Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Είδες που σε κυκλοφορώ, έ; :flipout:

Αντί νά τίς ανεβάζεις εσύ,τίς ανεβάζει ο επισκέπτης :grinning-smiley-043
Πιάτο η Αθήνα,μέχρι καί τά Γεράνεια όρη φαίνονται χιονισμένα

μία πρόχειρη λύση για όσους δεν μπορούν να μονώσουν κλπ σωλήνες νερού...είναι να αφήνεις να στάζει η βρύση, δεν είναι ανάγκη να τρέχει πολύ απλά να υπάρχει γενικότερη και μόνιμη κίνηση του νερού στην σωλήνα...

εδώ σε μένα δεν έριξε καν χιόνι, μία μέρα μόνο έριξε για 10 λεπτά χαλάζι και αυτό ήταν, η ελάχιστη θερμοκρασία έφτασε μέχρι τους +2...εάν τώρα δω ότι πάει στο 0 ή σε αρνητικά θα πάω στις 2 βρύσες που έχω έξω στην αυλή (η μία παίρνει και ζεστό από τον ηλιακό) και θα τις αφήσω 1-2 μέρες να στάζουν...δεν ξέρω εαν πράγματι είναι μία λύση αυτή αλλά την προηγούμενη φορά με τον χιονιά (πριν πολλά χρόνια) εδώ είχε κλείσει η μισή αυλόπορτα σε ύψος από το χιόνι, και δεν έσπασε τίποτα με αυτόν τον τρόπο.

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

μία πρόχειρη λύση για όσους δεν μπορούν να μονώσουν κλπ σωλήνες νερού...είναι να αφήνεις να στάζει η βρύση, δεν είναι ανάγκη να τρέχει πολύ απλά να υπάρχει γενικότερη και μόνιμη κίνηση του νερού στην σωλήνα...

εδώ σε μένα δεν έριξε καν χιόνι, μία μέρα μόνο έριξε για 10 λεπτά χαλάζι και αυτό ήταν, η ελάχιστη θερμοκρασία έφτασε μέχρι τους +2...εάν τώρα δω ότι πάει στο 0 ή σε αρνητικά θα πάω στις 2 βρύσες που έχω έξω στην αυλή (η μία παίρνει και ζεστό από τον ηλιακό) και θα τις αφήσω 1-2 μέρες να στάζουν...δεν ξέρω εαν πράγματι είναι μία λύση αυτή αλλά την προηγούμενη φορά με τον χιονιά (πριν πολλά χρόνια) εδώ είχε κλείσει η μισή αυλόπορτα σε ύψος από το χιόνι, και δεν έσπασε τίποτα με αυτόν τον τρόπο.

και ο παππους μου, υδραυλικος μεγαλων εγκαταστάσεων, το ιδιο έλεγε..

Καλημέρα από τας Αθήνας. Να μας πάει καλά και σήμερα. Πάντως ο παππούς Κώστας μας έχει φάει λάχανο στην πρωινή καλημέρα!

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημερα σε ολους, ευχομαι μια καλυτερη χρονια, με υγεια πανω απο ολα, και καλες παραγγελιες και παραλαβες μεσα στο 2017.

Μια αλλη λυση ειναι να κοψουμε την παροχη στις εξωτερικες βρυσες, να ανοιξουμε την ψηλοτερη και την χαμηλοτερη, ωστε να αδειασει τελειως η σωληνα, και αν δεν εχουμε υψομετρικη διαφορα, να φυσηξουμε με πιεση αερα, για να φυγει το νερο. Επισης υπαρχουν βανες no-frost (εγω εχω τις πρασινες buggati) που αντεχουν παραπανω απο τις κοινες.

Αν επαληθευτουν οι προβλεψεις (που εκει παει), θα πεσει πολυ χιονι, και σε πολλες περιοχες δεν θα εχουμε θερμοκρασιες ανω του μηδενος ολη μερα. Ακομα προσοχη οι δυτικοι την ωρα που θα γυρισει ο ανεμος απο νοτιοδυτικος σε βορειοδυτικος, γιατι δειχνει μποφωρια.

