα μαζί σου γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο αυτοκίνητο, στην δουλειά.

Μπάμπη κιομως οι κυνηγοί είναι πραγματικά φυσιολατρες. Άπειρα παραδείγματα.
Μην μπερδεύεις τους λαθροθηρες.
Το Mora που αναφέρει ο Μιχάλης είναι εξαιρετο μαχαίρι και στην έκδοση Fire είναι πολύεργαλειο.

Εμένα μ´αρέσουν αυτοί οι τύποι στις ταινίες που ότι και να έχει ο άλλος ...ακόμα και πολυβόλο ...τον κάνουν μαύρο στο ξύλο ....:flipout:

g red...αν και ήμουν σε ένα γάμο 2 αστυνομικών και μόλις γύρισα, ξέχασα να τον ρωτήσω εάν επιτρέπεται να έχεις στο πορτ παγκάζ στυλιάρι ή ξύλινο γκλόπ? θεωρούνται και αυτά όπλα....το ρωτάω γιατί μου έχει μείνει ένα ξύλινο γκλοπ από τον πατέρα μου που είχε όταν ήταν στο σώμα...είναι σίγουρα 50 εκ μήκος....αν είναι να το βγάλω και να βάλω ένα στυλιάρι από κασμά.
επιτρέπεται ή είναι παράνομο?

επίσης τα σπρέι πιπεριού είναι και αυτά παράνομα? και τι σημαίνει ότι επιτρέπονται για "ιδία χρήση" ?

επίσης τι ισχύει στην περίπτωση που όντως σε αυτοάμυνα ο άλλος τραυματιστεί σοβαρά ή αποκτήσει αναπηρία?

συνάδελφος ηλεκτρολόγος, πριν 40 χρόνια γυρνώντας σπίτι του, έπιασε την γυναίκα του με τον γκόμενο στο κρεββάτι, και πάνω στον τσακωμό ο γκόμενος τράβηξε μαχαίρι και επιτέθηκε στον σύζυγο, αυτός του πήρε το μαχαίρι και τον έστειλε στην πέρα όχθη...ο δικαστής του έριξε 20 χρόνια....

Re: Απάντηση: Ενδιαφέρομαι να αγοράσω, εσύ???

g red...αν και ήμουν σε ένα γάμο 2 αστυνομικών και μόλις γύρισα, ξέχασα να τον ρωτήσω εάν επιτρέπεται να έχεις στο πορτ παγκάζ στυλιάρι

Εδώ στυλιάρια στά χέρια έχουν οι περισσότεροι πού πάνε τά σκυλιά τους βόλτα γιά τά αδέσποτα,άν απαγορεύεται νά έχεις καί στυλιάρι στό χέρι η στο πόρτ μπαγκάζ,τότε θα απαγορεύεται νά έχεις στό πόρτ-μπαγκάζ καί ψαλίδα κλαδέματος,καί σκαλιστήρι - τσάπα - γκασμά,καί χειροπρίονο,καί αλυσοπρίονο,καί ... καί ... καί ...

θα σε προστατέψει από κάποιου είδους επίθεση ζώου τετράποδου, θα υπερισχύσεις αλλά μετά θα χρειαστείς μία σειρά από εμβόλια για τα τραύματα που θα έχεις...

Δέν είναι σίγουρο ότι θά υπερισχύσεις εναντίον τού τετράποδου,καθόλου σίγουρο μάλιστα 50-50 είναι οι πιθανότητες,καί ανάλογα τό τετράποδο,άν είναι κανα ροτβάιλερ οι πιθανότητες να υπερισχύσεις είναι 10-20 %

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω κάτι για προστασία όσο είμαι στο χωράφι.

Τώρα κάποιο φίδι, σκύλος θα είναι? Κάποιος που θα πλησιάσει το αυτοκίνητο με τα πράγματα οσο θα είμαι απασχολημένος με τα μελίσσια?

Δεν ξέρω αν κάποιο μαχαίρι απο αυτά που βρίσκεις σε skroutz, amazon είναι νόμιμο να το κουβαλάς σε θήκη μαζί σου.

*Πάντα για προστασία και αποτροπή επίθεσης προς εμένα και σε καμία περίπτωση να προκαλέσω κακο

Νομίζω ότι ενα μακρύ στυλιάρι είναι καλύτερα γιά προστασία στό χωράφι από φίδια,σκύλους.Το μαχαίρι πού λές εκτός απο παράνομο δέν κάνει τίποτα στά φίδια.Τό θέμα είναι και τα δύο νά μην σού έρθουν τόσο κοντά,μέ τό μακρύ στυλιάρι τά κρατάς σέ απόσταση ασφαλείας.