Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Είμαστε σε αναμονή ως Σωματείο Avclub της απαντήσεως απο το Ίδρυμα Ανηλίκων Αθηνών για την δημιουργία μιας μικρής βιβλιοθήκης τον εμπλουτισμό της με οσα βιβλία μπορούμε καθώς και μια Μουσική γωνιά με δυο ηχεία,ένα cd player και έναν ενισχυτή καθώς και με όσα cds συγκεντρωθούν
ήδη έχουμε

1 1 cd/dvd player Denon A1
2 κάποια cds dvds
3 50 βιβλία

για τον συντονισμό της κατασκευής της βιβλιοθήκης(παρεα φυσικα με την προσφορά εργασίας όσων απο τους εργαλειαδες του Φορουμ μας επιθυμούν να βοηθήσουν) θα έχουν οι Μπάμπης Κολεζας και Μιχάλης Tzimisce μαζί με τους Διαχειριστές των εργαλείων
τα ξύλα και ότι άλλο χρειαστεί θα αγοραστούν από εμάς μέσω χορηγίας των μελών μας και επ ουδενί θα επιβαρύνουν τους κατασκευαστές

(η ανάρτηση έγινε για να βολιδοσκοπηθεί μια πρώτη εικόνα για το εν λόγω εγχείρημα)

Είμαστε σε αναμονή ως Σωματείο Avclub της απαντήσεως απο το Ίδρυμα Ανηλίκων Αθηνών για την δημιουργία μιας μικρής βιβλιοθήκης τον εμπλουτισμό της με οσα βιβλία μπορούμε καθώς και μια Μουσική γωνιά με δυο ηχεία,ένα cd player και έναν ενισχυτή καθώς και με όσα cds συγκεντρωθούν
ήδη έχουμε

1 1 cd/dvd player Denon A1
2 κάποια cds dvds
3 50 βιβλία

για τον συντονισμό της κατασκευής της βιβλιοθήκης(παρεα φυσικα με την προσφορά εργασίας όσων απο τους εργαλειαδες του Φορουμ μας επιθυμούν να βοηθήσουν) θα έχουν οι Μπάμπης Κολεζας και Μιχάλης Tzimisce μαζί με τους Διαχειριστές των εργαλείων
τα ξύλα και ότι άλλο χρειαστεί θα αγοραστούν από εμάς μέσω χορηγίας των μελών μας και επ ουδενί θα επιβαρύνουν τους κατασκευαστές

(η ανάρτηση έγινε για να βολιδοσκοπηθεί μια πρώτη εικόνα για το εν λόγω εγχείρημα)

Καλως τον!

Ειμαστε ενα αναμονη οδηγιων.
Απλα να λαβεις υποψην πως τις γιορτες θα λειπουν καποιοι απο εμας οποτε το γοργον και χαρην εχειν

Προχθες εθεαθεις σε σκουτερ στον Πειραια στον Αγιο Διονυσιο!

Πραγματικά δεν ξέρω πως μας βλέπουν τα "μεγάλα" ξένων συμφερόντων, στη Ελλάδα, καταστήματα. Μπρούκληδες, παραλήδες; Μ@λ@κες σίγουρα. Αφορμή παίρνω από το Leroy Merlin από το οποίο γύρισα πριν λίγο.
Συμφέρουν μόνο σε κάποια συγκεκριμένα προϊόντα τα οποία βγάζουν σε προσφορά. Εγώ προσωπικά πήγα για πέλλετ στο οποίο έχει την καλύτερη τιμή. Πέρασα από τα ηλεκτρολογικά... τιμές άστα, ακριβές, στη γειτονιά μου πουλάνε πιο φτηνά. Πήγα να πάρω ένα βερνίκι εμποτισμού για να ταιριάζω τα πορτάκια που φτιάχνω με την υπόλοιπη παπουτσοθήκη: " δεν το φέρνουμε πλέον", έιχα πάρει από κατάστημα της περιοχής μου αλλά επειδή είναι άλλη μάρκα δεν ταιριάζει. Τα εργαλεία; Το ξέρετε ότι πουλάνε πιο ακριβά από τα καταστήματα λιανικής. Πράκτικερ και ΛερόΪ αυτό που θέλετε μόνο σε (πραγματικές) προσφορές

Praktiker το έχω κόψει χρόνια...
Ότι πάρεις ή θα είναι άχρηστο ή θα είναι ναι πανάκριβο. Αν άρχισε και το Leroy τα ίδια... Θα φάει άκυρο.