Περιμενω φωτο απο τον χιονανθρωπο του osatosa το σαββατο!!!!!!!!

Καλημέρα από τας Αθήνας. Να μας πάει καλά και σήμερα. Πάντως ο παππούς Κώστας μας έχει φάει λάχανο στην πρωινή καλημέρα!

Δεν φταίω εγώ (ούτε η φαντασία μου τα φταίει), ας όψεται η καρτοσήμασνη !!
Καλημέραααααααα.

Καλημέρα σας κύριοι! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

3 μέρες είχα να μπω και έχω μια εγκυκλοπέδια από ποστ να διαβάσω :p

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλή χρονιά (ε, ξεκίνα τόμο-τόμο = νήμα-νήμα).

Μέγα σφάλμα, να μην επαναληφθεί γιατί θα μείνεις μετεξεταστέος :smash:

Καλή χρονιά κιόλας και χρόνια σου πολλά !!

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Τα ποστ ανεβαίνουν με φρενήρεις ρυθμούς... όπως λέει και η διαφήμιση του enikos.gr...xaxaxa

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Μια αλλη λυση ειναι να κοψουμε την παροχη στις εξωτερικες βρυσες, να ανοιξουμε την ψηλοτερη και την χαμηλοτερη, ωστε να αδειασει τελειως η σωληνα, και αν δεν εχουμε υψομετρικη διαφορα, να φυσηξουμε με πιεση αερα, για να φυγει το νερο. Επισης υπαρχουν βανες no-frost (εγω εχω τις πρασινες buggati) που αντεχουν παραπανω απο τις κοινες.
Αυτό δεν κατάλαβα πως μπορεί να γίνει...
1./. πως κόβουμε την παροχή στις εξωτερικές βρύσες?
οι δικές μου δεν έχουν κάποιο διακόπτη πριν για να απομονώνονται, εκτός και εάν εννοείς κάτι άλλο.

2./.πως φυσάμε αέρα μέσα για να αδειάσει το νερό?
που μπαίνει ο φυσητήρας για να φύγει το νερό από την βρύση

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Αυτό δεν κατάλαβα πως μπορεί να γίνει...
1./. πως κόβουμε την παροχή στις εξωτερικές βρύσες?
οι δικές μου δεν έχουν κάποιο διακόπτη πριν για να απομονώνονται, εκτός και εάν εννοείς κάτι άλλο.

2./.πως φυσάμε αέρα μέσα για να αδειάσει το νερό?
που μπαίνει ο φυσητήρας για να φύγει το νερό από την βρύση

1./.Αν ειναι σε ξεχώριστη γραμμη απο συλλεκτη αδειαζουν, μαλλον ο Δημητρος μας μεταφερει τη προσωπικη του εμπειρια.
2./. Οπως φυσαμε και απο το δεικτη λαδιου ή ταπα για να βγει ολο το λαδι απο το καρτερ. Ανουσιο για τις βρυσες γιατι απαξ και αδειασει η ποσοσοτητα και πεσει η πιεση δεν υπαρχει προβλημα στο οποιο εναπομειναν νερο.

μισό Νεκτάριε γιατί εάν δεν είμαι χαζός...εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να αδειάσει κάτι το οποίο έχει μόνο ένα άνοιγμα....

από τον μετρητή έρχεται η παροχή της ύδρευσης, φτάνει στον γενικό διακόπτη κάπου στο σπίτι, εκεί έχει ένα ταυ και διακλαδίζεται προς το εσωτερικό του σπιτιού και προς το εξωτερικό...η εσωτερική διακλάδωση δίνει στην κουζίνα και στο μπάνιο...η εξωτερική διακλάδωση δίνει στις βρύσες του κήπου...σε όλη αυτή την πορεία έχουμε ένα κλειστό σημείο που δεν ανοίγει και ένα ανοιχτό σημείο που είναι οι βρύσες....

στο παράδειγμα που λες με το καρτερ έχουμε δύο σημεία ανοιχτά, το ένα είναι η τάπα και το άλλο εκεί που βγάζουμε την βίδα από το καρτερ....οπότε φυσάμε από πάνω και βγαίνει από κάτω....