Νεκτάριε τα έχεις δοικιμάσει? Είναι χρωμίου-βαναδίου...
Και με 40 ευρώ παίρνεις όλη τη σειρά μέχρι το 32 ενώ σε κατάστημα μόνο το Νο.30 κοστίζει 28 ευρώ! Και είναι σκέτο "drop forged" δηλ. σφυρήλατος χάλυβας χωρίς άλλα στοιχεία (πλήν σιδήρου και άνθρακα) στο κράμα.
Δεν συγκρινεις ποτε μονα νουμερα με συλλογη. Ειναι λογικο να ειναι ακριβοτερα. Οι επωνυμες εταιριες και οχι μονο οι διαφημιζομενες εξασφαλιζουν οτι αυτο που γραφει επανω το κλειδι ισχυει στις προδιαγραφες που πρεπει.
Και με την ευκαιρία, να μια μικρή διδακτική ιστορία:
Πήρα ένα γερμανοπολύγωνο σκέτο Νο.28 από το Δασκαλάκη στη Μεσογείων που γράφει απλά "drop forged" (ούτε χρωμίου-βαναδίου, ούτε τίποτα άλλο δεν γράφει) και το πλήρωσα 11,50 ευρώ μετά από την "έκπτωση".
Το ήθελα για να αλλάξω μια μπαταρία μπανιέρας και το Νο. 28 το πήρα δοκιμάζοντας σε μία μπαταρία στο κατάστημα. Στο σπίτι όμως έπεφτε μικρό και στην Grohe αλλά και σε μια Ideal Standard καθώς και σε μια No Name.
Πήγα την άλλη μέρα στο μαγαζί και ζήτησα να το επιστρέψω. Περιμένοντας βλέπω μια ταμπέλα στο ταμείο "δεν γίνονται επιστροφές χρημάτων" (καθώς και μία άλλη "δεν δεχόμαστε φθαρμένα χαρτονομίσματα"!!!). Όταν φτάνω στην ταμία μου λέει "να δούμε τι θα πεί ο. κ. Δημήτρης" (Δασκαλάκης). Λέω "ΟΚ να δούμε τι θα πεί και ο κ. Δημήτρης" . Τελικά ο κ. Δημήτρης μου είπε ότι δεν το δέχεται γιατί "έκανα τη δουλειά μου και το επιστρέφω". Βγάζω τις 2 μπαταρίες (που είχα αφαιρέσει με κάβουρα) και του λέω να βάλει το 28 να δεί αν ταιριάζουν. Μετράει και λέει ότι το σωστό νούμερο είναι 30. Αλλά το Νο. 30 κοστίζει 28 ευρώ!!! Φυσικά δεν το πήρα και πήρα ένα πιστωτικό 11,50 ευρώ μέχρι νά βρώ κάτι να αγοράσω από το συγκεκριμένο κατάστημα.
Η ταμπελα υπηρχε εκει και οταν πηγες να το παρεις, για να σε ενημερωσει. Μπορουσες να μην αγορασεις απο την αρχη, μην δεχομενος τον παραπανω ορο.
Ακομα και αν εσυ δεν ανηκεις στην κατηγορια "λαμογιο-πονηριδης-κουνοδακτυλος" πελατης, για να αναγκαστει να μην το δεχεται, εχει αντιμετωπισει πολλους τετοιους.
Ειδικα οταν θα παει να πουλησει το κλειδι σε καποιον επομενο, και δει επανω οτι εχει χρησιμοποιηθει, τοτε ειναι πιο ασχημο το οτι προσπαθει να πουλησει μεταχειρισμενο στην τιμη του καινουργιου.
Μην κρινεται απο τους εαυτους σας, αν δεν καθησετε "πισω απο παγκο" να δειτε τι πραγματικα γινεται. Δυστυχως μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα.
Αν δανεισεις χρηματα ενα φιλο κολλητο, για καποια αναγκη που του ετυχε, και ανακαλυψεις οτι σε εξαπατησε, και αν αυτο γινει 2-3 φορες, ο κανονας που θα θεσεις ειναι, δεν ξαναδανειζω, ασχετα αν καποιος απο τους επομενους ειναι τιμιος, φιλοτιμος και αξιοπιστος.
Είναι μεγάλη επιχείρηση (Α.Ε. με 3 μαγαζιά), και φέρεται σαν μικρομπακάλικο της γειτονιάς!!!
Και αναρωτιέμαι: Υπάρχει κανένας λόγος να προτιμήσει κανείς ένα Έλληνα έμπορο που η υπηρεσία που προσφέρει είναι να εισάγει προϊόντα από το εξωτερικό και τα πουλάει με παλιομοδίτικο τρόπο? Δουλειά σε πωλητές δίνει και το Lidl που επίσης πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και φόρους.
Δεν θα είχα αντίρρηση να αγοράσω ακριβότερα από ένα Έλληνα παραγωγό για το καλό της χώρας. Άλλο όμως παραγωγός και άλλο έμπορος...
Συμφωνω μαζι σου, γιατι οταν θα κλεισουν ολα τα μπακαλικα της Ελλαδας, οι εργαζομενοι που θα απολυθουν, θα αποροφηθουν απο τις πολυεθνικες (ισως και παραπανω), θα κρατανε ολα τα κερδη τους στην Ελλαδα, ωστε να επενακυκλοφορει το χρημα εντος των συνορων, θα εξακολουθησουν να εχουν την ιδια πολιτικη (τιμολογιακη και πελατειακη), και θα σου δινουν περισοτερες επιλογες απο τωρα ως πελατη.
Επισης παρολο που θα γινουν μονοπωλια, καρτελ, και θα κυβερνανε, δεν θα καταστρατηγησουν οποιοδηποτε δικαιωμα σου προς οφελος τους. Επισης θα σταματησουν οι τριγωνικες, και οποιο αλλο "κολπο".
Οταν διαλυανε την παραγωγη της Ελλαδας, εσυ (εγω) χειροκροταγες (γα) τον καθε "θεο" και σκεφτοσουν (σκεφτομουν) χρησιμοποιωντας ελαχιστο απο το ωφελιμο του μυαλου, βλεποντας την ακρη της μυτης, οτι εχει ο Θεος. Ε λοιπον ο Θεος δεν εχει πια, και να εχει δεν δινει , γιατι "σιχαθηκε". Τωρα υπαρχει μονο ο Διαολος και το παιχνιδι παιζεται διαφορετικα, και με τους δικους του ορους.
ΥΓ Το όνομά μου είναι στη διάθεση των διαχειριστών στην περίπτωση που φοβηθούν επειδή αναφέρω όνομα εταιρείας. Στο κάτω-κάτω είναι γεγονότα και δικές μου απόψεις...