Praktiker το έχω κόψει χρόνια...
Ότι πάρεις ή θα είναι άχρηστο ή θα είναι ναι πανάκριβο. Αν άρχισε και το Leroy τα ίδια... Θα φάει άκυρο.

Εγώ το έχω ρίξει ήδη. Μόνο πέλλετ, όσο το έχει σε συμφέρουσα τιμή.

Το λαπτοπ μου λεει οτι εχει 8gb SSD δισκο και 1000gb HDD.
Ξερει κανεις πως βρισκω αυτα τα 8gb? Εχουν ονομα δισκου (C D E..etc?) Δεν βλεπω κατι στον file manager. Μονο τον δισκο C βλεπω οτι υπαρχει.

Merci!

Μιχάλη χωρίς να είμαι σίγουρος γιατί laptop τελευταία φορά είχα το 2002, αυτό πρέπει να είναι ένα recovery partition το οποίο χρησιμοποιείται για την κακιά στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις το cd επαναφοράς για να επαναφέρεις το σύστημα έτσι όπως όταν το αγόρασες. Υποθέτω πως δεν έχεις κάνει κάποιο format από τότε που το έχεις το laptop eh ?

Το λαπτοπ μου λεει οτι εχει 8gb SSD δισκο και 1000gb HDD.
Ξερει κανεις πως βρισκω αυτα τα 8gb? Εχουν ονομα δισκου (C D E..etc?) Δεν βλεπω κατι στον file manager. Μονο τον δισκο C βλεπω οτι υπαρχει.

Merci!
Οπως λεει και ο strs , ειναι κρυφο partition που περιεχει λογικα καποιο recovery , ισως και αρχεια εκκινησης , αφου ειναι ssd, για πιο γρηγορη εκκινηση του λειτουργικου. Αν θες να το σβησεις παντως, κατα 99% με Boot απο cd εγκαταστασης λειτουργικου θα το δεις. Θα μπορεις ακομη και να το διαγραψεις-διαμορφωσεις. Δεν το συνιστω.

ΥΓ. Δεν ειναι κρυφο partition. Ειναι ηδη μερος καποιου σκληρου σου . Το Firmware του σκληρου παροτρύνει αρχεια του συστηματος και προγραμματων να πηγαινουν στον ssd , αλλα να βλεπεις ssd και hhd ως εναν,
A hybrid hard drive contains both a traditional magnetic drive and the amount of solid-state storage you’d find in a small solid-state drive. Importantly, this hard drive appears as a single drive to your operating system. You’re not in charge of deciding which files go on the mechanical drive and which files go on the solid-state drive. Instead, the drive’s firmware manages what is and isn’t on the solid-state drive.
The SSD portion of the drive acts as a β€œcache” β€” files you access frequently, such as your operating system files and program files β€” are stored on the SSD portion of your drive by your firmware. Although this is a cache, it’s stored in non-volatile solid-state memory β€” that means it persists across reboots, so it speeds up your startup process.

Last edited:
Είναι σαν κρυφό partition....
Και το δικό μου τον ίδιο τύπου SSHD φοράει.
O λόγος που υπάρχει είναι για να επιταχύνει την εκκίνηση του υπολογιστή και μερικών εφαρμογών.
Βέβαια το να έχεις αποκλειστικά SSD είναι πολύ καλύτερο τόσο από θέμα ταχύτητας, όσο και από θέμα κατανάλωσης, θορύβου κ.λπ.

Καλημέρα παιδιά.
Δεν είναι κρυφό τμήμα παιδιά.
Είναι ξεχωριστό flash drive όπου το χρησιμοποιεί η cache του δισκουγια να κάνει πιο γρήγορα iops.
Είναι οι λεγομενοι υβριδικοι δίσκοι.

Καλημέρα σέ όλους,από τήν παγωμένη Αθήνα τών 2,5 °C
Καί χρόνια πολλά στούς εορτάζοντες