Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλησπερα παιδια.
Παραλιγο χθες να με στειλει ενα γεννοσημο φαρμακο συγκεκριμενα μια augmentin που μου εκανε αλεργικη ααντιδραση και εχασα την μπαλα.
Σε τι σημειο μας εχουν φτασει...
Και να φανταστειτε η φαρμακοποιος σημερα μου ειπε πως εχουν 2 ευρω διαφορα η γνησια με την μαιμου....
Γνησια εχω καταναλωσει αρκετα πακετα σε ολη μου τη ζωη χωρις προβλημα.
Τεσπα.

Καλησπερα παιδια.
Παραλιγο χθες να με στειλει ενα γεννοσημο φαρμακο συγκεκριμενα μια augmentin που μου εκανε αλεργικη ααντιδραση και εχασα την μπαλα.
Σε τι σημειο μας εχουν φτασει...
Και να φανταστειτε η φαρμακοποιος σημερα μου ειπε πως εχουν 2 ευρω διαφορα η γνησια με την μαιμου....
Γνησια εχω καταναλωσει αρκετα πακετα σε ολη μου τη ζωη χωρις προβλημα.
Τεσπα.

Για ποιό λές? (έστω με ΠΜ)

Υπόψιν όμως ότι η αλλεργική αντίδραση για να κατηγορήσεις το γενόσημο πρέπει να οφείλεται σε κάποιο απο τα έκδοχά του.
Γιατί οι δύο δραστικές είναι οι ίδιες.

Αν δεν είναι το έκδοχο και είναι η δραστική το πρόβλημα (το οποίο είναι συχνό σχετικά για το augmentin (amoxycillin+clavulanic acid))
τότε όποιο και να έπαιρνες απο τη λίστα (γενόσημο/πρωτότυπο) τα ιδια θα πάθαινες.

Τώρα πρέπει να σημειώσεις με έντονα γράμματα στο βιβλιάριο για το περιστατικό (κάποιος γιατρός καλύτερα) ώστε να αποφύγεις κάποιες αντιβιώσεις καλού κακού.

Για να μάθεις τί έφταιγε, μπορείς να ρωτήσεις αλλεργιολόγο.

Προσωπικά αν το γενόσημο είναι Ελληνικό εγώ το εμπιστεύομαι περισσότερο και απο κάποια πρωτότυπα που πλέον κατασκευάζονται οπουδήποτε.
Πχ. στη Τουρκία

ΥΓ. Έχει τύχει σε πολλούς παρόλο που δεν είχαν μέχρι πρότινος αλλεργία στο augmentin να παρουσιάσουν αργότερα.

Θοδωρη το κουτι αναγραφει augmentin 875/125 φιλε.
Δεν συγκρατησα κατασκευαστη.
Σιγουρα θα σημειωθει στην μνημη και το βιβλιαριο.
Απλα η εμπειρια που εζησα ηταν εξαιρετικα δυσαρεστη και απευχομαι να βρεθει καποιος σε τετοια θεση.

Θοδωρη το κουτι αναγραφει augmentin 875/125 φιλε.
Δεν συγκρατησα κατασκευαστη.
Σιγουρα θα σημειωθει στην μνημη και το βιβλιαριο.
Απλα η εμπειρια που εζησα ηταν εξαιρετικα δυσαρεστη και απευχομαι να βρεθει καποιος σε τετοια θεση.

Αν γράφει augmentin τότε πήρες πρωτότυπο!
Τα γενόσημα έχουν διαφορετικό brand name.

Με μπερδεύεις και με τη διαφορά τιμή που λές βέβαια αφού αυτό είναι και το ακριβότερο.

Άρα είσαι στις περιπτώσεις που έκανες αλλεργία σε μία απο τις δύο δραστικές (κατα 99%) παρόλο που το έχεις ξαναπάρει στο παρελθόν.
Τυχαίνει δυστυχώς.

Στο αυτοκίνητο έχω πάντα ένεση κορτιζόνης για καθ οδόν σε νοσοκομείο αν τύχει ποτέ τίποτα!

Δε μπορεί να το κάνει αυτό.

Γράφει ότι δεν επιτρέπεται η χορήγηση μή γενόσημου φαρμάκου κατα την εκτέλεση εφόσον ο ιατρός έχει υποδείξει γενόσημο φάρμακο εκτός αν το επιλέξει ο ασθενής.

Το augmentin πάντως είναι το πρωτότυπο.

Ή ο γιατρός είχε γράψει στις οδηγίες το augmentin είτε δεν είχε γράψει τίποτα και στο έδωσε ο φαρμακοποιός απο μόνος του είτε το συμφωνήσατε μαζί γιατί είναι 2 ευρώ η διαφορά!

Εδώ όλα τα brand names με τις ίδιες δραστικές που μπορεί να έμπαιναν στη συνταγή σου.
http://www.galinos.gr/web/drugs/main/nomcodes/05.01.01.04.01

Καλημέρα σέ όλους καί καλό Σαββατοκύριακο
Κυριάκο εύχομαι περαστικά.

Την καλημερα μου κυριοι με μια θαλασσα να την πιεισ στο ποτηρι.Περαστικα στον συνονοματο Κυριακο.

Καλημέρα στην παρέα.
Κυριακο περαστικά σου!

Augmentin παίρνει και η μικρή μου από προχτές, γιατί τρώει τα νύχια και έπαθε σταφυλόκοκκο στο δάχτυλο. :(

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα στην παρέα!
Τελικά μεγαλώνοντας αλλάζουν τα πράγματα μου φαίνεται.

Σας ευχαριστώ για τα περαστικα και σας καλημεριζω από την μαγική Πάτμο!

Διπλα ειμαστε δεν πεταγεσαι?

Όντως!!!!
Να είχα ένα φουσκωτό θα ερχόμουν στάνταρ!!!!
Σήμερα έχει καλή μέρα και σε βλέπω!!!!
DSC_4850.jpg

Η καλύτερη θέα είναι από τό μοναστήρι Κυριάκο, πάντως αύριο έχει πανυγήρι με ορχήστρα από την Πάτμο.Καταπληκτικο μέρος η Πάτμος καλά να περάσεις.