weather1967
Supreme Member
- 25 October 2010
- 7,814
Ακριβώς... "Παν μέτρον άριστον".
Ποιό είναι το "μέτρον" όμως; Νομίζω οτι το έχουμε χάσει προ πολλού.
Εδώ (υποτίθεται) ειμαστε χώρος που κατά κύριο λόγο (θα έπρεπε να) ασχολείται με κατασκευές - ιδέες - απορίες και λύσεις. Κι όλα αυτά όσο το δυνατόν καλύτερα ταξινομημένα και οριοθετημένα ώστε κάποιος που θα μπεί για πρώτη φορά, ή θα χρειαστεί να ψάξει για κάτι να μπορέσει να βγάλει μια άκρη.
Ισχύει αυτό νομίζεις;
Καλό είναι να βλέπω το καινούριο εργαλείο που αγόρασε ο Χ ή ο Ψ αλλά ακόμα καλύτερα θα ήταν να διαβάσουμε και μια περιγραφή της λειτουργίας του όπως και κάποιοα άποψη για την ποιότητά και τις δυνατότητές του.
Το να βλέπουμε συνεχώς διάφορα εργαλεία να περνάνε σαν μια πασαρέλα εργαλείων life style δεν βοηθάει νομίζω. Όπως και το να γράφουμε άσχετα posts σε διάφορα άσχετα νήματα.
Δεν βγάζω βέβαια τον εαυτό μου απ´ έξω, εννοείται οτι κι εγώ έχω πολύ μεγάλη ευθύνη γί αυτό.
Φίλε Μπάμπη είμαστε εδώ διάφοροι άνθρωποι χαρακτήρες καί χαρακτήρες,διαφορετικής μαστορικής πείρας,καί σίγουρα θά υπάρχουν καί διαφορετικές απόψεις,πού μπορούν νά λυθούν μέ διάλογο όπως γίνεται πάντα.
Εγώ βλέπω ότι καί κατασκευές γίνονται κατά κόρον απο πολλά μέλη,μέ πρώτον καί αρχηγό τόν Κώστα πού κάθε μέρα άν καί δουλεύει τού αρέσει και βρίσκει χρόνο νά κάνει κατασκευές,γίνονται επισκευές μαστορέματα,DIY προτάσεις ιδέες,ερωτήσεις καθημερινές "μάστορες τά φώτα σας",προσφορές εργαλείων,καί πολλα άλλα χρήσιμα θέματα,πού πάντα είναι πρώτα στήν λίστα καί πάντα πρώτη σελίδα,δέν βλέπω δηλαδη να είναι οι παραλαβές πάνω από τά υπόλοιπα thread.
Προσωπικά μού αρέσουν οι παραλαβές,πού έχουν καί έναν ανθρώπινο χαρακτήρα,π.χ όταν έβαλες προχτές τόν πριτσιναδώρο μέ πριτσίνια σπειρώματος,πού δέν τόν ήξερα κάν,πού θά τό ήξερα ότι υπάρχει αυτό τό χρησιμότατο εργαλείο ? καί έγινε ένα δώσε-πάρε κουβέντα στήν κουβέντα καί μάς άνοιξες τά μάτια,αυτό τό νήμα γιά μένα είναι ένα πολύ μεγάλο σχολείο,καί λέμε ανθρώπινα ένα καλορίζικο και καλοδούλευτο όποιος θέλει,δέν επιβάλει κανείς να το πεί η όχι,αυτό βγαίνει από μόνο του.
Δέν βλέπω κόντρες στίς παραλαβές τού στύλ "α πήρε αυτός κάτι να το πάρω καί εγώ" π.χ γιά μένα μπορώ αύριο να αγοράσω καπάκι καί πριονοκορδέλα Metabo 318 καί παγκοπρίονο Dewalt DW745 καί ξεχονδριστήρα Dewalt DW733 ,αλλά δέν έχω ούτε τόν χώρο,ούτε έχω τίς γνώσεις γιά νά κάνω τίς υπερκατασκευές πού θα μου χρειαστούν,καί δέν έχω καί τα κουράγια για να κάτσω νά τα μάθω,καί χαίρομαι αυτοί πού τά αγοράζουν πού έχουν καί χώρο και γνώσεις,καί μεράκι,εδώ ένα φαλτσοπρίονο radial Metabo σκέφτομαι σάν τόν γαιδαρο πού λένε,καί προτιμώ να παίρνω ψιλοπραγματάκια πού νομίζω γιά μένα είναι πιό χρήσιμα,η πού μού αρέσουν περισσότερο γιά μέχρι εκεί πού φτάνουν οι γνώσεις μου.
Τώρα εντάξει καμμιά φορά σπάνια μέν βλέπω και καμμιά ταραμοσαλάτα η κανα ντολμαδάκι Ζαναέ στίς παραλαβές,εμένα μού είναι αδιάφορο,τό εκλαμβάνω ώς καλαμπούρι,και δέν γίνεται κάθε μέρα άντε μιά φορά τόν μήνα νά πέσει τό "Ζαναέ" καί έτσι προσπερνάται μέ λίγο γέλωτα,άν τό "Ζαναέ" ήταν κάθε 3 καί λίγο ναί θά ήταν κουραστικό καί off-topic.
Δές τό καί εσύ έτσι γιά να μήν χαλιέσαι,δηλαδή να ρίχνουμε νερό στό κρασί μας,γιατί είναι κρίμα να γίνονται παρεξηγήσεις και να φεύγουν μέλη,ολοι οι καλοί πού λένε χωράμε.
Γιά τό θέμα μέ τήν ταξινόμηση έχεις δίκιο,γιά να βρεί κάποιος κάτι περισσότερο θα το βρεί να τό γκουγκλάρει,αλλά από ότι είχα ακουσει είναι δύσκολο να γίνει από τήν διαχείρηση.
Αυτή είναι η άποψη μου επάνω στό θέμα,πιστεύω νά μήν σας κούρασα μέ τό μακροσκελές μύνημα.